2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
4 asi oluyor 3 u bacaktan biri agizdan. Bizde ateş olmadı ilaç hiç içirmedim ben önceden.
Aslında patates ve havuca alerjisi yoksa deneyerek başlayabilirsin 8 ay gec olmaz mi ? Sonradan belki yemek istemeyebilir.

Bence basla besin alerjilı cocuk zaten ek gıdaya zor gecıyo yani benimkı oyle en azından 8 ay baya gec seni dahada zorlar biz 5 aylıkken basladık bak 1 bucuk ay oldu neredeyse hala dogru duzgn bısey yemıyo
Sağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri kirmizi et tavuk yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.

Son düzenleme:
Canim,benim kızımda ayni.birsey yemiyor saka gibi.veriyorum biberonu devamli itiyor.anlamiyorum bu cocuk nasil bu kadar ac kalabiliyor.denemedigim yol kalmiyor.120 cc lik sütü 3 4 saatte anca icirebiliyorum.6 aylik olcaz boy 64 cm kilo 6 260.oldukca gerideyiz ve sinirlerim cok bozuk

Bak canım bizde de benzer durumlar var hıppının 5 tahıllı maması var sutsuz ıcıne kecıboynuzu özu koyuyrm bı kasık yedırıyorum bir iki kasık yıyo ama alıscak bu mesela sabah kahvaltısı olabilir. Sonra sebzeleri tek tek denedık ten sonra kıymalı corbakar yaparsın bunlarıda bı kac kasık yıyo. Bende senin durumundayım umursamadım nasıl olsa ek gıdaya gecerim dedim ama simdi o kadar zorlanıyorum ki yemıyo dogru duzgun o alerji mamasını da ıcmıyo seninki ne marka ve ıcıyomu bebısın

Bıde testte mi cıktı alerjinız bızde bı netlik kazandıramadık hıc bıseye ama catlak vs aynı durumdayız

Bize neocate verdi doktor.ama bebegimi kabiz yaptigi icin rafa kaldirmistim.galiba yeniden baslayacagim.vanilya surubu denedin mi.mamayi içiyordu ama ben birakmistim.suan versem nasil karsilar icermi bilmiyorum.büyüdükçe damak tatlari gelisiyo herhalde.of ya şu ek gida dert oldu

Bıde testte mi cıktı alerjinız bızde bı netlik kazandıramadık hıc bıseye ama catlak vs aynı durumdayız
Arkadaşın mesajini alintilamissiniz ama galiba bana yazdiniz.evet deri testinde çıktı.bazi seyleri de ben deneyerek anladim alerjisi oldugunu.mesela testte yumurta sut urunleri tavuk kirmizi et cikmisti.baska çıkmamıştı.ama ben bulgur pilavi yulaf tahin helvasi domates vs yedigim zaman tekrardan ishal gaz sancisi kizariklik kakada kan falan oluyordu.oyle oyle anladim

Kızlar iyi akşamlar normal de 12 eylül doğumlu kızım ama 4 ay aşısı geç olduğu için perşembe aşı olacağız biz de. Bugün kilo boy için gittim 8060 gr kilomuz 73 cm boyumuz 43 cm de baş çevremiz olmus

Çok geçmiş olsun canım bu zamanlarda tadımlık ver zaten öğün olmak zorunda değil ama tabi ki doktoruna danışabilirsin.3 gün kuralına dikkat ederek havuç kabak bal kabağı deneyebilirsin bunlar dokunmazsa 3 ünü denersin meyvelerden elma ve armut denersin az miktarda kabızlık durumuna göre kuru kayısı haşlarsın püre şeklinde verirsin hepsini 3 gün deneyeceğini varsayarsak sana 15-18 gün çoktu bile mevsime göre gidersin başa dönersin

Bızede nestle in bı mamasını verdi henuz onu denemedım cıktıgımda Alicam ınsallah ama genel bı ıstahsızlık siz konusu memeyi de emmıyo bu ay hıc kılo almamıs sende benim durumuma dusme diye diyorum sen ek gıdaya da mama yada tekrar basla bence

Tarihi geçmiş aşı yapmazlar tahminimce ama ben sanki 1 ay beklerdim gibime geliyor çünkü bazı aşklarda 60 gün geçmesi gerekiyor falan sayıyor bizim ebe öyle veriyor günleri erken yaptırmaktansa geç yaptırmayı göze alırdım

30 ml bile içmiyor canim suyu zorla veriyorum bizimkide 150 ml iciyo bazen 120 iciyor gece uykusuna 12 de geciyo yada 1 de o zaman doyuruyorum sonra 6 yada 7 de bazen 5 te iciyor canim bnde arada kac saat oluyor onu merak ettim 3 saatte 150 iciyor benimkide

bizim de aşı günümüz dündü canım kalmamıştı aşı. bugün çağırdı. sıkıntı varmış herhalde stoklarda. istanbul’da yaşıyorum
Teşekkür ederim canım. Aynen bana da öyle dediler. Aşı temin edilemiyor vs
Allahh korusun, yapmazlar öyle bir şey diye düşünüyorum.
Selam kizlar gunde bebişlerinize kac ml su veriyorsunuz brnimki hic icmek istemiyor bide gece en son kacta mama veriyorsuniz kac saat sonra veriyorsunuz diger mamayi
Selam. Suyu çay kaşığı ile veriyorum yarım kahve fincanı kadar içiyor döke saça. Onun için ayrı alıştırma bardağı siparişi verdim, bekliyorum. En son uyumadan önce mama veriyoruz bazen 9 bazrn 11 oluyor bu. Saat 4 veya 5te uyanınca da bazen içiyor mama. Bakıcı varken 120-80 arası içiyor biz verdiğimizde 150cc içiyor.
Allah yardımcınız olsun canım alerji çok zor cidden. Doktorun bu konuda yönlendirecektir diye umuyorum.
Ben şimdiye kadar havuç, bal kabağı ve avakado verdim. Kabız olmaması için çok az saf zeytinyağı koyuyorum püresine.

İki gündür uyku düzeni mahfoldu. Normalde 2 maksimum 3 saatte bir uyuyan kızım uyumaz oldu.
Dün 3 kere uyudu toplamds 1.5 saat oldu. Eskiden 4 saate kadar uyurdu aralıklarla. Gece uykusunda da beş dakikada bir ağlayarak kalkıyor.

Geçmiş olsun canım ya o nasıl oluyor ki acaba. Benim rahim toparlanmadigi için vajinadan görünüyor sanırım. Kadınların çekmediği şey yok ya ne çilekesmisiz
Saol canm kirmizi bi et parcasi vardi dikkatimi cekiyodu girisi kapatmis gibi duruyodu rahim agzinda yaktirdim eskisi gibi degil yine 2ay oldu ama kanama olmuyo tedavisi yakmaymis zatenn

hey Allah ya iki doktor basım bu kadar farklı görüşte olabilir. neyse korkulacak bir şey değil şükür

Erken vurdurmak bilemedim ya sakıncalı oluyor mu ama şöyle de bi gerçek var asi ve ilaç sıkıntısı uzun süredir var bakanlikta. O yüzden bir ay sonra gelir mi o da belirsiz biraz

Canım bir yeri mi ağrıyor acaba çünkü benim kızım da genelde ya bi yeri ağrırsa uyanıyor ya da burnu filan tıkadıysa ağrı kesici versen yatarken

Atak döneminde mi acaba. Oğlum da 2 hafta önce öyle oldu 5 gun önce falan eski düzenine geri döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…