- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.281
4 asi oluyor 3 u bacaktan biri agizdan. Bizde ateş olmadı ilaç hiç içirmedim ben önceden.
Aslında patates ve havuca alerjisi yoksa deneyerek başlayabilirsin 8 ay gec olmaz mi ? Sonradan belki yemek istemeyebilir.
Canım bizde de hiç ateş olmadı ama ben gece rahat yatsın diye 1 defa calpol verdim sadece... bi de bizim aşımızın biri eksikti hala vurduramadık ... canım bi yerde okumuştum aşıdan önce ilaç aşının etkisini azaltıyormuş bence verme....
Bana da sanki 8 ay çok gibi geldi sonradan yemek istemeyebilir... ama yine de sen bilirsin
Sağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri kirmizi et tavuk yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.Bence basla besin alerjilı cocuk zaten ek gıdaya zor gecıyo yani benimkı oyle en azından 8 ay baya gec seni dahada zorlar biz 5 aylıkken basladık bak 1 bucuk ay oldu neredeyse hala dogru duzgn bısey yemıyo
Canim,benim kızımda ayni.birsey yemiyor saka gibi.veriyorum biberonu devamli itiyor.anlamiyorum bu cocuk nasil bu kadar ac kalabiliyor.denemedigim yol kalmiyor.120 cc lik sütü 3 4 saatte anca icirebiliyorum.6 aylik olcaz boy 64 cm kilo 6 260.oldukca gerideyiz ve sinirlerim cok bozukCanım 40 CC falan su içiyor ortalama, ara ara veriyor bakıcı gündüz, hala 120 CC mamayı zorla içiyoruz bir saat içinde, akşam 9 10 gibi mama verip uyutuyorum gece bir kez mama veriyorum dört gibi falan o zamana kadar ara ara mizliyor tabi ama sallayıp uyutuyorum hep, sabahta dokuz gibi içiyor tekrar, hiç açlıktan ağlaması yok bizde zorla içiyoruz resmen, kilosu yüzde yirmi onlarda demişti hemşire ortalamanin aşağısında, dörtten sonra hep mızmız ama sabaha kadar beşik sallıyorum, mama veren diğer arkadaşlarda fikir verirse bende çok sevinirim, altı aylık olmamıza on gün var en fazla 720 CC içiyor
Bak canım bizde de benzer durumlar var hıppının 5 tahıllı maması var sutsuz ıcıne kecıboynuzu özu koyuyrm bı kasık yedırıyorum bir iki kasık yıyo ama alıscak bu mesela sabah kahvaltısı olabilir. Sonra sebzeleri tek tek denedık ten sonra kıymalı corbakar yaparsın bunlarıda bı kac kasık yıyo. Bende senin durumundayım umursamadım nasıl olsa ek gıdaya gecerim dedim ama simdi o kadar zorlanıyorum ki yemıyo dogru duzgun o alerji mamasını da ıcmıyo seninki ne marka ve ıcıyomu bebısınSağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.
Bıde testte mi cıktı alerjinız bızde bı netlik kazandıramadık hıc bıseye ama catlak vs aynı durumdayızBak canım bizde de benzer durumlar var hıppının 5 tahıllı maması var sutsuz ıcıne kecıboynuzu özu koyuyrm bı kasık yedırıyorum bir iki kasık yıyo ama alıscak bu mesela sabah kahvaltısı olabilir. Sonra sebzeleri tek tek denedık ten sonra kıymalı corbakar yaparsın bunlarıda bı kac kasık yıyo. Bende senin durumundayım umursamadım nasıl olsa ek gıdaya gecerim dedim ama simdi o kadar zorlanıyorum ki yemıyo dogru duzgun o alerji mamasını da ıcmıyo seninki ne marka ve ıcıyomu bebısın
Bize neocate verdi doktor.ama bebegimi kabiz yaptigi icin rafa kaldirmistim.galiba yeniden baslayacagim.vanilya surubu denedin mi.mamayi içiyordu ama ben birakmistim.suan versem nasil karsilar icermi bilmiyorum.büyüdükçe damak tatlari gelisiyo herhalde.of ya şu ek gida dert olduBak canım bizde de benzer durumlar var hıppının 5 tahıllı maması var sutsuz ıcıne kecıboynuzu özu koyuyrm bı kasık yedırıyorum bir iki kasık yıyo ama alıscak bu mesela sabah kahvaltısı olabilir. Sonra sebzeleri tek tek denedık ten sonra kıymalı corbakar yaparsın bunlarıda bı kac kasık yıyo. Bende senin durumundayım umursamadım nasıl olsa ek gıdaya gecerim dedim ama simdi o kadar zorlanıyorum ki yemıyo dogru duzgun o alerji mamasını da ıcmıyo seninki ne marka ve ıcıyomu bebısın
Sağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.
Sağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri kirmizi et tavuk yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.
Arkadaşın mesajini alintilamissiniz ama galiba bana yazdiniz.evet deri testinde çıktı.bazi seyleri de ben deneyerek anladim alerjisi oldugunu.mesela testte yumurta sut urunleri tavuk kirmizi et cikmisti.baska çıkmamıştı.ama ben bulgur pilavi yulaf tahin helvasi domates vs yedigim zaman tekrardan ishal gaz sancisi kizariklik kakada kan falan oluyordu.oyle oyle anladimBıde testte mi cıktı alerjinız bızde bı netlik kazandıramadık hıc bıseye ama catlak vs aynı durumdayız
Çok geçmiş olsun canım bu zamanlarda tadımlık ver zaten öğün olmak zorunda değil ama tabi ki doktoruna danışabilirsin.3 gün kuralına dikkat ederek havuç kabak bal kabağı deneyebilirsin bunlar dokunmazsa 3 ünü denersin meyvelerden elma ve armut denersin az miktarda kabızlık durumuna göre kuru kayısı haşlarsın püre şeklinde verirsin hepsini 3 gün deneyeceğini varsayarsak sana 15-18 gün çoktu bile mevsime göre gidersin başa dönersinSağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri kirmizi et tavuk yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.
Ben yaptırmayı düşünüyorum ama haftaya Salı doktor kontrolümüz ama mutlaka önerirMerhaba arkadaşlar bize doktorumuz 7.ve 13. Ayda menenjit aşısını(ücretli) yaptırın dedi. Size doktorunuz söyledi mi.
Bızede nestle in bı mamasını verdi henuz onu denemedım cıktıgımda Alicam ınsallah ama genel bı ıstahsızlık siz konusu memeyi de emmıyo bu ay hıc kılo almamıs sende benim durumuma dusme diye diyorum sen ek gıdaya da mama yada tekrar basla benceBize neocate verdi doktor.ama bebegimi kabiz yaptigi icin rafa kaldirmistim.galiba yeniden baslayacagim.vanilya surubu denedin mi.mamayi içiyordu ama ben birakmistim.suan versem nasil karsilar icermi bilmiyorum.büyüdükçe damak tatlari gelisiyo herhalde.of ya şu ek gida dert oldu
Tarihi geçmiş aşı yapmazlar tahminimce ama ben sanki 1 ay beklerdim gibime geliyor çünkü bazı aşklarda 60 gün geçmesi gerekiyor falan sayıyor bizim ebe öyle veriyor günleri erken yaptırmaktansa geç yaptırmayı göze alırdımKizlar sağlık ocagi aradi beni,yarin getirin bebegi 6 inci ay asilarini yapalim diyorlar.bende dedim ki,10 gun var daha 6 aylik olmasina dedim.soyledikleri şey şu, elimizdeki aşıların son tüketim tarihi persembe günü sona eriyor.tarihi gecmeden yapmamiz gerekiyor hepsini.yeni aşıların gelmesi bi 1 ayi bulur.ne zaman gelecegi ne kadar gelecegi hakkinda net bi bilgimiz yok.o yuzden getirin yaptiralim diyo.ne bu simdi?
Allah korusun bayat aşı yapmasinlarda
30 ml bile içmiyor canim suyu zorla veriyorum bizimkide 150 ml iciyo bazen 120 iciyor gece uykusuna 12 de geciyo yada 1 de o zaman doyuruyorum sonra 6 yada 7 de bazen 5 te iciyor canim bnde arada kac saat oluyor onu merak ettim 3 saatte 150 iciyor benimkideCanım 40 CC falan su içiyor ortalama, ara ara veriyor bakıcı gündüz, hala 120 CC mamayı zorla içiyoruz bir saat içinde, akşam 9 10 gibi mama verip uyutuyorum gece bir kez mama veriyorum dört gibi falan o zamana kadar ara ara mizliyor tabi ama sallayıp uyutuyorum hep, sabahta dokuz gibi içiyor tekrar, hiç açlıktan ağlaması yok bizde zorla içiyoruz resmen, kilosu yüzde yirmi onlarda demişti hemşire ortalamanin aşağısında, dörtten sonra hep mızmız ama sabaha kadar beşik sallıyorum, mama veren diğer arkadaşlarda fikir verirse bende çok sevinirim, altı aylık olmamıza on gün var en fazla 720 CC içiyor
Teşekkür ederim canım. Aynen bana da öyle dediler. Aşı temin edilemiyor vsbizim de aşı günümüz dündü canım kalmamıştı aşı. bugün çağırdı. sıkıntı varmış herhalde stoklarda. istanbul’da yaşıyorum
Allahh korusun, yapmazlar öyle bir şey diye düşünüyorum.Kizlar sağlık ocagi aradi beni,yarin getirin bebegi 6 inci ay asilarini yapalim diyorlar.bende dedim ki,10 gun var daha 6 aylik olmasina dedim.soyledikleri şey şu, elimizdeki aşıların son tüketim tarihi persembe günü sona eriyor.tarihi gecmeden yapmamiz gerekiyor hepsini.yeni aşıların gelmesi bi 1 ayi bulur.ne zaman gelecegi ne kadar gelecegi hakkinda net bi bilgimiz yok.o yuzden getirin yaptiralim diyo.ne bu simdi?
Selam. Suyu çay kaşığı ile veriyorum yarım kahve fincanı kadar içiyor döke saça. Onun için ayrı alıştırma bardağı siparişi verdim, bekliyorum. En son uyumadan önce mama veriyoruz bazen 9 bazrn 11 oluyor bu. Saat 4 veya 5te uyanınca da bazen içiyor mama. Bakıcı varken 120-80 arası içiyor biz verdiğimizde 150cc içiyor.Selam kizlar gunde bebişlerinize kac ml su veriyorsunuz brnimki hic icmek istemiyor bide gece en son kacta mama veriyorsuniz kac saat sonra veriyorsunuz diger mamayi
Allah yardımcınız olsun canım alerji çok zor cidden. Doktorun bu konuda yönlendirecektir diye umuyorum.Sağolun canlar,simdi ben şöyle düşündüm.yanlis dusunuyorsam duzeltin. Bebegimde coklu besin alerjisi var.sut urunleri kirmizi et tavuk yumurta susam tahin domates cilek bulgur arpa yulaf yani bugdayin her türlüsü,misir mercimek (yesil kirmizi) vs..bir cok seye alerjisi var.simdi ben ek gidada ne verecegim.yogurt veremem yumurta bakliyat veremem.verebileceğim tek sey sebze.bebeğimde alerjiden sonra makat catlagi olusmustu devamli ishal oldugu icin.kremlerle sicak sularla zor iyileştirdim.ek gidada en korktugum sey kabızlık.tekrardan makat catlagi olusmasindan cok korkuyorum.o yuzden patates muz seftali vs vermeyi düşünmüyorum.ne vereyim sizce?meyve puresi belki.aklima suan o geliyo.
Saol canm kirmizi bi et parcasi vardi dikkatimi cekiyodu girisi kapatmis gibi duruyodu rahim agzinda yaktirdim eskisi gibi degil yine 2ay oldu ama kanama olmuyo tedavisi yakmaymis zatennGeçmiş olsun canım ya o nasıl oluyor ki acaba. Benim rahim toparlanmadigi için vajinadan görünüyor sanırım. Kadınların çekmediği şey yok ya ne çilekesmisiz
hey Allah ya iki doktor basım bu kadar farklı görüşte olabilir. neyse korkulacak bir şey değil şükürSagol canım.bugün özele götürdüm.bazı bebeklerde olur göz kayması veya iki gözü arasında numara farkı çoksa ancak o zaman kullanır gerek yok gözlüğe dedi.1 yaşında kontrole gidecegiz.diğer doktora da kızdı neden gözlük yazmış diye.bende sinir oldum hayret yani boşu boşuna gözlük takacaktı yavrum.ki nasıl takacaksa
Erken vurdurmak bilemedim ya sakıncalı oluyor mu ama şöyle de bi gerçek var asi ve ilaç sıkıntısı uzun süredir var bakanlikta. O yüzden bir ay sonra gelir mi o da belirsiz birazKizlar sağlık ocagi aradi beni,yarin getirin bebegi 6 inci ay asilarini yapalim diyorlar.bende dedim ki,10 gun var daha 6 aylik olmasina dedim.soyledikleri şey şu, elimizdeki aşıların son tüketim tarihi persembe günü sona eriyor.tarihi gecmeden yapmamiz gerekiyor hepsini.yeni aşıların gelmesi bi 1 ayi bulur.ne zaman gelecegi ne kadar gelecegi hakkinda net bi bilgimiz yok.o yuzden getirin yaptiralim diyo.ne bu simdi?
Canım bir yeri mi ağrıyor acaba çünkü benim kızım da genelde ya bi yeri ağrırsa uyanıyor ya da burnu filan tıkadıysa ağrı kesici versen yatarkenİki gündür uyku düzeni mahfoldu. Normalde 2 maksimum 3 saatte bir uyuyan kızım uyumaz oldu.
Dün 3 kere uyudu toplamds 1.5 saat oldu. Eskiden 4 saate kadar uyurdu aralıklarla. Gece uykusunda da beş dakikada bir ağlayarak kalkıyor.
Atak döneminde mi acaba. Oğlum da 2 hafta önce öyle oldu 5 gun önce falan eski düzenine geri döndüİki gündür uyku düzeni mahfoldu. Normalde 2 maksimum 3 saatte bir uyuyan kızım uyumaz oldu.
Dün 3 kere uyudu toplamds 1.5 saat oldu. Eskiden 4 saate kadar uyurdu aralıklarla. Gece uykusunda da beş dakikada bir ağlayarak kalkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?