2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar kaka biz de de sorun olmaya başladı anne sütü alırken sıvı yapıyor diye müdahale etmiyordum ama 1 hftadr yapmadı ve 2 gündür ıkınıyor doktorlar fitil koymayı doğru bulmuyor diye bişy yapmıyorum ama geceleri özellikle çok huzursuz 1 Sa kalkıyor gece uykumuzda kalmadı makatında çatlak olsa fark eder miyim sizce görünürde bişy yok ama

Ek gıda ile birlikte bizde de başladı. Benim doktorum da fitili uygun bulmuyor ama ben çocuğum çok zorlanınca veriyorum ama şimdiye kadar toplasan 3-4 kere yarım yarım uyguladım. Fitili zeytinyağına buladim kolay olsun diye. (Ablam hemşire 3 çocuk büyüttü ben uyguladım dediği için) koyar koymaz yapıyor ve rahatliyor. Ha tabiki sürekli uygulayıp alışkanlık yapmasi doğru olmaz elbette.

Birden atesimiz 38.4 oldu. Hemen ateş düşürücü verdim ama hastaneye gittik ateşi 37 ye düştü fakat doktor şimdilik bir şey yok, ilerlerse bronşit olur dedi. Antibiyotik ve öksürük şurubu verdi. Öksürük şurubu 6 yaşın altında verilmez yazıyor vermedim, antibiyotiği verdim. Öksürük için doğal careleriniz var mı?
Eve geldik uyuyor ama ben korkudan uyuyamıyorum

Canım soğan kes koy baş ucuna onun kokusu rahatlatır havada ki mikrobu temizler biz büyük kizimda prospan kullanmıştık ama sen önce bir doktoruna danis canım kullan derse kullanırsın bitkisel şurup olduğu için mutlaka danış. Çok geçmiş olsun

Vicks in bebekler icin olanini aldim canim ben.gogsune ve ayaklarina sürüp corap giydirdim.ertesi gun gecti.

Geçmiş oldun sadece ateşi yüksek diye mi antibiyotik verdi benim kızımda öksürük olmuştu bnde bebek viksi kullandım ayaklarına göğsüne arada ayaklarını limonla ovdum odasına soganda koydum ama ne kadar faydası oldu bilmiyorum çok şükür ilaç kullanmadan kesildi zaten4 yas altına öksürük şurubunu önermiyorlar keşke hiç ilaç kullanmak zorunda kalmasalar

Tamam canım sağolasın
Vicks in bebekler icin olanini aldim canim ben.gogsune ve ayaklarina sürüp corap giydirdim.ertesi gun gecti.
Ben de bugün başladım sürmeye canim, şifa olur inşallah. Kaç kere sürdün günde?
Ateşi yüksek ve hafif öksürük var diye verdi ama iyiki vermiş. Atesimiz 4 saatte bir şurup vermezsem yükseliyor, enfeksiyon var sanırım. Genel halı iyi ama ben iyi değilim ilk defa oldu böyle ateş, korkuyorum. Su gibi ağzından salyasi akiyor, diş mi yapıyor bilemedim

Her uyutacağim zaman sürdüm canim.inşallah senin bebişine de şifa olur.çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin diş olabilir gerçi bizde daha yok ama çok zor miniklerin işi

Selam kızlar uzunbzamandir okouyorum da yazmaya fırsat bulamıyorum kızım bir hafta iyiyse düğer hafta öksürük burun akıntısı bitmiyor bazen ateş de oluyor doktora gotursem tek dediği burnunu temizle ateş için ateş düşürücü icir abisi hasta olsun hemen ona geçiyor ek gıdaya geçtik yemek yemeye çok istekli ama kabız oluyor zeytinyağı veriyorum elma armut yine de zor yapıyor çok hareketlendi hic durmuyor sürekli beni istiyor uyku duzenimiz hic yok zombi gibi oldum sağlıklı olsunlar da zaman hemen geçiyor iki çocuk n beni cok yıprattı çok zormus birde temizliğe kalktim dolap içlerini yapaiyoruk genel temizliğe bayan alaçam yetisemiyorum onu bile yapamiyorum 6 aydan sonra ikinci kez adet oldum kilo da veremiyorum düzensiz yeqkten sistim inşallah veririm o da canımı çok sıkıyor biz de durumlar boyle

S Selam, seni çok iyi anlıyorum ben tek çocukla ancak yetişebiliyorken 2 taneyi hayal etmek zor
5 Ekim de doğdu. Kabızlık için ben gün kurusu veriyorum bi tane eline, hem çok mutlu oluyor hem de epey oyalıyor. Yumuşak bi kabuk kalıyor geriye. Parca koparırsa zaten öğürüyor anlıyorum hemen . Tavsiye ederim.

B Ben de 6 yaş yazısını görünce dr.a sormuştum.Bri... diye başlayan bir şurup . Ama balgam ciğerlere inerse bronşit e dönebileceğini , bu nedenle inmeden söküp atabilmesi için öksürük arttırıcı şurup verdiğini söyledi. Uzun aralıklarla 2 kez hasta oldu ikisinde de kullandık. Faydasını gördüğümüzü söyleyebilirim.

Kızlar merhaba, mama verenler birkaç sorum var size altı aylık olduk biz şimdi, günde toplam kaç CC mama veriyorsunuz, kaç saatte bir kac CC oluyor bir öğünde, ek gıda ne kadar alıyor?

Kızlar merhaba, mama verenler birkaç sorum var size altı aylık olduk biz şimdi, günde toplam kaç CC mama veriyorsunuz, kaç saatte bir kac CC oluyor bir öğünde, ek gıda ne kadar alıyor?
Canım benim ikizlerim var ek gıdaya geçmeden önce günde 5 defa gece de 1 defa 90 cc mama yiyorlardi bazen daha az yedikleri oluyordu ama daha çoğunu hiç yemediler
Ek gıda olarak sabah yarım yumurta sarısı iki tane bebe bisküvisi 1 çay kaşığı labne 1 ölçek mama ile ıslatıp veriyorum bir kaç gün oldu zaten kahvaltı vermeye başlayalı
Öğlen çorba gece yapmadan önce muhallebi ya meyveli kendim yapıyorum yada kaşık maması
Ek gıdaya geçtiğimden beride günde 2 defa çok nadir 3 defa 90 cc mama veriyorum gece meme emziriyorum mama istemiyorlar sanirim gece yatmadan önce verdiğim muhallebi tok tutuyor

Canım anne sütü yok bizde ondan merak ediyorum sağolasin, bizde ek gıda
Canım bizde anne sütü yok ondan merak ettim en fazla 720 CC içiyor, ek gıda öğün şeklinde değil bizde hala tadımlık gidiyorum alerji var

Merhaba
Cc hesabı yapmıyorum ben uzun zamandır. Bazen iştahlı oluyor 3 saatte bir 150 cc içiyor (nadiren) bazen de 6saate kadar hiçbir şey içmiyor. Bugün yaklaşık 650 cc içti. Ek gıda konusunda tadım yapıyoruz hala. Yeni bir şey vermediğimde daha önce yattığı sebzeleri karıştırıp püre şeklinde veriyorum. Günde 1 kere. (bugün kapya biber, patates, arpacık soğan, 1diş sarımsak haşlayıp verdim)
3 mama kaşığı aldı sadece. İşthalı yemiş hali bu kadar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…