2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kizlar bugun eksik aşıyı olduk.kilosuda 9200 çıktı kizim kıyafetlerle.

Uykusuna da maşallah deyim çözum bulduk gibi.birturlu uyutamazdim.bir konik odamiz var orda yatarak emzirerek uyutuyorum.alışır mi ne olur bilmiyorum ama,diger turlu cok yoruluyordum.bakalim simdilik boyle gidiyor.

Ek gıdayı da blw uyguluyoruz.gayet olumlu gidiyor.pek yemiyor ama az az yiyor herseyden.emdiği için olmasi gereken de bu aslinda.adı üstunde ek gıda.amaç tatlara alişmasi faydalanmasi.

He birde 3 gündür ishal kızım.neden bilmiyorum.diş çikarmisti zaten ama baska da göremedim.

Ne bileyim canım zaten alerjik takıyorum ister istemez hesap yapmak beni cok yoruyor aslında ek gıda ne vereceğimi şaşırıyorum bazen, soğan ve sarımsağı önceki verdiklerinin içinde mi deniyorsun? Gece uykunuz nasıl canım kaçta yatip kaçta kalkıyor mama aliyor mu bu arada?

Son düzenleme:
Hesap cidden insanın psikolojisini mahfediyor. Ben bi ara baya takmaya başladım çok seyrek içer oldu mamasını ve bitiremiyordu. Kilo almış ama buna rağmen buny görünce rahat bırakmaya karar verdim.
Soğan ve sarımsak ayrıca deneme yapmadım ben. Soğanı dişini kaşımak için veriyorum eline bazen. Sarımsak da ikinci verişim. Diğer sebzeleri 3 gün kuralına göre denemiştim zaten eğer alerjik bir durum olsaydı sarımsaktan şüphelenecektim. Bu çocuk aç kitabını almıştım ordaki bazj tariflerde var soğan sarımsak ben de koyuyorum.

Birkaç haftadır gece uykusuna daha geç ve zor dalıyor. 11 - 12 arası uyuyor. Sabah da 6da başlıyor güne. Gece beslenmesi yapmıyoruz artık. Uyanırsa önce emzik veriyorum geri uyuyor genelde. Uyuyamaz ise mama yapıyorum. Ama çok nadir bu.

Kabız bebekler için;
Yemeklerine veya mamalarına zeytinyağı ilave edilmesi öneriliyor. (bunu ihmal etmemeye çalışıyorum bütün sebzelerine koyuyorum azıcık)
Patates, havuç, pirinç, pirinç unu, muz gibi besinler de kabızlık geçene kadar verilmeyebilirmiş.
Kuru kayısı, gün kurusunu kaynatıp bebeğe suyundan verilmesi. Haşlanan gün kurusunun ezilip 2-3 tatlı kaşığı kadar verilmesi de kabızlığa iyi geliyormuş. Armut da iyi geliyor diye yazıyor. (kitaptaki öneriler bunlar. Bir tek zeytinyağını denedim ben)

Anladık canım gerçekten öyle psikolojim bozuluyor, bız altinci ayda en son 300 g aldık Dr normal dedi, 7 kilo boyumuz 70 cm oldu, ah ah canım bu minnakta eskiden emzik emerdi bir ara midesi bulandı hayatta almıyor şimdi ara ara deniyorum yinede bir umut alır diye gündüz yerdeyken hep mızmiz çünkü, biz gece uykusunu 9-9.30 ta geçiyoruz bazen güzel uyurken bazen ara ara ağlıyor sabah beş beş buçuk arası sallasamda uyumuyor mama yapıyorum içince yediye kadar falan biraz daha uyuyor sonra uyanık :)

Ya kilosu falan iyi benim cadı da 7 kilo geldi geçen hafta
Bazen diş bazen gaz bölüyor uykusnu bazen de kendi kendine debeleniyor. Bebekler zorlu çıktı bizim.

Selam kizlar 4 yasindaki kizim icin gaziantepte uygun fiyatli yazin kapanmayan okul ariyorum bilgi vrebilecek olan var mi nisan sonu oraya tasiniyoruz acil guvenilir biryer bulmam lazim

Kızlar slm uzun süredir giremiyorum taşınma yerleşme işlerinden
6,5 aylık olduk biz ek gıdaya başlayalı 1 hafta oldu ishalimiz vardı öncesinde,doktorumuz yoğurt işe başla dedi sadece yoğurdu sevmedi ama muzla karıştırınca bayılıyor,sebzeye ishal geçince başla dedi bu hafta sadece patates tattırdım ama onuda sevmedi sizler nasıl başladınız?çorba tarifi istiyorum bir de

Bebek tarhanası ya da yoğurt çorbası hangi ayda başladınız?
İrmikli muhallebi falan hangi ayda başladınız?
Kahvaltı olarak ne yapıyorsunuz?

6.5 aylik olduk daha tarhanaya başlamadık yoğurt çorbası veriyorum irmikli muhallebide veriyorum
Kahvaltı yarım yumurta sarısı labne bebe bisküvisi veriyorum

5 aylikken 3 gun 3 gun tadimlara basladik.elma armut muz havuc patates balkabagi ve yogurt tattirdim.6 aylik olunca bi ogunde meyve puresi veya yogurt diger ogunde sebze corbasi ya da tarhana corbasi vermeye basladim.kahvalti deniyorum da pek sevmedi su an yumurta sarisi ve peynir.israrci olmuyorum.bazen iki kasik yiyor bir ogunde.bazen bi kase.ne kadar yerse.doktor 3 ogun yapmamizi soyledi.sabah kahvalti yarim yumurta sarisi ve tuzu alinmis peynir (inek koyun keci farketmez).oglen sebze corbasi.aksam da meyve puresi ya da yogurt.ya da isterse her ikisini de.su an 6 ay 1 haftalik.

Kahvaltı yumurta sarısı peynir yiyor. Ara öğün tam tahıllı mama var onu yapiyorum icine bazen elma bazen muz katıyorum. Öğleden sonra yogurt ya da meyveli yogurt olarak veriyorum sonra tarhana çorbası. Bende koyden gelen tarhana vardı onu yaptim alerjen bi durum yaşamadım devam ediyorum onu kullanmaya corbaya zeytinyagi ekliyorum. Bazen de patates havuç haşlıyorum hafif sulu zeytinyağlı veriyorum onu da. İrmikli muhallebi bi kere yaptım. Bugün taze fasulye yaptim tuz koymadan ayirdim biraz onu tattircam aksam. Pek yemek ayirmamaya çalışıyorum

Benimkilerden kahvaltıyı sevmedi sen nasıl yediriyorsun peynir ve yumurtayi tek tek mi veriyorsun

Bu arada 7 aylık oğlum 6. ayda başladık ek gıdaya tabi tadım kuralına gore ilerledik. Şimdi yeni bir şey verirken de ayni kurali uyguluyorum

Canım fasulyeyi nasıl yediricen

tarhana 8.ay diye biliyorum ama ben bugün verdim sevdi de.yoğurt çorbası verebilirsin.bal kabağı patates havuç brokoli yer elması kabak,elma armut muz pirinç irmik bunlar aklıma gelenler.
Kahvaltı olarak da ben tuzsuz peynir yumurta sarısı labne pekmez bebe bisküvisi veriyorum.yulaf ezmesi alacağım birde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…