- 30 Eylül 2018
- 1.470
- 1.899
- 53
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.641
Ne vercegimi sasirdim kabiz oluyo hemen .armut kabakmi vercem hep onlar bi kabiz yapmiyoCanım elma ve armut u ayrı ayrı verdiysen ek gidada 2 sini karıştırıp suyunu sık ver canım zeytinyağı ve rezene de ver üstüne rahatlar kuzucuk benim küçük minnoş öyle yapıyor artık kakasini
Ne bileyim canım zaten alerjik takıyorum ister istemez hesap yapmak beni cok yoruyor aslındaMerhaba
Cc hesabı yapmıyorum ben uzun zamandır. Bazen iştahlı oluyor 3 saatte bir 150 cc içiyor (nadiren) bazen de 6saate kadar hiçbir şey içmiyor. Bugün yaklaşık 650 cc içti. Ek gıda konusunda tadım yapıyoruz hala. Yeni bir şey vermediğimde daha önce yattığı sebzeleri karıştırıp püre şeklinde veriyorum. Günde 1 kere. (bugün kapya biber, patates, arpacık soğan, 1diş sarımsak haşlayıp verdim)
3 mama kaşığı aldı sadece. İşthalı yemiş hali bu kadar oluyor.
Hesap cidden insanın psikolojisini mahfediyor. Ben bi ara baya takmaya başladım çok seyrek içer oldu mamasını ve bitiremiyordu. Kilo almış ama buna rağmen buny görünce rahat bırakmaya karar verdim.Ne bileyim canım zaten alerjik takıyorum ister istemez hesap yapmak beni cok yoruyor aslındaek gıda ne vereceğimi şaşırıyorum bazen, soğan ve sarımsağı önceki verdiklerinin içinde mi deniyorsun? Gece uykunuz nasıl canım kaçta yatip kaçta kalkıyor mama aliyor mu bu arada?
Anladık canım gerçekten öyle psikolojim bozuluyor, bız altinci ayda en son 300 g aldık Dr normal dedi, 7 kilo boyumuz 70 cm oldu, ah ah canım bu minnakta eskiden emzik emerdi bir ara midesi bulandı hayatta almıyor şimdi ara ara deniyorum yinede bir umut alır diye gündüz yerdeyken hep mızmiz çünkü, biz gece uykusunu 9-9.30 ta geçiyoruz bazen güzel uyurken bazen ara ara ağlıyor sabah beş beş buçuk arası sallasamda uyumuyor mama yapıyorum içince yediye kadar falan biraz daha uyuyor sonra uyanık :)Hesap cidden insanın psikolojisini mahfediyor. Ben bi ara baya takmaya başladım çok seyrek içer oldu mamasını ve bitiremiyordu. Kilo almış ama buna rağmen buny görünce rahat bırakmaya karar verdim.
Soğan ve sarımsak ayrıca deneme yapmadım ben. Soğanı dişini kaşımak için veriyorum eline bazen. Sarımsak da ikinci verişim. Diğer sebzeleri 3 gün kuralına göre denemiştim zaten eğer alerjik bir durum olsaydı sarımsaktan şüphelenecektim. Bu çocuk aç kitabını almıştım ordaki bazj tariflerde var soğan sarımsak ben de koyuyorum.
Birkaç haftadır gece uykusuna daha geç ve zor dalıyor. 11 - 12 arası uyuyor. Sabah da 6da başlıyor güne. Gece beslenmesi yapmıyoruz artık. Uyanırsa önce emzik veriyorum geri uyuyor genelde. Uyuyamaz ise mama yapıyorum. Ama çok nadir bu.
Ya kilosu falan iyi benim cadı da 7 kilo geldi geçen haftaAnladık canım gerçekten öyle psikolojim bozuluyor, bız altinci ayda en son 300 g aldık Dr normal dedi, 7 kilo boyumuz 70 cm oldu, ah ah canım bu minnakta eskiden emzik emerdi bir ara midesi bulandı hayatta almıyor şimdi ara ara deniyorum yinede bir umut alır diye gündüz yerdeyken hep mızmiz çünkü, biz gece uykusunu 9-9.30 ta geçiyoruz bazen güzel uyurken bazen ara ara ağlıyor sabah beş beş buçuk arası sallasamda uyumuyor mama yapıyorum içince yediye kadar falan biraz daha uyuyor sonra uyanık :)
6.5 aylik olduk daha tarhanaya başlamadık yoğurt çorbası veriyorum irmikli muhallebide veriyorumBebek tarhanası ya da yoğurt çorbası hangi ayda başladınız?
İrmikli muhallebi falan hangi ayda başladınız?
Kahvaltı olarak ne yapıyorsunuz?
5 aylikken 3 gun 3 gun tadimlara basladik.elma armut muz havuc patates balkabagi ve yogurt tattirdim.6 aylik olunca bi ogunde meyve puresi veya yogurt diger ogunde sebze corbasi ya da tarhana corbasi vermeye basladim.kahvalti deniyorum da pek sevmedi su an yumurta sarisi ve peynir.israrci olmuyorum.bazen iki kasik yiyor bir ogunde.bazen bi kase.ne kadar yerse.doktor 3 ogun yapmamizi soyledi.sabah kahvalti yarim yumurta sarisi ve tuzu alinmis peynir (inek koyun keci farketmez).oglen sebze corbasi.aksam da meyve puresi ya da yogurt.ya da isterse her ikisini de.su an 6 ay 1 haftalik.Kızlar slm uzun süredir giremiyorum taşınma yerleşme işlerinden
6,5 aylık olduk biz ek gıdaya başlayalı 1 hafta oldu ishalimiz vardı öncesinde,doktorumuz yoğurt işe başla dedi sadece yoğurdu sevmedi ama muzla karıştırınca bayılıyor,sebzeye ishal geçince başla dedi bu hafta sadece patates tattırdım ama onuda sevmedi sizler nasıl başladınız?çorba tarifi istiyorum bir de
Kahvaltı yumurta sarısı peynir yiyor. Ara öğün tam tahıllı mama var onu yapiyorum icine bazen elma bazen muz katıyorum. Öğleden sonra yogurt ya da meyveli yogurt olarak veriyorum sonra tarhana çorbası. Bende koyden gelen tarhana vardı onu yaptim alerjen bi durum yaşamadım devam ediyorum onu kullanmaya corbaya zeytinyagi ekliyorum. Bazen de patates havuç haşlıyorum hafif sulu zeytinyağlı veriyorum onu da. İrmikli muhallebi bi kere yaptım. Bugün taze fasulye yaptim tuz koymadan ayirdim biraz onu tattircam aksam. Pek yemek ayirmamaya çalışıyorumBebek tarhanası ya da yoğurt çorbası hangi ayda başladınız?
Benimkilerden kahvaltıyı sevmedi sen nasıl yediriyorsun peynir ve yumurtayi tek tek mi veriyorsun5 aylikken 3 gun 3 gun tadimlara basladik.elma armut muz havuc patates balkabagi ve yogurt tattirdim.6 aylik olunca bi ogunde meyve puresi veya yogurt diger ogunde sebze corbasi ya da tarhana corbasi vermeye basladim.kahvalti deniyorum da pek sevmedi su an yumurta sarisi ve peynir.israrci olmuyorum.bazen iki kasik yiyor bir ogunde.bazen bi kase.ne kadar yerse.doktor 3 ogun yapmamizi soyledi.sabah kahvalti yarim yumurta sarisi ve tuzu alinmis peynir (inek koyun keci farketmez).oglen sebze corbasi.aksam da meyve puresi ya da yogurt.ya da isterse her ikisini de.su an 6 ay 1 haftalik.
Canım fasulyeyi nasıl yediricenKahvaltı yumurta sarısı peynir yiyor. Ara öğün tam tahıllı mama var onu yapiyorum icine bazen elma bazen muz katıyorum. Öğleden sonra yogurt ya da meyveli yogurt olarak veriyorum sonra tarhana çorbası. Bende koyden gelen tarhana vardı onu yaptim alerjen bi durum yaşamadım devam ediyorum onu kullanmaya corbaya zeytinyagi ekliyorum. Bazen de patates havuç haşlıyorum hafif sulu zeytinyağlı veriyorum onu da. İrmikli muhallebi bi kere yaptım. Bugün taze fasulye yaptim tuz koymadan ayirdim biraz onu tattircam aksam. Pek yemek ayirmamaya çalışıyorum
karistirinca sevmedi ama parmagimla yumurtanin sairisini verirsem yiyor.peyniri de oyle.kasikla yemek istemedi.kati geldi heralde su an.ama daha cok degisir durumlar.kahvalti konusunda baslardayiz daha :)Benimkilerden kahvaltıyı sevmedi sen nasıl yediriyorsun peynir ve yumurtayi tek tek mi veriyorsun
İnce ince kestim normal yemek yaptim ama tuz koymadim ayirdim. Ufak ufak bölerim yer zaten dişleri uzadi parcalamaya basladiCanım fasulyeyi nasıl yediricen
tarhana 8.ay diye biliyorum ama ben bugün verdim sevdi de.yoğurt çorbası verebilirsin.bal kabağı patates havuç brokoli yer elması kabak,elma armut muz pirinç irmik bunlar aklıma gelenler.Bebek tarhanası ya da yoğurt çorbası hangi ayda başladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?