- 5 Mayıs 2011
- 567
- 578
- 103
- 33
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #50.821
Ben 6. Ayda doktor reçetesiyle menactra yaptırdık sonra başka bi sebepten doktr değiştirdk. Ywni doktor o aşının 9. Ayda yapılması gerektiğini iletti. Şimdi 8. Ayda ve 19. Ayda tekrar yaptıracakmışz. Bu doktorlar aynı eğitimi alıp nasıl başka bilgiler verebiliyp aklım almıyor...Merhaba arkadaşlar menenjit aşısı yaptıran var mı? Varsa hangisini yaptırdınız yan etkisi oldu mu?
Benim oğlan çok iştahlı o yüzden ben bi su bardağı kadar veriyorum her porsiyonu üzerine emiyor daBen sabahları kaşık mamasına 1 yumurtanın sarısını ezip veriyorum bi gün yumurta bi gün tuzsuz ev peyniri veriyorum.
1. Uykudan sonra yoğurt + pekmez.
2. Uykuya yatırırken formul mama.
2. Uykudan sonra etli sebze çorbası
3. Uykuya yatırırken gene 120cc formul mama.
Gece uykusundan önce pirinç unuyla yapılmış muhallebi ya da yine başka çeşit etsiz çorba içiriyorum.
Porsiyoları çok küçük. Çay fincanının 3/4ü kadar falan..
Sizin ek gıdaların porsiyonları nasıl acaba ben az mı yediriyorum? Çok verince de kusar diye korkuyorm.
Irmikli muhallebiyi nasıl yapiyosun canım 2 öğün veriyorum ben ek gıdayı 9.aydan sonra 3 öğün diye biliyorum ben çok az mi veriyorum acaba etli çorbayı nasıl veriyosun çiğneyemez diye korkuyorum ben daha hiç vermedim etBenim oğlan çok iştahlı o yüzden ben bi su bardağı kadar veriyorum her porsiyonu üzerine emiyor da
Sabah yumurta sarısı ve peynir veriyorum bazen yumurta sarısıyla omlet yapıyorum parmak şeklinde kesip veriyorum eline kendi yiyor.
Öğlen irmikli muhallebi hazirliyorum sonra bi meyveli yoğurt
Akşam üzeri kuzu kiyma ile bisiler hazırlıyorum
Yatmadan 1.5 saat önce iyi geceler mamasını hazırlıyorum.
Bu şekilde bol beslenmeli geçiyor günümüz ama kilo alimi olmadi bu kadar yemesine rağmen çünkü çok hareketli uyanık olduğu süre durmuyor yerinde
Canım.b Ende cevaplayayımIrmikli muhallebiyi nasıl yapiyosun canım 2 öğün veriyorum ben ek gıdayı 9.aydan sonra 3 öğün diye biliyorum ben çok az mi veriyorum acaba etli çorbayı nasıl veriyosun çiğneyemez diye korkuyorum ben daha hiç vermedim et
Canım senin kızın emmiyordu bildiğim kadarıyla o yüzden porsiyonların biraz az gibi geldi. Bana azıcık çoğaltabilirsin eğer yemek istiyorsaBen sabahları kaşık mamasına 1 yumurtanın sarısını ezip veriyorum bi gün yumurta bi gün tuzsuz ev peyniri veriyorum.
1. Uykudan sonra yoğurt + pekmez.
2. Uykuya yatırırken formul mama.
2. Uykudan sonra etli sebze çorbası
3. Uykuya yatırırken gene 120cc formul mama.
Gece uykusundan önce pirinç unuyla yapılmış muhallebi ya da yine başka çeşit etsiz çorba içiriyorum.
Porsiyoları çok küçük. Çay fincanının 3/4ü kadar falan..
Sizin ek gıdaların porsiyonları nasıl acaba ben az mı yediriyorum? Çok verince de kusar diye korkuyorm.
Irmikli muhallebiyi nasıl yapiyosun canım 2 öğün veriyorum ben ek gıdayı 9.aydan sonra 3 öğün diye biliyorum ben çok az mi veriyorum acaba etli çorbayı nasıl veriyosun çiğneyemez diye korkuyorum ben daha hiç vermedim et
Ben balığı fırında ya da ızgara yapıp öyle verilen canım sen nasıl vereceksin,,, ilk kızımda bilemedim çorbasına katıyordum şimdi düzgün balık yemiyorBalik bende başlıcam önümüzdeki hafta bakalım sevecek mi ☺
Bende ilk fırında zeytinyağıyla deneyim diyorum. Fırında daha bi yumuşak oluyor ya etleri ondan. Sonra ızgaraya geçerim. Köfteyi çok sevdi bunu da sever heralde ince limon dilimi de koyayım diyorum üzerine biraz tadını alsın limonun daBen balığı fırında ya da ızgara yapıp öyle verilen canım sen nasıl vereceksin,,, ilk kızımda bilemedim çorbasına katıyordum şimdi düzgün balık yemiyor
Teşekkür ederim canım bende deniyim bakalım bizim dışı de var nerdeyse 7 tane olacak ama ben cok panik yapıyorum hiç bisey yemiyor sadece yoğurt yiyor köfteyi nasıl pişiyorsun canım zeytinyağıyla miCanım.b Ende cevaplayayım
İrmikli muhallebiyi ben geceleri yatmadan önce veriyorum,,,1 elma ve yarım armutu biraz su katıp pişiriyorum suyu daha bitmemişken içerisine 1 yemek kaşığı irmişi katıp pişiriyorum altını kapatıyorum soğuyunca içerisine 2 yemek kaşığı yoğurt ekliyorum,,, kızım böyle çok seviyor,,,,,,
Aslında ete başlaman lazım neden yutamaz diye korkuyorsun ki bebekler dişleri olmasa dahi damaklarıyla eziyorlar korkma,,,, ben yağsız kuzu etini 2 kere çektirip kıyma yaptırdım içerisine soğan sarımsak maydanoz çok az da kimyon ve karabiber kattım köfte yapıp buzluğa attım,,, haftada 3 gün 2 tane köfteyi pişiriyorum biraz yumuşak bırakıyorum elimle yediriyorum çok da seviyor,,,,,,bazen çorbasına da kıyma atıyorum,,, ben hiç blender kullanmıyorum,,,,,
Bu hafta da balığa başlicam
Blender hiç kullanmadım canım ezerek verdim ben hep yemek istemiyor daha kaşığı görür görmez yemiyor siz nasıl yediriyorsunuzKmsl Hnd cevaplamis aynen onun gibi yapiyorum irmigi. Köftede ayni şekilde veriyorum. Bende yağsız kuzu kiyma çektirdim 3 defa. İyice inceliyor zaten hemen kofte haline getirip dondurucuya attım arada veriyorum gayette çiğniyor korkma. Zaten çiğneme olayını kavraması lazım artık blender kullanma hiç.
Elinle yedirmeyi dene sebzeleri elinle hafif ezerek ver belki öyle alir.Blender hiç kullanmadım canım ezerek verdim ben hep yemek istemiyor daha kaşığı görür görmez yemiyor siz nasıl yediriyorsunuz
Aynen benim kızım san köfteyi çok sevdi inşallah balığı da sever ben ilk levrekle başlayacağım sen ne alacaksınBende ilk fırında zeytinyağıyla deneyim diyorum. Fırında daha bi yumuşak oluyor ya etleri ondan. Sonra ızgaraya geçerim. Köfteyi çok sevdi bunu da sever heralde ince limon dilimi de koyayım diyorum üzerine biraz tadını alsın limonun da
Canım ben kaşık çatal elimle nasıl denk gelirse öyle veriyorum,,,, ama benim kızım da yemek istemezse kesinlikle ağzını açmıyor bi de 3 gündür elime vurmayı öğrenmiş istemezse vuruyorBlender hiç kullanmadım canım ezerek verdim ben hep yemek istemiyor daha kaşığı görür görmez yemiyor siz nasıl yediriyorsunuz
Oooooo maşallah sizde diş de çokmuş kız korkma ver yesin,,, bizim 2 tane dişimiz var o da tamamı çıkmış değil ben köfteyi yaparken 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katıyorum tavaya kısık ateşte pişiriyorum canımTeşekkür ederim canım bende deniyim bakalım bizim dışı de var nerdeyse 7 tane olacak ama ben cok panik yapıyorum hiç bisey yemiyor sadece yoğurt yiyor köfteyi nasıl pişiyorsun canım zeytinyağıyla mi
Bizde 2 menenjit aşısını yaptırdık.Doktorumuza da güveniyoruz mutlaka yaptırın demişti.Kendisi yaptıBen 6. Ayda doktor reçetesiyle menactra yaptırdık sonra başka bi sebepten doktr değiştirdk. Ywni doktor o aşının 9. Ayda yapılması gerektiğini iletti. Şimdi 8. Ayda ve 19. Ayda tekrar yaptıracakmışz. Bu doktorlar aynı eğitimi alıp nasıl başka bilgiler verebiliyp aklım almıyor...
Tamam canım çok sağol denicem mutlaka inşalalh sever :)yedirirken çok küçük parçalar şeklinde mi veriyosun canım boyutunu merak ediyorum yani :)Oooooo maşallah sizde diş de çokmuş kız korkma ver yesin,,, bizim 2 tane dişimiz var o da tamamı çıkmış değil ben köfteyi yaparken 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katıyorum tavaya kısık ateşte pişiriyorum canım
Hafi ya :)Çok fena bunlar cekecegimiz var :)Canım ben kaşık çatal elimle nasıl denk gelirse öyle veriyorum,,,, ama benim kızım da yemek istemezse kesinlikle ağzını açmıyor bi de 3 gündür elime vurmayı öğrenmiş istemezse vuruyor
Maşallah canım seninki çok güzel yiyor demekki ben önüne de koydum ama alıp yere atıyor dişlerden mama bile içmiyor aynı anda 4 dış çıkıyor yarı cıktı şuanda inşallah bu dış olayından sonra benimkide güzel yer :)Elinle yedirmeyi dene sebzeleri elinle hafif ezerek ver belki öyle alir.
Ben kaşıkla yediriyorum bazen omlet ya da havucu parmak seklinde kesip eline veriyorum kendi yiyor. Köfte falan ince uzun kesiyorum önüne koyuyorum kendi yiyor.
Mesela patates yada havuc haşlayıp sonra onu iki parmağın arasında ezerek vermeyi dene ağzına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?