- 16 Kasım 2011
- 2.035
- 3.431
- 208
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #22.361
Kızlar bi şey sorucam şeker yüklemesi 50 lik yaptırıcam aynı zamanda tiroid, d vitamini bi de b12 ölçülecek. Her sabah aç karnına tiroid ilacı içiyorum normalde, ilacı içip mi gideyim yoksa tiroid için kan alındıktan sonra mı içeyim?
Kesinlikle bırak o doktoru canım, hamileyizdir biz hormonlar tavan. Nazimizi çekecek herkes kusura bakmasınlar. Sen naz da etmemissin en doğal hakkını kullanmışsın. Öğrenme hakkı, söylese nolacak biyerleri mı eksilecek. Bı ton laf edene kadar sorularına gayet güzel de cevap verirdi ama psikolojik sorunları var bence o doktorun. Benim doktorum bana soracaklarin var mı diyor ben heyecandan unutuyorum diyorum. Şunun ettiği laflarla bak. Gerekirse devlet Hastanesi'ne git canım,bundan kötü olamaz tavırları hem o kadar para vermemiş de olursun. Ve şikayet de et lütfen,sana yapan herkese yapıyordur. İşini iyi yapamayacaksa yapmasın bı zahmet. Ayy çok sinirlendim. Sen ne hevesleri gitmiştin.Bugün randevum var diye günlerce beekliyorum sabırsızla bebeğimi görecem diye .Buğün ağlayarak geldim eve kadar hala ağlıyorum .
yazmıstım randevum var diye doktora gittim ayrıntılı utrasona gittim sonuclarını verdim ama sorularım cevapsız kaldı dedim . ne sorusu dedi . Aradım kalp ekosu cekiyor musunuz diye evet dediler cekmediler yetersizmiş makineleri dedim. selvik uzunluğunu ve çentiklenmeyi sordum cevap vermeyi unuttular heral dedim . Orada yazıyor mu dedim bilmiyorum .
^^ Sen çentik ne biliyor musun^^ dedievet sağ sol tarafta oluyormus tansiyon sorunu olup olmadığı öğreniliyormus benimde 17 . haftamda tansiyonum cııktı inmemişti onun için endişeliyim dedim ^^ çentik anlattı artık önceden gebelik zehirlenmesi yaşayan bebek ölümü olan kişilere bakılıyor , alttan bakılıyor hem tahmin ediliyor sadece olacak mı olmayacak mı tam bilinmiyor ki .Yok kalp ekosu için özel doktoru lazım önceeden kalp hastası olup bebeğini kaybetmiş kişileri yönlendiriyorum ben hem öğrensen ne olacak önlemi yok ki şu kapıdan çıkılp ölmeyeceğimiz ne malum .
Nerden duyuyon ögreniyon bunları dedigruplrdan dedim herksin ögreniliyor söyleniliyor benim niye söylenmedi diyorum . Sen bırak o grupları ne kadar kötü öyküler var oralarda diyor .
Neyse muayeneye geçti . Servik uzunluğu ne o zamn dedim . Ne yapacaz kısaysa çekip uzatacakmıyız dedişimdi ben herşeye bakıp , soruları cevaplayıp iyi doktor olduğumu kanıtlamam mı lazım . Yaparım kafanı allac pamuğuna cevirip yollarım seni dedi.
Eşime ^^^ALLAH sabır versin^^^ dedi^Annelik bu dedim merak ediyorsun endişeleniyorsun^ dedim .SEN ANNE DEĞİLSİN ANNE ADAYISIN daha doğur ondan sonra gör ben iki tane doğurdum dedi
bebeğim hareket ediyordu hareketlerini hissediyordum o an ama bebeğime bakamadım bile üzüntüden
Ben giyinirken eşim ayrıntılıdan önce Denizlide kadın doğumcuya gitmiştim omega3, magnezyum ve ecopirin vermişti. Onları gösterdi .SEN iyice ÖZEL hasta olmuşsun dedi .(bu doktorda özel hastanede )yani dedim özel hastane sonucta . Bu ilacları vermem ben doğal al herşeyi dedi . Ecopirinde önceden verilir şimdi niye verdiyse kullan artık basladıysan neyse ddi .Eşimde tansiyonu cıkmasın diye verdi ddi. Tansiyon için kilo versin almasın ddi .
Aaayyyyyy kızlar daha neler neler ya cıktım arabaya bi geldim başladım ağlamaya hala duramıyom ya .Bide birşey olmazsa bir ay sonra gel diyor yaNEDen gidiyorum ki hiçbirseyin önlemi yok bebeğin hasta doğacaksa olur diyorsa hiçbirseye bakmıyorsa niye çagırıyor doguma gel desin hatta evde doğuram ben .
Azarlamadık yerim kalmadı ya para verip gidiyorum azarlanmak için vermiyorum ben bebeğimi görmeye bilgi almaya gidiyorum . Bir daha yüzünü görmek bile istemiyorum bu kadardı sabrım.
Of gerçekten günde 2 defa almak kötüymüş,olsun ama şunun şurasında ne kaldı :) Beslenmene de dikkat edersin. Bebişin iyi sağlıklıymış ya o yeter. Bende haftaya gidicem bkalım şeker yüklemesi isticekmi dr. Ne olur ne olmaz diye aç gidicem ben aç karnına yapılıyor galiba. Şeker yüklemesi için ücret ne kadar mış central da?
Canım ben düzenli kuaför e gidip yaptırıyorum bu zamana kadar karnım çok büyük olmadığı için sorun yaşamadım ama bakalım bu gittiğimde nasıl olucak yüz üstü yatırıyordum bi dahaki ay yan yatırcem dedi evde imkani yok yapamam göbekten orayı göremiyorumYaa kizlar size onemli bisey danisicam.genital bolge temizliginde zorluk cekmeye basladim bensizlerde durum nasil?kuafore gitmek zorunda kalicam galiba ben ya agda yaptirayim diyorum varmi duzenli yaptiran hamile kalali??
Ben vazelin sürüyorum benim ilk zamanlar ishalim vardı şimdi ara ara kabız gibi oluyorum vazelin sürüyorum bazen de elma sirkesi sürüyorum rahatlatıyorKızlar aranızda kabızlık yaşayan var mı?nasıl başediyorsunuz.benim birde makatta çatlak yani fissür gibi bi sıkıntım vardı ve o nüksetti.bayaa kanamalı oluyor çok acı verici.merhemler de kortizonlu kana geçiyormuş kullanamıyorum.aynı şeyi yaşayan var mı?
Duphalac şurup alıyorum çok darda kaldığımda, demir ilacı kabız yapıyor. Merhem içinde kortizon yüzünden bende kullanmadım. Aktardan ozonlanmış zeytinyağı diye şurup şişesi gibi şişede zeytinyağı aldım. Pamuğa döküp onu koyuyorum acısınıda alıyor kanamasıda duruyor.Kızlar aranızda kabızlık yaşayan var mı?nasıl başediyorsunuz.benim birde makatta çatlak yani fissür gibi bi sıkıntım vardı ve o nüksetti.bayaa kanamalı oluyor çok acı verici.merhemler de kortizonlu kana geçiyormuş kullanamıyorum.aynı şeyi yaşayan var mı?
Ne kadar saçmalamış doktor. Tabiiki özel ilgi bekleyeceksin sorular soracaksın. Senin içini rahatlatması gerekirken laf sokuyor. Kadın doktorların hepsi değil ama çoğu böyle işte...evet aglamaktan canım cıktı moralim hala düzelmedi ,Tiroid hastasıyım o hastaneye her ay düzenli gidip tahlil oluyorum o zamn gidince şikyet edecem .
Canım her gittiğimde birşey sorarsam eger ters cevap veriyor . sormaya korkuyordum her zamn ama bugün çok agır konustu . Canımı cok acıttı gercekten sözleri konusmaları çok eziciydi^Çentik ne sen biliyormusun ^ dedi hani sen nerden bilirsin tarzında konustu hep , bütün endişeyle sorduğum soruları ezerek cevap verdi ,kimsenin bunu yapmaya hakkı yok , kimseyi işinden etme niyetiyle değilde üslubunu ,davranıslarını düzeltmesi adına Tiroid için her gittiğimde dilek ve şikayet kutusuna yazacam .Başka ne yapabilirim bilmiyorum üzüntüden birşeey düşünemiyorum. Sen anne misin ki demesi bitirdi çünkü günümü
Evet canım insan hamile olunca daha hassas oluyor ki normal bir insanla böyle konussa bile acayıp üzülür. Bilmişlik yapmadım, kırmadan konusurum zaten hep sadece sorularımı sordum böyle ters ve ezerek konusmasını hakedecek birşeyde yapmadım .
Bebeğimi görmeye iyi olduğunu bilmeye gidiyorum . Bebeğimi görünce , iyi olduğunu duyunca unuturum bütün soracaklarımı mutluluktan uçarak cıkarım hep . Ondan bebeğimi görmeden sordum ki unutmayayım diye ama o kadar moralim bozdu ki o koltuktan hemen kalkıp gitmek istedim bebeğimin fotografını bile bakmamışım eşim gösterdi bakmadın diye .
Öyle ya hiç canımın istemediği şeyler geliyo aklıma as ermiyorum yani pis nefis sadece o yüzden sinir oluyorum kendimeYani insanın canı çok istiyor ama bebeğin için 3 ay daha sabret. 3 ay sık dişini sonra hepsini yersin bende sabahları yumurta yemek istiyorum ama yiyemiyorum amannn diyorum yemeyim Çikolatalı ekmek falan istiyo canım. Ama yememiz lazım bebişlerimiz için.
Onalr için dikkat etmeliyiz benim de kola cips hep bunlar da gözüm ama yemiyorum.
Malesef tup bebek yapan hastanede kadin dogum dr lari takip ediyor, tup bebek 9. Haftada birakti beni. Uc aya kadar benide tartip yogaya baslatti, simdi direnc meselesi nedeni ile biraz uzuldum ben ondan beei sormadi. Bende hic istah yoktu ama direnc ile bebek gelismiyor dediler, ondan beri kocam bes ogun yediriyor:)))23+4 canım benim de.
o hormon iğneleri aldırıyor kilo ister istemez. bir de bebeiş tutunsun diye iyi yiyoruz iş yapmadan yatıyoruz ohh gelsin kılolar.
seni tup bebeği yapan doktorun mu takip ediyor. dogumu o mu yatıracak?
beni tup bebeği yapan takip ediyor. tartmıyor beni de ama kaç kılo aldın diyor soleyınce hızlııııııı alıyosuuunnn dıyorrr
BEN HİÇ YAPTIRMAK İSTEMİYORUM AMA DOKTORUM YAPMAN LAZIM DEDİ ÇO KKARARSIZIMBen yaptırdım bile geçen hafta
Senin HbA1c çok iyiymiş. Ben bugün gittim. Hamileyken o değer yüksek olurmuş. İçim rahatladı. Drun kim? Bursa'dayken Gürcan Kısakol ve Acıbadem'de Oğuz Kaan Bey'e gidiyordum. İkisi de hem ruhsal olarak rahatlatıyordu hem de bilgiliydi.aslında benim de gitmem lazım her ay ama gitmiyorum yanlış yapıyorum enson kasım da gitmiştim endokrinciye hba1c de 5,9 idi
En güzeli boşver duyma cnm basın sağolsun allah sabrini versin insallah karnındami kaybettin neyi vardı tabiki cevaplamak zorunda değilsin hatirlayip üzülüçeksen cnmMuhtemelen bana iyilik yaptıklarını düşünüyorlar. Daha önce bebeğimi kaybettim diye kendilerince önlem alıyorlar. Buna en yakınlarımda dahil annem babam başlarda sert çıkıyordum
Şimdi duymazdan geliyorum.
Ben de çoğunlukla aşağıda hissediyorum. Dün doktora gittim. Sorun olsa söylerdi sanırım.Bide bebeğimin tekmelerini çok aşağıda hissediyorum normal mi sizce
Gebelikte en zor şeylerden biride şekermis canim gercekten öğrendim insan yediği lokmayı sayıyor resmen biraz kaçırınca vicdan azabı çekiyor aceba bebeğe bişey oldumki diye off offfherşeyi kararıında yersen sorun olmaz canım akşamlarına dikkat et ben mesela meyveyi akşam fazla kaçırdığımda şekerim hep yüksek çıkar sabah açlık özellikle bu sabah 113 tü normal de 100ün altı olması lazım ama hiç birzaman olmadı hamile kalmadan önce de yani 105 de geçmezdi ama şimdi öyle değil gündüzleri gayet iyi ama sabahları yüksek
Kalbi durdu canım, kromozom analizinde turner sendromu tespit edildi. Trombofili paneli testinde tek gen homozigot çıktı birde benim. Hastalık yüzünden yada kan pıhtılaşması neden olmuş olabilir dediler netleşmedi. Herkese göre küçüktü (8 haftalık) ama biz uzun zaman toparlayamadık. Yasasaydı 4 aylık olacaktıEn güzeli boşver duyma cnm basın sağolsun allah sabrini versin insallah karnındami kaybettin neyi vardı tabiki cevaplamak zorunda değilsin hatirlayip üzülüçeksen cnm
Canım ben düzenli kuaför e gidip yaptırıyorum bu zamana kadar karnım çok büyük olmadığı için sorun yaşamadım ama bakalım bu gittiğimde nasıl olucak yüz üstü yatırıyordum bi dahaki ay yan yatırcem dedi evde imkani yok yapamam göbekten orayı göremiyorum
Rabbim acısını azalsın inşallah canım unuttursun diyeceğim ama insan unutmuyor. Orda seni bekleyecek inşallah inanıyorum ben .kızcen sana mutlulukları getirsinKalbi durdu canım, kromozom analizinde turner sendromu tespit edildi. Trombofili paneli testinde tek gen homozigot çıktı birde benim. Hastalık yüzünden yada kan pıhtılaşması neden olmuş olabilir dediler netleşmedi. Herkese göre küçüktü (8 haftalık) ama biz uzun zaman toparlayamadık. Yasasaydı 4 aylık olacaktıNasibimizde yokmuş Rabbim hayırlısını nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?