- 5 Haziran 2017
- 2.076
- 2.168
- 83
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #23.361
memur anne daha çok vakit geçirsin bebeği ile...adaletsizliğe bakar mısınız memurlara ilk 6 ay 3 saat ama sgklılara 1,5 saat izin
- Kadın çalışanlardan memur olanlara, çocuğunu emzirmesi için doğumdan sonraki 8 haftalık analık izninin bittiği tarihten itibaren ilk 6 ayda günde üç saat, ikinci 6 ayda günde bir buçuk saat SSK süt izni verilir. Bu süreler kadın işçinin günlük çalıştığı süre içinde sayılır.
- Kadın çalışanlardan SSK lı olanlara ise çocuğunu emzirmesi için doğumdan sonraki 8 haftalık analık izninin bittiği tarihten itibaren çocuk 1 yaşına gelene dek günde bir buçuk saat SSK süt izni verilir. Bu süreler kadın işçinin günlük çalıştığı süre içinde sayılır.
her iki çalışan da anne değil mi emzirmiyor mu neden böyle haksızlıklar var ( az önce patronla konuştum sana tolerans gösteririz istediğin saatte gelir gidersin bazen evde çalışırsın yeterki erken gel diyor :) bu gidişle 4 ay sonunda iş başı yapacağım gibi görünüyor...
Selam kızlar nasılsınız ben hastayım yine boğaz ağrısı ve sinuzit oldum geceleri hiç uyuyamıyorum burnum tamamen tıkalı sinuzite iyi gelen bişey varmı aceba bilgisi olan varmı kızlar ne yapsam geçer biran once
memur anne daha çok vakit geçirsin bebeği ile...
işçi anneye 1.5 saatte yeter...
Aşılar ağır metal (cıva) içeriyor ya bi de ilk hamileliğimde aşı olduğum gün kötü tecrübelerim oldu,tarlada da doğurmayacağız da inşallah.. eskiden önemli bir konuydu ama şimdi çoğu dr şartlar iyileştiği için gerekli görmüyor.bi çoğu da rutin neyse onu uyguluyor .benim tercihim aşı olmamak bu nedenle
Deneyimli anneler bu ebebekte babymall de şubat indirimleri gibi başka zaman da indirim yapıyorlar mı?
Selam kızlar nasılsınız ben hastayım yine boğaz ağrısı ve sinuzit oldum geceleri hiç uyuyamıyorum burnum tamamen tıkalı sinuzite iyi gelen bişey varmı aceba bilgisi olan varmı kızlar ne yapsam geçer biran once
kronik_unutkan ben de sancaktepede oturuyorum
Canım benim göbeğimin üstündeki deri aşağı indi göbek deliğimin üstünü kapattı elimle çekip baktigim da yamuk yamuk
Gerçekten niye analık izinlerinde böyle bir fark olabilir ki? Ssk'lı çalışan da anne, memur da... Mesela kar yağdığında okullar tatil ediliyorsa hamile memurlar işe gitmiyorlar yasal olarak. Özel sektörde öyle birşey yok..adaletsizliğe bakar mısınız memurlara ilk 6 ay 3 saat ama sgklılara 1,5 saat izin
- Kadın çalışanlardan memur olanlara, çocuğunu emzirmesi için doğumdan sonraki 8 haftalık analık izninin bittiği tarihten itibaren ilk 6 ayda günde üç saat, ikinci 6 ayda günde bir buçuk saat SSK süt izni verilir. Bu süreler kadın işçinin günlük çalıştığı süre içinde sayılır.
- Kadın çalışanlardan SSK lı olanlara ise çocuğunu emzirmesi için doğumdan sonraki 8 haftalık analık izninin bittiği tarihten itibaren çocuk 1 yaşına gelene dek günde bir buçuk saat SSK süt izni verilir. Bu süreler kadın işçinin günlük çalıştığı süre içinde sayılır.
her iki çalışan da anne değil mi emzirmiyor mu neden böyle haksızlıklar var ( az önce patronla konuştum sana tolerans gösteririz istediğin saatte gelir gidersin bazen evde çalışırsın yeterki erken gel diyor :) bu gidişle 4 ay sonunda iş başı yapacağım gibi görünüyor...
S Soydanayse canim naptin bebisinin hareketlerini hissettin mi dun az hissediyorm diyordun
Ne gibi kötü tecrübeler oldu canım özel değilse öğrenebilirmiyim doktorum da öyle dedi tarlada doğurmayacağına göre dedi ama sağlık ocağında ki ebe de hemen gelsin demişAşılar ağır metal (cıva) içeriyor ya bi de ilk hamileliğimde aşı olduğum gün kötü tecrübelerim oldu,tarlada da doğurmayacağız da inşallah.. eskiden önemli bir konuydu ama şimdi çoğu dr şartlar iyileştiği için gerekli görmüyor.bi çoğu da rutin neyse onu uyguluyor .benim tercihim aşı olmamak bu nedenle
Ben de bu tuz lambalarını merak etmişimdir hep, gerçekten işe yarıyor mudur diye. Benim de alerjik rinit ve astımım var, geceleri çok tıkanıyorum rahat nefes alamıyorum. Foster inhaler kullanıyorum hatta :/ Gebeliğimin başından beriGecms olsun canm.sana iyi gelir mi bilmem ama burun tikanikligina fln bana iyi gelen sey tuz lambasi yatak odamda vardi ztn.gelirken annemler de kaya tuzu getirmisler butun halde buyuk baya kesilmis kare.ikisi de bas ucumda duruyor ve bi kez hafif burnum tikanr gbi oldu gecti hemen.alerjik astim da var bende havayi temizliyor mu napiyorsa artk bayadir iyiyim uyurken rahat nefes alabiliyorum cok sukur
Ben kosuyolunda özel muayeneye gidiyorum. Doğum için gözüm açılırsa pendik medicalparkta
Sezeryan yada normal doğum olması etkilemiyor çünkü iki durumda da aletlerle küçük yada büyük kesiler söz konusu.ama acil bi apandisit,safra durumunda da ameliyat oluyorsun ancak tetanoz aşısı vurmuyorlar bu aşı eskiden sağlıkevinde veya evde tarlada doğum oluyordu ondan rutinde var.veya hastanelerin de sterilizasyon durumları çok kontrol edilebilir değildi belki ondan takvimde yer alıyor. ama şuan çok şart değil bence.bu benim görüşüm canımhangi aşıyı olmuyorsun? hamilelikte sadece tetanoz olunuyor diye biliyorum bu aşı da özellikle sezeryan doğum olacaklar için önemli bir aşı
Ben de bu tuz lambalarını merak etmişimdir hep, gerçekten işe yarıyor mudur diye. Benim de alerjik rinit ve astımım var, geceleri çok tıkanıyorum rahat nefes alamıyorum. Foster inhaler kullanıyorum hatta :/ Gebeliğimin başından beriBıraktığımda astım atağı geçiriyorum çünkü.
Aşırı ateş ve titreme nöbeti geçirdim evde yalnızdım ve telefonla birilerine ulaşmam o kadar zor olduki anlatamam titremenin şiddetinden tuşları kullanamadım.kimsenin de bu durumu yaşadığını duymadım da aslında ama bende olduNe gibi kötü tecrübeler oldu canım özel değilse öğrenebilirmiyim doktorum da öyle dedi tarlada doğurmayacağına göre dedi ama sağlık ocağında ki ebe de hemen gelsin demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?