- 5 Haziran 2017
- 2.076
- 2.168
- 83
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #23.721
canım saat öğlen bir civarı yaptırmışşın nasıl aç kaldın o zaman kadarKızlar hastanedeyim şu an şeker yüklemesi için 50'lik dektroz içtim. Bildiğiniz elmalı gazoz ve şekeri sandigimdan çok daha az, kola çok daha şekerli. İçimi çok kolay ve mide bulantısı falan hicbirsey yok çok rahatım.
Yaptırmakta tereddüt eden arkadaşlarım varsa etmesin kesinlikle, gözü kapalı yaptırabilirsiniz.
Anne karnında ve doğumdan sonraki süreçte bebeğin sağlığı için hamilelik diyabeti olup olmadığını öğrenmek ve ona göre önlem almak çok önemli.
hayırlısı olsun bende dr gidiyor diye medicali bıraktım şimdi dr arayışındayım hayat hastanesine randevu aldım bakalım ne olacakKızlarrr bugün itibariyle özelde ki doktorumu bırakıyorum devlet hastanesine devam ediyorum, bugün gittim devlette ki dr’um zaten çok iyiydi bugün ekstradan daha detaylı baktı inceledi coraspine başlattı bebeğim hakkında detaylı bilgi verdi özele bosuna gidiyorum sırf doğum için medicalparkı istiyordum ama artık vazgeçtim doğum nasıl olursa olsun bu doktorumu bırakmıycam doğumda da idare etcem inşallah Rabbim o günleri de gösterir, bebeğim de çok şükür haftasıyla uyumlu 30 cm 616 gram geçen hafta 456 gr 26 cm demişti özelde ki doktor, özele gidip üstüne azar işitip çıkıyoruz bi haftadır moralim sıfırdı bugün kendime geldim çok şükür
Ağız kokusu yok ama tat alamıyorum ciddi manada. İlaçların prospektüsüne baktım yan etki yazmıyor. Reflü oluştuysa sende koku ondan olabilir mi?Kizlar ya size bisey sorcam. Benim gun icinde agzimda kotu bi tat olusuyor agiz kokusu var surekli. Hani dis fircalamayla gecen bsey degil midemden geliyor sanki. Acaba kullandigimiz ilaclardan mi bu durumu yasayan var mi?
Aynen canım bende gurbetteyim ve gelen giden 2-3 çift anca olur heralde. Ama ben sırf heves ettiğim için, kendim için yapıyorum bunları. Şerbet,çikolata, hediyelik,bide lolipop şekerlerden hastaneye koymayı düşünüyorum. Süslü tepsilerde sürahi ve bardaklarla. Kalanları eve bebek görmeye gelenlere dağatıcam. Mevlütte ise lokum, hediyelik olarak yasin kitabı ve tesbih dagıtmayı düşünüyorum.Bisi sorcam biz hastaneye gelenler icin(ki bize gelen olmaz gurbetteyiz ve bulundugum ilde degil bi ilçede dogum yapicam gbi duruyor) bunlardan yaptirsak mevlutte ne yaptircaz.cikolata alcam tabiki ve bisey magnet fln yaptirmak istiyorum ama cok heves ettigim bi seyi dogumda mi mevlutte mi yaptirayim bilemiyorum.dogumda yaptirrsam otekine ne kalıyor.ben cozemedm bu isi sizler nasi yapcaksnz kizlar
Ya benim medicalde ki dr iyice tuhaflaştı son kontrolde bel ağrımdan bahsettim bana anlattı anlattı sonra kendi kendine aaa bende o kadar anlatıyorum ilk değil senin ikinci bunları biliyor olman lazım dedi ben şaşırdım sinir oldum ilk değil onuncu da olsa sen bana herşeyi anlatmak zorundasın ben bosuna mı özel diye geliyorum sana, bugün ali yeşil de bi sürü şey anlattı zübeyde de doğum kursu var ona katıl dedi ilkiyle arada nerdeyse 5yıl var unutmuşsundur herşeyi dedi.. doktor erkek olmasına rağmen daha anlayışlı daha hoşgörülü ve daha tedbirli, bugün itibariyle coraspine başlattı içim öyle rahatladı ki anlatamam.. şimdi medicalde ki randevumu iptal edicem bi daha da gitmemhayırlısı olsun bende dr gidiyor diye medicali bıraktım şimdi dr arayışındayım hayat hastanesine randevu aldım bakalım ne olacak
Aynen.. Normal maaşı analık parası dşye veriyorlar, ilginç..Bekleyeceklerden biri de benim özel sektörde çalışıyorum nisan sonu gibi izine ayrılacağım ve o günden doğum zamanına kadar da para almayacağım dört ay yani sonra toplu olarak verecekler maaşımız aslında ama doğum parası diye geçiyor
Valla patron anlayışlı ise süper canım..ben patronla konuşup normal maaşımı isteyeceğim develtin bana 4 ay sonra yatıracağı toplu parayı da iş yerine vereceğim böylelikle sıkıntı olmayack bana
Bende, bebek magnetleri yaptırayım diyorum.. Yanındada çikolata ve şerbet.. Bizimde aileler şehir dışında.. Eşim bile şehir dışında.. Dolayısıyla onun iş çevreside yok.. Bir benim.iş arkadaşlarım, birde teyzemin kızı var..kızlar hediyelik olarak küçük cam kavanaozda kokulu mum hoşuma gitti fiyatta adet 1,75 ; yanına kendim şeker hamuru kurabiye yaparım biberon vs şeklinde çeşitli bebek çikolatası olur ve çifte kavrulmuş lokum şerbet, yeterli olur sanırım hastane için
Olabilir bilmiyorum nasil gececek kiAğız kokusu yok ama tat alamıyorum ciddi manada. İlaçların prospektüsüne baktım yan etki yazmıyor. Reflü oluştuysa sende koku ondan olabilir mi?
Kullanıyorum aktarım önermişti susam yağı ile birlikte ama ben ek olarak günde 1 kez de kakao yağı sürüyorum.ilk gebeliğimde kakao +bebe yağı sürmüştüm hiç çatlağım olmadı.bakalım bunda ne olacakKızlaaar çatlatlıklar için Hindistan cevizi yağı diyorlar var bilen yada kullanan
Şimdi anladım. Sağ olasın.Memurlar alamıyor toplu olanı kurum sen doğum öncesi ve sonrası yasal izindeyken maaşını yatırdığı için. Sgk lı işçi anneler alabiliyor. Bize sözleşmeli olarak atanan arkadaşlar vardı. Hem kurum maaş yatırdığı hemde sgk yatırdığı için sgk ya iade etmişlerdi
Öyleymiş canım.Haksızlık. Doğum öncesi bir sürü ihtiyaç oluyor. Sonra ödenmese keşke. Keşke herkes maaşı kesilmeden devam edebilse.Aynen.. Bazı sgk lı çalışanlar maaşlarını alamıyormuş birkaç ay.. Doğumdan sonra devlet o alamadıkları parayı toplu yatırıyormuş.. Maaşını alanlara sadece süt parası ve çocuk parası veriliyor.. Senin aldığında o, süt parası..
İnşallah maaşımızı almaya devam ederiz.. Sonradan alınsa da, o birkaç ay beklemek zor olur..
Geçmiş olsun. Ben dün ananas yedim ve bugün parmaklarımın ve karnımın şişkin olmadığını gördüm. Sanırım ananasın ödem attırıcı etkisinden. Bir de 3. aydan sonra makul ölçüde maydanoz yenebileceğini okuduğumdan onu da yemeye başladım. Gerçi ona lor yiyebilmek için başladım. Kalsiyumu en yüksek süt ürünü lor peyniriymiş. Tek başına tadı tuhaf gelince içine maydanoz doğradım. Suyu da ihmal etmemelisin. Ödem için kabak da iyi. Ayaklarını yukarı kaldırmak da faydalı. Bir de mümkünse egzersiz veya yürüyüş.KızlarAşı için sağlık ocağına gityim idrar yolumda yine enfeksiyon cıktı ya ve bacaklarıma baktı hemşire ödem var dedi. Enfeksiyon biraz fazlaymış. 1 hafta sonra kesin kontrole gel dedi
EvetEki Görüntüle 2117369 kızlar kan pıhtılaşma testi bu testmidir
Çıktı canım açlık bakilmadi yalnızca 50 gr tokluk 1.saat 108 çıktı. Başka kan alınmadı zaten.Aynen cnm bende 75lik ictim elmali)dedigin gibi cok zorlamadi.senon cktimi sonuc?
Gecmis olsun canim. Lökositin kaç çıktı?KızlarAşı için sağlık ocağına gityim idrar yolumda yine enfeksiyon cıktı ya ve bacaklarıma baktı hemşire ödem var dedi. Enfeksiyon biraz fazlaymış. 1 hafta sonra kesin kontrole gel dedi
Doktor bana aç gelmene gerek yok dedi ben de kahvaltı yapıp gitmiştim 9 gibi. Ondan öyle oldu canım çok aç değildim yani ictigimdecanım saat öğlen bir civarı yaptırmışşın nasıl aç kaldın o zaman kadar
Çıktı canım açlık bakilmadi yalnızca 50 gr tokluk 1.saat 108 çıktı. Başka kan alınmadı zaten.
Gecmis olsun canim. Lökositin kaç çıktı?
Ben de aynı dertten muzdariptim bugün tekrar baktirdim geçmiş tamamen 5 günde hem de antibiyotik kullanmadan. Yalnızca 2 doz monurol içtim bi ilk gün bir de üç gün sonra. Sabah akşam sirkeli su içtim bir de genital bölgeyi sabah akşam yıkayıp kuru tutmaya çalıştım ve evdeyken ve yatarken iç çamaşırı kullanmadan direkt esofman alti giydim. Tavsiye ederim sana da. Doktor ilaç falan yazdı mi?
Doktor bana aç gelmene gerek yok dedi ben de kahvaltı yapıp gitmiştim 9 gibi. Ondan öyle oldu canım çok aç değildim yani ictigimde
Canim evet 2.saatin daha düşük olması lazım ama senin vücudun belki şekeri daha yavaş metabolize ediyordur bilemedim.Kizlar iyi aksamlar herkese.bugun seker yuklemesi oldum.ama bi gariplik war.1.saat 134 2.saat 162 cikti.kendi doktoruma yazdim oda imkansiz dedi bi gariplik var dedi.2.saat 1.saatten yuksek cikamaz dedi.sizin nasil sonuclariniz ???yardimci olun baanaa
Canim evet 2.saatin daha düşük olması lazım ama senin vücudun belki şekeri daha yavaş metabolize ediyordur bilemedim.
"Gebelikte açlık kan şekerinin 92 mg/dl, 75 gram glikoz yüklemesinden bir saat sonra kan şekerinin 180 mg/dl, iki saat sonra 153 mg/dl’den yüksek olması anormaldir. Bu değerlerden biri yüksek ise gestasyonel diyabet teşhisi konulur." diye bir bilgi var internette. İçine sinmezse başka bir doktora daha gidip sonuçlarını gösterebilirsin. 100 gr'lıkla tekrar yükleme isteyebilir sonuçlarına göre. Ya da sadece yediklerine dikkat et diyebilir, belki diyetistene gönderir bak bakalim duruma göre.
Bilmem ki kuzum doktorun tercihi o yönde oldu. 75 ve 100 gr'liklarda 3'er kez alınıyor, öncesinde de 8-10 saatlik açlık gerekiyor diye biliyorum. Sanırım sadece 50 gr'likta öyle bir zorunluluk yokAaa neden oyle cnim ben 3 kere werdim ya kan?oyle degilmi?
Çıktı canım açlık bakilmadi yalnızca 50 gr tokluk 1.saat 108 çıktı. Başka kan alınmadı zaten.
Gecmis olsun canim. Lökositin kaç çıktı?
Ben de aynı dertten muzdariptim bugün tekrar baktirdim geçmiş tamamen 5 günde hem de antibiyotik kullanmadan. Yalnızca 2 doz monurol içtim bi ilk gün bir de üç gün sonra. Sabah akşam sirkeli su içtim bir de genital bölgeyi sabah akşam yıkayıp kuru tutmaya çalıştım ve evdeyken ve yatarken iç çamaşırı kullanmadan direkt esofman alti giydim. Tavsiye ederim sana da. Doktor ilaç falan yazdı mi?
Doktor bana aç gelmene gerek yok dedi ben de kahvaltı yapıp gitmiştim 9 gibi. Ondan öyle oldu canım çok aç değildim yani ictigimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?