2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
İyi düşün iyi olsun inşallah acaba yemekleri tuzlu yiyor olabilir misin umarım idrarda bişey çıkmaz
yok canım benim 17. haftamdada tansiyonum yükselmişti bir hafta takip altına alındım tuzu kestim bol su içmiştim geçti. Geçince yinede abartmadan hafif tuz katıyordum. Gebelik tansiyonu 20. haftata olur diye önemsemedi doktorum hapa bile başlatmadı . Doktorumu değiştirdim 26. haftada doktor kontrolünde 15/8 cıktı ben normal artık dedim kontrolde yüksek cıkıor. doktor hayır hiç normal değil bi anlık yükselmede bebekk kendini kopartır ölebilir hemen tansiyn hapına başlıyorsun dedi .Kardiyolojiye cıkmamı istedi kalpten mi acaba cıkıyor diye . Bir haftadır hap kullanmama ragmen kardiyoloji kontrolünde 17/8 cıktı hapı arttırdı kan idrar tahlili istedi. Günde iki kez tansiyon takibim var yarın gidecem sonuclar inşallah iyi cıkar . Tabi tuz artık hayatımda yok

Saol cnim.ayyy sen iyce korkuttun simdi beni bak yaaa

Bende öyle yapıyorum.Yemeklere neredeyse hiç tuz koymuyorum ve sadece 3-3buçuk lt su içiyorum.içtiğim suya limon dilimi koyup içiyorum.çok hassaslaştım bu tansiyon konusunda.Kivi falan ya ödem söker tansiyon düşürür.

Çok geçmiş olsun umarım sanada bebisinede hiç birşey olmaz. İnşallah tez zamanda düzelir . Benimde 23.haftada 14/9 çıktı hemen kan idrar bakıldı bir hafta günde iki kez takibe alındı tuzu azalttim şuan şükür ki tansiyonum normale döndü hatta şimdi düşük bile 9/6 falan oluyor. Ve bugün de bakıldı son olarak idrarima herşey temiz bende çok korkmuştum çünkü. Ben tuzu fazla kacirdigim için olmuş. Birde tansiyon düşmesi için Ya Hâfid Esma ül Hüsna sini okuyabilirsin.

Allah şifa versin canim benim inşallah sonuclar iyi çıkar

geçmiş olsun canım ya inş. tandiyonun nedeni bulunur kötü bişi çıkmaz içini ferah tut
İnşallah canım iyiyim moralimi yüksek tutuyorum . Artık farkındayım üzülüp ağlayınca daha çok çıkıyor tansiyonum bebeğime bunu yapamam

Allahım şifa versin inşallah.Limonlu su falan içince de düşmüyor mu ya Tansiyon bende de yüksek ve kullandığım hap 6 tane ye çıktı
Amin canım hepimize inşllah idrar testi istediler mi canım seninde , önemli bir konu takipte olmamız lazım . Evde tansiyonum iyi diyorum hastanede , saglık ocagında , kadın doğucumda yüksek çıkıyor anlamıyorum artık. her şeyi denedim acaba hastane korkusu mu diyecem korkmuyorum ki gayet rahat güle güle gidiyorum bebğimi görecem diye . sağlık ocagında Ölçülmeden önce oturup dinleniyorum . Yürüdüğüm için mi yüksek cıkıyor diye eşim arabayla götürdü yine yüksek acaba evdeki tansiyon aletimde mi s orun var dedi sağık ocagına götürdüm hemşire bir kendi tansiyon aletiyle denedi bir benim tansiyonla 2 birim düşük cıkardı aldığımız eczacıya götüdük dün bozuk bu diye onlar ölçtü aynı cıktı .Bir dakika bile fark eder ayrı kollarda aynı anda ölçün dedi . Gittik sağlık ocagına iki kolumu actım birini eşim birini hemişe takıp ölçtü 14/9 cıktı ikisindede küsürtı farklı sadece. Anlamıyorm artık evde normal 12/8. kontrollede 16/9 17/8 çok yüksek . Kadın doğumcum bir anlık yükseklik bile istemiyorum diyor . tansiyon iniş cıkıslarında artık başım agrıyor halsizlik oluyor , bulanık görmeye basladım yine Çok sükür iyyim diyip moralimi yüksek tutuyorum canım senin tansiyon aralıkları nasıl değişken mi ?

Kızlar bu arada plasentasi önde olan vardı demi aramıZda, Bugün bana doktor plasenta önde dedi ama tehlikeli değil canını sıkma araştırıp dedi
Bendede on tarafta cnm plesanta nin yerlesmesiyle alakaliymis hiç bi sıkıntı olmazmış sadece bebegin hareketlerini az hissedersin dedi doktorum

İnşallah canım sağol okuyım ben de.
evet benimde 17. haftamda turşu yemiştim cok o yükseltti heral dedim . tuzu kesip bol su içince geçmişti inşallah yine öyle olur başka birşey cıkmasın .

Turşuda çok tuz oluyor kızlar aman dikkat , Yediğimiz zeytini, peyniri bile suda bekletip yiyeceksin dedler bana, Kesinlike ev salçası yok tuzlu oluyor. tuz kavanozunu çöpe atıyorsun Bol Bol su . Bunun acıını bebeğim sağ salim doğsun ellerini ayaklarını öpe öpe, ısıra ısısa alacam inşallah

Allah şifa versin canim benim inşallah sonuclar iyi çıkar
İnşallah canım benim Rabbim bebeklerimizi zamanında sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Kızlar bu arada plasentasi önde olan vardı demi aramıZda, Bugün bana doktor plasenta önde dedi ama tehlikeli değil canını sıkma araştırıp dedi
Benim önde hareketleri az hissediyorum. Dr rahim ağzında olursa sıkıntı bu normal bir durum dedi.

Geçmiş olsun canim ilaçlarını eksik etme bol su ve stres yok dinlen yorma kendini iner bir an önce insallah

Kıyameti koparsaydin Bu oğlan ailelerine var ya gıcık oluyorum ya ne koparirsak kâr kafasıyla yaşıyorlar bu kadar beleşçilik olmamalı yani evlenmiş gitmiş artık evi barki ayrı herkesin kesesi ayrı yani değil mi. Onlara ayrı kızıyorum, erkeklerin ailelerine bişey diyememelerine bu kadar taviz vermelerini de ayrı kızıyorum.
O kadar kredinin içinde bir de bebişin masraflari varken böyle birşeye mecbur bırakılmak çok sinir bozucu gerçekten arkadaşım seni anliyorum. Ama bundan sonrası için rest çek derim ben eşini sürekli sömürür bunlar yumuşak yüzü bulmuşken. Tavrın sert ve net olsun yani.
Dediğin gibi olan olmuş artık yapacak bişey de yok zor ama sakin kalmaya çalış bebeğine zarar vermemek için

Ya kızlar sizede de varmı bilmiyorum ama ben hamileliğin keyfini cikaricam bu defa dedim ilkinde hiç bir şey anlamamıştım ama şu günler bir an önce geçsin artık diyip duruyorum geriliyorum artık gidip gelip bebişin kiyafetlerine bakıyorum dolabını silip yıkayıp yerleştirmek istiyorum sağlıklı mı dogsun görüyum istiyorum iyice kafayı yiyorum galiba halbuki dogunca daha çok yorulucam uyumuycam hayattan bezicem biliyorum ama sabırsızlanıyorum galiba

Görüşmüyorum zaten ailesiyle en son gecen yıl kurban bayramında gördüm. Sonrasinda ne yüzyüze nede telefonla konusmadım. Bebeğe hayırlı olsun bile demediler zaten işim olmaz bundan sonra. O kadar sey yaptılar ama hala daha kıymetli ailesi 100 lira verseler yardım ediyor olurlar. Benim annemler tüp bebek sürecinde dünya kadar yardım etti hala daha muayene parası veriyor adam nankör

Ayy kuzum ya yemin ediyorum bnmde öyle.evde hiçbişi yok burda işyeri hekimi ölçüyo hiçbişi yok.Hastaneye gidiyorum bi ölçüyorlar.15/9 bekleyelim diyorlar 16/10.Artık dalga geçiyorum kendimle birazdan daha da yükselir diyip dalga geçiyorum 17/11. şaka gibi yaaaa.öle olunca da doktorlar göndermek istemiyor.İmza ile çıkıyorum valla.eve geliyorum tansiyon düşmüş.Ama sana hap başlattılar mı o önemli.Başlatmadılarsa başka bir doktora daha git baktır.SOnuçlar inşallah iyi çıkar. Bu arada gebelikte limonlu su içmeyi internette araştırdım çok faydalı yazıyor.AMa doktoruna sor tabiki yinede.Limon sıkıp içmiyorum tabiki ama bardakta limon koyup içiyorum. moral önemli çok.

Bizde de aynı durum kurban bayramından beri görüşmedik, kayınpeder bey bebeği oglundan duydu da bir kere olsun arayip hayırlı olsun demedi.. hal hatır sormayı geçtim

Çıktı mı sonuç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…