- 11 Ocak 2017
- 4.518
- 6.960
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #26.901
Yok erken doğum riski falan demedi ama mayısın 15inde doğar muhtemelen 38 haftalıkken falan dedi.Canım bende dün gittim kontrole benim de bebek baş asagi dönmüş erken doğum riski olabilir dedi doktor bol bol dinlenmemi söyledi sana böyle bir şey dediler mi acaba bebek tekrar döner mi korkmaya başladım
Inşallah canım yaa son haftalarda zaman da geçmek bilmiyor.
Kızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.Canim niye surat assinlar ki? Ramazan olunca ne degisiyormus? Yardıma en çok ihtiyacın olan dönem sonuçta sen önemlisin burda
Sümüksü ise bi dr a gidin bence nisan olmasınKizlar akintim zaten oluyordu.ama bugun 2dir pecetede cok cok minik pembemsi bise gordum..ay ben iyce pimpirik oldum yaaaaaaaa
Yok erken doğum riski falan demedi ama mayısın 15inde doğar muhtemelen 38 haftalıkken falan dedi.
Sağ ol canım. Bu kadar hiç yükselmeyince biraz üzüldüm. Diğer hastalıklarım da tetikliyor. Hamilelik tabii cabası. Bazen karamsarlığa kapılıyorum. Bazen keşke erkek olsaydım diyorum. Onlar daha gamsız, daha umursamaz.Tatlım kolesterol gebelikte yüksek oluyor ,sıkma canını bence hiç.demir için de hapını artırır drun.hatta kolesterol konusu bu topicte ilk başlarda konuşulmuştu diye hatırlıyorum herkesin yüksek çıkınca.sen yine de dr unla konuş ama stres olma lütfen bebiş için
Ama zaten sen 31 olmussun nirmal degilmi basinin donmesi bebegin?doktorun ne dedi
Bugün diğer günlerden fazla yorulduysan gelmiş olabilir . Dinlenmeye çalış. Bir de bazı kadınların adet günlerinde de oluyormuş. Hatta adet gibi kanaması olanlar da varmış.Kizlar akintim zaten oluyordu.ama bugun 2dir pecetede cok cok minik pembemsi bise gordum..ay ben iyce pimpirik oldum yaaaaaaaa
Bugün diğer günlerden fazla yorulduysan gelmiş olabilir . Dinlenmeye çalış. Bir de bazı kadınların adet günlerinde de oluyormuş. Hatta adet gibi kanaması olanlar da varmış.
Bebek doğum pozisyonu almış erken doğum olabilir dedi ama nst de sancı falan çıkmadı.
Sümüksü ise bi dr a gidin bence nisan olmasın
Benim annemde seninkinin aynısı. 3 tane ablam var ama bana bi faydaları yok. Allah yardımcımız olsun...Kızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
Süpürme işi çok zorlamaz gibi geliyor. Tabii normalde yapmıyorsan, uzun zaman sonra tekrar yaptıysan ve uzun süre süpürdüysen olabilir de. Artı olarak ayakta da kaldıysan...Aaa hadiya sasirdim.bugun biraz evi supurdum canim ondanmi oldu acaba??
Amin canım. Alışmaya çalışıyorum. Bana göre aile bağları (anne-kız, abla-kardeş) böyle olmamalı ama yapacak bir şey yok . Şimdi daha tecrübeliyiz çok şükür. Bakarız minik kuzularımıza inşallah. Doğumdan sonra ayaklanınca zaten gerisi mecburen gelecek.Benim annemde seninkinin aynısı. 3 tane ablam var ama bana bi faydaları yok. Allah yardımcımız olsun...
Bende buna yakın şeyler yaşıyorum.bu sefer doğumda hastanede eşim yanımda kaldın kimseyi istemiyorum.Kızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
Kasığım olsa sadece oda yeterdi valla ne yatabildim ne oturabildik tuvalete bile oturamadım düşün saki içime kazık çakmışlar gibi dik duruyordum yavaş yavaş hareket yap kendine
Korkma canım bende dün devlete kontrole gittim doktor bebek baş Aşağı ne güzel annesi doğum pozisyonnu almis sırtı annenin sol tarafinda normal doğum icin en kolay olacak şekilde pozisyonu dedi . Eşinde değişir mi dedi bundan sonra değişmez dedi . Yani artik bebiklerimiz doğum icin hazırlık aşamasında korkma Rabbim insallah hepimize hayirli sağlıklı dogumlar nasip etsin .Canım bende dün gittim kontrole benim de bebek baş asagi dönmüş erken doğum riski olabilir dedi doktor bol bol dinlenmemi söyledi sana böyle bir şey dediler mi acaba bebek tekrar döner mi korkmaya başladım
Yok canim benimki de o pozisyonda. Erken dogum riskim yok o bebisin pozisyonu ile alakali. Bebek bu zamanalrdan itibaren o pozisyonu alabilirmis geri ters donebilirmis bu degisirmis rahat ol erken dogumla alakali degilKızlar içime su serptiniz ya dünden beri içimde bir sıkıntı vardı doğum pozisyonu almış diyince doktor. Inşallah erken gelmez miniğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?