2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım bende dün gittim kontrole benim de bebek baş asagi dönmüş erken doğum riski olabilir dedi doktor bol bol dinlenmemi söyledi sana böyle bir şey dediler mi acaba bebek tekrar döner mi korkmaya başladım
Yok erken doğum riski falan demedi ama mayısın 15inde doğar muhtemelen 38 haftalıkken falan dedi.

Canim niye surat assinlar ki? Ramazan olunca ne degisiyormus? Yardıma en çok ihtiyacın olan dönem sonuçta sen önemlisin burda
Kızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.

Sağ ol canım. Bu kadar hiç yükselmeyince biraz üzüldüm. Diğer hastalıklarım da tetikliyor. Hamilelik tabii cabası. Bazen karamsarlığa kapılıyorum. Bazen keşke erkek olsaydım diyorum. Onlar daha gamsız, daha umursamaz.

Kizlar akintim zaten oluyordu.ama bugun 2dir pecetede cok cok minik pembemsi bise gordum.. ay ben iyce pimpirik oldum yaaaaaaaa
Bugün diğer günlerden fazla yorulduysan gelmiş olabilir . Dinlenmeye çalış. Bir de bazı kadınların adet günlerinde de oluyormuş. Hatta adet gibi kanaması olanlar da varmış.

Benim annemde seninkinin aynısı. 3 tane ablam var ama bana bi faydaları yok. Allah yardımcımız olsun...

Benim annemde seninkinin aynısı. 3 tane ablam var ama bana bi faydaları yok. Allah yardımcımız olsun...
Amin canım. Alışmaya çalışıyorum. Bana göre aile bağları (anne-kız, abla-kardeş) böyle olmamalı ama yapacak bir şey yok . Şimdi daha tecrübeliyiz çok şükür. Bakarız minik kuzularımıza inşallah. Doğumdan sonra ayaklanınca zaten gerisi mecburen gelecek.

Emzirme atleti ve sütyeni sorulmuş. Ben ikisini de almıştım. Ağustosta doğum yapmama rağmen atlet kullandım. Normalde de yaz kış atlet giyerim. O yüzden bana atlet daha pratik gelmişti. Normal bedenimde aldığımı hatırlıyorum . Zaten zamanla esniyor. Göğüs olarak doğumdan 4-5 ay sonra normale yakındım. Eskiden nasılsa yine o bedene yakın yani. Hamileyken çok büyümemişti göğüslerim. Büyüklüğüyle süt olması arasında bağlantı yok yani. Kızımı çok şükür 21 ay emzirdim. Sonra kendisi bıraktı. O hiç üzülmemişti, ben 1 hafta ağlamıştım Ne güzel günlerdi.

Bende buna yakın şeyler yaşıyorum.bu sefer doğumda hastanede eşim yanımda kaldın kimseyi istemiyorum.
Evime gecincede yemeğinde kendimi yaparım eşim yardım eder.bu şekilde atlatiriz insalh.calisiroen kizkma annem bakmadı parayla karşı komşuna baktirdik babamı bırakmadı babam huysuz çünkü.calismaya ihtiyacım varken
Borcumuz varken hiç yardım etmediler.
Şimdi ikinci bebeğim benimde bakıcı bulup yine çalışmak istiyorum iki yaşından sonra
Allah kendinden başka kimseye muhtaç etmesin ne diyim tek duam bu

Kasığım olsa sadece oda yeterdi valla ne yatabildim ne oturabildik tuvalete bile oturamadım düşün saki içime kazık çakmışlar gibi dik duruyordum yavaş yavaş hareket yap kendine

Ben 28. Haftadayım iki gündür ayniyim özellikle yemekten sonra tüm karnım kas kati kesilip midem sızlıyor. Bebekte hareketli yukarı aşağı iniyor ekstra oda kasıyor bi türlü anlamadim

Canım bende dün gittim kontrole benim de bebek baş asagi dönmüş erken doğum riski olabilir dedi doktor bol bol dinlenmemi söyledi sana böyle bir şey dediler mi acaba bebek tekrar döner mi korkmaya başladım
Korkma canım bende dün devlete kontrole gittim doktor bebek baş Aşağı ne güzel annesi doğum pozisyonnu almis sırtı annenin sol tarafinda normal doğum icin en kolay olacak şekilde pozisyonu dedi . Eşinde değişir mi dedi bundan sonra değişmez dedi . Yani artik bebiklerimiz doğum icin hazırlık aşamasında korkma Rabbim insallah hepimize hayirli sağlıklı dogumlar nasip etsin .

Kızlar içime su serptiniz ya dünden beri içimde bir sıkıntı vardı doğum pozisyonu almış diyince doktor. Inşallah erken gelmez miniğim.
Yok canim benimki de o pozisyonda. Erken dogum riskim yok o bebisin pozisyonu ile alakali. Bebek bu zamanalrdan itibaren o pozisyonu alabilirmis geri ters donebilirmis bu degisirmis rahat ol erken dogumla alakali degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…