- 26 Aralık 2015
- 12.511
- 20.754
- 398
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #26.921
Yok erken doğum riski falan demedi ama mayısın 15inde doğar muhtemelen 38 haftalıkken falan dedi.
Korkma canım bende dün devlete kontrole gittim doktor bebek baş Aşağı ne güzel annesi doğum pozisyonnu almis sırtı annenin sol tarafinda normal doğum icin en kolay olacak şekilde pozisyonu dedi . Eşinde değişir mi dedi bundan sonra değişmez dedi . Yani artik bebiklerimiz doğum icin hazırlık aşamasında korkma Rabbim insallah hepimize hayirli sağlıklı dogumlar nasip etsin .
Yok canim benimki de o pozisyonda. Erken dogum riskim yok o bebisin pozisyonu ile alakali. Bebek bu zamanalrdan itibaren o pozisyonu alabilirmis geri ters donebilirmis bu degisirmis rahat ol erken dogumla alakali degil
Benim de ilk gebelik:) seni cok iyi anliyorum ama korkma korkulacak bisey degil bebek pozisyonu alabilirmis bu haftalardna itibaren. Cok normalmis doktorum da oyle soylediÇok sevindim gerçekten ya ilk doğum olacağı için tecrübesizlik oluyor biraz da panik olunca insan daha çok kafaya takıyor
Benim de ilk gebelik:) seni cok iyi anliyorum ama korkma korkulacak bisey degil bebek pozisyonu alabilirmis bu haftalardna itibaren. Cok normalmis doktorum da oyle soyledi
Cnm sen kendi ailenden bahsediyorsun demi çok uzulerek okudum bi insanın annesi kardesleride iyiliğini istemezse kim isterki eşinin tarafı olsa anlarım senin bu anlattıklarının aynısını bende ilk bebegimde eşimin tarafında yaşamıştım kayinvalide ile gorumcem kardeşimi ağlatarak göndermişti lohusaligimi hatırlamak bile istemiyorumKızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
benimkiler de aynı eşim yurt dışındaydı yaklaşık iki ay bende kaldılar her şeyi ben yaptım üstüne bi de memnun olmuyoruz rahat edemiyoruz zorla geliyoruz gibi laflar ettiler. bu hafta yine şehir dışına çıkacak telefonda iyi dedi sadece, torunu olacak kadında en ufak heyecan yok ben hazırlık yaptıkça bana kızıyor. istemiyorum hiçbirini eşimi istedim hastaneye de umarım kendi başıma üstesinden gelebilirimKızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
Evet insan ailesinden destek bekliyor heves etmemesi böyle davranması kötü olmuş ama en kötü olsa da anne başka doğumda mutlaka birinin yardımı gerekiyor yemek bile yapsalar yetiyor sütün olması için az bi süre bile olsa kendinizi toparlayıncaya kadar olmaları iyi olur anneniz gelemese de bir bayan mutlaka lazımbenimkiler de aynı eşim yurt dışındaydı yaklaşık iki ay bende kaldılar her şeyi ben yaptım üstüne bi de memnun olmuyoruz rahat edemiyoruz zorla geliyoruz gibi laflar ettiler. bu hafta yine şehir dışına çıkacak telefonda iyi dedi sadece, torunu olacak kadında en ufak heyecan yok ben hazırlık yaptıkça bana kızıyor. istemiyorum hiçbirini eşimi istedim hastaneye de umarım kendi başıma üstesinden gelebilirim
kimsenin geleceğini sanmıyorum annem gelse de dediğim gibi geziyorsun baksana yorulmadan diyor ikide bir. ben bebek ile birlikte onlara bakmak zorunda kalırım. yoksa haklısın ilk iki hafta herkes muhakkak biri yardım etsin diyor. hayırlısı umarım uyuyan bi bebek olur da birazcık dinlenme fırsatım olurEvet insan ailesinden destek bekliyor heves etmemesi böyle davranması kötü olmuş ama en kötü olsa da anne başka doğumda mutlaka birinin yardımı gerekiyor yemek bile yapsalar yetiyor sütün olması için az bi süre bile olsa kendinizi toparlayıncaya kadar olmaları iyi olur anneniz gelemese de bir bayan mutlaka lazım
aynen benimde dalgalar gibiKızlar aranızda bebeği çok hareketli olmayan var mi bugünlerde az hareket ediyor vurma haricinde daha çok dönüyor gibi dalgalanma tarzında hissediyorum
evet önde gidiyor onun için dedi heraldeNeden oyle dedi canim hafta olarak onde mi gidiyor
Çok normal canım artık 30 lu haftalar.Bir önceki kontrolümde her şey normaldi bu sefer böyle diyince korktum açıkçası.
Oluşan varisler geriye dönemez belki ama yatıp bacakları yükseltmek ve varis çorabı baskıyı azaltabilir hamile olduğumuz için ilaç da verilemez sanırım inşallah Doğum sonu baskı azalacağı için sıkıntın kalmazkızlar yürürken şeyimin şiş olduğumu. hissediyorum.benim vajinadaki varisler birbirine sürtüyor. napabilirim yaaa..(( kilotlarim olmuyor.kilodumu giyince sanirsin içinde pipi var gibi şiş ve kaşınıyor sürekli
Oluşan varisler geriye dönemez belki ama yatıp bacakları yükseltmek ve varis çorabı baskıyı azaltabilir hamile olduğumuz için ilaç da verilemez sanırım inşallah Doğum sonu baskı azalacağı için sıkıntın kalmaz
Valla cnm ben ondan diye düşünüyorum 15 gündür içiyorum ağrıda onunla başladı sabahları troit ilacı içiyorum diye onu geceye bırakmıştım şimdi gün içinde icicem bide öyle deneyim bakalim
Yok olmadı şükür ama arkadaşımın bacaklarında çıktı hamilelikten hiç üzülme evlatlarımız için bunlara katlanıyoruz annelik çok kutsal eşin de farkındadır Doğumdan sonra kalmaz birşey inşallah sen sadece ağrını azaltıcak önlemler al kendini ve bebeğini düşün canımsende var mı varıs? veya duydun mu yakınında hiç? çok strese soktu Benim bu varis. eşimden utanıyorum valla
İlk dönemki gibi dolgun ve sert değil ama büyük ,benim ilk gebeliğimde doğumdan bi kaç gün sonra dolmuştu çook büyümüştü yine öyle olacağını tahmin ediyorum 2 yıl emzirmiştim,zaten sonra zamanla ilk zamanki dolgunlukta geçiyo bi düzene giriyorKızlar slm ben biseyi merak ediyorum cevap yazın lütfen.
Gogusleriniz nasıl ilk dönemdeki gibi sert ve dolgun ağrılı değil benimki
Sizinki nasıl acaba göğüslerde bir civiklik var.doguma doğrunun şişip süt dolacak benim kafama takıldı.
Bende lohusaligimi hatirlamak istemiyorum. Zaten durup durup agliyorsun degisik bir sey bir de insanlarla ugrasmak cok zor. İnsallah cok guzel lohusalik geciririz hepimizCnm sen kendi ailenden bahsediyorsun demi çok uzulerek okudum bi insanın annesi kardesleride iyiliğini istemezse kim isterki eşinin tarafı olsa anlarım senin bu anlattıklarının aynısını bende ilk bebegimde eşimin tarafında yaşamıştım kayinvalide ile gorumcem kardeşimi ağlatarak göndermişti lohusaligimi hatırlamak bile istemiyorum
Kızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?