- 14 Temmuz 2016
- 1.626
- 1.495
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #34.061
Benim de ilk tecrubem olacak. Ben burada endiselerimi dile getirmistim ama sagolsun burdaki arkadaslarim gercekten cok destek oldular teselli ve tavsiyeler ile bir nebze de olsa rahatlattilar beni canim. InsaALLAH hayirlisi ile saglikla atlatiriz. Senin endiselerin neler peki? Birbirimize destek olalim
Aynen, kalbin o kasılmalara karşı verdiği tepki üstteki.. Alt kısımdakiler sancı şiddeti ve sıklığını ifade eden pikler.. Yalancı sancının değeri kaç acaba, bak merak ettim.. Bu arada doktor neden sana mg başlattı? Bana da artık kullanma bırak dedi doktorum..Kiz ne biliyim bn ilk defa nst ye girdmbeklicez artik bakalm maysa soyledi ustekki kalp atisymis:) 25 ila 50 arasiydi sancim
Aminnnn.. Evet senin zordu canım.. Mg ilacı kullanıyor muydun? Yürüyemeyecek kadar olmak çok çok ileri ve ciddi bir durum bence.. Doktor bunlara normal mi dedi mesela?Sen de haklisin csnim mecbur olunca is basa dusunce insan yapiyor. Ama benim hamileligim de cok zor gecti son aylarda da eşim bile halime acıyor yuruyemiyorum tuvalate gitmek icin 40 kere düşünüyorum bahsetmistim daha once inanilmaz bacak kemik kasık cati agrilari yasiyorum. Elimde tepsimi tasimaya kalksam tepetaklak oluyorum dusmekten kac kere son anda yırtıyorum onu bile yapamiyorum.. cunku desteksiz keisnlikle yuruyemiyorum ya birileri koluma girecek ya da ben duavrlardan tutuna tutuna gidecem yoksa imkani yok.. bir anda girip cikan kramplara dayanamıyor insan ki benim sol bacagim felcli gibi surkeli kramp ve agri halinde. Gece uyku yok inliyorum agridan. Yani kimsem olmasa da mecbur da kalsam bu pozisyonda keisnlikle bisey yapabilecek durumda degilim malesef. Onceleri yuruyusumu kendi isimi yapabiliyordum ama bikac aydir bu haldeyim. Yuruyusu yapmayi birak inan normal yuruyebilmeyi ozledim. Tuvalete duzgun agrisiz sizisiz gitmeyi desteksiz yuruymeyi..ALLAH surkeli agri aci hastalik icinde olanlara yardim etsin. ALLAH hepimizin yardimcisi olsun canim benim.asla sikayetci degilim yanlis anlaşılmasın. Evlat icin katlaniyoruz herbirseye. RABBim yardimcimiz olsun sagsalim kavusmayi nasip etsin
Kiz dur bunu da duymasam iyiydiDogumdan sonra icini temizlemek icin acayip islemler oluyormus. Herkes de degil tabii. Bazi hastanelerde oyle yapiyorlarms elini sokup temizliyormus. Bunu dusundukce odum kopuyor. Doktoruma sordum sen bana guven sadece dedi okadar net bi aciklama yapmadi o sebeple korkuyorm
Yok canim magnezyum ilaci almiyordum. En sonki kontrole gittigimde doktorun odasina yuzumde aci topallayarak esimin kolunda girdim hatta. Sancin mi var dedi bana. Ben de durumumu soyledigimde normal oldugunu soyledi. Ben de bilmiyorum ki normal mi degil mi diye.. insaALLAH dogumdan sonra gecer.. sonra bana magnezyum verdi birkez ictim daha faydasi olmadi ama hicAynen, kalbin o kasılmalara karşı verdiği tepki üstteki.. Alt kısımdakiler sancı şiddeti ve sıklığını ifade eden pikler.. Yalancı sancının değeri kaç acaba, bak merak ettim.. Bu arada doktor neden sana mg başlattı? Bana da artık kullanma bırak dedi doktorum..
Aminnnn.. Evet senin zordu canım.. Mg ilacı kullanıyor muydun? Yürüyemeyecek kadar olmak çok çok ileri ve ciddi bir durum bence.. Doktor bunlara normal mi dedi mesela?
Bana ağrılar başlamadan verildi mg.. 3. Ayda mı ne.. Devletteki doktor ilk gittiğimde Ca ve Mg ilacı verdi.. Bunu hep kullanacaksın dedi.. Devlettekini almadım bile zaten, jelatin var diye .. Özeldeki doktorunda verdiğini 20 gün aralıkla içtim, sonra bıraktım, son anlarda ağrı olunca yeniden aldım ve cidden düzenli içince bu ağrılara olan etkisini anlıyorsun.. Yerinde olsam magnorm alıp, üç gün içerim.. Değişiklik olacağına eminim.. Zaten mg takviyesi, sakıncalı olacak riskli bir ilaç değil ki bana doktor başka mg yazmıştı sonra ben kendim eczaneden magnorm aldım, içtim..Yok canim magnezyum ilaci almiyordum. En sonki kontrole gittigimde doktorun odasina yuzumde aci topallayarak esimin kolunda girdim hatta. Sancin mi var dedi bana. Ben de durumumu soyledigimde normal oldugunu soyledi. Ben de bilmiyorum ki normal mi degil mi diye.. insaALLAH dogumdan sonra gecer.. sonra bana magnezyum verdi birkez ictim daha faydasi olmadi ama hic
Canim bana magvital diye bir magnezyum verdi. bir kere icebildim genelde maden suyu da iciyorum zaten yani magnezyum takviyesi yapiyorum kendime besinlerden de ama nebilim ya.. duzenli içip deneyeyim ozaman beb deBana ağrılar başlamadan verildi mg.. 3. Ayda mı ne.. Devletteki doktor ilk gittiğimde Ca ve Mg ilacı verdi.. Bunu hep kullanacaksın dedi.. Devlettekini almadım bile zaten, jelatin var diye .. Özeldeki doktorunda verdiğini 20 gün aralıkla içtim, sonra bıraktım, son anlarda ağrı olunca yeniden aldım ve cidden düzenli içince bu ağrılara olan etkisini anlıyorsun.. Yerinde olsam magnorm alıp, üç gün içerim.. Değişiklik olacağına eminim.. Zaten mg takviyesi, sakıncalı olacak riskli bir ilaç değil ki bana doktor başka mg yazmıştı sonra ben kendim eczaneden magnorm aldım, içtim..
Amin canım çok teşekkür ederim.Eşim ameliyathaneye girmek istemiyor yani daha doğrusu benim o sürecimi görmeye dayanamayacağını söylüyorAynen canım.. Onlardan iş beklemiyorum zaten.. Yoksa tüm gün çalışıyordum, yorgunum deyip bırakırdım işleri onlara.. Batırmasalar yeterdi.. Valla fotoğraflarını çektim, göstereceğim eşime.. İlla annemler gelsin deyip durdu, gelince ne oluyor görsün..
Bencede canım, sancın olmuyorsa bekleyebilirsin bir hafta, on gün.. Ama çanta için geç kalma bence.. En azından çantada koyacağın kıyafetler yıkanmış olabilir.. Çünkü ilk bekletir derler ama ikinci bekletmeyebilir.. Vakitlerinde gelirler inşallah :)
Kızlar valla yaşadığım şehirde kimsem yok.. Bir kere bile eşime nazlanamadım, aşeremedim.. Tam gün mesaide çalıştım.. Akşam yemek yiyip yürüyüşe çıktım.. Kendi kendimi motivasyon ettim yaparsın edersin diyerek.. Doktor başta iki hafta yat dedi, rapor verdi, bir hafta yattım yatmadım geri kalktım, girmiştim temizliğe :) Galiba insanda mecburiyet hissi olunca yapıyor.. Zaten ne kadar hareketli isen o kadar iyi hamilelikte.. Şimdi doğum iznine ayrıldım, iki gün yattım, bir baktım ellerim ödem olmaya, şişmeye başladı.. Hemen dedim kalk yürüyüşünü yap..
Hoş o kadar cam sildim, yağmur yağdı.. Evin ellenmedik yerini bırakmamıştım batırdılar.. Şuan o kadar zor tutuyorum ki kendimi, mutfak dolaplarını filan silmem lazım ama dur diyorum .. Sonra ona da laf ederler..
Hadi inşallah ağrısız, sızısız, sağlıklı, sıhhatli kavuş yavruna canım.. Eşin yanında girer mi?
Hiç korkma canım.. Ben sokaklarda bir bakıyorum herkeste bebek arabası.. Ya önceden de bu kadar fazla mıydı bebekli aileler diyorum.. Sonra, Allahım bu kadar kadın doğurdu ise bende yaparım demek ki diyorum.. O kadar zor olda emin ol, ilk doğumu yapanlar ikincisini istemezdi.. Eee anne dediğin yemez, uyumaz, hasta olmaz, acı hissetmez.. :) Kendi kendini motivasyon et canım.. Elbet zor, bir canlı dünyaya geliyor ama her zorlukla bir kolaylık vardır elbet.. Bunları düşünüp kendi kendinin moralini, motivasyonunu düşürme..
Ben alıntı yaptım ama Myhsa da yazmış.. Kız alemsin varya.. 140-180 sancı olur mu?
Benim geçen hafta 100dü ve karnım sürekli taş gibiydi.. Onun biraz sıklaşmısı ve 120 bandı doğum oluyor zannımca.. Normalde de nst deki gibi mi ağrın sancın? Birde benim nst sonuçları doktorda hep..
Valla eşimi düşünüyorum susuyorum.. Hepsine koca bir NEYSE deyip geçiyorum.. Anneme diyorum lohusa depresyonu diyerek ağzıma geleni söylesem mi acaba doğumdan sonra diye..
Bu arada doktorum bana su, kan gelirse, hareketi azalırsa gel hemen demişti.. Hareketlerini takip et bakalım canım..
O sancı ve açılmanın yanında dikişte ne ki diyorsun demi
Canim ben sanmiyorum yani kendi doktorum adina soyleyeyim..cunku oncesindeki doktorum da rahim filmi cekerken cok zorlanmisti aleti takarken acidan cigliklar atmistim cok kanamam olmustu. O da girisimin cok dar oldugunu o yuzden zorlandigimizi soylemisti. Simdiki doktorum da tek parmagini girdirir girdirmez aci duydum ciglik atmamak icim kendimi zor tutmustum. O da dedi ki tam muayane edemedim bile onceki hastamdan daha fena bir kemik yapin var istersen deneyelim ama bebek icin risk dedi durumları anlatti..iliskide bile zorlaniyosunuzdur dedi. Hamiellikte hic iliski yasamadik ama tabi hamiel kalana kadar olan iliskimizde dahi her defasinda rahat da olsam aci duyardim yaniYaa bu özeldeki doktorlar, sezaryen yapmak istedikleri için bile bile kemiklere dokunuyor olabilirler mi? Diğer hastaları ile de konuşmak lazım aslında..nedense özeldeki doktorlar bana hep sezaryen yanlısı gibi geliyorlar.. Benim doktor da bir bahane üretir diyorum..
Canım uzmanlar kesinlikle başta biberon kullanmayın yoksa bebek emmeyi reddeder diyor . Kaşıkla ya da şırınga ile beslenebilir.ben de emzik ve biberon aldım ama çantaya koymayı düşünmüyorum bu yüzden.Biberonları sirkeli suya koydum kendime hazırladığım çantada eksikleri koydum iç çamaşırı çorap falan hazır kalsın öyle biberonları bulaşık makinesine de atsam mı acaba
Aklıma geldinBabylicious nasılsın bir sıkıntı yok değilmi bu aralar yazdıklarına rastgelmedim
emzik ilk 4 ay emme refleksi olmayan çocuk için bu refleksi başlatma adına kullanılabilir yanınızda götürmenizi tavsiye ederim ilk dört aydan sonra kalıcı bir alışkanlığa dönüşmeye başladığı için tavsiye edilmez uyku sırasında emzik verilebilir uyandığında sizin göğsünüzü emme refleksine alışmış olur çünkü ilk hafta bunlar yapılmazsa çok zor alışıyorlar belki de alışmıyorlarCanım uzmanlar kesinlikle başta biberon kullanmayın yoksa bebek emmeyi reddeder diyor . Kaşıkla ya da şırınga ile beslenebilir.ben de emzik ve biberon aldım ama çantaya koymayı düşünmüyorum bu yüzden.
Bakalım daha neler duyucazDogumdan sonra icini temizlemek icin acayip islemler oluyormus. Herkes de degil tabii. Bazi hastanelerde oyle yapiyorlarms elini sokup temizliyormus. Bunu dusundukce odum kopuyor. Doktoruma sordum sen bana guven sadece dedi okadar net bi aciklama yapmadi o sebeple korkuyorm
benim doktor da riske atamayız dedi ya bu tarihe nasıl karar verildi sürecinizi merak ettimcanım iyiyim çok şükür ramazan falan derken çok giremiyorum 4-5 günde bir bakıyorum nasılsınız diye.. Senin nasıl gidiyor iyisindir inşallah
Bu arada sezeryan için tarihimi aldım 28 mayısta geliyor benim bbeiş doktor riske atmak istemiyor 37+4 olacağım o zaman çok heyecanlı ve stresliyim
A Asyanur42 @Chun leelolita555 kızlar gözünüz aydın bebişler erkenci çıkmış erkenden kavuştunuz yavrularınıza
Darısı başımıza inşallah
benim doktor da riske atamayız dedi ya bu tarihe nasıl karar verildi sürecinizi merak ettim
bizimkinde de gelişme geriliği var o yuzden beklemesine gerek yok didi 37 38 olunca tamam bu iş dedi . : ) yarın 36 bitiyor iştecanım ben önceki hamilelikte gebelik zehirlenmesinden erken dopum yaptım 30 haftalıktı yaşamadı bebeğim şimdiki hamileliğimde preeklampsi olmadım ama her an tansiyon çıkabilir veya tekrarlayabilir diye doktorum 38 e girer girmez almak istedi bebeğin durumu iyi diye beklemeye gerek görmedi..
Canım benim nisanimda öyle geldiHaber bekliyorum Dr dan canım sızıntı gibi bir iki geldi daha da gelmedi ama pembe kahve renginde değil canım bildiğin kırmızı fakat sızıntı çizgi gibiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?