2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Zermina bebeğini kucağına almışsın. Gözün aydın. Olanlara çok üzüldüm. Bu dönem ani kararlar almamaya çalış. Gün doğmadan neler doğar. Allah yardımcın olsun . İçini ferahlatsın.
Mydestinyy geçmiş olsun. Tez günde bebeğine kavuşursun inşallah.

Dr randevusu pek iyi geçmedi. Aslında bana göre bir şey yokken dr bebeği almak için acele ediyor. Amniyon sıvısı hala çok fazlaymış ve bebek hala iriymiş. Bu da şekerim yüzünden bunların olduğunu gösteriyormuş. Şeker hastası olduğumdan dr 37+ ile başlayan hafta ameliyat edecek. Uyuz dr çok hevesli almaya . Gerçi bebeğin tehlikeye girmesini istemediğini söylüyor ama ana yüreği biraz daha içeride kalsın diyor. Ani ölüm bile olabilir, sonra dava açan açana diyor . Biraz daha kalsaydı keşke. Kuvözr de girer ama büyük sorun olmaz diyor. Eşim de drla aynı fikirde. Tehlikeye girmeyelim diyor. Eşime bebeğin gelişiyle ilgili ne düşünüyorsun deyince Ramazanda biraz zor olacak dedi. Tamam oruçluyken zor da ben moral bekliyorum onlar kendi derdinde . Zaten beni en çok geren de insanların iki karış surat asacak olması. Yük olduğumu hissettirecekler hep. Ctesi doğum tarihini netleştireceğiz hiç istemesem de ((

Bende yemeye çalışıyım o zaman canım başka faydaları da varmış meğer

Saolasin kuzum Allah razi olsun.Rabbim sizlerede saglicakla kavusmak nasib etsin..tarifsizmis gercekten bu duygu....

Zermina canım iki gündür bende sana yazayım diyordum, merak ediyordum unuttum hep.. Gözün aydın yavruna kavuşmuşsun.. Zor şeyler yaşamışsın bebeğinle, Allah yardımcınız olsun.. Sen hep dualar ettin.. Belkide hakkınızda hayırlısı budur.. Sakın üzülme güçlü ol.. Sadece bebeğini düşün.. Onun sana ihtiyacı var.. Keşke eşin vurduğu zaman polisi arayıp tutanak tuttursaydın, onlar sana raporda alırlardı.. Zaman size ne gösterir bilemiyorum ama ayrılırsanız işine yarardı.. Sonradan evladım o diyerek üzerine konamazlardı.. Hoş yine konamazlarda, inşallah bir daha yaşamazsın ama aklında bulunsun bu tür şeyler de..

Sen çok katlandın cidden.. Muhtemelen çok çok geri kafalı bir aile.. Üzerine seninde yaşın küçük olunca istedikleri kalıba sokmak istediler.. Boşver, alsın oğlunu koynuna emzirsin.. Öyle basiretsizlerde evlenmesinler.. Analarına gelince ailem demeyi bilirler.. Eşi ve çocuğu bu erkeklerin neyi acaba??? Şimdi hepimiz hamileyiz.. Çocuklarımızı doğmadan seviyoruz, onlar için yaşıyoruz resmen.. Ama başka bir kültürde yetişmiş bir kız/erkek evladımı sevmek, onun için fedakarlık yapmak zorunda değil.. Evet, evlat sevgisi başka ama eş sevgisi de bambaşka.. Doğanın kanunu bu, insan doğar, büyür, evlenir, çoğalır, ölür.. İnsanın bi eşi kalıyor hayatta.. Keşke erkekler şu çizgiyi muhafaza edebilseler.. Keşke anneler kendi yaşadıkları olumsuzlukları yaşatmak yerine yaşamak istedikleri şeyleri gelinlerine verseler.. Ama onlar çizgiyi koruyamıyorsa, insan gibi davranamıyorsa ardına bile bakmayacaksın..

Önceliğin şu an kendin olmalı.. Sen iyi olmalısın ki evladına faydalı bir anne olabilesin.. Asla ama asla kendine el dahi kaldırtma.. O eve geri dönmezsen, naçizane tavsiyem yavrun belirli bir zamana geldiğinde annene emanet edip, bir yandan çalışıp bir yandan okuman.. Sana ve evladınla olan geleceginize çok şeyler katacaktır bunlar.. Eğer yuvam deyip dönme kararı alırsan, çok net çizgilerin olsun.. Annesine yakın oturma asla.. Kapına seni almak için geliyorlarsa kurallarına uymalılar.. Ailende iyi bir konuşma yapmalı.. Sakın telefonda ararsa Vs affedip dönme yanlarına.. Bunun bir kere filan oldusu yok..

Keşke aynı şehirlerde olabilsekte bir faydamız dokunsaydı.. Ama yazdıklarından benim, senin güçlü bir anne olduğuna dair inancım tam.. Allah yardımcınız olsun tekrar..

Haklısın, biz ne kadar dursa kardir diye dusunuyoruz ama doktor da haklı olabilir. Bence sen doktorun sözünü dinle,bebeğin için ne hayirliysa o olsun. İnşallah kuvoze bile gerek kalmaz ,37 +lar da prematüre olmuyor bebek. Yük olma konusunda da hiç öyle düşünme. Ne yük olacaksın en doğal hakkın yardım beklemek, kusura bakmasınlar da 9 ay biz taşıdık onlara bişey olmadı ,doğduktan sonra da sıkıya gelsinler bı zahmet. Biz anne oluyorsak onlar da baba oluyor. Hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebisin

Ya benim dr da sıkıştırmaya başladı beni hadi artık doğur diye napayım gelmiyorsa. Kırmızı meyve çayı içebilirsin doğumu tetikler dedi göğüs uçlarına masajla sür kremini dedi. Hurma da yiyim bari. Çatı muaynesi yapmayacağım demişti çarşamba gel bi bakalım dedi sanırım çatı muaynesi de doğumu tetikliyormuş. Küçük tansiyonum 9 a çıkıyor ondan acele ediyor. İlaca başlattı tansiyon için. Korkuyorum sezaryen diyecek diye.

Hiç üzülme canım.. Doktoruna hak ver.. Doktorun herkesi bu haftalarda sezaryene mi alıyor da? Sanmam.. Zaten 37+ küçük değil.. Bazen birşeye üzülüyoruz, Allah bizi daha zoru ile imtihan ediyor.. Lütfen şükret, bu haftaları gördük, kavuşalım da artık normal, sezeryan, 37+, 38+ farketmez.. Eşinin cümlesi de normal.. Çünkü, onlar henüz babalığa dair birşey hissedemiyorlar.. Biz 4. Haftadan beri anneyiz.. Hormonlardan, Bulantıdan, hareketlerinden anne olduğumuzun farkındayız ama onlar babalıklarının farkında değiller.. Kucaklarına aldıklarında farkedebiliyorlar.. İnşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz da gerisi hallolur, moralini yüksek tut, sütünün gelmesine az kaldı

Allah yardımcın olsun canım.Allah bebeğine ve sana şafi ismiyle şifa versin.Allah o eşin olacak adamıda ve kayınvalideni de hidayete kavuştursun ki size bu yaptıklarından utanırlar ,pişman olurlar

canım zaten 37. hafta içindesin. hiç belli olmaz belki küvöze koymazla bile. doktor da kendini riske atmak istemez, bence çok da korkma o yüzden . herkrsin gebeliği kendine göre zor ma biz diyabetliler de çok çektik be

şekerin bebeği etkiliyor olabilir organlarını yani... elbetteki içeride kalması da güzel bişey ama kar zarar dengesini doktor daha iyi kurar diye düşünüyorum. bence ona güven.

tatlım sezaryencı olsa şimdeiye kadar tarih verirdi,39. hafta olmuşsun maşallah.Sezaryende diyebilir bunun içinde aslında çok üzülmemek lazım eğer senin ve bebeğin için öyle gerekiyorsa öyle olacan diken üstünde olma canım herşey sonuçta olacağına varıyor.Ben direkt sezaryen diyen doktor sinir oluyorum uğraşmak istemiyorlar.

Bende yemeye çalışıyım o zaman canım başka faydaları da varmış meğer
ye arkadaşım ye .Ya canımcım sana bişey daha soracam seninki çok hareketliydi dimi.benimki çok ittiriyor kaktırıyor içerde devamlı.Bende erken gelecek beklemek istemiyor heralde diyorum(alta doğru ittiriyor çoğu zaman ağrılı bile oluyor vuruşları),yoksa bu iş harekete bakmıyormu?

Selamlar herkese bugün doğum yapanlar umarım sağlıklı kavuşmuşlardır bebişlerine.
Bizimde bugün kontrolumuz vardı nst de 10 dk da bir sancı çıktı ama ben pek birşey hissetmedim. Ağrı sızı hiç yok sadece karnımda kasılma gibi bir şey hissediyordum o an. Alttan muayene de etti dr açılmam hiç yok. Bakalım ne zaman nasıl olcak doğumlarımız :)

ne yapçan arkadaşım biz neler peşindeyiz evladımız en sağlıklı şekilde gelsin gibi şeyleri düşünüp duruyoruz o şekilde hayatımızdan feragat ediyoruz etrafımızdakiler ise kendi bencillikleriyle kalbimizi kırıyorlar.sakın öyle düşünme yük falan.Yardımcı olacaklar arkadaşım bugün olmayacakta ne zaman olacaklar acaba.Benim bak eşimin aileside aynı bayrama gelmesin diye bize öğütte bulunuyor,doğum sancısı al diyor bana honfendi.Densizliklerini görmezlikten geleceksin ama yardım etmeleri içinde teşvik etmek lazımmış ben bunu anladım 9 yıllık evliliğimde.Lafları kulak ardı etçez.Hiçte üzülme 38. hafta erken bir hafta değil doğum için.Ciğer geliştirici iğne yapsın doğumdan 2-3 gün önce kuvöze de gerek kalmaz dimi.Aslında 38 haftalık bebek niye kuvöze girsinki

Canım neredeyse hepimiz ramazanda doğurduk ya da doguracagiz neden surat asıyorlar anlamıyorum. Bu kadar karnimizda taşıyıp her şeyi biz çekiyoruz bi de naz mi çekeceğiz . Acaba başka bi doktora daha gozuksen mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…