- 25 Haziran 2014
- 2.122
- 3.595
- 83
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #35.241
İnşallah canım yaa.. Ağrı eşiğim yüksektir cidden.. Ameliyat olmuştum, kontrole gittim doktora.. Önceki kadın bağırıp çağırıp çıktı.. Sonra ben girdim.. Doktor muayene etti.. Neden ses çıkarmıyorsun dedi, dayanılamayacak kadar değil dedim.. Az önceki bayanın işlemi seninkinden daha basitti ama dayanamadı dedi.. Tabi doğum nasıl bir şey bilemiyoruz.. İnşallah şu bir avaz, bir avaz dedikleri şeyi gerçekleştirebiliriz..Dr. acı eşiğin yüksekmiş dedi eğer ağrı hissetmiyorsan umarım doğumlarımız da kolay olur ozamann
Aynen şurda bi kaç günümüz kaldı. Ben zaten artık 40. haftadayım artık gelsin istiyor insan bir an önce,sanki son anlar hiç geçmiyor :)
Aynen valla.. Benim annem öğretti valla.. Rahatsız olduğum zamanlarda dahi, kardeşlerim erkek olduklarından sert el kol şakaları olurdu, ablanıza dokunmayın, ablanıza çorap verin, battaniye verin, hassas dönemde dikkatli olun vs derdi..tavrını sevdim bebeğim,anlatmaya gerek yok okuyorsunuz. Oğluşumu hiç böyle yetiştirmek istemiyorum Allah izin verirse yemek yapmayı bile öğretecem birlikte mutfakta onla yemek yapmak gibi şeyler yapmak istiyorumki ilerde eşine anlayışlı olsun.Hangi devirdeyiz onlar hala aşamamış abuk subuk işlerle ömür tüketsinler ne diyecen
Perşembe randevum var bakalım soracağım internette normal diyor mide ye pek yer kalmadığı için bazı kadınlarda olabiliyormuşBenim de bulanıyordu doktor bu haftalarda bulantı olmaz dedi. Mide yanması falan değil demi dedi, yok dedim bildiğin bulanıyor...
Enfeksiyondan şüphelendi ve idrarımda enfeksiyon başlangıcı çıktı o yüzden olabilir canım.
kontrolünde bir baktır istersen
gözün aydın canım sağ Salim kavuşmussunuz çok şükür sen burda Medikentte mi Doğum yaptın kimdi Dr un , emzirme konusunda vazgeçme bol bol emzirmeye çalış, spinal dediğin belden uyuşturmalı dimi neden sonrasında bayıltılar anlayamadım, ahh sesleri tanımazlar mı hiç benimde ilk bebeğim küvezde ağlarken sesimi duyduğunda susardıSabahtan beri yazamadm bi turlu.Bebegim yanimda uyuyor.emzirme mucadelesi veriyoruz uyuyor surekli.ikimiz de iyiyiz sukur gecmisi okuyamadim diger arkadaslar da iyidir umarim.spinalin sonunda uyutuldum baya kotu oldum kustum carpintm oldu sezaryen sirasinda ama bebegimi hemen gordum optum agladim sonrasini hatirlamiyorum sakinlesmem icin ilac verdiler sanrm uyumusum.benden once cikarmslar onu odaya.emzirme konusunda kandirma taktigi uyguladk benim mememdeyken yandan mama verdik biraz.boylelikle benden geldigini dusunup emmeye basladi ama sut konusunda sknti yasiyorum ve emmiyor da bebegim kac saattr uyuyup duruyor naptiysak uyandiramadk mama verdik en sonunda onu da cikardi.uyansa da emmez oldu ben zaten geceden bi saatlik uykuyla duruyorum dikislerim fena agriyor yuruyus yaparken tansiyonum dusuyor.ama bebegimin kokusu, kime benzedigini gormek izlemek dokunmak her seye deger bin sukur
Tavsiyem hastaneye gogus pompasi getirmeyin eger kuvoze girmezse lazm olmayacaktir.o dedigim taktikle pompanin gorevini bebeginiz yapacak uyaracak gogsu hem de emme refleksi gelisecek.benim tek gogsumden sut geliyor, bebegim artk emmiyor o ayri mesele.depend lazim olmadi gorevliler donuste beni silip kendi hasta bezlerini baglayip geceligimi giydirdi.kanama artk gece pediyle gecirilecek sekilde.hastane cikisini bile almadilar kendileri hastaneninkini giydirdi.mamayi da onlar verdi.iki gece kalacakmisiz ben tek saniyordum.smdilik aklima gelen bunlar spinal ayri bi tecrube gercekten ben cok degisik seyler hissettim korkan hic yaptirmasin gercekten
Bebeginize anne karninda sesinizi tanittiysaniz dogdugunda sizi taniyor buna sahit oldum
Ben aldım hastane çantama koydum ama öncesinde içilmesi gerekiyorsa başlayalım şimdidenarkadaşlar medikalci humana stil tee almamı söyledi doğumdan önce içmeye başlamam lazımmış sütümün çok olması için... öyle bir şey duydunuz mu uygulayacak mısınız?
Kraft aldım benKızlar park yatak tercihinizi hangi markadan yana kullandınız
Neden kustun ki acaba o sırada korkup heyecan mi yaptın ? Zor geçmiş bebek neden emmiyor acaba ama pes etme emer inşallahSabahtan beri yazamadm bi turlu.Bebegim yanimda uyuyor.emzirme mucadelesi veriyoruz uyuyor surekli.ikimiz de iyiyiz sukur gecmisi okuyamadim diger arkadaslar da iyidir umarim.spinalin sonunda uyutuldum baya kotu oldum kustum carpintm oldu sezaryen sirasinda ama bebegimi hemen gordum optum agladim sonrasini hatirlamiyorum sakinlesmem icin ilac verdiler sanrm uyumusum.benden once cikarmslar onu odaya.emzirme konusunda kandirma taktigi uyguladk benim mememdeyken yandan mama verdik biraz.boylelikle benden geldigini dusunup emmeye basladi ama sut konusunda sknti yasiyorum ve emmiyor da bebegim kac saattr uyuyup duruyor naptiysak uyandiramadk mama verdik en sonunda onu da cikardi.uyansa da emmez oldu ben zaten geceden bi saatlik uykuyla duruyorum dikislerim fena agriyor yuruyus yaparken tansiyonum dusuyor.ama bebegimin kokusu, kime benzedigini gormek izlemek dokunmak her seye deger bin sukur
Tavsiyem hastaneye gogus pompasi getirmeyin eger kuvoze girmezse lazm olmayacaktir.o dedigim taktikle pompanin gorevini bebeginiz yapacak uyaracak gogsu hem de emme refleksi gelisecek.benim tek gogsumden sut geliyor, bebegim artk emmiyor o ayri mesele.depend lazim olmadi gorevliler donuste beni silip kendi hasta bezlerini baglayip geceligimi giydirdi.kanama artk gece pediyle gecirilecek sekilde.hastane cikisini bile almadilar kendileri hastaneninkini giydirdi.mamayi da onlar verdi.iki gece kalacakmisiz ben tek saniyordum.smdilik aklima gelen bunlar spinal ayri bi tecrube gercekten ben cok degisik seyler hissettim korkan hic yaptirmasin gercekten
Bebeginize anne karninda sesinizi tanittiysaniz dogdugunda sizi taniyor buna sahit oldum
Kraft aldimKızlar park yatak tercihinizi hangi markadan yana kullandınız
Ay eğer öyle oluyorsa sayfayı en sondan gelene devredeyim zira beklersem haziran sonuna kadar catliycammmmBlackbluee1 güldürdün beni evet görüyoruz sen hala burda bizimle doğurmayı bekleyenlerdensin halbuki ben geçen cumartesi ve pazar giremeyince acaba bu kız doğurdumu diye içimden geçirmiştim ama görüyoruz kanuşmaya gerek yok ne alemsin ha Bu sayfa senin sayfa ya hani gemilerde gemi en son kaptan terkedermiş ya sen de de öyle mi olacak acaba. Yok artık o kadar değildir canım:)
Ben de duydum, hastaneye götüreceğim yanımda .bir gün önceden içmeye başlamak gerekiyormuş sanırım,deneyeceğimarkadaşlar medikalci humana stil tee almamı söyledi doğumdan önce içmeye başlamam lazımmış sütümün çok olması için... öyle bir şey duydunuz mu uygulayacak mısınız?
:SmDBenimki hareketli evet hatta yürüyüş falan yaparken bastırıyor o an doğacak sanıyorum hareketli iyi çok şükür ama dogmuyor zaten görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.
Anasına çekmiş
Aynen canım zaten tontik olduğu için 40 ı doldurunca suni vercekmis doktor. Inslalahta gerek kalmaz
Haklısın, biz ne kadar dursa kardir diye dusunuyoruz ama doktor da haklı olabilir. Bence sen doktorun sözünü dinle,bebeğin için ne hayirliysa o olsun. İnşallah kuvoze bile gerek kalmaz ,37 +lar da prematüre olmuyor bebek. Yük olma konusunda da hiç öyle düşünme. Ne yük olacaksın en doğal hakkın yardım beklemek, kusura bakmasınlar da 9 ay biz taşıdık onlara bişey olmadı ,doğduktan sonra da sıkıya gelsinler bı zahmet. Biz anne oluyorsak onlar da baba oluyor. Hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebisin
Hiç üzülme canım.. Doktoruna hak ver.. Doktorun herkesi bu haftalarda sezaryene mi alıyor da? Sanmam.. Zaten 37+ küçük değil.. Bazen birşeye üzülüyoruz, Allah bizi daha zoru ile imtihan ediyor.. Lütfen şükret, bu haftaları gördük, kavuşalım da artık normal, sezeryan, 37+, 38+ farketmez.. Eşinin cümlesi de normal.. Çünkü, onlar henüz babalığa dair birşey hissedemiyorlar.. Biz 4. Haftadan beri anneyiz.. Hormonlardan, Bulantıdan, hareketlerinden anne olduğumuzun farkındayız ama onlar babalıklarının farkında değiller.. Kucaklarına aldıklarında farkedebiliyorlar.. İnşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz da gerisi hallolur, moralini yüksek tut, sütünün gelmesine az kaldı
canım zaten 37. hafta içindesin. hiç belli olmaz belki küvöze koymazla bile. doktor da kendini riske atmak istemez, bence çok da korkma o yüzden . herkrsin gebeliği kendine göre zor ma biz diyabetliler de çok çektik be
şekerin bebeği etkiliyor olabilir organlarını yani... elbetteki içeride kalması da güzel bişey ama kar zarar dengesini doktor daha iyi kurar diye düşünüyorum. bence ona güven.
ne yapçan arkadaşım biz neler peşindeyiz evladımız en sağlıklı şekilde gelsin gibi şeyleri düşünüp duruyoruz o şekilde hayatımızdan feragat ediyoruz etrafımızdakiler ise kendi bencillikleriyle kalbimizi kırıyorlar.sakın öyle düşünme yük falan.Yardımcı olacaklar arkadaşım bugün olmayacakta ne zaman olacaklar acaba.Benim bak eşimin aileside aynı bayrama gelmesin diye bize öğütte bulunuyor,doğum sancısı al diyor bana honfendi.Densizliklerini görmezlikten geleceksin ama yardım etmeleri içinde teşvik etmek lazımmış ben bunu anladım 9 yıllık evliliğimde.Lafları kulak ardı etçez.Hiçte üzülme 38. hafta erken bir hafta değil doğum için.Ciğer geliştirici iğne yapsın doğumdan 2-3 gün önce kuvöze de gerek kalmaz dimi.Aslında 38 haftalık bebek niye kuvöze girsinki
Doğru söylüyorsunuz kızlar. Ben hep 38+lara odaklandığım için biraz erken gibi geldi. Halbuki daha geçen hafta erken doğum tehlikem var diye 36+yı görsem yeter diye sabahlara dek dua eden bendim. Hayırlısı neyse o olsun. Zaten karnım inanın patlayacak gibi gergin. Göbek deliğim yırtılacak diye korkuyorum . Derim o kadar gergin ki doğum sonrası salkım salkım sallanacak :)) Yük olma konusunda da haklısınız. Birisi bana tonlarca yük taşıtsın, beni saatlerce çalıştırsın razıyım, yeter ki surat asmasın. Biri gönülsüz oldu mu ölsem de minnet etmem. Aslında biraz rahat olmak ve bazı şeyleri göz ardı etmek lazım. Böyle insanlar hayatta gemisini yüzdürüyor.Canım neredeyse hepimiz ramazanda doğurduk ya da doguracagiz neden surat asıyorlar anlamıyorum. Bu kadar karnimizda taşıyıp her şeyi biz çekiyoruz bi de naz mi çekeceğiz . Acaba başka bi doktora daha gozuksen mi
İnşallah canım yaa.. Ağrı eşiğim yüksektir cidden.. Ameliyat olmuştum, kontrole gittim doktora.. Önceki kadın bağırıp çağırıp çıktı.. Sonra ben girdim.. Doktor muayene etti.. Neden ses çıkarmıyorsun dedi, dayanılamayacak kadar değil dedim.. Az önceki bayanın işlemi seninkinden daha basitti ama dayanamadı dedi.. Tabi doğum nasıl bir şey bilemiyoruz.. İnşallah şu bir avaz, bir avaz dedikleri şeyi gerçekleştirebiliriz..Aynen, sürekli izne ne zaman ayrıldım diyorum kendime, geçmiyor son haftalar.. Ama az daha beklesin benimki, belki babası da yetişir..
Aynen valla.. Benim annem öğretti valla.. Rahatsız olduğum zamanlarda dahi, kardeşlerim erkek olduklarından sert el kol şakaları olurdu, ablanıza dokunmayın, ablanıza çorap verin, battaniye verin, hassas dönemde dikkatli olun vs derdi..kardeşlerimde anlayışlılar çok şükür.. Babamın dahi evde yemek yapma günü vardı, bilirdik o gün yemek babamdan.. Halbuki annem ev hanımı, babam gayette yapmayabilirdi.. İnşallah insan yetiştirebiliriz canım..
Sabahtan beri yazamadm bi turlu.Bebegim yanimda uyuyor.emzirme mucadelesi veriyoruz uyuyor surekli.ikimiz de iyiyiz sukur gecmisi okuyamadim diger arkadaslar da iyidir umarim.spinalin sonunda uyutuldum baya kotu oldum kustum carpintm oldu sezaryen sirasinda ama bebegimi hemen gordum optum agladim sonrasini hatirlamiyorum sakinlesmem icin ilac verdiler sanrm uyumusum.benden once cikarmslar onu odaya.emzirme konusunda kandirma taktigi uyguladk benim mememdeyken yandan mama verdik biraz.boylelikle benden geldigini dusunup emmeye basladi ama sut konusunda sknti yasiyorum ve emmiyor da bebegim kac saattr uyuyup duruyor naptiysak uyandiramadk mama verdik en sonunda onu da cikardi.uyansa da emmez oldu ben zaten geceden bi saatlik uykuyla duruyorum dikislerim fena agriyor yuruyus yaparken tansiyonum dusuyor.ama bebegimin kokusu, kime benzedigini gormek izlemek dokunmak her seye deger bin sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?