- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #35.461
Oyy maaşallah canim. Darısı başımıza insallahKızlar Doğum yaptım çok şükür bende kızım da çok iyiyiz. Şuan serum kolum da eve geçince detaylı yazarım
Maşallah kuzum 3550 kilo 50 cm doğdu
O kadar iyi anliyorum ki seni. Gunlerimiz de cok yakin. Gece sancilarim arttı suan galiba sancim var ama bu sanci mi bilemiyorum belime bicak saplandi sanki kasigima dogru gozlerim ayrilarak uyandim oturdum yataga. Eşim de yok görevde şuan olay uzamis gelemedi. Annem var Allahtan ama teee diger odada. Boyle arka arkaya olsa cagiracka güç olur mu kestiremedim. Cunku inanilmaz bi agriydi ya da sanciydi bilemedimHaklısın valla insan ne hissedeceğini bilemiyor bende şuan sap gibi hissediyorum. Yani bi boşluk var içimde
Ah bir bilsen neler çektim 32. Haftamda erken doğum riskim vardı o haftaya kadar normal doğum yapacağım diyordum ama gecenin bir yarısi ağlamaktan gözlerim kapanmış bir şekilde hastaneye gittim ebe direk alttan muayene etti ve çok çok acı vericiydi ruhumu teslim ettim diyebilirim . Daha sonra da biraz bağırınca bana sen normal doğum yapamazsın dedi ve benim korkularım tam da bu acı ve bu sozden sonra başladı . Icim de bir gram normal doğum yapılabilecek kadar güç vs hissedemiyorum. Evet dediklerine bir bir katılıyorum ama korkum hepsinin üstüne çıkıyor
Ah bir bilsen neler çektim 32. Haftamda erken doğum riskim vardı o haftaya kadar normal doğum yapacağım diyordum ama gecenin bir yarısi ağlamaktan gözlerim kapanmış bir şekilde hastaneye gittim ebe direk alttan muayene etti ve çok çok acı vericiydi ruhumu teslim ettim diyebilirim . Daha sonra da biraz bağırınca bana sen normal doğum yapamazsın dedi ve benim korkularım tam da bu acı ve bu sozden sonra başladı . Icim de bir gram normal doğum yapılabilecek kadar güç vs hissedemiyorum. Evet dediklerine bir bir katılıyorum ama korkum hepsinin üstüne çıkıyor
Canm seni çok iyi anlıyorum kötü tecrübeler iyi olan şeylerden uzaklaşmamiza nedenp oluyo maalesef
Bende 29 haftalıkken erkek doğum tehlikesi yaşadım çok feci kasılmalara eve yakın olduğu için koşarak gittim hasteneye belki alttan muayene etmediler ama o sancıları ara ara bazı nedenlerden dolayı yaşıyorum ve çok zorlaniyorum.
Ama ben tek bi bu nedene bağlı kalarak normal doğurmazsam bana enayilik olur gibi geliyor,
Neymiş efendim hemşire sen normal yapamazsın demiş yok yea deseydin ya
O nereden bilecek ve neye göre uydurmus ki elle bakınca bağırdı diye s3nin normal doguramayacagini
Sende kadim öyle dedi diye ne takıyorsun belli ki fazlaca bağırmışsın biraz o da buna dayanamiyosan ona basil dayancan demek istemiştir. Bence bunlar geçerli sebep değil sezaryen için sadece kuruntu.
Eminim korkuyorsun ams korkunun ecele faydası yok sankim sezaryen de hiç mı acı cekmicem saniyosun onun yarası senelerce ağrıyo sizliyo aldigin narkozlar seni kaç gün afallandiriyo hele bide epidural ile uyanık istersen agriyi siziyi hissedenler bile çok mayıs annelrinde pişman olan çok war ve 1 2 sene baş ağrısı bel ağrısı geçmek bilmiyormuş.
Yani normal doğumda bi anda cektigin ve sonra kucağına verdiklerinde unuttuğun tüm acıları sezaryende 2 sene cekiyosun . Tercih senin artk
Nacizane fikrimi paylaştim umarım iyi yönde yardımcı olabilmişimdir canm
Canım hayırlı doğumlar olsun sağlıcakla kucağına al inşllahARkadaşlar günaydın uzun zamandır sürekli takip ettim yazmadım herkese teşekkür ediyorum alışveriş konusunda bebekler konusunda yani hamilelik sürecinde yaşadıklarını paylaşan bilgi sahibi olanlar paylaşanlar herşey için hepinize tek tek teşekkür ederim. Doğum yapan tüm arkadaşlarım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin hala hamiş olanlara şu zamanlarda Allahım dayanma güçlüğü sabır versin gerçekten zorlaştı iyice. Bende Cuma günü Doğum için gün aldım benim minik bebeğim hep bende iki hafta önde gitti o gelişimini tamamladı haftamıza göre de kilosu ileri doktorum normal Doğum yaptıramam günün gelene kadar bebeğin günü geçer dedi ve sıkışır dedi bende sezaryen doğumu kabul ettim hepiniz helal edin hakkınızı çok yazmamış olamasa her konuda yazdıklarınızı okuyup fikir edindim teşekkür ederim uzun oldu.
Normal doğumu öveceğim diye sezeryanı kötülemişsin. Benim gibi mecburi sezeryan olan insanlar var ya da onu da geçtim sezeryanı hür kararıyla seçenler var. Ki senin de normal doğumun garanti değil bu kadar büyük konuşma... sezeryan olan çevremdeki kimse acı ağrı hissetmedi. Çokta memnunlar. Neymiş epiduralde ameliyat acısını hissetmiş. Arkadaşım ağzı yok mu ? Kadın kendin de bir kere. Istersen hissediyorum der 10 saniye içinde uyutulur. Bence normal doğumu öveceğim diye yalandan şeyler uydurmayalımCanm seni çok iyi anlıyorum kötü tecrübeler iyi olan şeylerden uzaklaşmamiza neden oluyo maalesef
Bende 29 haftalıkken erkek doğum tehlikesi yaşadım çok feci kasılmalara eve yakın olduğu için koşarak gittim hasteneye belki alttan muayene etmediler ama o sancıları ara ara bazı nedenlerden dolayı yaşıyorum ve çok zorlaniyorum.
Ama ben tek bi bu nedene bağlı kalarak normal doğurmazsam bana enayilik olur gibi geliyor,
Neymiş efendim hemşire sen normal yapamazsın demiş yok yea deseydin ya
O nereden bilecek ve neye göre uydurmus ki elle bakınca bağırdı diye s3nin normal doguramayacagini
Sende kadim öyle dedi diye ne takıyorsun belli ki fazlaca bağırmışsın biraz o da buna dayanamiyosan ona basil dayancan demek istemiştir. Bence bunlar geçerli sebep değil sezaryen için sadece kuruntu.
Eminim korkuyorsun ams korkunun ecele faydası yok sankim sezaryen de hiç mı acı cekmicem saniyosun onun yarası senelerce ağrıyo sizliyo aldigin narkozlar seni kaç gün afallandiriyo hele bide epidural ile uyanık istersen agriyi siziyi hissedenler bile çok mayıs annelrinde pişman olan çok war ve 1 2 sene baş ağrısı bel ağrısı geçmek bilmiyormuş.
Yani normal doğumda bi anda cektigin ve sonra kucağına verdiklerinde unuttuğun tüm acıları sezaryende 2 sene cekiyosun . Tercih senin artk
Nacizane fikrimi paylaştim umarım iyi yönde yardımcı olabilmişimdir canm
Değil mi ama? Şimdi sen çaylı, pastalı misafir ağırlayabilir misin? Hepsinin yanında o kadar oturulur mu?Ay guldurdun beni canim.haklisin vala:))
Hayır canım, sezaryen gününü aldın diyelim, suyun geldi, kan geldi, sancın sıklaştı vs.. Doktoruna gidiyorsun hemen.. Doğum başlıyor mu diye bakarlar ve ona göre sezaryene alırlar.. Zaten sancın gelince açılman belli seviyeye gelmeden doğum başlamıyor.. Doktorun yetişir o zamana.. Birde ilişki sırasında çok sıkıntı çekiyorsan, çatı muayenesi acıtabilir ama onun dışında kolay birşey.. Ebe nasıl yaptı bilemiyorum ama eldiven takıp, jel sürüyorlar ve kayganlaşıyor..Kızlar bende dün kontrole gittim.
3 kilo 250 gr olmuş bebişim . Bem doktora kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorum normal doğum korkutuyor beni çok stresiyim dedim o da bana 39 dan önce zaten almıyorum haftaya çarşamba gel çatı muayenesinden sonra konuşalım dedi
Benim korktuğum şu ya sezeryan günü verdi diyelim o güne kadar benim sancim vs gelirse ne olacak normal mi dogurcam ayyy
Bilgisi olan varsa lütfen bilgilendirir mi beni ?
Çok iyi olmuş canım yaa.. Ne meraklı doktorlar almaya..Canm gittim doktora.Kendisi yoktu baska bi doktr vardi.Sukur bu doktor kendisinden iyiydi.Nst ye girdm sancim cikmadi.Ultrsndada bakti bebegin gayet saglikli sivisida normal dedi.Sancin var mi dedi yokk dedim.Tamam sn kendini iyi hissediyosan sıkıntı yok sancin olursa gel haftaya kontrol var dedi.Kilosuda 3550 gr dedi.Ama sabahki doktor da 2950gr dedi kime inanacagimi sasirdm :/
Herşey karşılıklı canım.. Yalnız 39u doldursaydınız, açılman, sancın Vs yoksa da.. Bebek iki hafta önde demek, şuan o bebek 40 haftalık demek değildir.. Burada Sm2014'ün de iki hafta önde ama şuan 40'ın içinde.. Nede olsa sezaryen olacaksa ne kadar dursalar kâr gibi ama hakkınızda hayırlısı tabi ki..ARkadaşlar günaydın uzun zamandır sürekli takip ettim yazmadım herkese teşekkür ediyorum alışveriş konusunda bebekler konusunda yani hamilelik sürecinde yaşadıklarını paylaşan bilgi sahibi olanlar paylaşanlar herşey için hepinize tek tek teşekkür ederim. Doğum yapan tüm arkadaşlarım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin hala hamiş olanlara şu zamanlarda Allahım dayanma güçlüğü sabır versin gerçekten zorlaştı iyice. Bende Cuma günü Doğum için gün aldım benim minik bebeğim hep bende iki hafta önde gitti o gelişimini tamamladı haftamıza göre de kilosu ileri doktorum normal Doğum yaptıramam günün gelene kadar bebeğin günü geçer dedi ve sıkışır dedi bende sezaryen doğumu kabul ettim hepiniz helal edin hakkınızı çok yazmamış olamasa her konuda yazdıklarınızı okuyup fikir edindim teşekkür ederim uzun oldu.
Sezeryan kesinlesince suyun vs gelirse hemen sezeryana aliyor doktorKesinlikle öyle iki doğum da da kesilecegiz kızlar yapacak bisi yok. Değneğin iki ucu da şeyli yani
Ah birde kv duysa sezeryan istediğimi hahah kadın keser beni öyle karşı sezeryana . Yok normal doğum da şöyle oluyor öyle oluyo
Ben hep diyorum hakkımız da hayırlısı ne ise o olsun rabbim elbet bir kolaylık verir.
Ama ben bir soru sordum herkes bana sezeryan olma dedi . Ben sezeryan olayım mi diye sormadım kızlar tekrar soruyorum bilgisi olan cevap verebilir mi ?
Kendi isteğimle sezeryan düşünüyorum şuan ama haftaya çarşamba gününden sonra belli olacak çünkü çatı müsait mi bilinmiyor doktor muayeneden sonra bekki zorunlu sezeryan da olabilirsin dedi ona göre karar veririz dedi.
Fakat ben diyelim ki haziran 10a sezeryan günü aldım (Kendi isteğimle veya zorunlu ) o güne kadar sancim gelirse yada şu nişan falan ne oluyor bunu merak ediyorum
Değil mi ama? Şimdi sen çaylı, pastalı misafir ağırlayabilir misin? Hepsinin yanında o kadar oturulur mu?
kısa bir hayırlı olsun demeleri lazım.. Hıı, 40 ımız çıkar, birşeyler oturur, ondan sonra gelirlerse durum başka.. Normalde çok severim misafir ağırlamayı.. 6da işten gelip 5-6 çeşit o an hazırlayıp, çok misafir ağırladım ama bu başka yaa..
Hayır canım, sezaryen gününü aldın diyelim, suyun geldi, kan geldi, sancın sıklaştı vs.. Doktoruna gidiyorsun hemen.. Doğum başlıyor mu diye bakarlar ve ona göre sezaryene alırlar.. Zaten sancın gelince açılman belli seviyeye gelmeden doğum başlamıyor.. Doktorun yetişir o zamana.. Birde ilişki sırasında çok sıkıntı çekiyorsan, çatı muayenesi acıtabilir ama onun dışında kolay birşey.. Ebe nasıl yaptı bilemiyorum ama eldiven takıp, jel sürüyorlar ve kayganlaşıyor..
Çok iyi olmuş canım yaa.. Ne meraklı doktorlar almaya..
Herşey karşılıklı canım.. Yalnız 39u doldursaydınız, açılman, sancın Vs yoksa da.. Bebek iki hafta önde demek, şuan o bebek 40 haftalık demek değildir.. Burada Sm2014'ün de iki hafta önde ama şuan 40'ın içinde.. Nede olsa sezaryen olacaksa ne kadar dursalar kâr gibi ama hakkınızda hayırlısı tabi ki..
Sezeryan kesinlesince suyun vs gelirse hemen sezeryana aliyor doktor
Ablamın ilk doğumu sezeryandi .ikincisine de sezeryan günü verdi doktor.ama Doktorun verdiği tarihten 10gun önce suyu geldi ve sezeryan yaptılar.doktor 39da gün vermişti bebiş 37+3te doğdu.Kesinlikle öyle iki doğum da da kesilecegiz kızlar yapacak bisi yok. Değneğin iki ucu da şeyli yani
Ah birde kv duysa sezeryan istediğimi hahah kadın keser beni öyle karşı sezeryana . Yok normal doğum da şöyle oluyor öyle oluyo
Ben hep diyorum hakkımız da hayırlısı ne ise o olsun rabbim elbet bir kolaylık verir.
Ama ben bir soru sordum herkes bana sezeryan olma dedi . Ben sezeryan olayım mi diye sormadım kızlar tekrar soruyorum bilgisi olan cevap verebilir mi ?
Kendi isteğimle sezeryan düşünüyorum şuan ama haftaya çarşamba gününden sonra belli olacak çünkü çatı müsait mi bilinmiyor doktor muayeneden sonra bekki zorunlu sezeryan da olabilirsin dedi ona göre karar veririz dedi.
Fakat ben diyelim ki haziran 10a sezeryan günü aldım (Kendi isteğimle veya zorunlu ) o güne kadar sancim gelirse yada şu nişan falan ne oluyor bunu merak ediyorum
Yok canım, bize de öyle davransalar acırdı zaten.. Doktor jel sürüp, iki parmağını sokuyor 2-3 sn.. Sen doktorun çatı muayenesine bak.. Ebenin davranışından farklı olacak kesinlikle..Ay çok sağol bilgi için rahatladim :)
Ebe koca koca parmaklarını afedersiniz ama resmen baya soktu ve döndürdü ya içeride sanki hazine arıyor. Sonra da ben bağırınca düşünün ki eşim doğumhane kapısında bekliyor doğum yaptım sanmış.ebe de kalkıp bana dedi ki sen normal yapamazsın bunda çok bağırdın
Canımı aldin sen az önce diyemedim
Birde ben evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Başlar da ilişki korkum vardı çok zor oldu hamile kaldıktan sonra da hiç beraber olmadık eşimleonun da etkisi vardır sanırım
Himmm benimde ikinci kismetse banada pek beklemiycek gibi geliyor ama bakalım ne olucak bekleyip gorucezAynı konuşma bizde de geçti bizde inşallah tam 39 da 20 Haziran bende endişeliyim bekler mi acaba seninde ikinci sezeryan olacak değil mi
İnşallah canım ya ne kadar kalsa kar ben 38 olsada olur diyodum doktorum bebegin ciğer gelisimi tam anlamıyla 39 haftada tamamlanıyor ben bunu beklemek istiyorum dedi ..Rabbim boş yere 40 hafta yapmamış doğumu vardır bir hikmetiSeninki 1 hafta öndeymiş benimki ufak gidiyor ya inşallah bekler 39. Haftasını
Benimkide ikinci doğum cnm ama benim doktor 39u bekliycez diyo herhangi bir sıkıntı olmazsa insallahBenim haftanın sizlede yakın sanırım ikinci gebelik yaa benim doktorum 11 haziran dedi o zamana dogmazsa 11 de alırız diyor
İkinci doğum daha çabuk Ilıcalı için n geciktirmek istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?