- 11 Ağustos 2015
- 635
- 1.303
- 113
- 41
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #35.501
Canım korkma ben zorunlu sezeryan olmuştum ki benim hikayemi biliyorsundur belki bebeğim hastaydı sonrasında da kaybettim , bebeğim devamlı hastenede olduğu için o süreçte hiç dinlemedim ilk günler ağrı oldu evet ama en fazla 10 15 güne geçti ki ben her gün 1 saatten fazla yol yapıyordum o halimle 2 sene falan bunlar eskidenmiş tabi dr da bağlı sanırımYa keske sezeryani da boyle korkunc anlatmasaydin canim yaben de basindan beri normal fogum isteyenlerdenim ama mecburiyetten cuma gunu sezeryan olacagim zaten ödüm kopuyor oldu bitti hep sezeryandan korktum hic istemedim kendimi zor zor alistirmaya calistim simdi geri bunlari okuyunca.. kaldi son 2 gunum ve yine korkularim fazlasi ile depresti
Hayırlısı olsun cnm insallahBilemedim benimki 38 girince alacak
Pazartesi gid cegim bakalım netlestirecegz
Benim korkum tam bayramda gelmesi allahtan dr um Bayram’da da burdayım korkma dediHimmm benimde ikinci kismetse banada pek beklemiycek gibi geliyor ama bakalım ne olucak bekleyip gorucez
Hiç korkma sezaryen ağrısı senelerce sürmüyor tabi ki, öyle olsa ben ikinciyi doğurmak istemezdim. 3 sene oldu sezaryen olalı ve ben bir haftada ayaklandim. Doğumun hiç biri kolay degil ama anlatıldığı kadar zor da değil. Bı kere bebeğini gördükten sonra hepsi geçiyor,hiç acı falan hissetmiyorsun. 9 ay beklediğim sabırla buyuttugun minik beden kucağına geliyor ve inan misss gibi kokusuyla sana dünyayı unutturuyor. O bebek bı şekilde çıkacak artık,Lamı cimi yok :) Normal doğumla da çıksa sezaryen de olsa sonuca bakalım, sağlıkla dünyaya getirelim. Pozitif ol,korkuyla gitme doğuma. Biliyorsun benim de iki gün kaldı :) ve ben sezaryen olacak, ilki de öyleydi. Hiç korkum yok,Allah'a sığınıyorum ve yavrumun sağlıkla gelmesini diliyorum. İnşallah hepimizin bebekleri sağ salim gelir kucağımiza :)Ya keske sezeryani da boyle korkunc anlatmasaydin canim yaben de basindan beri normal fogum isteyenlerdenim ama mecburiyetten cuma gunu sezeryan olacagim zaten ödüm kopuyor oldu bitti hep sezeryandan korktum hic istemedim kendimi zor zor alistirmaya calistim simdi geri bunlari okuyunca.. kaldi son 2 gunum ve yine korkularim fazlasi ile depresti
Ben ilk bebegin kiyafetlerini çamaşır suyuyla yikadim sonrada bebek deterjaniyla mis gibi oldu sanki yeni gibi leke felanda kalmadı renkleride hiç solmadı camadir suyu beyazlatir diyodum amaKızlar günaydın, bir sorum var sizlere. Bebek kıyafetlerini yıkayacağım aama bazılarında sarı lekeler var bunlar nasıl geçer ? Bir diğer sorum da oğlumdan kalan tamamen beyaz zıbın takımları var 5 takım falan ama dikiş yerleri mavi sadece , mavi iple dikilmiş. Ben onları çamaşır suyuna basabilirmiyim , Yani sırf beyaz yada herhangi bir renk olsun o mavi dikişleri :) çamaşır yıkamada uzman anneler cevaplarinizi bekliyorum :)
Ben 90 derecede makinada yikadim beyazlar icin deterjan attim bide çamaşır suyunu içine koydum yeni gibi ciktilarRenkli olup sarı lekeleri olanı normal yıkarım da o sırf beyaz zibinlari çamaşır suyu na basarım bir kaç kez durularim ama nasıl basılıyor çamaşır suyuna Bilmiyorum acaba bi legene sıcak su koyup sadece çamaşır suyu mu dökeceğim ?
Kızlar dolaba birşeyler koydunuz mu doğumdan sonra gelenlere ikram için. Ben eğer bu gece doğurmazsam yarın hazırlamayı planlıyorumAklımda olanlar ;
Poğaça pişirip koymak,
Börek hazırlayıp çiğden koymak.
Başka ne koyulabilir?
bi arkadaşım kek ıslak oluyor dedi kurabiyede değişklik olmuyor dedi. Kek için tecrübesi olan var mı acaba?Kurabiye ve keki denemişmiydiniz, çıkarınca çözülünce güzel kalıyor mu?
Evet ya bayram olursa kötü olucak ama doktorunun burda olması iyi olmuş benimkinin eşi şehir dışında oda büyük ihtimal orada olur ama ne diyim herşey kısmet bu son zamanları artık yatarak geçiricem bende sezeryan gününü beklesin diye bakalım doğum hikayemiz nasıl olucakBenim korkum tam bayramda gelmesi allahtan dr um Bayram’da da burdayım korkma dedi
Ya canim kendi dr.um ustunde durmuyor hic bu kordonun. Normal doguma engel degil falan diyor. Ben bugun gittim baktirdim evet hala kordon boynunda malesefkiNormal ultrason cihazlarında görünür canım.. Detaylı birşeyine bakmıyorlar ki.. Nasıl bebek görünüyorsa, kordon da görünüyor.. Zaten sen ekranı görebiliyorsan sen dahi ayırt edersin boynunda var mı yok mu diye.. Bizde de olmuştu dolanma, sonraki randevuda açılmıştı.. Hatta doktora kendim dedim kordon görünmüyor diye o da evet açılmış dedi..
Değil mi ama? Şimdi sen çaylı, pastalı misafir ağırlayabilir misin? Hepsinin yanında o kadar oturulur mu?
kısa bir hayırlı olsun demeleri lazım.. Hıı, 40 ımız çıkar, birşeyler oturur, ondan sonra gelirlerse durum başka.. Normalde çok severim misafir ağırlamayı.. 6da işten gelip 5-6 çeşit o an hazırlayıp, çok misafir ağırladım ama bu başka yaa..
Hayır canım, sezaryen gününü aldın diyelim, suyun geldi, kan geldi, sancın sıklaştı vs.. Doktoruna gidiyorsun hemen.. Doğum başlıyor mu diye bakarlar ve ona göre sezaryene alırlar.. Zaten sancın gelince açılman belli seviyeye gelmeden doğum başlamıyor.. Doktorun yetişir o zamana.. Birde ilişki sırasında çok sıkıntı çekiyorsan, çatı muayenesi acıtabilir ama onun dışında kolay birşey.. Ebe nasıl yaptı bilemiyorum ama eldiven takıp, jel sürüyorlar ve kayganlaşıyor..
Çok iyi olmuş canım yaa.. Ne meraklı doktorlar almaya..
Herşey karşılıklı canım.. Yalnız 39u doldursaydınız, açılman, sancın Vs yoksa da.. Bebek iki hafta önde demek, şuan o bebek 40 haftalık demek değildir.. Burada Sm2014'ün de iki hafta önde ama şuan 40'ın içinde.. Nede olsa sezaryen olacaksa ne kadar dursalar kâr gibi ama hakkınızda hayırlısı tabi ki..
Ben onlari ayirt edemiyorum iste. Cihazlar farkli sanirim. Bizimki siyah beyaz goruntuluyor ve netlik yok. Yani oyle kivrim kivrim da bisey goremiyorum hic. Bugun gittigim yerde ogrendim boynunda oldugunuBana her kontrolde soykuyor önündeki kordon diyor mesela böyle kıvrım kıvrım oluyor
O zaman ben de öyle yapayım beyaz zıbın takımlarını, onların mavi dikiş renkleri değişsin istiyorum ama :) bakalım ne olacakBen 90 derecede makinada yikadim beyazlar icin deterjan attim bide çamaşır suyunu içine koydum yeni gibi ciktilar
Canim benim ALLAH razi olsun soylediklerin icimi ferahlatti. Ben de kendimi adapte edebilmeyi basarmistim cogunlukla. Ama yazilanlari okuyunca gozlerim ayrildi ister istemez tekrar etkilendim gunluk dualarimi ediyorum ve dua da ederek girecegim ALLAHim insaALLAH hayirlisi ile saglikla kavustursunHiç korkma sezaryen ağrısı senelerce sürmüyor tabi ki, öyle olsa ben ikinciyi doğurmak istemezdim. 3 sene oldu sezaryen olalı ve ben bir haftada ayaklandim. Doğumun hiç biri kolay degil ama anlatıldığı kadar zor da değil. Bı kere bebeğini gördükten sonra hepsi geçiyor,hiç acı falan hissetmiyorsun. 9 ay beklediğim sabırla buyuttugun minik beden kucağına geliyor ve inan misss gibi kokusuyla sana dünyayı unutturuyor. O bebek bı şekilde çıkacak artık,Lamı cimi yok :) Normal doğumla da çıksa sezaryen de olsa sonuca bakalım, sağlıkla dünyaya getirelim. Pozitif ol,korkuyla gitme doğuma. Biliyorsun benim de iki gün kaldı :) ve ben sezaryen olacak, ilki de öyleydi. Hiç korkum yok,Allah'a sığınıyorum ve yavrumun sağlıkla gelmesini diliyorum. İnşallah hepimizin bebekleri sağ salim gelir kucağımiza :)
Evet öyle yapılabilir yada renkli yerlere sürebilirsinizRenkli olup sarı lekeleri olanı normal yıkarım da o sırf beyaz zibinlari çamaşır suyu na basarım bir kaç kez durularim ama nasıl basılıyor çamaşır suyuna Bilmiyorum acaba bi legene sıcak su koyup sadece çamaşır suyu mu dökeceğim ?
Canım benim nst de sancım çıkmıyor ne açılma ne yumuşama vs yok. Sadece 37 haftalıkken kanala girdi o kadar.. bende bi sancı falan hissetmiyorum.Aynen 1 gün var aramızda :) Valla nst de 10 dk da bir kasılmamı sancımı neyse artık o çıkıyor ama açılmam yoktu pazartesi gün ki kontrolde. Rahim yumuşak her an olabilir diyor dr.um 2 haftadır. Ama ben hiç sancı felan hissetmiyorum nst de çıksada. Cuma tekrar gidicem bakalım ne olcak. Kanala inip inmediğini de inan hiç söylemedi dr.um ben sorucam cuma günü ama karnım yukarıda sanki hala midem yanıyor çünkü halaa arada. Sen ne durumdasın?
Canim benim sana da cok gecmis olsun ALLAHim sabrini versin. InsaALLAH RABBim kimseyi bu yolda koymasin herkesi evladina saglikla kavustursun. Cok teşekkür ederimCanım korkma ben zorunlu sezeryan olmuştum ki benim hikayemi biliyorsundur belki bebeğim hastaydı sonrasında da kaybettim , bebeğim devamlı hastenede olduğu için o süreçte hiç dinlemedim ilk günler ağrı oldu evet ama en fazla 10 15 güne geçti ki ben her gün 1 saatten fazla yol yapıyordum o halimle 2 sene falan bunlar eskidenmiş tabi dr da bağlı sanırım
Kizlar fikrinizi almak istiorum, bilginiz varsa da paylasirsaniz sevinirim. Daha oncesinden detaylida bebegin boynunda kordon vardi. O guden sonra bir kac kez kendi dr.uma sordum ama evet hala var yada hayir acilmis gibi yorunlarda bulunmadi, sadece bebegin boynundaki kordonun tehlikeli birsey olmadigini soyledi devamli.. ben normal dogum dusundugum icin emin olmak adina bugun detayli cekildigim yere gittim tekrar, sagolsun minik kuzum yuzunu hic gostermedi bugun. Kordonu hala boynunda sarılıve ustelik pozisyonda degistirmis. Haftalardir baş aşagi duruyordu, baş sag ustte sirti altta simdi.. Benim endisem şu, normal dogum halinde boynundaki kordon bi sıkıntı yaratir mi dogum sirasinda, oksijensiz kalmak gibi.. en cok bundan korkuyorum. Kendi dr.um kordonu normal doguma engel gormuyor, cok relax... Siz olsaniz boyle bi durumda ne yapardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?