2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canım korkma ben zorunlu sezeryan olmuştum ki benim hikayemi biliyorsundur belki bebeğim hastaydı sonrasında da kaybettim , bebeğim devamlı hastenede olduğu için o süreçte hiç dinlemedim ilk günler ağrı oldu evet ama en fazla 10 15 güne geçti ki ben her gün 1 saatten fazla yol yapıyordum o halimle 2 sene falan bunlar eskidenmiş tabi dr da bağlı sanırım

Hiç korkma sezaryen ağrısı senelerce sürmüyor tabi ki, öyle olsa ben ikinciyi doğurmak istemezdim. 3 sene oldu sezaryen olalı ve ben bir haftada ayaklandim. Doğumun hiç biri kolay degil ama anlatıldığı kadar zor da değil. Bı kere bebeğini gördükten sonra hepsi geçiyor,hiç acı falan hissetmiyorsun. 9 ay beklediğim sabırla buyuttugun minik beden kucağına geliyor ve inan misss gibi kokusuyla sana dünyayı unutturuyor. O bebek bı şekilde çıkacak artık,Lamı cimi yok :) Normal doğumla da çıksa sezaryen de olsa sonuca bakalım, sağlıkla dünyaya getirelim. Pozitif ol,korkuyla gitme doğuma. Biliyorsun benim de iki gün kaldı :) ve ben sezaryen olacak, ilki de öyleydi. Hiç korkum yok,Allah'a sığınıyorum ve yavrumun sağlıkla gelmesini diliyorum. İnşallah hepimizin bebekleri sağ salim gelir kucağımiza :)

Ben ilk bebegin kiyafetlerini çamaşır suyuyla yikadim sonrada bebek deterjaniyla mis gibi oldu sanki yeni gibi leke felanda kalmadı renkleride hiç solmadı camadir suyu beyazlatir diyodum ama

Ben 90 derecede makinada yikadim beyazlar icin deterjan attim bide çamaşır suyunu içine koydum yeni gibi ciktilar

ben de bu soruyu soracaktım bugün ya da yarın yapmayı planlıyorum. mayalı poğaça ve kurabiye yapmayı planlıyorum annemin yaptığı konserve sarmalar var başka da bişi yapamıcam

Ben normal bebek deterjaniyla yıkadım
Çıktı hepsi pırıl pırıl 60 derecede yıkadım
Hiç çamaşır suyu falan dökme bence
Siner yinede
Birde EBebek leke çıkarıcı var ondan alabilirsin bir ölçek eklersiniz yada sadece lekelere dök at makinaya

Benim korkum tam bayramda gelmesi allahtan dr um Bayram’da da burdayım korkma dedi
Evet ya bayram olursa kötü olucak ama doktorunun burda olması iyi olmuş benimkinin eşi şehir dışında oda büyük ihtimal orada olur ama ne diyim herşey kısmet bu son zamanları artık yatarak geçiricem bende sezeryan gününü beklesin diye bakalım doğum hikayemiz nasıl olucak

Ya canim kendi dr.um ustunde durmuyor hic bu kordonun. Normal doguma engel degil falan diyor. Ben bugun gittim baktirdim evet hala kordon boynunda malesefki normal dogum sirasinda bi sıkınti olur diye cok korkuyorum.

Cok dogru diyosun cnm.katiliyorum sana.

Bana her kontrolde soykuyor önündeki kordon diyor mesela böyle kıvrım kıvrım oluyor
Ben onlari ayirt edemiyorum iste. Cihazlar farkli sanirim. Bizimki siyah beyaz goruntuluyor ve netlik yok. Yani oyle kivrim kivrim da bisey goremiyorum hic. Bugun gittigim yerde ogrendim boynunda oldugunu kendi dr.um ustune gittigim halde soylemiyordu bisey.. kafama takmiyim diye sanirim.

Kizlar fikrinizi almak istiorum, bilginiz varsa da paylasirsaniz sevinirim. Daha oncesinden detaylida bebegin boynunda kordon vardi. O guden sonra bir kac kez kendi dr.uma sordum ama evet hala var yada hayir acilmis gibi yorunlarda bulunmadi, sadece bebegin boynundaki kordonun tehlikeli birsey olmadigini soyledi devamli.. ben normal dogum dusundugum icin emin olmak adina bugun detayli cekildigim yere gittim tekrar, sagolsun minik kuzum yuzunu hic gostermedi bugun. Kordonu hala boynunda sarılı ve ustelik pozisyonda degistirmis. Haftalardir baş aşagi duruyordu, baş sag ustte sirti altta simdi.. Benim endisem şu, normal dogum halinde boynundaki kordon bi sıkıntı yaratir mi dogum sirasinda, oksijensiz kalmak gibi.. en cok bundan korkuyorum. Kendi dr.um kordonu normal doguma engel gormuyor, cok relax... Siz olsaniz boyle bi durumda ne yapardiniz?

Canim benim ALLAH razi olsun soylediklerin icimi ferahlatti. Ben de kendimi adapte edebilmeyi basarmistim cogunlukla. Ama yazilanlari okuyunca gozlerim ayrildi ister istemez tekrar etkilendim gunluk dualarimi ediyorum ve dua da ederek girecegim ALLAHim insaALLAH hayirlisi ile saglikla kavustursun

Evet öyle yapılabilir yada renkli yerlere sürebilirsiniz

Canım benim nst de sancım çıkmıyor ne açılma ne yumuşama vs yok. Sadece 37 haftalıkken kanala girdi o kadar.. bende bi sancı falan hissetmiyorum.
Pazar günü , günüm doluyor..
Kontrollerimiz de aynı günmüş ben de cuma gideceğim tekrar, nst ye bakacak. Hayırlısı olsun inşalalh

Canim benim sana da cok gecmis olsun ALLAHim sabrini versin. InsaALLAH RABBim kimseyi bu yolda koymasin herkesi evladina saglikla kavustursun. Cok teşekkür ederim

Kordon sadece boynunun üstünde falandır canım. Zaten boynuna dolanmış olsa o an sezaryen ile hemen alırlar. Sen doktorun durumu biliyor doğum sırasında bebeğin kalp atışlarına bakarlar sürekli.. herhangi bi durum olursa kalp atışları yavaşlarsa falan.. sezaryen alırlar. Ama doktorun riskli görmediyse engelleyecek şekilde durmuyordur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…