- 16 Kasım 2011
- 2.035
- 3.431
- 208
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #35.541
Benim bir haftadır emzirme dönemindeki terleme başladı nasıl terliyorum boynum sırtım.emzirirkwn ter arıyordum tanıyordum banyoya girip soğuğa yakın suyla duş alıyordum ferahlamak için.cikiyordum emzirip gene su içinde kalıyordum aynı başladı bende
Sizlerde durum nasıl
Canim benim de aslinda aklim epiduraldan yana. Ama doktorum ona anestezi uzmani hastanin ameliyat ortamindaki tansiyon durumuna, kan tahlilleri vs durumuna göre karar verdigini soyledi. Genelde genel anestezi yapılıyor ama dedi. O yüzden genel mi olacagim epidural mi o da belirsiz oldugu için
Boyu da kilosu da iyi canım. Kordon da eğer doğum sırasında riskli görünürse sezaryen e alınıyor. Zaten karinda göbekten besleniyor sorun değil . Bu kadar strese sokma kendini en ufak riskte hastanede olacaksın zaten doğum şeklini değiştirirler olmadı . Yine de doktorunla endişelerini paylaş seni bu konuda rahatlatmasini işteCanim ölcumler haftasiyla uygun cikti cok sukur. Sadece baş biraz daha ufak, bana benzeyecegini soyledi baş seklinin. Kilosu detayli usg.de 2850 gr. çıktı, boy 49 cm. Pozisyonu aylardir normal doguma uygunken, simdi tam tersi dönmüs. Yuzunu sag ust tarafta plasentaya cevirmis.. detayliyi ceken kordon icin fazla aciklama yapmadi ama boyunda kordon dolanmasi oldugunu soyledi verdigi kagitta da belirtti. Kaç tur döndügünü bilmiyorum tabi.. bebeklerin cogu boynunda kordonla dogarmis ama normal dogum sirasinda kordon kisa kalirsa asagi dogru inemedigi icin bebek sıkıntıya da girebilirmis. Doktorun dogumdan hemen once degerlendirmesi gerektigini soyledi.
Benim haftanın sizlede yakın sanırım ikinci gebelik yaa benim doktorum 11 haziran dedi o zamana dogmazsa 11 de alırız diyor
İkinci doğum daha çabuk Ilıcalı için n geciktirmek istemiyor
Epidural ile spinal farkli seyler mispinal için belirli tahliller isteniyor ona göre spinal olabiliyorsun benden de istendi...
Ben de bilmiyorum inan ikisi de yapiliyormus ama genelde genel anestezi oluyo dedi doktorumCanım aslında artık çoğu hamileye Spinal epidural yapılıyor. Genel anestezi azaldı artık sizin hastane neden öyle yapıyor anlamadim
InsaALLAH biyle hersey yolunda gider bakalim yaİlk çıktığında doğumdan ağrın oluyor hissediyorsun
Sonra ağrı kesici vuruyorlar yattığın yerde biraz dinlenip yarım saat icind e etkisi başlıyor rahatliyorsun
Ac olduğun için biraz bunyen bitkin düşüyor
Sonra biraz zaman geçince
Yulaflı bisküvi ve kayısı suyu içiyorsun daha iyi hissediyorsun.sonra ayağa kaldırıyorlar onu atlattın herşey bitti ayağa kalkmak önemli olan en zoru o yavaşça kal eşine tutunup
Yavaş yavaş yürü WC gidersin yürürsün biraz biraz çok rahatlarsın elini yüzünü yıkarsin
Bağırsakların çalışmasını için yürümek lazım gaz çıkartmanın lazım söylemesi ayıp
Bunlar herşeyin iyi gittiğini gösterir evine bebeğinle cikarsin
Ben bebeğimi kucağıma alıp hastaneden çıktım arabaya bindim eve geldim kızımı eğildim yıkadım.
Ve kendim ayakta hızlı duş aldım ılık suyla soğuğa yakındı ferahlamak için
Temiz pijamalarimizi giyip yattık kızımla
Uyandık yemek yedik
Kesi yeri tabiki sızlıyor elini nasıl kesince siLiyorsa yanma hissi oluyor
Yavaş hareket et kendine dikkat ederek yürü yat hızlı duş al sakın eğilme ayakta oturarak yıkanma
Böyle böyle atlatirsin bir hafta sonra dikişlerin almak için hastaneye kontrole gidersin doktoruna subgcirmez bandın alınır ve hayat buymuş dersin cokkkk rahatlarsın o bant seni çok sıkacak çıkarılınca ohhh bere diyeceksin
İnşallah bekler minik kuzular bende dinlenmeye çalışıyorum daha bizim temizlik var hafta sonu mutfak halloldu birşey yapmadığım halde eşimin başında durmaktan yoruldum bu haftasonu da bebeğin odası boyanacak düşünmekten strese giriyorumEvet ya bayram olursa kötü olucak ama doktorunun burda olması iyi olmuş benimkinin eşi şehir dışında oda büyük ihtimal orada olur ama ne diyim herşey kısmet bu son zamanları artık yatarak geçiricem bende sezeryan gününü beklesin diye bakalım doğum hikayemiz nasıl olucak
Canim ben de 18 mayista spinal sezeryan oldum. Normal doğum korkumdan dolayi gönüllü istedim senelerce vajinusmusla uğraştım çünkü alttan olan herşeyden korkuyorumBen de bilmiyorum inan ikisi de yapiliyormus ama genelde genel anestezi oluyo dedi doktorum
Her gün değil ama haftada bir iki kez sürmeye çalışıyorum sabah kolonya akşam kremBirde göğüs kremlerini suruyormusunuz duzenli
Pardon da sezeryandan sonra hangi acıları 2 yıl çekiyorsunuz?.. Ne acısı bu ..???
Allah aşkına lütfen,, şuan herkes son derece hassas dönemde, böyle gereksiz korkulara yol açmayalım, sezeryandan sonra ertesi gün herkes ayağa kalkıyor, aynı gün bile ayağa kalkıp sütü gelip emziren bir sürü insan var
Tabi ki fizyolojik olan normal doğum, desteklenmesi gereken normal doğumdur. Ama kişinin her türlü sağlık durumu değerlendirilir, çocuğun annenin sağlığı risk altındaysa, bunu yapamayacak durumdaysa da sezeryana alınır. Bunun kararını en iyi verecek olan muaynene eden hekimdir, böyle forumdan bilmeden etmeden kişiler üstünde etki oluşturmayalım.
Allah herkese hayırlı doğumlar, hem annelere hem evlatlarına sağlıkla kavuşacakları bir süreç nasip etsin.
Çok afedersiniz ama yok artık daha neler demek istiyorum sezeryan konusunda. Pazartesi epidural sezeryan oldum, aynı gün tek başıma ayağa kalkmaya başladım, maaşallah hemen sütüm de geldi, ikinci gün kendim duş aldım, bugün ise her işimi görebiliyorum. Üstelik ikinci sezeryanım. Hiç öyle ağrım sızım olmadı 1-2 sene, 10 gün sonra tamamen normal hayata dönüyorsunuz. Özellikle sezeryan olacak arkadaşlara epidurali şiddatle öneririm. Vallahi çok şaşırdım yazdıklarınıza. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim. Ben hem epidurali hem geneli yaşamış 2 sezeryan tecrübesi olan bir anne olarak yazıyorum. Kimseyi boş yere korkutmaya hakkınız yok, herkes yeterince panik ve heyecanlı zaten gördüğüm kadarıyla. Bilip bilmeden kimse bu denli korkutulmaz.
Normal doğumu öveceğim diye sezeryanı kötülemişsin. Benim gibi mecburi sezeryan olan insanlar var ya da onu da geçtim sezeryanı hür kararıyla seçenler var. Ki senin de normal doğumun garanti değil bu kadar büyük konuşma... sezeryan olan çevremdeki kimse acı ağrı hissetmedi. Çokta memnunlar. Neymiş epiduralde ameliyat acısını hissetmiş. Arkadaşım ağzı yok mu ? Kadın kendin de bir kere. Istersen hissediyorum der 10 saniye içinde uyutulur. Bence normal doğumu öveceğim diye yalandan şeyler uydurmayalım
Evet canım benimde ilk defa elle muayene oldu. Doktor biraz nazik davrandı ben de başka şeyler düşündüm zaten hemen geçti gitti kasma sakın kendini işte o an acı veriyor. Valla doktor son kontrolde yok bişey dedi yerini sevmiş hiç bi ilerleme Yok, inşallah kendi sancın gelir. Yoksa suniyle başlatırız dedi hafta ici
Canım en iyisi tabiki normal adı üstünde ama birçok kişi buradaki çoğunluk dahil mecburi sezeryan olmak zorunda kaldı ki hala mecburen sezeryan doğum yapacaklar var birini överken diğerini kötüleme hele ki bu kadar Doğum yapmamış ve ilk Doğumu olacaklar varken rabbim Doğum şeklimiz ne olursa olsun sağlıklısını hayırlısını nasip etsin birde bol bol süt inşallahKızlar ne bu atar ben kimseye kötü bişey yazmadım benim normal doğuma garantim yok ben etrafımdaki tecrübeleri söyledim kötü bişey dediğimi sanmıyorum boşuna bu kadar pimi çekilmiş bomba gibi patlamışsınz nacizane fikrimi söyledim aşırı derecede rahatsız olanlsri anlayamadim
Kizlar günaydın:)
Ya 37+4 oldum hala midem su icsem yanıyor. . Birde bu sabah çok bulantım var sizdede olmus muydu?
Kız sen bide 40. haftadasın.. Maşallah.. Birde dediğim gibi kaç doğum yapana gittim, hemen kalktım, normal gün ya da bayram vs olmadığı için.. Belki bebeğin uyku saatidir, emme saatidir, banyo saatidir.. Bebek uyuyor olsa bile kadın da uyumak ister dedim.. Dedim de dedim yani.. Umarım bana gelenlerde anlayışlı olurlar..ay bende çok hamaratmışım gibi düşünüp yapıyorum şimdi sizler böyle diyince vazgeçesim geldi
Ben misafir için değil de, fazla olduğu için koydum.. Kendime çıkardım, aynı arkadaşının dediği gibi bir ıslaklığı oluyor.. İstersen ev için kek yapıp, bir dilim dolaba koyup ertesi gün tadabilirsin canım.. Ben kendim bile yemiyorum şuan, kaldı öyle dolaptabi arkadaşım kek ıslak oluyor dedi kurabiyede değişklik olmuyor dedi. Kek için tecrübesi olan var mı acaba?
Canım doktoruna güven.. Neler görmüşlerdir neler.. Arkadaşlarda yazmış zaten, benim doktorumda kardonu gördüğünde normal doğuma engel değil demişti.. Tabi Allah bilir.. Doğum zamanındaki duruma göre doğru kararı verecektir doktorlar.. Bak burada kim neyin tedirginliğini yaşadıysa az buçuk başına geldi.. Boşver, rahatla.. Bunu bize veren, bu zamana gelmemizi sağlayan Rabbim muhakkak doğum zamanını da yazdı.. Son zamanları kendine zehir etme, bebeğini strese hiç sokma..Ya canim kendi dr.um ustunde durmuyor hic bu kordonun. Normal doguma engel degil falan diyor. Ben bugun gittim baktirdim evet hala kordon boynunda malesefkinormal dogum sirasinda bi sıkınti olur diye cok korkuyorum.
Süt içiyor musun Safari? Yanmaya en iyi gelen süt.. Bazılarına maden suyu da iyi geliyor, bazılarına da helva.. Ama beni süt çok rahatlattı..Bndede yanma cok oluyor cnm midem den bi sey yiyemiyorm bulantm yok bnim
Süt içiyor musun Safari? Yanmaya en iyi gelen süt.. Bazılarına maden suyu da iyi geliyor, bazılarına da helva.. Ama beni süt çok rahatlattı..
Maden suyunu doktor demesine rağmen içmedim bende..Bn doktora sordm maden suyu icme dedi mide yanmasi icin.Banada salatalik cok iyi geliyor yer yemez rahatliyirm.
Maden suyunu doktor demesine rağmen içmedim bende..Salatalıkta iyi gelir aynen, süt sayesinde kaç gecem kurtuldu valla benimde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?