- 26 Aralık 2015
- 12.510
- 20.751
- 398
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #35.521
Canim buyuk ihtimal bebimki genel olacak. Genelde agri cok olur ilk 4 saat dediler hele doktorum da olablr dedi. Sende genel oldugunda oldu mu cok agrin?Çok afedersiniz ama yok artık daha neler demek istiyorum sezeryan konusunda. Pazartesi epidural sezeryan oldum, aynı gün tek başıma ayağa kalkmaya başladım, maaşallah hemen sütüm de geldi, ikinci gün kendim duş aldım, bugün ise her işimi görebiliyorum. Üstelik ikinci sezeryanım. Hiç öyle ağrım sızım olmadı 1-2 sene, 10 gün sonra tamamen normal hayata dönüyorsunuz. Özellikle sezeryan olacak arkadaşlara epidurali şiddatle öneririm. Vallahi çok şaşırdım yazdıklarınıza. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim. Ben hem epidurali hem geneli yaşamış 2 sezeryan tecrübesi olan bir anne olarak yazıyorum. Kimseyi boş yere korkutmaya hakkınız yok, herkes yeterince panik ve heyecanlı zaten gördüğüm kadarıyla. Bilip bilmeden kimse bu denli korkutulmaz.
Sagolun kızlar tek duam bebeğim biram önce kucagima almak kokusunu duymak allah herkese şifa versin kabus gibiydiCanm kiyamam yaaa başına neler gelmiş Rabbim gani gani şifalar versin inşaAllah canm benim
Rabbim başka ağrı acı göstermesin insaAllah tez zamanda kavuşursun bebeği ne de
Yok canim kordon donmus boynunda sarili sekilde duruyor. Dr.lar cogu bebeklerin bu sekilde dunyaya geldiklerini soyluyor. Su an oksijen almadiklari icin icerde sıkıntı degil ama dogum sirasinda sıkıntı yaratabiliyormus. Yani bir risk var sonucta, hatta normal dogumun en buyuk riski.. bebek dogum aninda kordon yuzunden sıkıntıya girebiliyor.Kordon sadece boynunun üstünde falandır canım. Zaten boynuna dolanmış olsa o an sezaryen ile hemen alırlar. Sen doktorun durumu biliyor doğum sırasında bebeğin kalp atışlarına bakarlar sürekli.. herhangi bi durum olursa kalp atışları yavaşlarsa falan.. sezaryen alırlar. Ama doktorun riskli görmediyse engelleyecek şekilde durmuyordur bence
Canim buyuk ihtimal bebimki genel olacak. Genelde agri cok olur ilk 4 saat dediler hele doktorum da olablr dedi. Sende genel oldugunda oldu mu cok agrin?
Bende bayramda olursa diye korktuğum iciçn doktorum burda olmayacakEvet ya bayram olursa kötü olucak ama doktorunun burda olması iyi olmuş benimkinin eşi şehir dışında oda büyük ihtimal orada olur ama ne diyim herşey kısmet bu son zamanları artık yatarak geçiricem bende sezeryan gününü beklesin diye bakalım doğum hikayemiz nasıl olucak
Canim benim de aslinda aklim epiduraldan yana. Ama doktorum ona anestezi uzmani hastanin ameliyat ortamindaki tansiyon durumuna, kan tahlilleri vs durumuna göre karar verdigini soyledi. Genelde genel anestezi yapılıyor ama dedi. O yüzden genel mi olacagim epidural mi o da belirsiz oldugu içinCanım genelde epidurale göre ağrı daha fazla oluyor evet. Ama dayanılmayacak derecede ağrım olmamıştı, sonuç olarak sürekli ağrı kesici veriyorlar ve sonrasında zaten ağrılar hafifliyor. Epiduralde hiç ağrı olmuyor. Uyuşukluk geçtiğinde ise yine ağrı kesici ile desteklendiği için hiçbir şey hissetmiyorsun. Yapabiliyorsan epidural yap derim, genelde ayılmak için belli bir zaman geçiyor gereksiz ama epiduralde hep kendinde oluyorsun ve emzirme daha kolay oluyor. Ağrı kısmından çok korkma bence, hepsi halloluyor.
Iki gün önce benim de gün boyu midem bulandı çok şükür bir gün sürdüKizlar günaydın:)
Ya 37+4 oldum hala midem su icsem yanıyor. . Birde bu sabah çok bulantım var sizdede olmus muydu?
Canim ben de yolda yuruyus yaparken 27 haftalik civariydi galiba ayagimi bosluga attim langir lungur düstum ayni korkuyu yasadim şoka girdim hemen gittik hastaneye. Doktorum dusme durumlarinda plesanta ayrilmasindan korkulur dedi oyuzden beni gozlem altinda tuttu bi kac saat. Serum filan takildi. Ultrasondan hersey yolunda goruluyordu cok sukur. Bebegin hareketlerini takip et dedi cok sukur ALLAHima korkulan bisey olmadi. Sen de yuregini ferah tut ALLAHim onlari oyle guzel koruyor ki. Sen tedbirini al sadece. Bi an once git bak icin rahatlasinArkadaslar 22 haftalik hamileyim.dun kiraz almistim aksam alip dolaba kaldirayim derken fayansta ayagim kaydi lap diye kalcamin uzerine düştümbebegimin hareketlerini hissediyorum ama yinede endiseleniyorum ayni sey başına gelen var mi?ogleden sonraya randevu aldim doktora gidicem.ayni seyi yasamis arkadaslar biraz icimi rahatlatin nolur
Canım birçok bebekte kordon dolanmış oluyor bu çok yaygın görülen birşey. dr un bu nedenle rahattır bence.risk oluşturan birşey olsa söylerdi.çok çok nadir çok kısa olan kordonlarda eğer boyna dolanma varsa normal Doğumda bebeğin rahimden çıkmasını zorlaştırdığı gibi kalp atışlarında da yavaşlamaya neden olabilir ancak bu durum çok rahat farkedilir Doğum esnasında ve hemen sezeryan ile Doğum yapılabilir.şuan perinatalog (detaylı usg ye bakan oysa ) eğer sana normal Doğum için riskli görünüyor kordon dolanması derse tabiki kadındoğumun babasıdır Perinatolog o zaman senin dr un da ona göre yol izleyecektir.ama herhangi bir sorun olduğu yönünde her iki dr un da söylemi yoksa canım kafana takmanı geeektirecek birşey değildir çok çok çok sık karşılaşılır kordon dolaşmasına emin olabilirsin. (Çok bilmiş bir cevap gibi göründüğü için kusura bakma tatlım ama Doğumhane ve ameliyathane dahil çok Doğum gördüm ve gördüğüm 10 Doğumdan 8-9 unda en az bir kez dolanmış kordon vardı) stres olma lütfen özel bir durum olup olmadığı hususunda dr unla detaylıca konuş kafanda soru işareti kalmasınKizlar fikrinizi almak istiorum, bilginiz varsa da paylasirsaniz sevinirim. Daha oncesinden detaylida bebegin boynunda kordon vardi. O guden sonra bir kac kez kendi dr.uma sordum ama evet hala var yada hayir acilmis gibi yorunlarda bulunmadi, sadece bebegin boynundaki kordonun tehlikeli birsey olmadigini soyledi devamli.. ben normal dogum dusundugum icin emin olmak adina bugun detayli cekildigim yere gittim tekrar, sagolsun minik kuzum yuzunu hic gostermedi bugun. Kordonu hala boynunda sarılıve ustelik pozisyonda degistirmis. Haftalardir baş aşagi duruyordu, baş sag ustte sirti altta simdi.. Benim endisem şu, normal dogum halinde boynundaki kordon bi sıkıntı yaratir mi dogum sirasinda, oksijensiz kalmak gibi.. en cok bundan korkuyorum. Kendi dr.um kordonu normal doguma engel gormuyor, cok relax... Siz olsaniz boyle bi durumda ne yapardiniz?
İlk çıktığında doğumdan ağrın oluyor hissediyorsunCanim buyuk ihtimal bebimki genel olacak. Genelde agri cok olur ilk 4 saat dediler hele doktorum da olablr dedi. Sende genel oldugunda oldu mu cok agrin?
Canım bebeğin ölçümleri nasıl çıktı? Diğer doktorla benzer mi çıktı ? Birde ayrıntılı ultrasondaki doktor kordon için bisey demedi miYa canim kendi dr.um ustunde durmuyor hic bu kordonun. Normal doguma engel degil falan diyor. Ben bugun gittim baktirdim evet hala kordon boynunda malesefkinormal dogum sirasinda bi sıkınti olur diye cok korkuyorum.
Tamam canim Allah razi olsunCanim ben de yolda yuruyus yaparken 27 haftalik civariydi galiba ayagimi bosluga attim langir lungur düstum ayni korkuyu yasadim şoka girdim hemen gittik hastaneye. Doktorum dusme durumlarinda plesanta ayrilmasindan korkulur dedi oyuzden beni gozlem altinda tuttu bi kac saat. Serum filan takildi. Ultrasondan hersey yolunda goruluyordu cok sukur. Bebegin hareketlerini takip et dedi cok sukur ALLAHima korkulan bisey olmadi. Sen de yuregini ferah tut ALLAHim onlari oyle guzel koruyor ki. Sen tedbirini al sadece. Bi an once git bak icin rahatlasin
Canım aslında artık çoğu hamileye Spinal epidural yapılıyor. Genel anestezi azaldı artık sizin hastane neden öyle yapıyor anlamadimCanim benim de aslinda aklim epiduraldan yana. Ama doktorum ona anestezi uzmani hastanin ameliyat ortamindaki tansiyon durumuna, kan tahlilleri vs durumuna göre karar verdigini soyledi. Genelde genel anestezi yapılıyor ama dedi. O yüzden genel mi olacagim epidural mi o da belirsiz oldugu için
Ben sürüyorum.ben de akşamları çok terliyorum :)Birde göğüs kremlerini suruyormusunuz duzenli
Canim cok tesekkur ederim cevabin icin. Detayliyi radyoloji uzmani cekti ama tecrubeli oldukca. Bu sekilde dogan cok fazla bebek oldugunu, risk durumunu dogumdan hemen once ancak doktorumun degerlendirmesi gerektigini soyledi. Su an 36.haftadayiz doguma kadar ne olacagi belli olmadigi icin son anda degerlendirilmesi gerekir dedi. Ben boyle kafaya taktikca esim de bana kiziyor. Riskli gorse dr. bunu goze alir mi? Dogum sirasinda bebegi takip ederler falan diyor ama ben kndimi rahatlatamiyorum bir turlu. Zaten su an dogum pozisyonundan tamamen cikmis durumda, bas sag ustte sirt altta falan.. bakalim dogum zamanina kadar neler degisecek. Umarim sikintisiz sorunsuz saglikli ve hayirli bir seklilde kucagima alirim yavrumu.Canım birçok bebekte kordon dolanmış oluyor bu çok yaygın görülen birşey. dr un bu nedenle rahattır bence.risk oluşturan birşey olsa söylerdi.çok çok nadir çok kısa olan kordonlarda eğer boyna dolanma varsa normal Doğumda bebeğin rahimden çıkmasını zorlaştırdığı gibi kalp atışlarında da yavaşlamaya neden olabilir ancak bu durum çok rahat farkedilir Doğum esnasında ve hemen sezeryan ile Doğum yapılabilir.şuan perinatalog (detaylı usg ye bakan oysa ) eğer sana normal Doğum için riskli görünüyor kordon dolanması derse tabiki kadındoğumun babasıdır Perinatolog o zaman senin dr un da ona göre yol izleyecektir.ama herhangi bir sorun olduğu yönünde her iki dr un da söylemi yoksa canım kafana takmanı geeektirecek birşey değildir çok çok çok sık karşılaşılır kordon dolaşmasına emin olabilirsin. (Çok bilmiş bir cevap gibi göründüğü için kusura bakma tatlım ama Doğumhane ve ameliyathane dahil çok Doğum gördüm ve gördüğüm 10 Doğumdan 8-9 unda en az bir kez dolanmış kordon vardı) stres olma lütfen özel bir durum olup olmadığı hususunda dr unla detaylıca konuş kafanda soru işareti kalmasın
Canim ölcumler haftasiyla uygun cikti cok sukur. Sadece baş biraz daha ufak, bana benzeyecegini soyledi baş seklinin. Kilosu detayli usg.de 2850 gr. çıktı, boy 49 cm. Pozisyonu aylardir normal doguma uygunken, simdi tam tersi dönmüs. Yuzunu sag ust tarafta plasentaya cevirmis.. detayliyi ceken kordon icin fazla aciklama yapmadi ama boyunda kordon dolanmasi oldugunu soyledi verdigi kagitta da belirtti. Kaç tur döndügünü bilmiyorum tabi.. bebeklerin cogu boynunda kordonla dogarmis ama normal dogum sirasinda kordon kisa kalirsa asagi dogru inemedigi icin bebek sıkıntıya da girebilirmis. Doktorun dogumdan hemen once degerlendirmesi gerektigini soyledi.Canım bebeğin ölçümleri nasıl çıktı? Diğer doktorla benzer mi çıktı ? Birde ayrıntılı ultrasondaki doktor kordon için bisey demedi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?