2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canim buyuk ihtimal bebimki genel olacak. Genelde agri cok olur ilk 4 saat dediler hele doktorum da olablr dedi. Sende genel oldugunda oldu mu cok agrin?

Canm kiyamam yaaa başına neler gelmiş Rabbim gani gani şifalar versin inşaAllah canm benim

Rabbim başka ağrı acı göstermesin insaAllah tez zamanda kavuşursun bebeği ne de
Sagolun kızlar tek duam bebeğim biram önce kucagima almak kokusunu duymak allah herkese şifa versin kabus gibiydi

Yok canim kordon donmus boynunda sarili sekilde duruyor. Dr.lar cogu bebeklerin bu sekilde dunyaya geldiklerini soyluyor. Su an oksijen almadiklari icin icerde sıkıntı degil ama dogum sirasinda sıkıntı yaratabiliyormus. Yani bir risk var sonucta, hatta normal dogumun en buyuk riski.. bebek dogum aninda kordon yuzunden sıkıntıya girebiliyor.

Arkadaslar 22 haftalik hamileyim.dun kiraz almistim aksam alip dolaba kaldirayim derken fayansta ayagim kaydi lap diye kalcamin uzerine düştüm bebegimin hareketlerini hissediyorum ama yinede endiseleniyorum ayni sey başına gelen var mi?ogleden sonraya randevu aldim doktora gidicem.ayni seyi yasamis arkadaslar biraz icimi rahatlatin nolur

Canim buyuk ihtimal bebimki genel olacak. Genelde agri cok olur ilk 4 saat dediler hele doktorum da olablr dedi. Sende genel oldugunda oldu mu cok agrin?

Canım genelde epidurale göre ağrı daha fazla oluyor evet. Ama dayanılmayacak derecede ağrım olmamıştı, sonuç olarak sürekli ağrı kesici veriyorlar ve sonrasında zaten ağrılar hafifliyor. Epiduralde hiç ağrı olmuyor. Uyuşukluk geçtiğinde ise yine ağrı kesici ile desteklendiği için hiçbir şey hissetmiyorsun. Yapabiliyorsan epidural yap derim, genelde ayılmak için belli bir zaman geçiyor gereksiz ama epiduralde hep kendinde oluyorsun ve emzirme daha kolay oluyor. Ağrı kısmından çok korkma bence, hepsi halloluyor.

Bende bayramda olursa diye korktuğum iciçn doktorum burda olmayacak
Başka doktora yaptırmak istemedim
Sesimi.cikarmadim bakalım hayırlısı.
Kilosunu tamamladıktan sonra
Sıkıntı olmaz erken gelsede
Bide benimki ciğer geliştirici iğne vurdurdu 34. Haftada insalh sıkıntı olmadan kurtarış hepimiz
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum:)) anneciğim hayırlısıyla olup bitse bebeklerimiz tostis olsa emzirsek baksam iki aylık 3 aylık olsa köye gitsek
Kalacak kizkm yazık okul tatil olunca köyü çok oLuyor orda çok güzel oynayıp zaman geçiriyor serin yeşillik bu sene tostisimizle gideceğiz

Canim benim de aslinda aklim epiduraldan yana. Ama doktorum ona anestezi uzmani hastanin ameliyat ortamindaki tansiyon durumuna, kan tahlilleri vs durumuna göre karar verdigini soyledi. Genelde genel anestezi yapılıyor ama dedi. O yüzden genel mi olacagim epidural mi o da belirsiz oldugu için

Canim ben de yolda yuruyus yaparken 27 haftalik civariydi galiba ayagimi bosluga attim langir lungur düstum ayni korkuyu yasadim şoka girdim hemen gittik hastaneye. Doktorum dusme durumlarinda plesanta ayrilmasindan korkulur dedi oyuzden beni gozlem altinda tuttu bi kac saat. Serum filan takildi. Ultrasondan hersey yolunda goruluyordu cok sukur. Bebegin hareketlerini takip et dedi cok sukur ALLAHima korkulan bisey olmadi. Sen de yuregini ferah tut ALLAHim onlari oyle guzel koruyor ki. Sen tedbirini al sadece. Bi an once git bak icin rahatlasin

Canım birçok bebekte kordon dolanmış oluyor bu çok yaygın görülen birşey. dr un bu nedenle rahattır bence.risk oluşturan birşey olsa söylerdi.çok çok nadir çok kısa olan kordonlarda eğer boyna dolanma varsa normal Doğumda bebeğin rahimden çıkmasını zorlaştırdığı gibi kalp atışlarında da yavaşlamaya neden olabilir ancak bu durum çok rahat farkedilir Doğum esnasında ve hemen sezeryan ile Doğum yapılabilir.şuan perinatalog (detaylı usg ye bakan oysa ) eğer sana normal Doğum için riskli görünüyor kordon dolanması derse tabiki kadındoğumun babasıdır Perinatolog o zaman senin dr un da ona göre yol izleyecektir.ama herhangi bir sorun olduğu yönünde her iki dr un da söylemi yoksa canım kafana takmanı geeektirecek birşey değildir çok çok çok sık karşılaşılır kordon dolaşmasına emin olabilirsin. (Çok bilmiş bir cevap gibi göründüğü için kusura bakma tatlım ama Doğumhane ve ameliyathane dahil çok Doğum gördüm ve gördüğüm 10 Doğumdan 8-9 unda en az bir kez dolanmış kordon vardı) stres olma lütfen özel bir durum olup olmadığı hususunda dr unla detaylıca konuş kafanda soru işareti kalmasın

İlk çıktığında doğumdan ağrın oluyor hissediyorsun
Sonra ağrı kesici vuruyorlar yattığın yerde biraz dinlenip yarım saat icind e etkisi başlıyor rahatliyorsun
Ac olduğun için biraz bunyen bitkin düşüyor
Sonra biraz zaman geçince
Yulaflı bisküvi ve kayısı suyu içiyorsun daha iyi hissediyorsun.sonra ayağa kaldırıyorlar onu atlattın herşey bitti ayağa kalkmak önemli olan en zoru o yavaşça kal eşine tutunup
Yavaş yavaş yürü WC gidersin yürürsün biraz biraz çok rahatlarsın elini yüzünü yıkarsin
Bağırsakların çalışmasını için yürümek lazım gaz çıkartmanın lazım söylemesi ayıp
Bunlar herşeyin iyi gittiğini gösterir evine bebeğinle cikarsin
Ben bebeğimi kucağıma alıp hastaneden çıktım arabaya bindim eve geldim kızımı eğildim yıkadım.
Ve kendim ayakta hızlı duş aldım ılık suyla soğuğa yakındı ferahlamak için
Temiz pijamalarimizi giyip yattık kızımla
Uyandık yemek yedik
Kesi yeri tabiki sızlıyor elini nasıl kesince siLiyorsa yanma hissi oluyor
Yavaş hareket et kendine dikkat ederek yürü yat hızlı duş al sakın eğilme ayakta oturarak yıkanma
Böyle böyle atlatirsin bir hafta sonra dikişlerin almak için hastaneye kontrole gidersin doktoruna subgcirmez bandın alınır ve hayat buymuş dersin cokkkk rahatlarsın o bant seni çok sıkacak çıkarılınca ohhh bere diyeceksin

Evde kanaması çok olan olursa yatarken falan rahat etmek isterseniz bebeğinizin bezini kenarlarını kesip koyun yumuşak ve iyi korur rahat edersiniz.sonra azalır pede geçersiniz.sonra ince ped sonra biter

Benim bir haftadır emzirme dönemindeki terleme başladı nasıl terliyorum boynum sırtım.emzirirkwn ter arıyordum tanıyordum banyoya girip soğuğa yakın suyla duş alıyordum ferahlamak için.cikiyordum emzirip gene su içinde kalıyordum aynı başladı bende
Sizlerde durum nasıl

Ya canim kendi dr.um ustunde durmuyor hic bu kordonun. Normal doguma engel degil falan diyor. Ben bugun gittim baktirdim evet hala kordon boynunda malesefki normal dogum sirasinda bi sıkınti olur diye cok korkuyorum.
Canım bebeğin ölçümleri nasıl çıktı? Diğer doktorla benzer mi çıktı ? Birde ayrıntılı ultrasondaki doktor kordon için bisey demedi mi

Tamam canim Allah razi olsun

Canım aslında artık çoğu hamileye Spinal epidural yapılıyor. Genel anestezi azaldı artık sizin hastane neden öyle yapıyor anlamadim

Canim cok tesekkur ederim cevabin icin. Detayliyi radyoloji uzmani cekti ama tecrubeli oldukca. Bu sekilde dogan cok fazla bebek oldugunu, risk durumunu dogumdan hemen once ancak doktorumun degerlendirmesi gerektigini soyledi. Su an 36.haftadayiz doguma kadar ne olacagi belli olmadigi icin son anda degerlendirilmesi gerekir dedi. Ben boyle kafaya taktikca esim de bana kiziyor. Riskli gorse dr. bunu goze alir mi? Dogum sirasinda bebegi takip ederler falan diyor ama ben kndimi rahatlatamiyorum bir turlu. Zaten su an dogum pozisyonundan tamamen cikmis durumda, bas sag ustte sirt altta falan.. bakalim dogum zamanina kadar neler degisecek. Umarim sikintisiz sorunsuz saglikli ve hayirli bir seklilde kucagima alirim yavrumu.

Canım bebeğin ölçümleri nasıl çıktı? Diğer doktorla benzer mi çıktı ? Birde ayrıntılı ultrasondaki doktor kordon için bisey demedi mi
Canim ölcumler haftasiyla uygun cikti cok sukur. Sadece baş biraz daha ufak, bana benzeyecegini soyledi baş seklinin. Kilosu detayli usg.de 2850 gr. çıktı, boy 49 cm. Pozisyonu aylardir normal doguma uygunken, simdi tam tersi dönmüs. Yuzunu sag ust tarafta plasentaya cevirmis.. detayliyi ceken kordon icin fazla aciklama yapmadi ama boyunda kordon dolanmasi oldugunu soyledi verdigi kagitta da belirtti. Kaç tur döndügünü bilmiyorum tabi.. bebeklerin cogu boynunda kordonla dogarmis ama normal dogum sirasinda kordon kisa kalirsa asagi dogru inemedigi icin bebek sıkıntıya da girebilirmis. Doktorun dogumdan hemen once degerlendirmesi gerektigini soyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…