- 30 Ekim 2016
- 2.271
- 3.401
- 133
- 31
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #36.981
Akrabalari hic soylemiyorum :) Hani bir laf var ya akrabalarimi verip yerine camasir mandali almayi dusunuyorum diye. Gercekten de oyle :) Ama insan boyle son gunlerinde biraz ilgi alaka bekliyor. Nasilsin diye sormak ilgilenmek zor degil. Insanlara karsi ayni ilgisizligi yapsam zaten zoruma gitmez.. Kimseyi yalniz birakmazken yalniz birakilmak boyle bir donemde duygusalliga sebep oluyor. Ustelik birde isi dusup arayip hic sormayan da oldu :) meslegimden sebep isi dusen arkadaslar ben izne cikmadan once islerini görduler sonra da hic arayip sormadilar :) daha gecen hafta bi tanesi esimi aradi davetiye isimiz var nasil yapariz diye, hicbirsey sormadan da kapatmis telefonu. Ben de dedimki bu durumda davetiyeyle falan ugrasamam ben kime yaptiriyolarsa yaptirsinlar.. insan once bi durumumu sorar!hormonlardan olsa gerek ,bende eşim de dahil herkes öyle batıyor ki ,kimse arayıp sormuyor halimi merak eden yok ,eşim 2 hafta şehir dışındaydı kimse ne sordu ne merak etti ,iyice sinirlendim akraba arkadaş dahil.eşim desen sanki gebelik depresyonuna o girdi ,isten gelip erkenden yatıyor . Herkes sinir bozucu :-(
Eşin geç gelmesi çok yıpratıcı siİ cokkk iyi anlıyorumoy masallah size
ben bugun esimden dolayida stres yaptim ondan da kendimi iyi hissetmiyorum galba yarin sabah dogum esim hala iste we gece cok gec gelcek ben cok bunaldimtek basima gecti dort duvar arasjnda bu hamileligim hic bisi yapamadim son gun bi hava almak istedim oda olmadi bi tanede cocuk olunca daha da bunaliyo insan oglum surekli disari cikalim diyo uzuluyo agliyo. ben yetemiyorum ona kosamiyorum pesinden gezdiremiyorum uzuluyorum hep cok duygusallastim
Ay inanmıyorum bende aynı şeyleri düşündüm bugün ...bu yıl o kadar çok doğum olduki çevremde herkesle ayrı ayrı ilgilendim hem maddi hem manevi ....benimde son günlerim ne arayan var ne soran ...insan zaten maddi bişey beklemiyor ama manevi olarakta kimseden ilgi alaka göremeyince çok üzülüyorum ....en basiti 6 yillik komşum bu güne kadar aklınıza gelebilecek herseyine ben koştum maddi manevi... 4 ay önce doğurdu herseyine yardım ettim.. bebegin kendinin eksiklerini aldım hastaneye dagitsin diye biseyler yaptim evine yapip goturdum misafirlerine ikram etsin diye ....ya doğum cantasina kadar ben verdim bebeğinin kiyafetlerini bile eve getirip ben utuledim ya ve daha anlatamadığım neler neler..(yaptım diyorum Rabbimin gucune gidicek ama çok kirginim herkese) ..bende o zaman 6 aylık hamileydim birde düşünün yapmayabilirdim zaten sinir oluyorum içimdeki şu insan sevgisine (eşim buna her ne kadar enayilik desede )...simdi hanım efendi dogumum yaklaştı ya uc haftadır gelip gitmedigi gibi arayıp sormuyor bile sanki kendinden bişey istiycem...çokta iyi bilirki hiç kimseden bişey isteme gibi bir huyumda yoktur herseyimi kendim yaparim ...yeterki rabbim saglik versin...Ama şimdi kendimi enayi gibi hissediyorum resmen ...Ama insanlar böyle yaparak kendi değerlerini tuketiyorlar gözümde farkında değiller ...Bana hicbirsey olmuyor ben doğru bildiğim yolda ilerliyorum ...Valla cok sanslisin karsilikli kiymet bilmek, deger vermek cok onemli seyler. Yapım geregi hep ince dusunurum, kimin sıkıntısı olsa paylasıp hafifletmek isterim. Kimin sevinci olsa paylasip cogaltmak.. Ilgi, alaka, manevi destek arkadasliklarda cok onemli ben hep boyle seylere dikkat etmisimdir. Ama ne yazikki bir iki yakin arkadasim dısıda hicbirinden karsiligini ayni sekilde goremedim.. Bugun o yuzden cok duygusaldim sayili gunler kaldi ya ondan midir bilmem. Bugune kadar kim icin ince dusunup manevi destekte bulunduysam hicbiri arayip sormadi nasilsin diye, dogumun ne zaman diye bile sormadi... Haketmedigin sekilde bir tutum sergilendiginde zoruna gidiyor, bugun butun gun bunlari dusundum.
Oh iyi yapmış güle güle kullansın kuzucuk ...yaaa demi ne kadar ufaciklar diyorum bunlar ne zaman büyüyecekte adam olucaklar
insallah balim insallah yarin yawruma kavusup size haber wercem cok heycanliyim banyo ettim ciktim simdi goguslerimi sıktım az az ilk süt geliyo emerse hemencik kuzum sütsüz kalmaz insallah abisi gibi bunuda emziririm 2 yasina kadar emziririz hepimiz insallahRabbim bir avazda kurtarsın insallah cnm hayırlı haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle hiç korkma herşey çok güzel olucak ...
Canım ben kötü günümde ilk kızımı kaybettiğimde gördüm kimin gerçek dost olduğunu baş salığı bile dilemeyen oldu çok yakın sandığım arkadaşlardan İstanbul a kadar gelip 1.5 saat uzakta olan beni görmeden hatrımı sormadan memleketine dönen oldu o gereksizleri çıkardım hayatımdan elimde 5 6 dost kaldı iyi ki varlar kötü günümde de benimle ağladılar, hamile olduğumu öğrendiğimde de sevinçten Benimle birlikte ağladılar o yüzden bu süpriz benim için çok kıymetliydi yani bi babyshower dan fazlası çünkü tüm bu süreçte hep yanımda oldularValla cok sanslisin karsilikli kiymet bilmek, deger vermek cok onemli seyler. Yapım geregi hep ince dusunurum, kimin sıkıntısı olsa paylasıp hafifletmek isterim. Kimin sevinci olsa paylasip cogaltmak.. Ilgi, alaka, manevi destek arkadasliklarda cok onemli ben hep boyle seylere dikkat etmisimdir. Ama ne yazikki bir iki yakin arkadasim dısıda hicbirinden karsiligini ayni sekilde goremedim.. Bugun o yuzden cok duygusaldim sayili gunler kaldi ya ondan midir bilmem. Bugune kadar kim icin ince dusunup manevi destekte bulunduysam hicbiri arayip sormadi nasilsin diye, dogumun ne zaman diye bile sormadi... Haketmedigin sekilde bir tutum sergilendiginde zoruna gidiyor, bugun butun gun bunlari dusundum.
sagol canim benim allahim hepimizi agrisiz sancisiz bir avazda kurtulmayi nasip etsin agrisiz sancisiz bebeklerimizle guzel gunler nasip etsin insallahAnneAslan Hadi bakalım canım inşallah rahat doğumun olsun, Allah bir avazda kurtarsın , sağlıcakla Al bebisini kucağına...
Hayirli haberlerini alalim canim, Allah bir avazda kurtarsin. Evladini saglikla al kucagina hayirlisiya insallah.
Bende yandım yandım yerler icind kaldım.Çorap oluyor zaten ayağında canım sadece çorap kalıyor oylece soyunuyosun ameliyat onlugu giyiyosun uyanincada ya battaniye veriyolar yada ısıtıcı koyuyorlar içine zaten üşüyorum diyerek uyanıyorsun
aynen ole oluyo canim ewe geliyo bitkin halsiz benimki tv servisinde calisiyo sabah 8.30 aksam trafige bagli en erken 22.00 tabi geliyo ewe ben kendime bakiyorum 9 aydir hic bisi yapmadik bi disari bile cikamadik zaman geciremedik surekli ben ewde o iste cocuk zaten hareket zamani yawrumun oynun park disari dedi hep uzulup agladi o aglayip uzuldukce bende agladim yeri geldi hamileliqim 6 aya kadar hep riskliydi dusuk riskli ne ilgi ne alaka gorebildim hep yalnizdim uzuntulu gecti bu hamileliqim allahim ewlatlarimiza saglikla kavustursun. yeterki onlara bisi olmasin geccek elbet bu gunlerde canimEşin geç gelmesi çok yıpratıcı siİ cokkk iyi anlıyorum
Yalnız kalmak heleki hamileyken o kadar zorlu hayatın manası yok gibi
Ben ve kızım eşimi cokkkk bekledik
Diğer iş yerinde çalışma saatleri 8:30 akşam 20:30 cumalarida sbah8:30 akşam 22:00 geliyordu afedersiniz it gibi çalışıyordu ve emeğinin karşılığını almıyordu.kizimla babayı cuma günü beklemek o kadar yıpratıcı yedili ben sinir hastası oldum.cok dua ettim Allah'ım kabul etti binlerce şükür olsun ki.esim işini değiştirdi.
Çok rahatladım bebeğimizin şansına.
Yani seni en iyi anlayan benim.cok zor
Kendini rahatlatacak şeyler yap.coxugunlq yavaş yavaş ilgilen.parka gidin sen otur dinlen o oynasın.
Allahim yardimcin olsun seninde canim saglikli sihatli bi avazda kavusursun insallah yawrunaDünden beri giremedim epey birikmiş yazılar. Bugun kontrolde herşey yolundaydı. Pazartesi sabahına gün verdi. Heyecan, korku,endişe hepsi bir arada dualarınızı eksik etmeyin. Allah yardımcımız olsun.
Aynen ya bide sana kızıyorlar hiç arayıp sormuyosun son günlerde diye utanmadan ...Bi zahmet siz arayın bişeye ihtiyacın varmı diye bi sorun ya ...esimde diyo sen alıştırdın milleti tabi senden bekliycekler ne bekliyordun sende yapma bundan sonra takmada diyo ...eskiden kızıyodum eşime insanlar kötü diye bende mi kötü olayım diyodum Ama şimdi çok hak vermeye basladim valla ...Akrabalari hic soylemiyorum :) Hani bir laf var ya akrabalarimi verip yerine camasir mandali almayi dusunuyorum diye. Gercekten de oyle :) Ama insan boyle son gunlerinde biraz ilgi alaka bekliyor. Nasilsin diye sormak ilgilenmek zor degil. Insanlara karsi ayni ilgisizligi yapsam zaten zoruma gitmez.. Kimseyi yalniz birakmazken yalniz birakilmak boyle bir donemde duygusalliga sebep oluyor. Ustelik birde isi dusup arayip hic sormayan da oldu :) meslegimden sebep isi dusen arkadaslar ben izne cikmadan once islerini görduler sonra da hic arayip sormadilar :) daha gecen hafta bi tanesi esimi aradi davetiye isimiz var nasil yapariz diye, hicbirsey sormadan da kapatmis telefonu. Ben de dedimki bu durumda davetiyeyle falan ugrasamam ben kime yaptiriyolarsa yaptirsinlar.. insan once bi durumumu sorar!
İşte bu duaya ömrümün sonuna kadar amin diyebilirim amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin amincinara bakinca ömür cok cabuk gecmis diyorum canim bu kuzum da buyuycek onun gibi erkek olcak insallah allahim yawrularimizi delikanliliklarini gelinlik kiz olduklarini saglikli ömürlerini görmeyide nasip etsin.
İşte bu duaya ömrümün sonuna kadar amin diyebilirim amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin
Aynen ya bide sana kızıyorlar hiç arayıp sormuyosun son günlerde diye utanmadan ...Bi zahmet siz arayın bişeye ihtiyacın varmı diye bi sorun ya ...esimde diyo sen alıştırdın milleti tabi senden bekliycekler ne bekliyordun sende yapma bundan sonra takmada diyo ...eskiden kızıyodum eşime insanlar kötü diye bende mi kötü olayım diyodum Ama şimdi çok hak vermeye basladim valla ...
Nst benim hemen her seferinde 2 kez çekiliyor hatta bir kez ikisinde de çıkmayınca doppler çekildi bir serum bağladılar daha sonra kipirdadi normal çıktı öyle gönderdi doktorum. Bazı çocuklar tembel oluyor sanırım normalde kıpır kıpır doktor günü hep uykucu ben biraz da yol gidiyorum doktor icin ondan olabilir dedi doktorum arabada sallandikca uyuyor nst ye girmeden çikolata kahve tarzı şeyler yersen 15-20 dk önce daha hareketli olabilir tatlim. Rabbim hayırlısını versin iyi dusunelimiyi olsunMerhaba doğum yapanlar olmuş baya geçmişi okudum da allah analı babalı büyütsün bol bol süt olsun yavrulara. Benimde kontrolüm yarın bakalım gün vericem dedi anestezi uzmanı ile gorusturecekmis birde. Benim ilk doğumum ve mecbur sezeryan olmak zorundayım. Beyincik sarkması var bende yıllar önce ıkınma tehlikeli diye normal doğum yapamazsın demişlerdi. O yüzden sezeryan olacağım ama anestezi şeklini düşünüyorum.bir yandan komple bayılmak istemiyorum. Bir yandan epidural ve spinal de çok baş ağrısı oluyor diye duydum. Onu düşünüyorum. Son zamanlarda doktor değiştirmek zorunda kaldım. Kendi doktorum özel muayehanesi vardı. Hastanelere geliyor doğum icin hamileliğimin başından beri sordum hangi hastaneler diye normalde acıbadem liv international da yaptırıyor çünkü başka seçeneği var mı diye. O hastanelerin doğum paraları malum onu karşılayacak bütçem ne yazık ki yok. Özel sağlık sigortamda yok. Bende durumu izah ettim sana yakın hastaneye gelirim demişti. 32.haftaya kadar birlikte geldik doktorla bana kalkmış gelemem diyor. Çok moralim bozuldu ama yapacak bir şey yok mecburen başka doktora gittim. Özel gop hastanesinde volkan beye gitmeye başladım.. 35 haftalıkken bu defa da suyunda önceye göre yüksek oranda azalma olmuş dedi haftalık kontrol etmem lazım dedi bebek te 10 günde 500 gr almıştı bir önceki kontrolde 35 haftalıkken gittiğimde 2 haftada 100 gr almış deyince bende moral alt üst oldu. Doktor degistirdigime de pişman oldum bi yandan diğer doktora da kızdigim için gidemedim. Plasenta yaşlanması olabilir dedi. Bir hafta sonra tekrar gel dedi. Neyse gittik, suyunda azalma olmamış gayet iyi dedi 500 gr da almış 3 kilo olmuş dedi..ben rahatladım tabi bu defa da nst de bebek hareketi gozukmedi bir daha bir böyle giderse bugün alırız dedi. Doğurana kadar bu stres bitmeyecek sanırım. Allah'tan nst yi tekrarlayınca hareketi çıktı. Işte şimdi yarın kontrolum var bakalım ne dicek..uzun oldu ama sizlere içimi dökmek istedim. 4.gebeligim daha öncesinde 2 kimyasal bir dış gebelik yaşamıştım. Kan pihtilasmasi çıktı bu gebelikte de hem coraspin hemde clexane kullandım. Clexane 12.haftada kestik. Tüm bunlara rağmen moral olarak stressiz bir hamilelik geçirdim. Vesveselerden uzak durdum. Ama şu sin 1 ayda yaşadıklarım doğumla ilgili ihtimaller su azalması kilo alımı vs beni deforme etti. Umarım her şey güzel olur. Her hafta doğuracakmış açık sezeryane alınacakmış gibi gidiyorum kontrollere yüreğim hep ağzımda. Aranızda benim gibi şeyler yaşayanlar var mı tecrübelerinizi yazarsaniz sevinirim. Dualarınızı bekliyorum. Rabbim hepimizi hayırlısı ile yavrularına kavuştursun inşallah
Aynen oyle herkes kendi yaptigindan utansin, senin benim icimiz rahat olsun yeterli.. basini yastiga nasil koyuyorsun o onemli.. vefasizlik cok sey goturuyor insandan. Malesef bi sure sonra bu insanlara karsi ayni sekilde davranmaya devam edemiyorsun bile bile. Dedigin gibi kendi degerlerini bitiriyorlar.Ay inanmıyorum bende aynı şeyleri düşündüm bugün ...bu yıl o kadar çok doğum olduki çevremde herkesle ayrı ayrı ilgilendim hem maddi hem manevi ....benimde son günlerim ne arayan var ne soran ...insan zaten maddi bişey beklemiyor ama manevi olarakta kimseden ilgi alaka göremeyince çok üzülüyorum ....en basiti 6 yillik komşum bu güne kadar aklınıza gelebilecek herseyine ben koştum maddi manevi... 4 ay önce doğurdu herseyine yardım ettim.. bebegin kendinin eksiklerini aldım hastaneye dagitsin diye biseyler yaptim evine yapip goturdum misafirlerine ikram etsin diye ....ya doğum cantasina kadar ben verdim bebeğinin kiyafetlerini bile eve getirip ben utuledim ya ve daha anlatamadığım neler neler..(yaptım diyorum Rabbimin gucune gidicek ama çok kirginim herkese) ..bende o zaman 6 aylık hamileydim birde düşünün yapmayabilirdim zaten sinir oluyorum içimdeki şu insan sevgisine (eşim buna her ne kadar enayilik desede )...simdi hanım efendi dogumum yaklaştı ya uc haftadır gelip gitmedigi gibi arayıp sormuyor bile sanki kendinden bişey istiycem...çokta iyi bilirki hiç kimseden bişey isteme gibi bir huyumda yoktur herseyimi kendim yaparim ...yeterki rabbim saglik versin...Ama şimdi kendimi enayi gibi hissediyorum resmen ...Ama insanlar böyle yaparak kendi değerlerini tuketiyorlar gözümde farkında değiller ...Bana hicbirsey olmuyor ben doğru bildiğim yolda ilerliyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?