2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba kızlar bende 23ü 24üne bağlayan gece suyum geldi gittik hemen acile. Doğumhaneye aldılar açıklık çok azdı. Açıklık olsun diye serum taktılar sancı çok şiddetlidir bir araya çocuğun nabzı yavaşladı doğuma aldılar hemen açıklık da ilerlemiştii o zamana kadar çok şükür gece 3.30 da oğlumu kucağıma aldım

Valla ben bayılırım heralde orada şunu yapıyor falan diye anlatsa:))
Sizler iyi CESARETLİsin.
Beni kan tutuyor zaten:)) kan alınırken bile bakmam koluma doğru yoksa kutt:)) diye giderim

Benim tercihim değil canım tercih hakkım olsa genel isterdim sanırım ben üniversite hastanesine gidiyorum orda herkese spinal yapıyolar seçim hakkı yok

Kızlar birde süt sağma makinası var yarın sütüm gelmezse sürekli onla sağım mı yapsam gelirim acaba bgn ilk kez denedim hiçbirşey gelmedi göğüsümden acaba Doğumdan sonra hemen geliyor mu

Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba

Doktor bize bisey yazmadı.eve gelip banyo yaptırınca bana yazılan batikondan sürdüm. Sadece 1 kereliğine..
5. Gün düştü kendiliğinden bişey yapmana gerek yok canım eğer banyo yaptırırsanız batikon sürün.. ve bezi bağlarken kıvırın göbek bezin içinde kalmasın.. yeter başka bişey yapmanıza hiç gerek yok.

Kaç kere kaka yapması gerektiğini söyledi doktor bir de?
Aslinda ne kadar fazla yaparsa o kadar iyi kolay atmasi icin sariligi. Ama bazen 3gunde 1 bile yapabilirler dedi doktor. Sadece kaka degil, ciş miktari da onemliymis. Eger gunde 5-6 kez bez degistiriyorsaniz yeterli besleniyor dedi.

Bence de çok fazla abartmayin hayır sana zarar bukadar neden karıştırdin.fayfDan çok zararı olur.isirgan otu bence yapmıştı olabilir o keskin bir bitki
of doktoruma sordum ne diyecek bakalim. Olmadi bi cildiyeye falan gidecegim cok sikinti yapiyor. Hava da sicak terledikce daha da kasiniyor. Heryerim kabardi kipkirmizi oldum. Sezeryandan sonra kullanilan ilaclar da sebep olmus olabilir mi acaba.

Bizimki de ilk hafta 14 du değeri doktor iki saate bir emzir dedi evegeldik emziriyorum yatış yapmadık insalh atlatirsin temmuzun 3 ünde kontrolümuz var bakalim
Kontrol suresini biraz gec bir tarihe vermis gibi? 1 gunde bile cok farkedebiliyor degerler cunku. Sizde de cok uyku yapiyor mu bebekte?

Benimde hemen gelmedi canım hala az sütüm. Doktor süt gelene kadar 30cc ver günde dedi.. Bende o kadar verdim.. Bazen ikiye bölüp verdim günde.. Zaten doğduklarında mideleri kiraz kadarmış, 5 ml bişey yetermiş. Ben artık vermiyorum mama, emsin de süt gelsin diye. Sıkıntı olmadı, alışmadı sık vermeyince

Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba
Hiçbirşey sürme dedi doktor canım.. Kafasını yıkayabilirsin ama vücudunu sil sadece dedi.. 22ssinde doğdu oğlum, bugün düştü göbeği..

Bence normal canım.. Yan yatır yavrunu.. Ben bir ilk olunca tedirgin olmuştum, sürekli ağzından köpük köpük tükürük geldi.. Yatamadım sabaha dek. hemşireler normal dediler.. Eve çıkınca geçmişti bile.. Yine ilk gün baya uyudu, uyanmadı ama şimdi o kadar değil.. Yarına kalmaz geçecek inşallah annesi

Kizlar bn normal dogum yapmistm 20 gun oldu.Ve bi kac gundur kasintim var.Sizdede oldu mu dr bebekle gitmek zor olucak saglik ocagindan krem yazdirsammi sizce Napmaliyim

Okudum bütün yazılanları cok garip degil mi bu doktorların farkli farklı davranmasi . Egitimleri okuduklari sey ayni olup yöntemleri farkli olmasi. Benim kadin dogumcum mama verme dedi emecek ki sütun gelecek dedi. Biz süt gelmedi hangi mamayi alalım dedik mama yok emsin süt yok diyoz gelir ddedi . 3 gün bosta olsun emzirmeye çalıştım ac kaldi diye harap oldum . Sutumu sagip geken bir iki damla sütü siringayla cekip verdik. Memeyide kavrayamiyordu zaten sütüm az az gelmeye basladi siringayla memeye döküp almasini sagladik öylece memeyi kavradi kizlar .
Çocuk doktoruda gobegine hicbirsey vermedi sürmek icin banyo yaptirin hemen dedi . Bazilarida göbek düşünce yaptirin diyor bu doktorlara ayni egitimi almiyir mu Sezartanyan dikisim icinde hic pansuman demedi doktorum. Bir krem verdi onu sürdüm

Tamam canım çok sağol koydum çantama şimdi kahveyi bide depend almıştım normal Doğum olursa diye şimdi acaba normal ped mi koysam diyorum
Canım Allah yardımcın olsun bende belden uyusturma ile oğlumu doğurdum ama şiddetli baş ağrım oldu bide ciddi şekilde omuzum ağırdı sebebi doğumdan sonra herkes basima yapıştı çekti öptüler sen sakın izin verme başını çok az oynat bol su iç kahve ve çikolata al yanına pipet li bardak koy istersen bide sezeryan olunca ilk gün depend kullanmadım hastane bana hasta bezi verdi devlet hastanesi sürekli kanama kontrolü yapıldığı için diğer bez daha rahat oluyor ancak evde ve hastaneden çıkarken çok rahat bide hastanede sürekli ağrı kesici yapılıyor tansiyon kontrolü ve kan alımı yapılıyor inşallah kolaya olur sağlıkla al kucagina

Merhaba tecrübeli anneler, doğumhaneye bebeğe giydirmeleri için ne verdiniz? Önden bağlanan zıbın mı, alttan çıtçıtlı badi ve pijama altı mı yoksa tüm tulum mu? Hangisini giydiriyorlar? Çorap, eldiven, bere fiks sanırım onları koyacağım ama üstüne ne giydiriyorlar hiçbir fikrim yok. Bir de benim atladığım başka kıyafet var mı doğumhane için?

Bana da öyle dedi doktor ama ilk gecede aç kaldı 30 gram kaybetdi annem kizdi dışarıdan mama aldık verdik hastaneye hazirlatib icirdik memeyi emmeyen mamayı 40 gram oyle ıctiki. Hâlâ emmiyor sağıp yatarken iciriyorum uyanikkende mama

Canım ben hastane çıkışı verdim kutuda zıbın,patikli alt ve üst takım vardı çorap, şapka,eldiven çok sürmedi bebeği alıp götürdüler kan aldılar üstü kirlenmiş geldi tulum giydirdiler bide penye battaniye ve peluş battaniye al yanına bebek ilk çıktığı gün üşür dediler ebe kalın giydirdi sonra normal ince battaniye yeterli sağlıkla kucağına al inşallah

Sızı olucak 1 hafta kadar ben hic bakmaya cesaret edemedim ondan bilemiyorum aciklik ne kadar nasill. Ben sunnet olmus cocuklar gibi yuruyordum ilk gunler
Ben her wc sonrasi kuruluyorum sonra icine jeli sıkıyorum sonra batikonla üzerinden geciyorum okadar bidaha silmiyorum hastanede boyle yapmıştı ebe bana ilk pansumani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…