- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #38.701
Valla ben bayılırım heralde orada şunu yapıyor falan diye anlatsa:))Sürekli serumu ve tansiyonu kontrol eden bir hemsirenvardi o benimle hep konuştu ve sakinleştirdi.simdi doktoe sunu yapiyor simdi bunu yapiyor.hep anlattı bana.anne bebek teması oluyor doğar doğmaz ve baş ağrısı bel ağrısı herkeste yapmıyor .
Benim tercihim değil canım tercih hakkım olsa genel isterdim sanırım ben üniversite hastanesine gidiyorum orda herkese spinal yapıyolar seçim hakkı yokSpinal neden tercih ediyorsunuz kızlar baş ağrısı bel ağrısı daha zor değilmi birde o ortamı nasıl görerek dayanıyordu iz
Ben ameliyata doğuma yani giderken hiç bir yere bakmadan gözümü çevirmeyen ameliyat sedyesine yattım yukarı baktım hemşireye bile bakamadım kafamı yana çevirip o ortam çok gergin sizleri tebrik ediyorum
Gobek bagi icin bakım kiti var canim doktorun yazmis olmasi gerekirdi, biz de eczaneden aldik. Sabah ve aksam solusyonu sıkıp, gazli beziyle de kuruluyosun. Bizim gobek bagimiz 5.gununde düstü. Dustukten sonra da kurumasi gerektigi icin kendi haline biraktik.
Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba
Aslinda ne kadar fazla yaparsa o kadar iyi kolay atmasi icin sariligi. Ama bazen 3gunde 1 bile yapabilirler dedi doktor. Sadece kaka degil, ciş miktari da onemliymis. Eger gunde 5-6 kez bez degistiriyorsaniz yeterli besleniyor dedi.Kaç kere kaka yapması gerektiğini söyledi doktor bir de?
Bence de çok fazla abartmayin hayır sana zarar bukadar neden karıştırdin.fayfDan çok zararı olur.isirgan otu bence yapmıştı olabilir o keskin bir bitki
Kontrol suresini biraz gec bir tarihe vermis gibi? 1 gunde bile cok farkedebiliyor degerler cunku. Sizde de cok uyku yapiyor mu bebekte?Bizimki de ilk hafta 14 du değeri doktor iki saate bir emzir dedi evegeldik emziriyorum yatış yapmadık insalh atlatirsin temmuzun 3 ünde kontrolümuz var bakalim
Benimde hemen gelmedi canım hala az sütüm. Doktor süt gelene kadar 30cc ver günde dedi.. Bende o kadar verdim.. Bazen ikiye bölüp verdim günde.. Zaten doğduklarında mideleri kiraz kadarmış, 5 ml bişey yetermiş. Ben artık vermiyorum mama, emsin de süt gelsin diye. Sıkıntı olmadı, alışmadı sık vermeyinceTaze anneler...
Ben de 25 haziran da kızıma kavuştum bugün sabah sarılık için kan alındı 10.6 çıktı. Evde emzirmeye devam ama çekemiyosa mama vereceksin dedi 30 cc memeden sonra.
Mamaya alışacak diye korkuyorum sütümü sağı yorum onu veriyorum ama 30 etmiyor. Emiyor ama ne kadar çektiği belli değil 30 60 gr dogdu zayıf ve cenesi yoruluyor.
Siz sarılık değeri kaç olunca hastanede yatıyor. 14 de yatar ama 18 e kadar yolu var dedi doktor.
Hiçbirşey sürme dedi doktor canım.. Kafasını yıkayabilirsin ama vücudunu sil sadece dedi.. 22ssinde doğdu oğlum, bugün düştü göbeği..Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba
Bence normal canım.. Yan yatır yavrunu.. Ben bir ilk olunca tedirgin olmuştum, sürekli ağzından köpük köpük tükürük geldi.. Yatamadım sabaha dek. hemşireler normal dediler.. Eve çıkınca geçmişti bile.. Yine ilk gün baya uyudu, uyanmadı ama şimdi o kadar değil.. Yarına kalmaz geçecek inşallah annesiNormal mi yani canım , valla oğlum hemen emdi hep memedeydi, kızım bir iki çekti hastanede ondan sonra ağzına bile almadı hiç, Zaten öyle süt değil daha ama çekmiyor hiç hep uyuyor, Yarın düzelir inşallah dimi
Canım Allah yardımcın olsun bende belden uyusturma ile oğlumu doğurdum ama şiddetli baş ağrım oldu bide ciddi şekilde omuzum ağırdı sebebi doğumdan sonra herkes basima yapıştı çekti öptüler sen sakın izin verme başını çok az oynat bol su iç kahve ve çikolata al yanına pipet li bardak koy istersen bide sezeryan olunca ilk gün depend kullanmadım hastane bana hasta bezi verdi devlet hastanesi sürekli kanama kontrolü yapıldığı için diğer bez daha rahat oluyor ancak evde ve hastaneden çıkarken çok rahat bide hastanede sürekli ağrı kesici yapılıyor tansiyon kontrolü ve kan alımı yapılıyor inşallah kolaya olur sağlıkla al kucaginaTamam canım çok sağol koydum çantama şimdi kahveyi bide depend almıştım normal Doğum olursa diye şimdi acaba normal ped mi koysam diyorum
Selam kızlar, Bu sabaha karşı kızımı kucağıma aldım normal doğum ile, 3650 gr. Cadaloz Bişey olacak galiba , doğduğu andan itibaren ciril ciril ağladı :) Şimdi yatıyor yanımda. Sancimi herşeyi Evde çektim, hastaneye gelmem ile doğumun yarım saat sürdü çünkü acilmalar Evde oldu. Dikisim var 4 tane, şimdilik bi sıkıntı yok. Insallah böyle
ben 37 də doğurdum. Hiç küveze almadilarArkadaslar ben Ağustos annesi idim ama 33.haftada suyum geldi, bu grupta böyle bir olay basina gelen var mı? Erken haftalarda dogum yapan veya erken doğum riski yasayan?
Bana da öyle dedi doktor ama ilk gecede aç kaldı 30 gram kaybetdi annem kizdi dışarıdan mama aldık verdik hastaneye hazirlatib icirdik memeyi emmeyen mamayı 40 gram oyle ıctiki. Hâlâ emmiyor sağıp yatarken iciriyorum uyanikkende mamaOkudum bütün yazılanları cok garip degil mi bu doktorların farkli farklı davranmasi . Egitimleri okuduklari sey ayni olup yöntemleri farkli olmasi. Benim kadin dogumcum mama verme dedi emecek ki sütun gelecek dedi. Biz süt gelmedi hangi mamayi alalım dedik mama yok emsin süt yok diyoz gelir ddedi . 3 gün bosta olsun emzirmeye çalıştım ac kaldi diye harap oldum . Sutumu sagip geken bir iki damla sütü siringayla cekip verdik. Memeyide kavrayamiyordu zaten sütüm az az gelmeye basladi siringayla memeye döküp almasini sagladik öylece memeyi kavradi kizlar .
Çocuk doktoruda gobegine hicbirsey vermedi sürmek icin banyo yaptirin hemen dedi . Bazilarida göbek düşünce yaptirin diyor bu doktorlara ayni egitimi almiyir muSezartanyan dikisim icinde hic pansuman demedi doktorum. Bir krem verdi onu sürdüm
Canım ben hastane çıkışı verdim kutuda zıbın,patikli alt ve üst takım vardı çorap, şapka,eldiven çok sürmedi bebeği alıp götürdüler kan aldılar üstü kirlenmiş geldi tulum giydirdiler bide penye battaniye ve peluş battaniye al yanına bebek ilk çıktığı gün üşür dediler ebe kalın giydirdi sonra normal ince battaniye yeterli sağlıkla kucağına al inşallahMerhaba tecrübeli anneler, doğumhaneye bebeğe giydirmeleri için ne verdiniz? Önden bağlanan zıbın mı, alttan çıtçıtlı badi ve pijama altı mı yoksa tüm tulum mu? Hangisini giydiriyorlar? Çorap, eldiven, bere fiks sanırım onları koyacağım ama üstüne ne giydiriyorlar hiçbir fikrim yok. Bir de benim atladığım başka kıyafet var mı doğumhane için?
Dogumdan ne kadar süre sonra korse tkorse takmaya başladınız
Kızlar ya, normal doğum sonrası dikişler için baticon ve jel vermişti doktorum.. İkisinide her lavabo sonrası kullanıyorum.. Ama bunları sürdükten sonra siz kuruluyor musunuz? Ben hiç kurulamıyorum, doktor söylemedi.. Birde geçmeyen bir sızım var.. Sizde de öyle mi? Ben biraz açıldı ondan galiba diye düşünmeye başladım.. Ayna ile baktım bir açıklık var gibi o sızı yerinde.. Ama ilk halini bilmediğim için anlayamıyorum da.. Estetik dikiş attım filan dedi de o ne demek onu da anlamadım zaten
Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?