- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #38.661
Ben ilk gebeligimde kullandım yoksa çamaşırın berbat olur batar akıyor ister istemezBnde kullanmak istoyorum ama hatta aldim duruyor.korkuyorum ne bileuim kullanmaya.
Ben sezeryan oldum ama normal doğumdaKızlar ya, normal doğum sonrası dikişler için baticon ve jel vermişti doktorum.. İkisinide her lavabo sonrası kullanıyorum.. Ama bunları sürdükten sonra siz kuruluyor musunuz? Ben hiç kurulamıyorum, doktor söylemedi.. Birde geçmeyen bir sızım var.. Sizde de öyle mi? Ben biraz açıldı ondan galiba diye düşünmeye başladım.. Ayna ile baktım bir açıklık var gibi o sızı yerinde.. Ama ilk halini bilmediğim için anlayamıyorum da.. Estetik dikiş attım filan dedi de o ne demek onu da anlamadım zaten
Bana doktorum bir haftalık kontrolünde karnın bayağı kalmış dedi.hastaneden ayrılırken şekerli şeyler yeme ekmek yeme demişti ben bir haftada TAMDA bayram Gül baklavası in dibine vurdum:))Hamileyken böyle şiş değildim ilaçtan serumdan karnım ağzım burnum şişti
Estetik dikiş kendiliğinden düşüyo izi çok olmuyor acıma olur daha batikonu sürünce zaten hemen kuruyan birşey kurulamaya gerek yoktuherhaldeKızlar ya, normal doğum sonrası dikişler için baticon ve jel vermişti doktorum.. İkisinide her lavabo sonrası kullanıyorum.. Ama bunları sürdükten sonra siz kuruluyor musunuz? Ben hiç kurulamıyorum, doktor söylemedi.. Birde geçmeyen bir sızım var.. Sizde de öyle mi? Ben biraz açıldı ondan galiba diye düşünmeye başladım.. Ayna ile baktım bir açıklık var gibi o sızı yerinde.. Ama ilk halini bilmediğim için anlayamıyorum da.. Estetik dikiş attım filan dedi de o ne demek onu da anlamadım zaten
Ocean kendim için kullanıyorum doktorum bunu kullsn demişti acaba aynısını bebeğe kullanabilir miyim yoksa bebek şçin farklı mı oluyorkiwellcare yada ocean oneriyorlar.eczaci wellcare daha dusuk unite yenidogan icin onu tavsiye ederim dedi onu aldim gunde bir fis kullaniyorsunuz.icinde sadece zeytinyagi ve dvit var.
Çok şükür gözlerimiz düzeldi canım.. Şimdi sarılık 13.4 çıktı.. Uyu uyu ne olacak.. Zaten süt yok.. Allah yardımcımız olsun valla.. Yetemediğini düşünmek daha kötü imiş..Ayni seyi ben soylemistim sezeryan li gibiyim dikisim agrim sizim var demistimama geciyor inan ilk gunler zor evet 1hafta sonra rahatlamaya baslarsin.
Gözleride düzelir ins en kisa zamanda kafana takıp uzme kendini sen bebegini emzirmeye bak. Benimki 3saatte bir kalkiyordu ancak valla. Napsam netsemse daha erken kaldiramazdim bende pes edip bırakıyordum arada napayim. Pasta borek dedigin buzluga koydugumsa canim daha gelen giden olmadi aileler dışında. 40imizi bekliyorlar galiba :)
Bana doktor yıkama göbeği düşene kadar ve bişey sürme dedi canım.. Aynı gün doğum yaptık, bizim göbek düştü.. Sarılık içinde üzülme bizimde 13.4.. Yarın tekrar bakılacak bakalım.. İnşallah sıkıntı çıkmaz bebeklerimizde..Pazar günü taburcu olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Doktor yüzü görmedik bi ara dün hemşirenin biri bebeğin göbegi için babusol alın demişti. Siz kullanıyormusunuz ? Salı kontrolümüz var. Topuk kanı alındı ama sonucunu söylemediler bi halt anlamadım bu hastaneden
Ne yaptın canım, oldu mu sünnet? Bizim doktor da darlık var idrarı zor yapar, erken sünnet lazım dedi.. Ama ben altını değiştirirken bile göbeğine değeceğim de canı acıyacak diye neler çekiyordum.. Nasıl olacak bile..Kızlar sünnet için çarşambaya randevu aldık ama düşündükçe yüreğim sıkışıyor ya minnacık yavruya nsl kıyacağım diye ama eninde sınunda olacak ve şimdi olması en doğrusu olacak ilk oülumu da 50 günlükken yaptırmıştım bu kadar korktum mu hatırlamıyorum @Amazing_GNC sen de yaptıracaktın canım karar verdin mi?
Canım inan kendim kadar sevindim sana.. Çok zorluk çektin ama değdi.. Rabbim sağlık sıhhat versin ikinize de..Kızlar merhaba ben de aldım kızımı kucağıma bugün 28 günümüz doldu ama tek olduğum için giremiyorum foruma... kızımla birbirimize alıştık zor günleri atlattık gibi 40 ımız çıkınca inşallah daha iyi olur
İnşallah sizlerde sorunsuz kavuşmuşsunuzdur hiç okuyamadım Malesef .. hepinizi öpüyorum
Canım seninde gözün aydın.. Sende baya bekledin, çok şükür..canim ben buqun aldim bebegi ewe geldik simdide kusuyo karni gurulduyo aldim alasi hastaneden emme degilde uyusa hep gozu acikkende emme istegi yok anlamadim bi sıkınt8si mi war
Evet cidden çok zor bakımı.. Her lavabo da dikkat etmek lazım.. Yetmiyor yürürken de dikkat etmek lazımBen sezeryan oldum ama normal doğumda
Kurulamaması lazım sonra batı onla temizlemek lazım
Onun bakımıda zor
En hassas yer mikrop kaparsin Allah korusun.
İşte normal doğumda bu zor alt takımlarin bakımı zor tuvalet işi zor
Peki bu dikişler benim yürümemle Vs açılır mı ki? Ben hep üzerine oturdum mecbur ve ayakta kalıyorum.. Ne zormuş yaaEstetik dikiş kendiliğinden düşüyo izi çok olmuyor acıma olur daha batikonu sürünce zaten hemen kuruyan birşey kurulamaya gerek yoktuherhalde
Arkadaslar ben Ağustos annesi idim ama 33.haftada suyum geldi, bu grupta böyle bir olay basina gelen var mı? Erken haftalarda dogum yapan veya erken doğum riski yasayan?
Ayna ile baktım da bir yer açık, zaten orası sızlıyor.. Yarın doktora görüneyim, inşallah bir sıkıntıdsn bahsetmez.. Yeni bir dikişim kaldıramamA aeengineer Bende açılma çok az olmustu 15. Günde ama sonra geçti kremi batikonusurmeye devam ettim
Aynen bende denedim iki üç damla çıktı.. Onlarda cihazda kaldı sinir oldum.. Bende boş olsada veriyorum, baya sinirleniyor.. Artık günde 2-3 kez mama veriyorum mecburA aeengineer doktor alkollü bi mendil verdi en son günde 1 kez sil dedi göbeğini, düşeceğine dair bir belirtisi yok henüz. Sadece anne sütümü veriyorsun. Ben sağım yapınca bile bir kaç damla geliyor. Emzirmeyi deniyorum ama mama destekli gidiyorum hatta doktor 90 cc geçmesin dedi ama geçtiği oluyor. Anneyi emsin dedi ama olmayan seyi emmek için perisan oluyor yavrum
Ben de 23 kilo aldim 12.kilosu gitti sonra yavasladi çakıldım kaldım. Ys bir de dedigin gibi gobek cok fena cirkin oldu resmen:) cekiyorum sünüyor , bir de gobek fıtığı olmus bir de hamilelikte. Gobegim sis gibi gobek deligimin alti cukur icine.nolacak bilmiyorumaynen benimde oyle 8 kilo verebildim.13 kilo almistim.kiloyu yavas yavas veririmde gobek can sikici mayali hamur kivaminda resmen.netten biraz baktim sezeryan sonrasi egzersiz diye.hepsi en erken biraydan once onwrmiyorlar.biraz yerde bisiklet hareketi yapayim dedim biraz zorladi sanki
Canim gozunuz aydin, anali babali buyusun :) Haziran annelerinden dogum yapmayan pek kalmadi sanirim. Doktorun sorun degil dedigine bakma canim, fazla ara verme besle bebegini. Uzun sure uyumasina izin verme sakin dikkat et. Bizim de oyleydi sariligi cikti malesef. 10 gunluk olduk hala da sarilikla ugrasiyoruz atlatmak icin hem anne sutu hem ek mama vererek.. Sen simdiden uyandirip beslemeye gayret et ac kalmasin canim.Selam kızlar biz eve geldik bile aynı gün içinde, ben de bi sıkıntı yok şuan ağrı sızı falan, dikiş var 4 tane. Kızım uyuyor hep ,Şuan bi iki çekti daha emmedi baya oldu ama doktorum sorun değil dedi, hanımın keyfini bekliyor uz :) kusma değil de tükürük çok oluyor kusar gibi , sizde de oldu mu
Gobek bagi icin bakım kiti var canim doktorun yazmis olmasi gerekirdi, biz de eczaneden aldik. Sabah ve aksam solusyonu sıkıp, gazli beziyle de kuruluyosun. Bizim gobek bagimiz 5.gununde düstü. Dustukten sonra da kurumasi gerektigi icin kendi haline biraktik.Dogum yapmis arkadaslara bir sorum olacak bebegin gobek bakimi icin neler yaptiniz dr bize bir sey soylemedi siz gunluk bir uygulama yaptiniz mi kacinci gunde dustu acaba
Sarilikla ugrasiyoruz canim.. Hastaneden taburcu olurken 11.7 'di degeri. Ertesi gun icin tekrar cagirdi cocuk doktoru, ertesi gun 19'a yukselmisti. O aksam yatisi yapildi ve 1 gece fototerapi aldi ve hastaneden 7,8 degerle cikisi yapildi.. 2 gun sonraki kontrolunde sarilik tekrar 15,8e yukseldi... bu kez yatis yapilmadi, takip edilecek dedi doktor. Simdi duzenli takibi yapiliyor umarim atlatiriz cok yorucu oluyor malesef. Benim de sagdigimda iki memeden toplam 30 cc sut zor cikiyor,bazen daha az cikiyor. Her anne sutunden sonra 40 cc mama takviyesi yapiyoruz mecburen. Cunku sarilikta sık beslenmesi şart canim. Dıskıyı ne kadar yaparsa o kadar hizli atiyorlar. Ve sariliktan dolayi bebek devamli uyuyor ve beslemek ekstra guclesiyor. Pes etme devamli uyandirip besle doktorun onerdigi sekilde.Taze anneler...
Ben de 25 haziran da kızıma kavuştum bugün sabah sarılık için kan alındı 10.6 çıktı. Evde emzirmeye devam ama çekemiyosa mama vereceksin dedi 30 cc memeden sonra.
Mamaya alışacak diye korkuyorum sütümü sağı yorum onu veriyorum ama 30 etmiyor. Emiyor ama ne kadar çektiği belli değil 30 60 gr dogdu zayıf ve cenesi yoruluyor.
Siz sarılık değeri kaç olunca hastanede yatıyor. 14 de yatar ama 18 e kadar yolu var dedi doktor.
Tesekkur ederim bize dr bisi yazmadi sasirdim dogrusuGobek bagi icin bakım kiti var canim doktorun yazmis olmasi gerekirdi, biz de eczaneden aldik. Sabah ve aksam solusyonu sıkıp, gazli beziyle de kuruluyosun. Bizim gobek bagimiz 5.gununde düstü. Dustukten sonra da kurumasi gerektigi icin kendi haline biraktik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?