- 5 Haziran 2017
- 2.076
- 2.168
- 83
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #41.881
bizde aşı ateş yapmadi canim insallah sizdede yapmaz. huysuz oldu sadece. bizim hemsire bi gun onceden aradi banyosunu ettir calpol mor olandan al bi çay kaşigida wer ole getir dedi. aynen onun dedigi gibi yaptim banyosunu ettirdim surupta werdim bi cay kasigi sonra asi olduk ewe geldik.4 saat sonra calpol bi cay kasigi daha werdim sonrada atesini surekli kontrol ettim. 3 gun sonrada banyo ettirdim sukurKızlar yarın 2. Ay aşımız var bizim de bişey merak ettim ateş için olar mı şurup yazıyor yoksa gidip kendim mi almam lazım sütümü sağıp hazırlasam mı çok huysuz oluyorlar mı merak ettim
sana tamamen katiliyorum canim bazilarinda 3/6 ay yaziyo oluyo bazilari minicik kaliyoBazı patikli altları ve bir ikili takımları küçüldü ama 0-3 aylık aldığım çıtçıtlı bodyleri hala oluyor ,hediye gelen 3-6 aylık tulum var o olmaya başladı bence bazı markaların kalıpları büyük baxı markaların küçük
Selam canım .. biz emzik kullanamıyoruz. Öğürüyor ağzına verince.silikon göğüs ucunu ben çok canım yandığı için kullanıyorum. Sürekli yara oluyor kullanmazsam. Tamamen yapışıyor o göğüsüne bir de çocuk çekince uç tamamen silikonun içini dolduruyor. Çok fazla yutmuyordur bence.Bi kac sorum olcak kizlar. 1) emzik kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz hangi marka? Ben aventin emzigini kullaniyorum ama emzik devamli agzindan cikiyor, tam uyumak uzereyken agzindan ciktikca sinirlenip uyuyamiyor.. 2) emzirirken silikon gogus ucu kullanan var mi? Ben dogumdan bu yana surekli silikon gogus ucu kullandim meme ucum olmadigindan kizim memeyi hic almadi, ancak bu sekilde verebildim. Ama sanki silikon uç sutu yutarken hava yapiyor gibi.
Pudra sürmeyin demişlerdi bize. Pişik kremi sür canım geçiyor. Ben öyle yapıyorum.kizlar arslanin boynunun alti azcik kizarik gibi siz neler yapyosunuz pudra surummu banyodan sonra bebe yagiyla tum wuduna uyguluyorum.
İnşallah hep devam eder canım.. Peki kendiliğinden mi düzeldi? Neden böyle oldu anlamadım. Hoş eşim geldi, sinir streste geldi :)
Canım o komşun biraz cahil sanırım küçücük bebekte sertleşme olur mu hiç güldüm okuyunca korkma şakınkizlar özellikle erkek bebek anneleri suan uykudan uyandim walla kafam cok bulandi. oglumun pipisiyle alakali sorcam komsum geldi onun 3 oglu war. bebegimin bezini degistirirken gördü. bezini degistirirken uyanyomu pipisi kontrol ediyo musun dedi hic ole bisi farketmedim ben. tabi elimle oynadim biraz biraz sertlesti ama kalkik durmadi gercekten kusura bakmayin hani boyle seyleride solemek ayiba kacarmi bilemedim ama kimsem olmayinca ilk aklima siz geldiniz. kalkmasi mi lazim bebegin pipisinin sorunmu war yoksa doktora gotureyimmi
bir kotu oldum canim gece nasil dert ettiysem uyuyamadim. ole cinar oglumdada bisi hatirlamiyom.daha süt bebe aklma ne soktuCanım o komşun biraz cahil sanırım küçücük bebekte sertleşme olur mu hiç güldüm okuyunca korkma şakın
El ayak hastalığında önce çok yüksek ateş oluyor ardından döküntüler başlıyor canım.kızım geçirmişti 3-4 yaşlarındayken ordan biliyorum.Kizlar bebeginizi gece nasil giydirip uyutuyorsunuz? Ben kolsuz citcitli badi altina tayt giydirip yatiriyorum. Ama bugun kollarinda ellerinde falan kucuk kirmizi izler var sivri sinek isirigi olabilir mi bilmiyorum ama yine de korktum. El ayak hastaligi denilen hastalik bebeklerde de olabilir mi mesela? Oyle bisey olsa anlar miydim?
Bizimki de olan ufak tefek tellerini yoluyor dökülme de varKel değil ama kalması çok yakın saçı çok dökülüyor. Dökülmeyen kısmı da kendisi yoluyor
Onlar yazdı bizdeKızlar yarın 2. Ay aşımız var bizim de bişey merak ettim ateş için olar mı şurup yazıyor yoksa gidip kendim mi almam lazım sütümü sağıp hazırlasam mı çok huysuz oluyorlar mı merak ettim
Merhaba süt sağma makinaları bebek kadar iyi çekemiyor sık sık emzirirseniz zaten süt de artıyor, bence biraz daha emme sıklığını arttırın sütünüz hiç yok değil artar emzirdikçe,Selam kızlar.
SoruM var size.
Bebegim 3 aylık. Bu güne kadar mama ve anne sütü birlikte verdim. 2 ay aşısında boyu ve kilosu fazla mamayi azalt dedi hemşire zaten az veriyordum. Ama bebeğin 2 haftadır biberon u istemiyor. İlk zamanlar deli gibi biberon içen bebek gitti. Ve komşunun tarisinda tarttim 400-500 gr almış ...
Sutumu sagiyorum en fazla 75ml. Ama bu bebeğin 125-150ml İçmesi gerek.
Napmaliyim sizce?
merhaba canım. ben sana cevap verene kadar 3 ayı doldurmuş bulunduk :) bizimkinin eli hep ağzında nerdeyse 1 aydır. bebek kendini sakinleştirmek istediğinde elini ağzına atarmış diye okumuştum öok takmıyorum . bizim melek oyun parkında baya oyalanıyor hatta sallanan oyuncaklarla konuşuyor:)) çok keyifli onu öyle izlemek. sanırım bizim konuşmamızı taklit ediyor. ağzını eğiyor dilini dolandırıyor sanki sakız çiğniyormuş gibi:)) uykumuz kabus gibi. gece 11den önce uyumuyor. sabah 9a kadar 2 kez uyanıp emiyor ve uyuyor. 9da emdikten sonra 12ye kadar oyun halısında oynuyor. 12de uyutup 3de falan kalkıyor. sonra gene grce 11e kadar 10-15 dakikalık uykularla duruyor. uyumuyor bir türlü. gaz sancılarımız bitti çünkü başlara göre çok rahat çıkarıyor gazını. ama kilo alımımız düşük
canım canım merhaba. bizimki de öyle. dışarda görüp aaa paşamız ne tatlıymış diyen bile oldu :)) saç bandı takmama izin vermiyor bizim yaramaz. pembe turuncu yeşil giydiriyorum genel olarak ama genr de kız olduğuna inandıramıyorum :)) bi de dün kontrolde bebeğin saçı yok dışarı şapka ya da beresiz çıkarma dedi. tabi buralar serinledi, onu belirtmekte fayda varBebesi kız olup kafası kel olan var mi bizim gibi erkek sanıyor herkes :/ niye pembe giydirdiniz dedi bugün biri
Bizim kız 75 günlük en son cumartesi kontrole gittik 5440 idi kilosu doktoru kilo alımını az gördü 10 gün sonra kontrole çağırdı. Ağırlık olarak mama veriyorum ben reflüsü var. Az emdiği anne sütünü 5 dk sonra çıkarıyor. Mamasına koyulaştırıcı ekliyoruz öyle tutabiliyor. Vaktim olsa anne sütü sağıp içine koyulaştırıcı ekleyeceğim ama kızı zaptedemiyorummerhaba canım. ben sana cevap verene kadar 3 ayı doldurmuş bulunduk :) bizimkinin eli hep ağzında nerdeyse 1 aydır. bebek kendini sakinleştirmek istediğinde elini ağzına atarmış diye okumuştum öok takmıyorum . bizim melek oyun parkında baya oyalanıyor hatta sallanan oyuncaklarla konuşuyor:)) çok keyifli onu öyle izlemek. sanırım bizim konuşmamızı taklit ediyor. ağzını eğiyor dilini dolandırıyor sanki sakız çiğniyormuş gibi:)) uykumuz kabus gibi. gece 11den önce uyumuyor. sabah 9a kadar 2 kez uyanıp emiyor ve uyuyor. 9da emdikten sonra 12ye kadar oyun halısında oynuyor. 12de uyutup 3de falan kalkıyor. sonra gene grce 11e kadar 10-15 dakikalık uykularla duruyor. uyumuyor bir türlü. gaz sancılarımız bitti çünkü başlara göre çok rahat çıkarıyor gazını. ama kilo alımımız düşükdün 3 ay kontrolüne götürdüm. doktor herşey normal diyor ama 1 ayda 300 gr almış aslında. çevremdeki tüm kaynana kılıklılara göre kilo alımı az. beni de etkiliyorlar haliyle. sizde kilolar nasıl. bizimki 3 kilo doğdu. dünkü ölçümde kilo 5250 idi 200ü çıkardılar 5.050 kilosu dediler
öpüyorum büyün bebişlerimizin ellerinden
maşallah iyi sanki kilosu. gerçi doğum kilosu önemli. ilk ay 800 gr sonraki aylar 600 gr alması gerekiyor diye biliyorum . benim başta sütüm gelmedi mama başladılar hastanede. 10 gün sonra falan sütüm geldi ama yetmiyordu, mamayla takviye yaptık. ama 45 günlükken kontrole gittiğimizde 4500 dü kilosu ve bana fazla kilo alıyor demekki sütğn yetiyor mamayı kes dedi doktorum . hemen kesemedim çünkü ağlama krizlerine giriyordu kızım. 1 aydır mama vermiyorum. kilo alımı az ama gene de mama verme dedi doktor da sağlık ocağındaki ebe de. onlara göre nornal demekki ne bileyim yaaBizim kız 75 günlük en son cumartesi kontrole gittik 5440 idi kilosu doktoru kilo alımını az gördü 10 gün sonra kontrole çağırdı. Ağırlık olarak mama veriyorum ben reflüsü var. Az emdiği anne sütünü 5 dk sonra çıkarıyor. Mamasına koyulaştırıcı ekliyoruz öyle tutabiliyor. Vaktim olsa anne sütü sağıp içine koyulaştırıcı ekleyeceğim ama kızı zaptedemiyorum
sık sık enzirmeye devam et. bizimki de mamayı kestikten sonra 1 gece çok ağladı diye aç sanıp mama hazırlayıp verdiğimde içmedi . sonra bir ara gene denedim gene almadı biberonu. ben çok sevinmiştim açıkçası. bol bol emzirmeye devam et. ben yılmadan verdim şimdi sabah uyandığımda tşörtüm komple ıslak uyanıyorum(sütten) sütü arttıran şeyi de sen kendin bulacaksın bence. ben tavuk yediğimde sütüm taşıyor. hiç duymadım başkasından tavuğun sütü arttırdığını. herkeste farklı işte...Selam kızlar.
SoruM var size.
Bebegim 3 aylık. Bu güne kadar mama ve anne sütü birlikte verdim. 2 ay aşısında boyu ve kilosu fazla mamayi azalt dedi hemşire zaten az veriyordum. Ama bebeğin 2 haftadır biberon u istemiyor. İlk zamanlar deli gibi biberon içen bebek gitti. Ve komşunun tarisinda tarttim 400-500 gr almış ...
Sutumu sagiyorum en fazla 75ml. Ama bu bebeğin 125-150ml İçmesi gerek.
Napmaliyim sizce?
Gecmis olsun canim ates falan hic olmadi cok sukur. Sanirim sivri sinek isiriyor :/El ayak hastalığında önce çok yüksek ateş oluyor ardından döküntüler başlıyor canım.kızım geçirmişti 3-4 yaşlarındayken ordan biliyorum.
Evet ucunda sut birikiyor cekerken kaliyor bazen. Hava yapiyor mu diye tahmin yuruttum cunku yutkundugunda hava da yutuyor gibi bi ses geliyo bebegimin icinden gurk gurk. Sutum az geliyor damla damla, dolayisiyla her cekiste sadece sut yutamiyor icindeki havayla beraber yutuyor galiba.Ben avent soothie emzik kullanıyorum evet sürekli tutamıyor.dogdugu gibi verdik.uyurken itekliyorum emziğin arkasından.kendi çok az tutabiliyor
Bebeğim 5gunlukken memelerime çok sismisti tutamamisti sağ göğüs ucum yok zaten silikonla emzirdim bende sürekli memeyi verince almıyordu.
Emzirme sanatı orda silikonu yavaş yavaş kesin diyordu.ucunda süt birikuorb diye eşim birgün baya bir kesti sinirlendi ememedi öyle.
Birgün denedim silikonsuz tesadüfen memelerimi tuttu .1haftadan beri uçsuz emiyor .ama hala uçlar yanımda ya tutmazsa diye.hava yapmıyordu ama çok akıtiyor ben uca bagliyordum ama şuanda da emerken çok ama çok akitiyor neden bilmiyorum
Benim gogus ucu olmadigindan icini de pek doldurmuyor canim.Selam canım .. biz emzik kullanamıyoruz. Öğürüyor ağzına verince.silikon göğüs ucunu ben çok canım yandığı için kullanıyorum. Sürekli yara oluyor kullanmazsam. Tamamen yapışıyor o göğüsüne bir de çocuk çekince uç tamamen silikonun içini dolduruyor. Çok fazla yutmuyordur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?