2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Rahim şu anda epey büyüdü ..benim haftamda ortalama bir greyfurt boyutunda ... bu büyüme ile beraber iç organlarımız da da baskı oluyor ..içerde kim bilir neler oluyor :)) ve bu da tabii ki gerilme , kasılma , ağrı , kramplara yol açıyor .

İnternetteki bilgi kirliliği böyle bir şey işte .
Okudun ..stres oldun .. bir de kendi kendine teşhisi koydun .
bebeğimde gelişme geriliği var galiba diye .

İşte yine 7 haftalık yine bebeği 9-10 mm olan bir arkadaş daha bunu okuduğunda ..... kesem küçük bebeğimde gelişme geriliği var diyecek , diyebilir ... oysa ki kaynağı sadece senin yorumun olacak .

Senin okuduğun yorumlarda bu kadar dayanıksız olabilir , içini rahat tut diye yazıyorum bunları .

7 haftalık 9 mm belki küçük bir kese bilemiyorum ama 6 haftalık içinde ideal boyuttur ve belki geç döllenme sebebi ile 1 hafta geriden geliyordur gebeliğin ve her şey normaldir .

Yarına kadar başka bir şey okuma bence .
Doktorun sana en doğru bilgiyi verecektir .

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Geç dolenme olabilir dr tam olarak nededi ne iğnesi kullanıyorsun cnm benimle aynı haftan fakat ben yarin gidicem başka bi dr görün bide o baksın benim geçen hafta bebek görünmedi benimde kafam karışık normal mi bilmiyorum 6 +4 bugün

kızlar burda çok okudum ben ikili test yaptırmayacağım gibisinden yazılar. Tercih meselesi tabi de hani Allah korusun herhangi bi aksi durumda aldırma değilde tedavisi de oluyor. çok yakın bir arkadaşımın bebeği ikili test ile ögrenmişti hidrosefali hastalığı vardı çok farklı doktorlara gitti ve hepsi aynısını söyledi anne karnında tedavi başladılar ve düzeldi çok şükür şimdi 4 yaşında miniko yani ben erken teşhis diye düşünüyorum.

bence hiç araştırma inan insan araştırdıkca kötü düşünüyor kötü düşündüğümüzüde mucizelerimiz hissediyor. araştırıp boş yere sıkma bence canını. bol bol dua et sadece.

Benimde 6 haftada görünmedi. Bebek oluşmamış deyince başından aşağı kaynar sular döküldü sanki. 1 hafta sonra gel dedi diğer haftaya kadar günler geçmedi. Kafayı yiycektim. Diğer hafta kontrole bi gittim kalp atışları bile başlamış. Dedim ne çok evham yapmışım. Sen içini ferah tut

boyle düşüne düşüne psıkolojımız bozuluyor bende yarın gtcem valla bır hafadır nasıl gectı kımse bılmıyor dua edıyorum umarım ıyıdır bebegım

O prospektüsler kafa karıştırıyor herhangi bir durumda sorumluluk almanak için bence ben tsh ı düşürmek için ilaç alıyorum progestan folik asit kan sulandırıcı iğne coraspin alıyorum
Çok teşekkür ederim canım
100 mg kullanıyorum şuan. Önceki gebelikte 150 mg kullandığım da oldu
anladım canım

canım gebelikte bazen 1 hafta geriden gidiyorlar bazen 1 hafta önde oluyor bu hemen demek degilki gelişim geriliği ilk hamileligimde bir hafta geride diyordu sonra tekrar gidiyordum 1 hafta ilerde diyordu

Benimde başıma olumsuz bir durum gelince iyice evham yapmıştım.. Ama herşey normaldi canım.. 10-12. Hafta olmadan bulantı gidince insan şüpheye düşüyor.. Benim gibi olan arkadaşlar stres yapmasın diye özellikle yazmak istedim.. Bende de bulantı iki üç gün kayboldu.. Normal inşallah.. Aslında bazen diyorum şu ultrason cihazlarından evde olsa, iki saniye kalbini dinlesem de içim rahat etse..
Yurtdışında ultrasonun zararlı olduğu düşünüldüğü için annelere çok az ultrason ile bakılırmış..
Eğer özel hastane ise rahatlıkla rica edebilirsin canım ama bakılmazsa için rahat olsun..

Bana da iki kez denmesi kuşku yaptı.. Fazla geldi yani.. Doğru diyorsun valla, bir dönem veriyorlar aşıyı insanlara, sonra o aşı ortadan kalkıyor.. Ben bir araştırayım.. Teşekkür ederim..

Canım geç döllenme olabilir.. Kaç kez gittin doktora, b-hcg ne zaman 1500-2000 çıktı yada kese ilk ne zaman görüldü bunlar önemli.. Bende 6+3 diye gittim, insanlar kalp atışını duyuyor o tarihte.. Benim kese yeni oluşmuş 3.90 mm idi.. Ultrason da 4+3 çıktım.. Artık yeni bir sat belirledik.. Kesen daha büyüktü ve giderek küçüldüyse, o sıkıntı.. Ama boyutu bu ise, sata göre 7.haftada olduğunu unutup, yeni bir sat ve hafta belirlemen gerekecek.. Kesen günde yaklaşık bir mm büyüyorsa sıkıntı yok..

Canım peki lierac bitkisel mi. Doktora danistin mı kullanmadan önce

Yok canim bitkisel degil eczanelerde satiliyor ..doktorum onermisti zaten ..neredeyse butun arkadaslarima da dr verdi ..simdiye kadar bir dr ninde kullanma dedigini duymadim zaten hamilelik catlaklari icin uretilmis bir krem arastir sende ..

Canim bebeginde gelisim geriligi tanisi olamaz cunku zaten gelismemis bir seyin gelisiminden bahsedilmez ..daha cok ama cok kucuk kuzun ..bu zamanda tum olcumler normal..ikizlerim tup bebekti ben 7. Haftada gittim 4.haftada gorunuyorlardi ve dr hersey yolunda normal demisti ..bebeklerimde herkesten baya gelismis dogdu haftasina gore ..kese boyu konusuyor burada arkadaslar surekli ben onuda anlamiyorum bebek olcumleri aslolandir kolu bacagi baspopo mesafesi ense kalinligi burun koku vs 3 ay cikmadan olan her olcumun dr sana normal diyorsa normal arastirma bile..

Ben totomu yirtiyorum haftalardir 6.haftanin sonu ama en guzel 7 de gidin ilk usg ye diye dinleyen kim iste sonunda boyle oluyor eziyet ediyorsunuz kendinize bosyere ..cok normal canim merak etme ..

Evet canim aynen katiliyorum dediklerine kalp hastaliklarininda bir kismini super tedavi ediyorlar

Testlerle ilgili bir karışıklı ya da bilgi yanlışlığı var sanırım .
11-14 ikili tarama testi yaptırmayacaklardan biri de benim ... bu test ile down sendromu riskini elde edebilirim . Ve bu riski öğrenmeye gerek duymuyorum .

Bahsi geçen diğer rahatsızlar ...ense kalınlığı ölçümünde , burun kemiği ölçümünde , 22. hafta ayrıntılı usg de bakılır .
Bunları yaptıracağım mesela .. bunlar ölçümlerle net çıkan bilgilerdir bebekle ilgili .Ama ikili tarama testi risk olasılık hesabıdır .

Lütfen kötü düşünmeyin ve araştırmayın. En doğru bilgiyi Dr.unuz verecektir. O olumsuz bir şey söylemediği sürece sizde olumsuz düşünmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…