2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ya kızlar kasıkların da ağrı olan varmı böyle anlık iğne batar gibi oluyor bi kaç defa üst üste sonra geçiyor genişlediğimiz için oluyordur dimi

Peki ultrason da yanılma payı çok olur mu canım
Malesef canim hele ki usg makinasi eski bi makinaysa yanilmalar cok oluyor. Arkadasimin bebegine iri bebek normal dogum yapamazsin alalim dediler 38.haftada aldilar ve bebek 2kilo civarlarinda dogdu şok olduk. Böyle veya tersi çok örnek var ultrasona çok bel bağlamamak lazım düzenli adet görüp satını biliyorsan sata göre takip etmek en güzeli. Bilmiyorsan da mecbur ultrasona göre takip ediyosun

Banada en fazla 3.300 olacak dedi dr. Normal doğum yaptım 3.900 doğdu. Bilseydim normal doğurmaZdım sanırım.

Banada en fazla 3.300 olacak dedi dr. Normal doğum yaptım 3.900 doğdu. Bilseydim normal doğurmaZdım sanırım.
Ben o son günler 2kilo civarlarını dıydugumda çok üzülmüştüm hamileliğim zor geçmişti iki lokma yesem üçüncü lokmayı yiyemiyordum ve doğuma kadar kendimi suçlayıp durdum bebeğim benim yüzümden beslenemedi diye, son muayenenin üzerinden bi kaç gün geçti ve oğlum 3160 gram olarak dünyaya geldi ne mutlu olmuştum ama ah ahh..

şimdi de bu miniğin haftası önde gidiyor gramı filan iyi görünüyor ama ben yine de kesin bilgi olmadığını düşünüp güvenmiyorum sonradan üzülmeyeyim diye

Merhaba kızlar, bizde haftasonu cinsiyeti öğrendik, bir oğlum daha olacak Allah nasip ederse, Ausencia listeye ekleyebilir misin rica etsem.

Ekliyorum hemen canım , hayırlı olsun paşan..sağlıkla gelsin kucağına

Kizlar kilo almaya basladinizmi? Ben yarin tam 16 haftalik oluyorum ama karnm daha cok cikmadi yemek sonrasi siskinlik gibi duruyor. Henuz kilo da almadm. 56 ile basladim arada 56.5 geliyorum sonra yine 56 oyle gidip geliyor

56.5 ile başlayıp ... 67 lere geldim ...

Rüyalar konusunda haklısın, o kadar çok alakasız rüya görüyorum ki:) Bu arada bugün cinsiyeti öğrendik kız :) Tabloya eklersen canım.

Ekliyorum canım , hayılrı olsun prensesin

Ya kızlar kasıkların da ağrı olan varmı böyle anlık iğne batar gibi oluyor bi kaç defa üst üste sonra geçiyor genişlediğimiz için oluyordur dimi

Oluyor oluyor , aynen genişlemenin ağrıları bunlar ... aniden giriyor ..geçiyor sonra

1.derece akrabalarında şeker hastası yoksa, kilo problemin yoksa ve de normalde yediklerine dikkat ediyorsan yani şekerli gıdalar çok tüketmemeye özen gösteriyorsan bence risk durumunda değilsindir ben kendim için böyle düşünüyorum... ama gebelikte şeker de riskli bir durum insan emin olamıyor ben yaptırmak istemiyorum bakalım dr ne diyecek istersen doktoruna bu şekilde sor sen de

ACOG( Amerikan Obstetrik ve Jinekolog Kong) eğer gebelerde şu şartların tümü varsa, bu testin gerekli olmadığını tavsiye etmektedir:
1- 25 yaşın altında olmak
2 -Gebelikten önce normal kiloda olmak
3 -Gestasyonel gebelik riskinin düşük olduğu bir etnik gruba dahil olmak
4 -Birinci derece akrabalarında diyabet bulunmamak
5 -Önceden anormal kan şekeri saptanmamış olmak
6 -Önceki gebeliklerinde sorun yaşamamış olmak
7 -Önceki gebeliklerinde yaşına göre büyük bebek doğurmamış olmak

Ben de bu yaziyi okudum ama karar yine de bizlere kalmis

Bende hiçbiri de yok bende yaptırmak istemiyorum. Ama doktor şimdi diyecek bu ne hiç-bir şey yaotirmiyosun :)
Önceden inşalalh bilmediği için böyle şeyleri yaptırmazlarmis. Şimdi ise çok bildiğiniz için yaptırmaya gerek görmüyoruz :))

24. haftada yapılıyor şeker yüklemesi ... dr umla henüz görüşemedim konuyu ama aile hekimimle görüştüm ... Ben yaptırmayacağım .

Her ay açlık şekeri ölçümü yaparız dedi ..
Ailem de yok . Son tahlilimde şekerim 74 tü .

İlk gebeliğimde de bir sorun yaşamadım şekerle ilgili .

ben ne zamandır bırsey yazıyorum kımse hemen hemen cevap vermıyor bana
Canım ben henüz hissetmedigim için yorum yapmadım sana , bazen de araya kaynıyor yazdıklarımız. Yoksa arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Bebisimi hissetigimde anlatırım nasıl bir his olduğunu :) ilk kızimda hissettiklerimi de ilerleyen haftalarında hatırlıyorum en başta nasıl anladım hiç hatırlamıyorum

Geçenlerde annem dedi ki, kalbinin sesini duyuyor musun..
Evet, doktora gittikçe duyuyorum dedim..
Onu demiyorum, sen duyuyor musun dedi..
Hissetmekten bahsediyorsun galiba dedim..
Yok, elini karnına koydukça hissedersin dedi..
İçimden ne saçma dedim, cihazın duyduğunu nasıl duyacaksam diye mıdırdandım.. Ama merak işte, ertesi sabah kalktım elimi karnıma koydum, biraz bastırınca tek tarafında derinden bir atış vardı.. Tekrar tekrar denedim, oldu.. Artık bu ne, bende bilemiyorum :)

ebru_ko elini karnina koymadan pit pit atislar hissedersen tamamdir.ben eskiden elimi koyup dinliyordum ozellikle parmak uclarinda kendi nabzini hissediyorsun o yüzden vazgecmistim.bi anda basladi benimki elimi koymadan icerden hissediyorum cok bariz bildigin tekme.elimi koyuyorum hemen kipirdadigi an bazen elimle de hissediyorum o anlar.sukur sebebi o kadar guzelki bebegim iyi mi acaba diye dusundugum zamanlarda hareketi icimi rahatlatiyor.Elhamdulillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…