- 10 Kasım 2017
- 266
- 815
- 18
- 34
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #16.881
Aynen anlattığım gibi bizde de durumlar. Ama internet söyle diyor,ama doktor böyle diyor dedikçe bı gün ağzıma çarpacak diye korkuyorumYıne 4 te uyandım lavaboya gitmek icinyok ya zorladım uyumak icin . Yok yok yok saat 6 oldu .
Anneme anlatıyorm ıkı gundur uyuyamıyorum sırt üstü yatmamak için sag sol yatacam dıye bır orya bır buraya taşıyorum ayagıma koyduğum yastığı dıye. Artık bel agrısıyla uyanıyorum dedım. Niye dedı sırt üstü yatmıyon . Anlattım yok kan kalbe gider yok bebek brslenemiyor . Kim demiş onu ben yattım hamileliklerımdebirşey olmadı diyor .Gelince şunu pişireyim ye diyor yok onu hamileler yemez diyorum . Eee ben yedim diyor . Aşı vurulacam diyom. Ben vurulmadım diyor . Annem iyi yaşamısız biz dedim .
Yazık annem ya Kıyamam ne testleri biliyor 2liy miş 3 lüymüş ne utrasona girmiş doğunca öğrenmiş cinsiyetimide .
Biz mi sanşlıı onlar mı bilemedim .Ögrenmednn bilmeden daha mı iyiydi ki. Şimdi herseyi öğrenip biliyoruz niye böyle oldu diye dert edeniyoruz.
hepsine ttıka kulaklarını canım ...
tadını çıkar şu günlerinnekliyorum listeye
20. haftada + 13 kg69 ları gördüm artık
Hayırlı olsun canım12. 13. haftalarda kesin olmuyor , tahmine dayalı oluyor daha çok . erkek olarak yazıyorum tabloya o zaman
Hayırlı olsun prensesin canım
Hayırlı olsun canım .
Azra yı benim eşimde beğenmemişti hiç ...güzel isim bence
Yıne 4 te uyandım lavaboya gitmek icinyok ya zorladım uyumak icin . Yok yok yok saat 6 oldu .
Anneme anlatıyorm ıkı gundur uyuyamıyorum sırt üstü yatmamak için sag sol yatacam dıye bır orya bır buraya taşıyorum ayagıma koyduğum yastığı dıye. Artık bel agrısıyla uyanıyorum dedım. Niye dedı sırt üstü yatmıyon . Anlattım yok kan kalbe gider yok bebek brslenemiyor . Kim demiş onu ben yattım hamileliklerımdebirşey olmadı diyor .Gelince şunu pişireyim ye diyor yok onu hamileler yemez diyorum . Eee ben yedim diyor . Aşı vurulacam diyom. Ben vurulmadım diyor . Annem iyi yaşamısız biz dedim .
Yazık annem ya Kıyamam ne testleri biliyor 2liy miş 3 lüymüş ne utrasona girmiş doğunca öğrenmiş cinsiyetimide .
Biz mi sanşlıı onlar mı bilemedim .Ögrenmednn bilmeden daha mı iyiydi ki. Şimdi herseyi öğrenip biliyoruz niye böyle oldu diye dert edeniyoruz.
Ausencia canım çok geçmiş olsun Rabbim beterinden muhafaza etsin inşallah
Bu arada kızımızın ismi Erva olucak inşallah
Bizim de isim değişip duruyordu poyraz poyraz diyordu şimdi selim taha oldu. Bu kesin galiba :)
Bu ara hastane operasyon derken pek giremiyorum canim rahim agzi yetmezligi yuzunden rahim agzima dikis atildi we rahim agzinda iyi huylu tümör olusmustu o alindi surekli dinlenmede we ilaclarla geciriyorum gunlerimi Allah bundan asagi dusurmesin insallah sen naptin cinsiyetin subattaydi galiba bebis nasil
Beyza da çok tatlı geliyor kulağa
Yıne 4 te uyandım lavaboya gitmek icinyok ya zorladım uyumak icin . Yok yok yok saat 6 oldu .
Çok geçmiş olsun umarım iyi olursunuz bir an önce
Benim Annem de tam tersi, eşim iki haftadır yurt dışında annem ve babam var yanimda gelmeseler daha iyiydi. Hiç yardimci olmuyor kendi yemegimi kendim yapıyorum bi de yetmiyor onlara da yapıyorum. Sabah 8 de kahvaltı hazırladım diye azar isittim şimdi her öğün öncesi tembih ediliyorum yap kendin diye. Bir ses olurlar sanmıştım maalesef olmadı. Temizliği yapıyorum... üstüne ben buraya yemek yapmaya gelmedim gibi laflar ediyor. Çay icmicem diyorum her fırsatta laf ediyor aa ne biçim şey bu, tuzlu tansiyonum çıkıyor onu yiyemem diyorum ne biçim insansın sen demeye başlıyor. İnsan gelini olsa bu kadar laf söylemez. Hamilelikten dolayi alıngan da oldum oturup Ağlıyorum her laflarina.
Anneler günaydın yine bir iki soruyla geldimbenim bebiş baya haraketli galiba, oldu olalı hep sol kasığım da gözüküyor genelde de kımraşmaları orada oluyor ama bazen göbeğimin altından ve sağ kasığımdan da hissediyorum bebiş midir ? Yani o kadar rahat yer değiştirebiliyor mudur ?
Birdee dünden beri doktorun verdiği pipili resmimize bakıp alışmaya çalıştık kabullendik gibi ama yine değişir diye korkuyorumartık bize erkek isimleri önerir misiniz oğlu olan veya olacak anneler
Günaydınnnn .... haftan kaç tam olarak ? Tskvimin yok .
Ama ben kendimden örnek vereyim ...20.hafta içindeyim ... artık boyuda ağırlığı da hatrı sayılır . O yüzden eskisi gibi tek bir yeerde hissetmiyorum .
Yani ayağı ile başı arası 15-20 cm fark ... bi çarpsa kasık üstü ..bi dönse göbek ortası :)
Aminnnn canum . Her birimizi korusun Allahım , sağlıkla geçirelim .
Erva prensesini ekliyorum annesi , ismi ile yaşasın
Bu isimde çok güzel.canım ... değiştiriyorum tabloda
Tekrar geçmiş olsun canım .
Rabbim bundan sonrasında hastalık sıkıntı yüzü göstermesin
Anneciğini öperim .... bence de sırt üstü yatabilmeliyiiiz ... :) biri bunu savunmalı
Uyuyamıyorum ne sağda ne solda ... nefesim daralıyor iyice
Aminnn canım sağolasın
Canım üzme kendini lütfeeen .
Ne zaman dönecek eşin ?
Açıkca söylesen , anne bu tarz konışmaların beni üzüyor , yoruyor diye ...
Yemekte yapsın bi zahmet !
Sende tek olsan bi boğazına her şeyle doyardın ...şimdi onlar var diye ....
Günaydınnnn .... haftan kaç tam olarak ? Tskvimin yok .
Ama ben kendimden örnek vereyim ...20.hafta içindeyim ... artık boyuda ağırlığı da hatrı sayılır . O yüzden eskisi gibi tek bir yeerde hissetmiyorum .
Yani ayağı ile başı arası 15-20 cm fark ... bi çarpsa kasık üstü ..bi dönse göbek ortası :)
Annenizin bir rahatsızligi hastalığı falan mı var ?özür dilerim ama bu kadar duyarsız olmasında bir sebep olmalı . iş yapamayacak durumda mi?eğer öyleyse tamam ama öyle değilse ben hamile halimle yaptıklarınızı yapmam.yemek yapıp bırakmam anlayışlı olması lazım ki kendi öz annenizse eğer zaten siz yapmadığınizda alınmaz.aliniyorsa da gider.kayinvalidenoz olsa aynı şeyi yapar mıydınız?Eşim aslında cuma dönüyor fakat bir hafta durup yine gidecek Mart başında temelli dönmüş olacak. Ona da ses edemiyorum kendi ailen diyecek oralarda uzulecek her telefonda sana bakıyorlar mi diyor evet diyorum. Kedimiz var bizim bir de onun kumunu temizliyorlar mi diyor evet diyorum. Halbuki her şeyi yalnızım gibi ben yapıyorum. Ben söyledim dün hatta babam da destek verdi bana fakat annem istemiyor kız yapmamı yapmicam buraya yemek yapmaya gelmedim ben dedi. Artık kabullendim okula gitmedigim gün iki üç çeşit yemek yapıp bırakıyorum. Geldiğimde çok beklemeyeyim diye. Aslında sasirmamam ve uzulmemem lazım çünkü geçen yıl kolumdan ameliyat olduğumda annem omzuma kadar alçı ile kocan baksın diyerek beni bırakıp gitti. Gittikleri gün evde ne yemek ne de bir bardak su vardı Sürahide. Ve 90 gün raporluydum eşim geldi akşam yemek yaptı doyurdu beni. Şimdi de böyle olması çok normal
Eşim aslında cuma dönüyor fakat bir hafta durup yine gidecek Mart başında temelli dönmüş olacak. Ona da ses edemiyorum kendi ailen diyecek oralarda uzulecek her telefonda sana bakıyorlar mi diyor evet diyorum. Kedimiz var bizim bir de onun kumunu temizliyorlar mi diyor evet diyorum. Halbuki her şeyi yalnızım gibi ben yapıyorum. Ben söyledim dün hatta babam da destek verdi bana fakat annem istemiyor kız yapmamı yapmicam buraya yemek yapmaya gelmedim ben dedi. Artık kabullendim okula gitmedigim gün iki üç çeşit yemek yapıp bırakıyorum. Geldiğimde çok beklemeyeyim diye. Aslında sasirmamam ve uzulmemem lazım çünkü geçen yıl kolumdan ameliyat olduğumda annem omzuma kadar alçı ile kocan baksın diyerek beni bırakıp gitti. Gittikleri gün evde ne yemek ne de bir bardak su vardı Sürahide. Ve 90 gün raporluydum eşim geldi akşam yemek yaptı doyurdu beni. Şimdi de böyle olması çok normal
Annenizin bir rahatsızligi hastalığı falan mı var ?özür dilerim ama bu kadar duyarsız olmasında bir sebep olmalı . iş yapamayacak durumda mi?eğer öyleyse tamam ama öyle değilse ben hamile halimle yaptıklarınızı yapmam.yemek yapıp bırakmam anlayışlı olması lazım ki kendi öz annenizse eğer zaten siz yapmadığınizda alınmaz.aliniyorsa da gider.kayinvalidenoz olsa aynı şeyi yapar mıydınız?
Ben annem böyle davransa konuşurum anne şuanda kendime yetemiyorum ben sizden yardım beklerken böyle çok zorlanıyorum diye kırmadan konuşmak da bir alternatif.esinizle ilgili bir durum değil zaten siz ve aileniz kendi aranızda cozun
Günaydin kizlar
Yine her tarafim kasiniyor..cok kasidigim yerler kabar kabar oldu bide yara cildircam yakinda. Doktor ilac yazdi ama ben hamilelikte cok mecbur kalmadikca karsiyim ilaca. Biraz daha idare edim olmazsa mecbur baslicam herhalde.
Ben daha bebisi hissedemiyorum. Platenza ön taraftaymis gec hissedersin dedi doktor. Büyük kizimi 20. Haftada hissetmeye baslamisim baktim gecen günlügüne.
Niye sende kaliyorlar madem öyle? Ne kadar kalacaklar daha? Annen anlayissiz birine benziyor babanla konussan? En azindan gitseler evlerine bari rahat edersin
Eşim aslında cuma dönüyor fakat bir hafta durup yine gidecek Mart başında temelli dönmüş olacak. Ona da ses edemiyorum kendi ailen diyecek oralarda uzulecek her telefonda sana bakıyorlar mi diyor evet diyorum. Kedimiz var bizim bir de onun kumunu temizliyorlar mi diyor evet diyorum. Halbuki her şeyi yalnızım gibi ben yapıyorum. Ben söyledim dün hatta babam da destek verdi bana fakat annem istemiyor kız yapmamı yapmicam buraya yemek yapmaya gelmedim ben dedi. Artık kabullendim okula gitmedigim gün iki üç çeşit yemek yapıp bırakıyorum. Geldiğimde çok beklemeyeyim diye. Aslında sasirmamam ve uzulmemem lazım çünkü geçen yıl kolumdan ameliyat olduğumda annem omzuma kadar alçı ile kocan baksın diyerek beni bırakıp gitti. Gittikleri gün evde ne yemek ne de bir bardak su vardı Sürahide. Ve 90 gün raporluydum eşim geldi akşam yemek yaptı doyurdu beni. Şimdi de böyle olması çok normal
Canım selim taha daha iyi olmuş gerçekten dolu dolu geliyor kulağa ben cok beğendimBizim de isim değişip duruyordu poyraz poyraz diyordu şimdi selim taha oldu. Bu kesin galiba :)
Ben eşimin tarafınıda kavınvalidemi de hiç sevmem hatta onlarda beni sevmezler ama herzaman söylerim kayınvalidemin bana daha cok faydası olur geldiği zaman. Hamile olayım olmayayım dip köşe temizliğimi yapar. Daha ne yapabilirim diye düşünür dondurucuya yemek bırakır falan. Ama bnm de annem öyle değil. Ben söylersem yapar... bazen tam tersi olabiliyor. Bazı şeyler içten geliyor. Önceki hamileliğimde de komşum gelip temiZliğimi yapmıştı mesela bulantım var diye acıyıp...Sinir oldumay niye gelmis o zaman sormasi ayip.benim kayinvalidem her seyimi yapiyor Allah razi olsun hamile insana tanimadigina bile yardim edersin sevaptir diye.niye gelmisler yemek yapmaya yardima gelmediyse.bide senden bekliyor daha da kotusu.tek olsan daha iyi bundan en azindan kafan rahat olur.bence guzelce konus canim icine atma arani da bozma tabi annen sonucta.benim gebelikte her sey dilime vurdu hic bi seyi tutamiyorum icimde pat pat soyluyorum lafimi herkese bebisini dusun kimsenin kahrını cekme
Duygusallikta var ama insana iş yapmak zor geliyor ki annem bile olsa şu aralar kimseye hizmet edemiyorum.aksam mesela yemek yoktu ama tek başıma olunca tost yaptım yedim biri olunca farklı.esim evde yoktu geldi o da kendisine yaptı.onu bile yapmak istemedi canım.o yüzden sen de kendine yap hizmetini bunda alınacak birşey yok.evlatlikta almış olsalar seni bu yaşına getirmişler annelik babalık etmişler kucucukten.o durumda bakmışlar sana şimdi önüne birşeyler koymak zor gelmese gerek onlara da anlat konuş bence de içine atma.ailen sonuçta.esin gelmeden cozersiniz belki.dunyanin bin türlü hali var eşini çok bu konulara sokma çünkü ben mesela bu sefer eşim onlara birşey dese alinirim.o yüzden anneni babanı al karşına konuş canım.sikma canını .büyükler anlayış gösterirler her zaman.Hayır annem turp gibi ve birazda o yüzden benim ne kalp hastaligima ne de tansiyon yüzünden tuzlu şeyler yemedigime inanıyor. Artık ileri gidip esin geldiğinde bu kez kaynanan gelsin bile dedi ben de gelebilirsen gelsin o yemek yapıyor temizlik yapıyor dedim.
Ben 6 ay önce beni evlatlık edinliklerini öğrendim sanırım o yüzden şu an böyle davranıyor. Küçükken büyüttüm şimdi benden bu kadar diye ki kendisi de üç kez düşük yapmış bilmesi lazım ama anlatamıyorum. Teyzem tembihleyip gönderdim onu dedi fakat olmuyor. Doğal olarak ben hala evlatlık mevzusunda iken yaptıkları iyice canımı acıtıyor. Hamilelik duygusalligi da var tabi
İşte görmeye gelmiş beni esin yok bakmaya geldim demiyor. En son 2013 te hamile iken kanamam başladı eşim yoktu yine. Ben acile gideceğim demistim beni gondermediler. Bi arkadaşımı çağırdım o götürmüştü. Biraz farklı kafada ikiside. Gitmelerinı ben de istiyorum bakalım eşim gelince ne diyecek
Bu arada kan sulandirici yaptı bana da aynen kabardi bacaklarım ilaç değiştirdik yine. Kullanıyorsanız bi takip edin değilse vitamin yapmış olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?