- 14 Kasım 2012
- 5.091
- 4.981
- 373
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #18.321
Sanirim o da yaptirmiycak, yani esi de yaptir demezseYani aldırmayı düşünmüyorsaa yaptirmazdim ben olsam
insallah canim, evet doktoru en bastan beri hep kotuyu soyluyor. Daha oncesinde 3tane kaybi var simdi de kaybedicem psikolojisine girdi cok uzuluyoruzCanım kromozom bozukluğu detaylı ultrasonda gozukmeyebilir .eğer disinda bi sorun varsa gözükür. Tüp bebek yapan arkadaşlardan çok kişide ikiz olup biri gelişimini tamamlayamadan kayboldu diğeri sağlıklı doğdu . Ki bazılarının bebeğinin gelişimi duruyor ama patalojiye gonderdiginde sağlıklı cikadabiliyor . Bebeği jnsallah çok sağlıklıdır stres yapmasın . Doktor sadece en kötü ihtimal üstünde durmuş .
ya kuzum degil mi senin de oyle bir durumun vardi, diyorum bu konu bi yerden tanidik geliyor diye simdi hatirladim senin durumunu. Insallah sende o da sag salim kavusursunuz Allahim bizi korktuklarimizla sinamasinProflar temkinli yaklaşıyor. Benim durumuma benzettim tek kese bendede basta gelişmedi. Fetal dna istedi bende yaptırdım. Temiz çıktı ama hala riskli kategoridesin diyorlar. Kan sulandırıcı ve coraspin bende kullanıyorum. Şimdide detaylıda problem çıkabilir diyorlar. Bence çok paniklemesin. Bana dünya kadar neden saymışlardı kanama var kesesi küçük bağırsaklarında parlaklık diye ona rağmen cok şükür iyiyiz. Ben istanbuldayim doktor konusunda yorumum yok malesef
insallah canim dogru soyluyosun prof olmasi her zaman en iyisi olacagi anlamina gelmiyor baska doktora daha git dedim bakalim arastiriyoruz simdiCanım Hacettepedeki prof bilmem ama her insanin bir olmadigi gibi her profta bir degil hatta bazi doc. Proflardan çok daha iyi ve bilgili ben bu üçü hakkinda iyi yorumlar duymuştum netten bakmak isterse bakabilir. Ama muayne ucreti ne degil ne değildir hiç bilmiyorum canim Allah yardımcisi olsun insallah iyi sonuçlarla gelir.
Benim ablam girmedi çok şükür 2li testi temizdir doktoru 3-4lu onlara gerek duymadı.benim de 2lim temiz çıksaydı girmezdim herhalde.ki şimdi bile doktor ben ultrasonda bakıyorum bir sıkıntı görmüyorum ama isterseniz yaptırın ayrıntılı dedi.size kalmış karar canım okadar zor olacaksa karar verip girmeyebilirsiniz.zaten önceden daha çok riskli gebeliklerde bakılıyordu sanirimKızlar ben ayrintiliya girmesem ne olur 2li 3lu temiz burda yakında yok ayrıntılı ultrason 2 vesait yapıp gitmem lazm ben yola dayanamıyorum eşimin arabası yok işten de iki kere izin alıp gelemez sonuçta sağlıklı ise zaten sağlıklıdır bi sıkıntı çıkarsa anne karnında zaten bişey yapamıyorlar ki
Canim ben bi eşime danisayim o da hacettepe tip mezunu belki bildiği bi hocadir. Gittigi hocanın adı ne? Sinan hocaysa onun ustune yok diyor. Bide kızın yaşı kaç?Ankarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Arkadasim hamile, 14 haftalik, once iki kese goruldu ama biri hic gelismedi digeri masallah iyi. Hacettepe de prof bi doktora gidiyor doktor bunu korkutmus. Ikizlerden biri kayboldu digerinde de kromozom bozuklugu olabilir ikili uclu yapamayiz sana demis ve direk amniyosentez demis. Arkadasim korkuyor cunku amniyosentezinde riskleri var. ultrasonda bebegi gayet iyi gorunuyormus haftasiyla filan uyumlu, ben sakin yaptirma dedim ama ici icini yiyor tani. Git baska bi doktora bebegini 4d ultrasonda renkli gor icin bi rahatlasin elini ayagini tam bi sekilde gor icinde korku kalmaz dedim.
Ankarada bulunan arkadaslar sizler hangi doktora gidiyorsunuz, bebeginizi 4d goruyo musunuz? Goruyosaniz eger bana yazabilir msiniz? Arkadasimin arastirma durumu yok o yuzden ben sizden ogrenip ona yazicam.. muayene ucreti filan ne kadar?
Gittigi prof her seferinde sen normal hamile degilsin risklisin deyip duruyormus. Normal hamile olmama sebebi de kaninda pihtilasma oldugu icin igne ve hap kullanmasi. Boyle sacma sapan bir dusunce olabilir mi??
Benim de gece özellikle kasiklarim ağrıyor . Belim de ara da bir ağrımaya başladıkızlar yaa bende şimdiden çatı ağrısı başladı.. Az yürüsem sağ sol yanım ağrıyor.. Geçen hamileliğimdede erken başlamıştı şimdi de.. sizde var mı ağrı sızı? kalça kemiklerinizde özellikle..
bende gittim bugün sağlık ocağına.. kalp atışı dinlendi aşım yapıldı şimdilik bir sıkıntı yok dediler tansiyona çok dikkat et.. proteine dikkat et.. sıkıldım valla artık tehlikeli olmaktan..
ya kizlar tugra bebegi bende gordum simdi.allahim anasina babasina bagislar insallah.yavrum benim.ama bisey dikkatimi cekti.yuksek tansiyondan anneyi ameliyata almislar diyor haber basliginda,detayinda diyoki tansiyon dusuklugunden bebege kanin az gittigi belirlendi diyor.simdi gecen hafta ani tansiyon dusuklugunden bende bayildim.sonra acilde kendime geldigimde kadin dogum acil bakti bebisimdede bendede sorun yoktu cok sukur.bileniniz varmi dusuk tansiyon yuksek tansiyondan iyidir derler ama kafam karisti simdi tugra bebegin dogum nedenini duyuncaAyy onu bende izledim yaannesinin tansiyonu birden düşünce 24.haftada almışlar bebeği inşallah yaşar çok küçük yA kıyamam
allahim yardimcisi olur insallahDoktoru detayliyi onermemis kromozom bozukluk detaylida gozukmez demis. Ikizlerden biri kendiliginden kayboldugu icin saglam olan bebekte de bi sikinti olabilir diye istemis amniyosentezi
günaydın kızlar nasılsınız ?
benim baya canım sıkkın kız kardeşim de böbrek yetmezliği çıktı böbrek nakli olması lazım aileden verebilecek kimse yok herkes te şeker ve tansiyon var ağlamaktan mahvoldum elden birşey de gelmiyor şimdilik bekliyoruz
kızlar yaa bende şimdiden çatı ağrısı başladı.. Az yürüsem sağ sol yanım ağrıyor.. Geçen hamileliğimdede erken başlamıştı şimdi de.. sizde var mı ağrı sızı? kalça kemiklerinizde özellikle..
bende gittim bugün sağlık ocağına.. kalp atışı dinlendi aşım yapıldı şimdilik bir sıkıntı yok dediler tansiyona çok dikkat et.. proteine dikkat et.. sıkıldım valla artık tehlikeli olmaktan..
Canım bu anlattığın benim durumumla aynı iki kese göründü ama biri buyumedi 6. haftadan beri görmüyoruz o keseyi. Bu çok normal bir durummuş. İkili test de yaptırdım riskin yanindan bile gecmedik. Bebek de 10 gün önden gidiyor. Bence o doktor sacmalamiş ya da başka bir şey mi görmüş de ondan böyle konuşuyor?Ankarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Arkadasim hamile, 14 haftalik, once iki kese goruldu ama biri hic gelismedi digeri masallah iyi. Hacettepe de prof bi doktora gidiyor doktor bunu korkutmus. Ikizlerden biri kayboldu digerinde de kromozom bozuklugu olabilir ikili uclu yapamayiz sana demis ve direk amniyosentez demis. Arkadasim korkuyor cunku amniyosentezinde riskleri var. ultrasonda bebegi gayet iyi gorunuyormus haftasiyla filan uyumlu, ben sakin yaptirma dedim ama ici icini yiyor tani. Git baska bi doktora bebegini 4d ultrasonda renkli gor icin bi rahatlasin elini ayagini tam bi sekilde gor icinde korku kalmaz dedim.
Ankarada bulunan arkadaslar sizler hangi doktora gidiyorsunuz, bebeginizi 4d goruyo musunuz? Goruyosaniz eger bana yazabilir msiniz? Arkadasimin arastirma durumu yok o yuzden ben sizden ogrenip ona yazicam.. muayene ucreti filan ne kadar?
Gittigi prof her seferinde sen normal hamile degilsin risklisin deyip duruyormus. Normal hamile olmama sebebi de kaninda pihtilasma oldugu icin igne ve hap kullanmasi. Boyle sacma sapan bir dusunce olabilir mi??
Öyle bir şey yok ne bana öyle bir uyarı yapıldı ne de aynı şey başına gelen yakın arkadaşıma. Amniyosentezin lafı bile geçmedi yaniDoktoru detayliyi onermemis kromozom bozukluk detaylida gozukmez demis. Ikizlerden biri kendiliginden kayboldugu icin saglam olan bebekte de bi sikinti olabilir diye istemis amniyosentezi
İnşallah ama pek sanmıyorum kime nasıl denir böyle birşey bilmiyorum ailede de verecek tek kişi var engelli bir kardeşim var oda ameliyatlardan çok korkuyorAllahım şafi ismiyle şifa versin inşallah. Allahım yardımcınız olsun.Bende böbrek nakilliyim inşallah böbrek verebilecek bi yakınınız çıkar.
Valla arkadaşım sana birşey diyeyim, prof.lar gerçekten saçmalıyor! Çok bilmişlikten geliyor bu.. Çok bilen çabuk yanılır diye bir laf var. Ben de ilk kaybımdan sonra tekrar hamile kalınca iyi bir doktora gideceğim demiştim, hamileliğimi öğrenir öğrenmez "ismi lazım değil" prof.a gittim. Bir gittim, iki gittim kese görünmedi. Hemen kanda takip etmeye başlayacağız dedi, beta hcg'de düzenli artış var fakat 2 katına katlamıyordu, %60 olarak artmaya devam ediyordu. Dedi ki dış gebelik bu. İç kanamaya sebep olur, şöyle olur böyle olur, nabzın düşerse baygınlık geçirirsen hemen hastaneye gelmen gerekir, ilaçla eritebiliriz ama tüpü sedelerse ameliyat gerekebilir vs anlattı durdu.. O an dünya başıma yıkıldı araya haftasonu da girince 4 gün boyunca kendimi yedim. Ağlamaktan perişan oldum yemeden içmeden kesildim. Sonra başka bir doktora gittim, durumu anlattım. Beta hcg değerimdeki artışın yeterli ve düzenli olduğunu bir sorun olmadığını söyledi ve muayene etti. Ve kese oradaydı!!! 1 hafta sonra tekrar gittiğimde artık kalp atışları da vardı.. Ve haftalar geçti bebeğim benimleAnkarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Günaydınnnn
Hayırlı Cumalar güzel anneler
Bugün karne günü telaşımız var ..çıkarız birazdan .[/QUO
Hayirli cumalar cnim.artik konu sahibi sen degilmisin simdi farkettim
Kuzu ben istanbuldayim yoksa gelmeyi çok isterdim memleketim ankara evlenince geldim buraya ankaranin yeri başkadır bendeSevgili ankaradaki arkadaşlarım ben yarın optimuma gideceğim kahvaltı yapar sonra da dolaşırım hamile kıyafetleri bluz pantolon bide çamaşır vs bakarım pentiden, işi olan yoksa ve bana katılmak isteyen olursa özel mesajdan haberleselim. Beraber dolaşıp sonrasinda da çay kahve icebiliriz :) @Soydanayserukiyemustafa @jelibons @maknemakin @safari_go @Zeynep3406 Sekercikiz @pamukefe
Cnm ben ilk bebeğimi sezeryan la dünyaya getirdim ne sıkıntılı şeydir bilirim ağlamayan bebekse o narkozun etkisidir benim oğlum iki gün uyumuştu annenin ağrıları bir hafta sürer oturup kalkamaz canı çok yanar beni eşim bir hafta kucağında taşıdı bol bol sıcak çorba içsin katı bişeyler yemesin bağırsaklarının yeri değiştiği için çok gazı olur tuvalete gidemez mecbur lagman olucak sütü gelmesi için banyo yaptığı zaman sicak suyla gogusletini ovsun ikinci günde yapalibiyor benim 5 gün sutum gelmedi bebeğe mama verdik iki saate bir bebeğin karnını doyursunki süt yoksa mamayla sarılık ilerlemesin ilk gün çok sıkıntılı geçer allah yardımcısı olsun çok geçmiş olsun sonuçta ameliyatGeldimmm canım benimm bi yakınım sezeranla doğum yaptı . Onun yanındayım sezeryan ne kadar zor süt yok anne sancindan ağlıyor bebekte emme kuvveti yok sarılık var bide çocuk eridi ya resmen Bide sezeranla ya hiç bsy yiyemiyor akrabam ne iyi gelir bebegin sancısı da var kızlar ya ne yapalım aglamıyor kolay kolay biraz korktuk açıkcasi ne yapalım kızlar nasıl yardimci olabilirim onlara
Amin cnm insallah seninde gözün aydın sonuçlarin iyi cikmasina sevindim anlattıklarınada o kadar uzuldum ki çocuk diyince benim dünyamda akan sular duruyo çünküGececi bizim minnak ben anladim onu
Çokk duygusal bir gün yaşadım
Bugün doktor randevumuz vardı . Sağlık ocağında kan sonuçlarımi alıp özel deki doktora gittik. Yoldada eşimle konuşuyorum. Engelliler sayfasındaki bir yaşam hikayesini anlatıyorum. Derler ki kadinlar hamile olduğunu öğrendiği an anne olurmus , erkeklerde çocukları dogunca baba olurmuş . Dogruymus dedim ben yavruma bir igne batsa canim yanar dayanamam öyle hissediyorum. Ama o engelli yavrunun annesi 60 gündür çocuğu ameliyatlarda yaşama çabası içinde . Minicik vücuduyla 3 ameliyat gecirmis. RABBIM hiç bir anneyi evladiyla sinamasin , çaresiz bırakmasın dedim . Agladim.
Hastaneye geldik 1 deydi ama gec geldi doktorumuz .
Bir anne geldi yanimiza bebek arabasinda çocuğu vardi . Çocuğun başın dan 5-6 yaslarinda oldugu gözüküyor ama vücudu bebek ayaklari küçücük tutmuyor . Rabim Şafii ismiyle şifa versin . Asla acimak değil amacım amaa inanilmaz üzüldüm . Orda yeni yürümeyi öğrenmiş küçük çocuk ordan oraya kostururken o yavrum ona bakıyordu.ikiside masum yavrular ikisinide sevdim . Rabbim bazilarimiza nasip etmiyor iste. Eşime oda yürümek istemez miydi dedim . zaten zor tutuyordum doktor gelsede girip gitsek diye bekliyordum Döndüm Basladim ağlamaya, gizli gizli göz yaşlarımi sildim . RABBIM hicbir anneyi çaresiz bırakmasin . Rabbim tüm çocuklara sağlık sihatler nasip etsin.
Anlayacağınız arkadaşlar beklerken tüm heycanim ve hevesim gitti. Elimi karnima koydum ve dua ettim hep Rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin .
Doktor kontrolde benim mimigim hep uyuyordu yine göstermedi ama doktor beyni kalbi böbrekleri iyi diye saydı çok şükür bin şükür önemli olan o dedim. Doktorum inat etti ogrenecez bu sefer git bi meyve suyu ic gel bakicam dedi . En sonunda oğlumuzun olacağını öğrendik.
RABBIM hepimize saglikli sıhhatli hayırlı evlatlar versin . Evlatlarimizla sınamasin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?