- 11 Ocak 2017
- 4.518
- 6.960
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #18.301
Ankara da olmadigim için bilemicem ama kesinlikle amniyosentez yaptırmasin derimAnkarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Arkadasim hamile, 14 haftalik, once iki kese goruldu ama biri hic gelismedi digeri masallah iyi. Hacettepe de prof bi doktora gidiyor doktor bunu korkutmus. Ikizlerden biri kayboldu digerinde de kromozom bozuklugu olabilir ikili uclu yapamayiz sana demis ve direk amniyosentez demis. Arkadasim korkuyor cunku amniyosentezinde riskleri var. ultrasonda bebegi gayet iyi gorunuyormus haftasiyla filan uyumlu, ben sakin yaptirma dedim ama ici icini yiyor tani. Git baska bi doktora bebegini 4d ultrasonda renkli gor icin bi rahatlasin elini ayagini tam bi sekilde gor icinde korku kalmaz dedim.
Ankarada bulunan arkadaslar sizler hangi doktora gidiyorsunuz, bebeginizi 4d goruyo musunuz? Goruyosaniz eger bana yazabilir msiniz? Arkadasimin arastirma durumu yok o yuzden ben sizden ogrenip ona yazicam.. muayene ucreti filan ne kadar?
Gittigi prof her seferinde sen normal hamile degilsin risklisin deyip duruyormus. Normal hamile olmama sebebi de kaninda pihtilasma oldugu icin igne ve hap kullanmasi. Boyle sacma sapan bir dusunce olabilir mi??
Allah acil şifa versingünaydın kızlar nasılsınız ?
benim baya canım sıkkın kız kardeşim de böbrek yetmezliği çıktı böbrek nakli olması lazım aileden verebilecek kimse yok herkes te şeker ve tansiyon var ağlamaktan mahvoldum elden birşey de gelmiyor şimdilik bekliyoruz
Amniyosentez çok riskli suyu gelme ihtimali var eğer para durumu kötü değilse fetal DNA ya da nifty testi var onları yaptırsın doktorların çoğu hep en kötü ihtimal üstünde duruyorAnkarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Arkadasim hamile, 14 haftalik, once iki kese goruldu ama biri hic gelismedi digeri masallah iyi. Hacettepe de prof bi doktora gidiyor doktor bunu korkutmus. Ikizlerden biri kayboldu digerinde de kromozom bozuklugu olabilir ikili uclu yapamayiz sana demis ve direk amniyosentez demis. Arkadasim korkuyor cunku amniyosentezinde riskleri var. ultrasonda bebegi gayet iyi gorunuyormus haftasiyla filan uyumlu, ben sakin yaptirma dedim ama ici icini yiyor tani. Git baska bi doktora bebegini 4d ultrasonda renkli gor icin bi rahatlasin elini ayagini tam bi sekilde gor icinde korku kalmaz dedim.
Ankarada bulunan arkadaslar sizler hangi doktora gidiyorsunuz, bebeginizi 4d goruyo musunuz? Goruyosaniz eger bana yazabilir msiniz? Arkadasimin arastirma durumu yok o yuzden ben sizden ogrenip ona yazicam.. muayene ucreti filan ne kadar?
Gittigi prof her seferinde sen normal hamile degilsin risklisin deyip duruyormus. Normal hamile olmama sebebi de kaninda pihtilasma oldugu icin igne ve hap kullanmasi. Boyle sacma sapan bir dusunce olabilir mi??
Yanlış yazmışım canımYükselmiş canım düşse yine iyi
İkiz gebeliklerde tarama testi onerilmiyor diye biliyorum emin olmamakla birlikte detaylı ultrason öneriliyor . arkadaşım ikiz hamileydi detayliya girdi sadece.detaylida sorun görürse doktor amniyosentez önerir yine de.ama okadar çok yaptıran var ki bence çok ön yargılı olmamak gerekiyor.tabikide öncelikle detayliya girsin gecikmeden .Ankarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
gecmis olsun Allah sifa versin canimgünaydın kızlar nasılsınız ?
benim baya canım sıkkın kız kardeşim de böbrek yetmezliği çıktı böbrek nakli olması lazım aileden verebilecek kimse yok herkes te şeker ve tansiyon var ağlamaktan mahvoldum elden birşey de gelmiyor şimdilik bekliyoruz
Kizlar az hareket eder diyorlar zaten bakalim dogduklarinda nasil olacaklar, oglum karnimda firtina gibi estirirdi ama inanilmaz sakin bir bebekti ve hala oylebiz aynıyız ama ben pek hissetmiyorum pek derken mesela bir kaç gun önce bir hareket hissettim 2 gun olmuştur bir daha bişey anlamadım benım de ikinci bakalım 2 hafta içinde gelir herhalde güçlü tekmeler ablası gibi zarif olursa bilmem kızımı 22 haftalık hissettim ve gebelik boyunca çok zayıftı hareketleri. doğduktan sonra da aynı oldu çok sakin bir bebekti suan da öyle sakın ve ağırbaşlı bir kızım var
allah sifa versin inşallah bulunur bir çözümü
gecmis olsun canim, saglik ocaginda biraz zor duyuluyor bende p.tesi gitti belki duyamayabiliriz dedi ama duyduk sukurAile hekimine gittim kızlar. Kan tahlili ve idrar tahlili istedi. Aç gitmiştim kan verdikten sonrasını hatırlamıyorum. Sedyede açtım gözümü. Tansiyonum 7 5 ti babamı çağırmışlar. Kalp atışını duyamadık
Ebe derinde o yüzden sen duyamıyorsun. Ben görüyorum dedi insallah iyidir. Babam yanımda durdu birşeyler yedim taksi tutup ise geldim. Kafam güzel ama telefonu masaya koyuyorum sanıp yere atıcak kadar
bende o testlerden bahsettim canim ama bu 4.hamileligi ve maddiyat olarak cok zorlandilar o testleri yaptiramazlar su an icinAmniyosentez çok riskli suyu gelme ihtimali var eğer para durumu kötü değilse fetal DNA ya da nifty testi var onları yaptırsın doktorların çoğu hep en kötü ihtimal üstünde duruyor
Canim ben normal bir doktora gidiyorum simdi arkadasin durumu icin prof olmasi baya baya bilgili olmasi gerek sanirim ama ankarada duydugum bikac doktor var.Ankarada ki arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var...
Doktoru detayliyi onermemis kromozom bozukluk detaylida gozukmez demis. Ikizlerden biri kendiliginden kayboldugu icin saglam olan bebekte de bi sikinti olabilir diye istemis amniyosenteziİkiz gebeliklerde tarama testi onerilmiyor diye biliyorum emin olmamakla birlikte detaylı ultrason öneriliyor . arkadaşım ikiz hamileydi detayliya girdi sadece.detaylida sorun görürse doktor amniyosentez önerir yine de.ama okadar çok yaptıran var ki bence çok ön yargılı olmamak gerekiyor.tabikide öncelikle detayliya girsin gecikmeden .
Doktoru detayliyi onermemis kromozom bozukluk detaylida gozukmez demis. Ikizlerden biri kendiliginden kayboldugu icin saglam olan bebekte de bi sikinti olabilir diye istemis amniyosentezi
Arkadasimin gittigi de prof canim hacettepe mde, muayene ucreti filan baya yuksek. Ama kiz bi gun olsun mutlu cikmiyor muayeneden, surekli korkutup duruyormus surekli sen normal hamile degilsin diyormus halbu ki dusuk tehlikesi filan hicbiseyi yok sadece kan sulandiri igne ve hap kullaniyorCanim ben normal bir doktora gidiyorum simdi arkadasin durumu icin prof olmasi baya baya bilgili olmasi gerek sanirim ama ankarada duydugum bikac doktor var.
Prof. Dr. Göğşen Önalan baskanet üniversitesi
Prof Dr. Ahmet Erdem Mehmet Erdem bunlar ikiz ikisde prof ama hangisi daha iyi bilmem gazi universitesindeydiler ozel muayne acmia olabilirler. bi arkadas anlatmisti yanlis hatirlamiyorsam dogumda annelerini kaybetmisler o yüzden ikiside kadin doğum doktoru olmus ve oldukca basrilar göğşen hoca hakkinda da ucu hakkinda bir nette ararsa baya yorumlar var ama ucretleri hakkinda bilgim yok benim bildiklerim bunlar bilen baska arkadaslarda yazar
Özel doktoru dediyse bunu devlete gidip bir araştırma hastanesine sevkini istesin .orda detaylı inceleme yapılır.gercekten amniyosentez gerekiyorsa onlar karar veriyor.zaten özel hastane doktorları bu gibi durumlarda bir profesör e gidin diyor o yüzden araştırma hastanesine gitmesi iyi olur.ozel muayenehanesi olan prof a gitse maddi imkanlar çok zorlayabilir ve amniyosentez her prof yani muayenehanede yapılmıyor diye biliyorum devlet kurumu olmasu gerekiyorDoktoru detayliyi onermemis kromozom bozukluk detaylida gozukmez demis. Ikizlerden biri kendiliginden kayboldugu icin saglam olan bebekte de bi sikinti olabilir diye istemis amniyosentezi
Dusunmuyor canim zaten o da istemiyor amniyosentezi ama doktor korkutmus simdi kafasi karmakarisik ya bi sorun varsa diye korkuyorVarsa ne yapmayı düşünür aldıracak mi ?
Hacettepe uni hastanesine gidiyor canim orasi arastirma hastanesi oluyor sanirimDevlet hastanesine gidip vi
Özel doktoru dediyse bunu devlete gidip bir araştırma hastanesine sevkini istesin .orda detaylı inceleme yapılır.gercekten amniyosentez gerekiyorsa onlar karar veriyor.zaten özel hastane doktorları bu gibi durumlarda bir profesör e gidin diyor o yüzden araştırma hastanesine gitmesi iyi olur.ozel muayenehanesi olan prof a gitse maddi imkanlar çok zorlayabilir .
Dusunmuyor canim zaten o da istemiyor amniyosentezi ama doktor korkutmus simdi kafasi karmakarisik ya bi sorun varsa diye korkuyor
Canım kromozom bozukluğu detaylı ultrasonda gozukmeyebilir .eğer disinda bi sorun varsa gözükür. Tüp bebek yapan arkadaşlardan çok kişide ikiz olup biri gelişimini tamamlayamadan kayboldu diğeri sağlıklı doğdu . Ki bazılarının bebeğinin gelişimi duruyor ama patalojiye gonderdiginde sağlıklı cikadabiliyor . Bebeği jnsallah çok sağlıklıdır stres yapmasın . Doktor sadece en kötü ihtimal üstünde durmuş .gecmis olsun Allah sifa versin canim
Kizlar az hareket eder diyorlar zaten bakalim dogduklarinda nasil olacaklar, oglum karnimda firtina gibi estirirdi ama inanilmaz sakin bir bebekti ve hala oyle
gecmis olsun canim, saglik ocaginda biraz zor duyuluyor bende p.tesi gitti belki duyamayabiliriz dedi ama duyduk sukur
bende o testlerden bahsettim canim ama bu 4.hamileligi ve maddiyat olarak cok zorlandilar o testleri yaptiramazlar su an icin
Proflar temkinli yaklaşıyor. Benim durumuma benzettim tek kese bendede basta gelişmedi. Fetal dna istedi bende yaptırdım. Temiz çıktı ama hala riskli kategoridesin diyorlar. Kan sulandırıcı ve coraspin bende kullanıyorum. Şimdide detaylıda problem çıkabilir diyorlar. Bence çok paniklemesin. Bana dünya kadar neden saymışlardı kanama var kesesi küçük bağırsaklarında parlaklık diye ona rağmen cok şükür iyiyiz. Ben istanbuldayim doktor konusunda yorumum yok malesefArkadasimin gittigi de prof canim hacettepe mde, muayene ucreti filan baya yuksek. Ama kiz bi gun olsun mutlu cikmiyor muayeneden, surekli korkutup duruyormus surekli sen normal hamile degilsin diyormus halbu ki dusuk tehlikesi filan hicbiseyi yok sadece kan sulandiri igne ve hap kullaniyor
Him evet doğrudur canım ozaman bilmiyorum amniyosentezde 200de 1 düşük ihtimali var ama bence yaptirilmayacak bir test değil .kesin sonuç veren bir test.fetal DNA kar İkizler için yapılıyor mu bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar cevap yazar belki.Aldirmayi düşünmüyorsa tabiki de bunları yaptırmaya gerek yok.zaten amniyosentez için haftası daha erken.Aslinda detayliya bir baksa doktor nolur sanki anlamıyorum bazen doktorlarıHacettepe uni hastanesine gidiyor canim orasi arastirma hastanesi oluyor sanirim
sağol canım teşekkür ederimgecmis olsun Allah sifa versin canim
Kizlar az hareket eder diyorlar zaten bakalim dogduklarinda nasil olacaklar, oglum karnimda firtina gibi estirirdi ama inanilmaz sakin bir bebekti ve hala oyle
gecmis olsun canim, saglik ocaginda biraz zor duyuluyor bende p.tesi gitti belki duyamayabiliriz dedi ama duyduk sukur
bende o testlerden bahsettim canim ama bu 4.hamileligi ve maddiyat olarak cok zorlandilar o testleri yaptiramazlar su an icin
amin sağol canımAllah acil şifa versin
Canım Hacettepedeki prof bilmem ama her insanin bir olmadigi gibi her profta bir degil hatta bazi doc. Proflardan çok daha iyi ve bilgili ben bu üçü hakkinda iyi yorumlar duymuştum netten bakmak isterse bakabilir. Ama muayne ucreti ne degil ne değildir hiç bilmiyorum canim Allah yardımcisi olsun insallah iyi sonuçlarla gelir.Arkadasimin gittigi de prof canim hacettepe mde, muayene ucreti filan baya yuksek. Ama kiz bi gun olsun mutlu cikmiyor muayeneden, surekli korkutup duruyormus surekli sen normal hamile degilsin diyormus halbu ki dusuk tehlikesi filan hicbiseyi yok sadece kan sulandiri igne ve hap kullaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?