2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
kızlar iyi geceler herkese;:anneadayı:

ben ayın 6 sında ayrıntılıya gidiyorum.. doktorumun dikkat etmesi gerekenlerle ilgili liste yaptım ki özellikle soracağım bunları.. :KK51::KK51:

Sizce ekstra neler ekleyebilirim listeme? Çünkü gerçekten önemli.. bir kayıp yaşadım bunda hiçbirşeyi gözardı etmek istemiyorum..

Başka ne sorabilirim aklıma geldikçe ekliyorum ama

• Yarık damak (ailede var )
  • Kalp damarları- kalp delik vs
  • Serviks uzunluğu
  • bebeğe giden kan akışı
  • rahime giden kan akışı (çentiklenme, notch)
  • böbrek bağırsak fonksiyonları-idrar torbası ( zaten bakıyorlar ama bende bir ara beyazlık görülmüştü ya özelikle dikkat ediyorum)
  • suyu- plesanta görünümü ve yapısı
  • plesanta yerleşimi

Kuzum ya bn dün ayrıntılı yaptırdım ama rapora uterin arterde çentik yazıo.Geçenlerde böyle birşeyden bahsedilmişti sanırım .Senin bilgin vardr diye düşündüm :KK16:

Kızlar bugün bebeğimi kaybettim. Dün gece kanama oldu ve suni sancıyla anca bu sabah bebeğimi ölü şekilde doğurdum. Rahim ağzı yetmezliği varmış. Dua edin Rabbim yardım etsin bana.

Allahım yardımcın olsun inşallah .Ölü bir bebek doğurmak ne denli zordur blirim.24 haftalıkken ilk bebeğimi kaybetmiştim .
Allahım bundan sonra gönlüne göre versin inşallah.Sabır diliyorum.

Kuzum ya bn dün ayrıntılı yaptırdım ama rapora uterin arterde çentik yazıo.Geçenlerde böyle birşeyden bahsedilmişti sanırım .Senin bilgin vardr diye düşündüm :KK16:

canım tek taraflıysa 26. haftaya kadar geçiyor merak etme.. geçmese bile en fazla bebeğinin gramı biraz düşük olur..

çift taraflıysa dikkat edilmeli.. doktorun aspirin falan verebilir.. tansiyonun falan çıkmasın.. tek taraflıysa bile sen aspirin iste.. çentiklenme geçer..

Allah korusun tansiyonun falan çıkar..

canım tek taraflıysa 26. haftaya kadar geçiyor merak etme.. geçmese bile en fazla bebeğinin gramı biraz düşük olur..

çift taraflıysa dikkat edilmeli.. doktorun aspirin falan verebilir.. tansiyonun falan çıkmasın.. tek taraflıysa bile sen aspirin iste.. çentiklenme geçer..

Allah korusun tansiyonun falan çıkar..

Hergün coraspin içiyorum sanırım çift tarflı raporda iki ölçüm vardı bu yazının yanında . PI 1.1 - 1.3 gibi .tansiyon problemim var zaten ilaç içiyorum hergün.Kafamı çok kurcaladı açıkçası :(

Hergün coraspin içiyorum sanırım çift tarflı raporda iki ölçüm vardı bu yazının yanında . PI 1.1 - 1.3 gibi .tansiyon problemim var zaten ilaç içiyorum hergün.Kafamı çok kurcaladı açıkçası :KK43:

evet iki taraflı.. ama PI 2.45 in üstüne çıkmadığı sürece çok tehlikeli değil.. tansiyonuna çok dikkat et canım sürekli kontrol et..benim doktorum geçen gebeliğimde 30 dan sonra dikkat etmelisin demişti önemsememişti ve ben 29. haftada gebelik zehirlenmesi geçirdim..
Senin çentiklenme çok değil 3-4 hafta sonra tekrar baktır ayrıntılı yaptır yine yada doktoruna ısrar et baksın sürekli.. Sen üstünde dur canım. Doktorlar önemsemiyorlar. Müşterileri çok nasılsa biri kaybeder diğeri doğurur..

Bende salı günü gideceğim en son tek tarafta vardı çentik ama inşallah kaybolmuştur.. yada 26 ya kadar kaybolur umarım..

evet iki taraflı.. ama PI 2.45 in üstüne çıkmadığı sürece çok tehlikeli değil.. tansiyonuna çok dikkat et canım sürekli kontrol et..benim doktorum geçen gebeliğimde 30 dan sonra dikkat etmelisin demişti önemsememişti ve ben 29. haftada gebelik zehirlenmesi geçirdim..
Senin çentiklenme çok değil 3-4 hafta sonra tekrar baktır ayrıntılı yaptır yine yada doktoruna ısrar et baksın sürekli.. Sen üstünde dur canım. Doktorlar önemsemiyorlar. Müşterileri çok nasılsa biri kaybeder diğeri doğurur..

Bende salı günü gideceğim en son tek tarafta vardı çentik ama inşallah kaybolmuştur.. yada 26 ya kadar kaybolur umarım..

Valla haklısın.Önceki gebeliğimde bunlara hiç bakıldığını dşünmüyorum hatırlamıyorum bile düşün. evet sık sık baktırmalıyım.teşekkür ederim canım benim :KK200::KK5:

Herkesin hamilelik lohusalık sureci çok farklı oluyor canim mesela bende depresyon gecirir gibiyim hicbir sey yapmak istemiom Allahin gucune gitmesin kendimi cok yorgun hissediyorum hicbir sey yapasim yok bende tek basima sayilriim annemler uzakta Allah yardim etsin bizlere insAllah bu durumlarimiz geçer

Yani bazılarımız daha güçlü bazılarımız da böyle.. geçecek bi şekilde..

Tüp olduğu için 12. Haftada ölçülmüştü alttan ölçülmesi gerekiyormuş. 3,5 çıktı iyi dedi doktor. 21. Haftada tekrar ölçülecek dedi. Bugün bakılacaktı randevu almıştım. Ama bebeğim 21+2 de veda etti annesine. Görseniz her şeyi olmuştu. O kadar büyük beklemiyordum. Kocaman bebek.

Ölçüldüğünde iyiymis gercekten.ve sertlesmeler normal bisey hepimizde her gun oluyor kendini suclama fark etmemisim gibi.kader bu alin yazisi degistirilemeyecek bisey sinav.Allah sinavinda sana yardım etsin muvaffak etsin canim arkadasim dualarim seninle

Bir ben böyleyim sanıyordum.. ani ağlamalar, yılmalar, yıkılmalar, yorulmalar, kendini anlatamamalar..

Aslında değilim diye zannediyordum, yani farklı bir şehire evlenmeyi ben istedim ısrarla sadece eşimle ikimizin bir dünyası olsun istedim, ama sonraları eşiminde yoğunluğundan olsa gerek boşluğa düştüm. Çok yalnız hissediyorum kendimi, mesela bebeğim büyüyecek ve sıkılmaya başlayacak her gün avmye ya da parka gidilmez ki, ne yapıcam nasıl avutucam onu ben ?
Canım senin anlattığın bütün herşeyi ben 5 yildir yaşıyorum ki ben çok popüler bir insandım evlenene kadar bir dakikam bile yanlız geçmezdi o kadar çok çevrem vardı fankulubum felan vardi düşün simdi bende Senin gibi ailemden arkadaslarimdan uzağım kimsem yok bu şehirde kayinvalideye yakınım keşke onada uzak olsaydım ilk cocugumda burnumdan geldi çocuğu kendinin zannetti benden kiskandi yaptığım herşeyi eleştirdi bu çocuk zayıf beslenmiyor diye diye çocuğu yemekten soğuttu şimdi oğlum yemek yemekten nefret ediyor cok sinirli agrasif bi cocuk oldu sadece benimleyken sakin lohusaligimi burnumdan getirdi oğlum 4.5 yaşında hala kayinvalidenin yaptığı hasarı düzeltmeye çalışıyorum cocugumda sen çok sabırlıdır başka anne olsa bu çocuğu döve döve öldürürdü diyor (keza kendi birgün çok kötü dövmüştü oğlumu ona emanet ettigimde) tabi kimse ben bu çocuğu bu hale getirdim demiyor senin büyüttüğün çocuk diyor çıkıyor işin içinden bence cocugunu yanlız buyutucek anneler çok şanslılar çünkü kendi istedikleri gibi buyutucekler başkalarının istediği gibi değil oyuzden yalnızım diye üzülme canım bi zaman sonra yanlizligada alışıyor insan ve yalnızlık güzel bi arkadaş oluyor insana

rapunzelesk rapunzelesk canım kaç haftalık oldunuz ilk bebişin mi? birde nasıl ayırıyorsun gaz mı kas hareketimi bebek hareketi mi ben 20+6 oldum anlamadım yani hareket ediyor mu gaz mı kas hareketimi
19.haftadayım canım.benim 1 haftadır başladı.gaz hissinden farklı önce mini mini dokunup sonra vuruyo.disardan da gorulebiliyo zaten.tatli birşeyler yedikten sonra karninda kasiklarinda boyle gıdıklama bazen baskı gibi oluyo .içerde birşey yürüyormuş gibi .ancak bu kadar tarif edebildim :)

Kızlar bugün bebeğimi kaybettim. Dün gece kanama oldu ve suni sancıyla anca bu sabah bebeğimi ölü şekilde doğurdum. Rahim ağzı yetmezliği varmış. Dua edin Rabbim yardım etsin bana.
Ah ne diyosun o kadar uzuldum ki anlatamam Rabbim sabrini versin insallah daha önce anlaşılmadı mı ki benimde böyle bi durumum var her yüreğim ağzımda yaşıyorum resmen o yüzden seni çok iyi anlıyorum rabbim yardımcın olsun insallah

19.haftadayım canım.benim 1 haftadır başladı.gaz hissinden farklı önce mini mini dokunup sonra vuruyo.disardan da gorulebiliyo zaten.tatli birşeyler yedikten sonra karninda kasiklarinda boyle gıdıklama bazen baskı gibi oluyo .içerde birşey yürüyormuş gibi .ancak bu kadar tarif edebildim :)
Ilk bebeğim bu arada.ilklerde 21 22. Ye kadar hissetmemek normal diyorlar.sen içine kuşku düşürme her bebek be her bunye farklidir

Kızlar pubik ağrı yaşayan var mı? Çatı ağrısı yani bikini bölgesinin komple agrimasi gibi düşünün. 3 gündür yaşıyorum yürüyünce daha da kendini hissettiriyor bıçak saplanir gibi oluyor
Biraz araştırdım genelde 30 haftadan sonra bebek agirlastigi için ve pubik kemik ayrıldığı için olur diyorlar ama ben daha 22 haftaligim :KK43:
Tecrübeli anneler çatı ağrısını kaçıncı haftada yaşamaya başladınız?

Rabbim korusun canım yaa.. Allah bağışlasın inşallah.. Rahim ağzı yetmezliği ölçülüyormuş.. Ölçse aslında doktorlar.. En azından detaylı ultrasona bu da eklense.. Kontrol etmezlerse biz nasıl bileceğiz ki?
Cnm detaylıda ölçülüyor kadın doğumcular olmuyor malesef ben 11 haftada yaptirmistim detaylı o zaman olcmuştu

Back
X