• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar, merhaba..
Erkek bebeklerin sünneti ne zamana kadar yapılıyormuş, bileniniz var mı? Birde sünnetten sonra ağrı, sızı çok oluyor mu? Ateş çıkıyor mu? İlaç kullanıyor mu, işe yarıyor mu? Bilgisi olan, yaptıran var mı? Babasını bekleyeyim dedim ama oğlum çok zorlanıyor, idrarını yaparken..
tatlım aradaki yazıları okumadan yazıyorum belki cevap veren olmuştur. Emeklemeden önce kestirmek doğruymuş çünkü dönmeye başladıklarında sürtünme oluyormuş.Heralde oda 5-6 aylıkken başlıyor.Arkadaşım 2 oğlunuda erkenden yaptırdı ve çok rahat diyor.Birini 2 aylıkken yaptırmış diğerini 15 günlükken bana da bekleme diyordu 40 çıkmasını diyordu,erken olan daha kolay olmuş.Bende yaptıracaktım ama hep özel hastanelerden doktor ismi veriyor burdaki arkadaşlarım bende devlette istiyorum bu artık.Bide bazı hastanelerde bebeği alıp ameliyathanede kesip getiriyorlarmış ben öyle olsun istemiyorum en azından babasını alsınlar ameliyathaneye yanlışmıyım ya.Özeller genelde öyleymiş.Devlette nasıl bilen varsa benide bu konuda aydınlattsın kızlar

Canım anlattıklarının aynısını bizde yaşıypruz dün hemşire şakın biberonla verme dedi 3 hafta sürer unutması dedi gece sütüm azaldı bastı çığlığı kendimi sağdım 20 cc anca çıktı onu kaşıkla verelim dedik resmen biberon sanıyor ağladı artık dayanamadık verdik bizde içince rahatladı 40 cc de mama yaptık uyudu sonra sabaha kadar emiyor arada böyle huysuzluk yapıyor çok aç benimkide
Canım size bunu yazdıktan sonra arkadaşımla konuştum şu az önce yazdığım erken sünnet yaptıran.Pompaya güvenme dedi bazen öyle olabiliyor ama sen ağlasa bile ısrar et dedi sütün ancak öyle artar dedi.Yoksa mamaya tamamen döner ki kızlar benimki öyleydi.Birde aile hekimim doğumdan sonra eşime kesinlikle emzirsin süt gelmiyor aç kalıyor bebek diye düşünmesin demiş.Öyle düşünüyorsa aklına Afrikada anneler gelsin onlarda bile o düşük beslenmeye rağmen emzirip süt getiriyorlar demiş.Ben tabi bunu kulak arkası etmiştim ama haklıymış adam.Biz doymadığında oyalıyoruz ya dışarı çıkarıp gezdiriyoruz ya evde elden ele geziyor bir sağ göğüs bir sol göğüs sonra tekrar aynı sırayla beslemeye sütümü getirmeye çalışıyorum inşallah işe yarıyordur.Bazen bakıyorum emiyor 10 dakika sonra bırakıyor çocuk sıkıyorum göğsümü hiç damla bile gelmiyor bekliyorum aynı göğsü tekrar emdiriyorum.Şuan 3 gündür hiç mama vermedim .

Kızlar doğum parası yatmış bana ,siz de kontrol edebilirsiniz, PTT numarası 444 17 88 burdan öğrendim ben bana mesaj falan gelir saniyordum. 2.cocuk için 400 yatmis.

ayni canim senle ayni durumdayim inan emzik gibi hissediyom kendimi oynuyo resmen sutumuz yetiyo eminim kilo alimi iyiyse sıkınti yok dedi doktorum ben ondan rahatladim az yoksa bende de durumlar wahim hic bi sekilde kendime wakit ayiramiyorum ew yemek bulasik bebek baska bisi yok 50 gundur ve cok bitik durumdayim ama sabir sadece sakin olmaya calisiyorum
doğru bak ben de arada acaba kilosu artıyormu diye sorguluyorum ama artıyor heralde çünkü kıyafetleri küçük geliyor.Çok zor valla annem olmasa bitmiştim sabır bazen saat başı bazen yarım saatte bir emmek istiyor aynı dediğin gibi emzikleriyiz valla :))) Ne zaman bitecek ve düzene girecek acaba miniklerimiz bizde rahat bir nefes alacağız.

kaju kaju canım banada doğumdan sonra devam et dediler bende decavit kullanıyorum ama çok düzenli değil arada aklıma gelirse alıyorum ....süt yaparımı hiç bi bilgim yok kontrolde doktoruma sorayım yazarım canim
Canım yarın başlıyorum inşallah iyiki sormuşum size 1 hafadır almıyordum

Meme yarası için genel cerrahiye gitmistim bu arada o söylemişti. Birde sağımla süt artırabileceğimi söyledi ama sağdığımda yara oluyor kızımı emzirdigimde değil
Ben göğüs kalkanıyla rahat ettim en azından kıyafetlere değip acımıyor birde dinleniyor o arada ,birde sık sık (günde 4-5 kere göğüslerimi soğuk suyla yıkıyorum çok rahatlatıyor aklında olsun.Bezlede yapabilirsin yıkayıp

Sağol canım rahatladım, Çünkü gaz çıkarıyor alttan ama kaka yapmayınca tedirgin oldum. Bir anda oldu iki gün önce yapıyordu günde iki üç kez.
sen bebisin ayaklarini usutmemeye dikkat canim gonlunu icini serin tut. her bebis yasiyo. benimkide bir bakiyorum gunde 3 kez yapyo bi bakiyorum 3 gun yapmiyo bi anda dolduryo bezi. masajini yap banyosundan sonra gaz cikarmasi icin hareket ettir. sırtını ov karnini ayak altini. bole bole buyuycekler.

doğru bak ben de arada acaba kilosu artıyormu diye sorguluyorum ama artıyor heralde çünkü kıyafetleri küçük geliyor.Çok zor valla annem olmasa bitmiştim sabır bazen saat başı bazen yarım saatte bir emmek istiyor aynı dediğin gibi emzikleriyiz valla :))) Ne zaman bitecek ve düzene girecek acaba miniklerimiz bizde rahat bir nefes alacağız.
oturmaya net gormeye basladimmi rahata kavusmaya baslanyo canim ilk oglumdan biliyorum. :deli: ama o zamanda diş derdi sular akıyo agzindan ateş oluyo. falan ama bu hallerinden daha kolay oluyo o kesin.:süslü:

E Eliza7979 canım bebeğin 5 günden fazladır yapamıyorsa kabızdır yoksa normal 5 güne kadar normalmiş bizde sorduk hemşireye hiç birşey yapmanıza gerek yok demişti,geç kaka deniyormuş ama bende günde 2-3 kere poposuna kulak temizleme çöpüyle zeytinyağı sürmüştüm ertesi günü bulmamıştı kakasını yapması.

kizlar benim goguslerim buyuk 90/95 sutyen benim kendimde iri yapiliyim yani 78 kiloyum suan:KK43:
ben su ter icinde kaliyorum gunde 3 kez ilik suya giriyorum. elbise kalmiyo yeminlen zaten eski hic birseyim ustume olmuyo karnim balon gibi goguslerde ayni hem cirkin hissediyom hemde sanki hic bu durumu atlatamiycak gibi sutyen takabilyo musunuz yada brnim gibu olanlar nasil rahat ediyonuz kixlar kocamla iyce koptuk kanka gibiyiz:işsiz: hic kendimde degilim

Desene hiç dur durak yok artık bize:skandal:
ben ilk oglumda gercek şu ki canim.malesef ama maleseff sunnet ettirdim disleri cikti bezden kurtardim sonraaaaa emzirmeyi 2 yasinda biraktirdimmm we gece uykudan uyanmamaya ne zaman basladik o zaman oh dedim. we suan tekrara basa sardik cok zor bu sefer daha zor

ben ilk oglumda gercek şu ki canim.malesef ama maleseff sunnet ettirdim disleri cikti bezden kurtardim sonraaaaa emzirmeyi 2 yasinda biraktirdimmm we gece uykudan uyanmamaya ne zaman basladik o zaman oh dedim. we suan tekrara basa sardik cok zor bu sefer daha zor
:KK17: bunları dedğin iyi oldu,2. yi 2 yıl sonraya atmayı artık ciddi ciddi düşünüyorum

canım sşimdi bu yazdığını okudum yarın kahvaltıdan sonra bende vitaminimi kullanmaya karar verdim sağolasın.:KK68:

canımcım erkekler özellikle geceleri maalesef servis dışı oluyorlar valla ben ağlamaya başlayınca bazen ellemiyorum oda kalksın biraz ilgilensin diye benimki ilgileniyor ama pek hoşnut değil uykusuz kalıyorlar diye haspam tabiki :)))
Kuzum git annenlere bak ben annemlerdeyim Allaha şükür çok faydası oluyor,bazen dönsekmi diyorum onada soruyorum yapabilirmiyiz diye o da atlıyor hemen dönelim ne olcak hallederiz diyor(halbuki gece 5ten sonra oğluma annem bakıyor biz uyuyoruz sadece emzirmeye getiriyor yanıma,merak ediyorum annem yokken kendisimi oyalayacak 5ten sonra :63:)
Sen yıka tatlım minnoşunu en sonda da lavanta yağı kat suyuna öyle üstüne dökerek durula bak nasıl uyuyor en az sana 2 saat verecek uyuman için
kizlar benim goguslerim buyuk 90/95 sutyen benim kendimde iri yapiliyim yani 78 kiloyum suan:KK43:
ben su ter icinde kaliyorum gunde 3 kez ilik suya giriyorum. elbise kalmiyo yeminlen zaten eski hic birseyim ustume olmuyo karnim balon gibi goguslerde ayni hem cirkin hissediyom hemde sanki hic bu durumu atlatamiycak gibi sutyen takabilyo musunuz yada brnim gibu olanlar nasil rahat ediyonuz kixlar kocamla iyce koptuk kanka gibiyiz:işsiz: hic kendimde degilim
Bence burada ben dahil olmak üzere herkes kocasıyla koptu şu an vucudumuz eski halini anca alacak hormonlarınız yerine gelecek normal yani bunun için sıkma kendini, biz de neredeyse iki aydır aynı yatağı paylaşamıyoruz özlüyorum ama hormonlar bebeğe odaklı :)

Ben evde sütyen takmıyorum beni sikiyor sanki
Sadece dışarı çıkarken takıyorum
Sürekli emzirm k açmak sütyen ilk gebelikte de takmadim beni yoruyor
Eşimle ilişki mi söylemesi ayip hamilelikte bile yapmadık doğum yapalı iki ay oldu hala tık yok kendimi iyi hissedince başlıyoruz biz daha yeni toparlanıp tüm.
Ben kilo verdim doktorumda saşırdı
58 kiloyum gebelik öncesi şimdi 62 kiloya düştüm 4 kilom kaldı eski halime
Ona rağmen eşimle başlamadım Asna fisneye:))

sen bebisin ayaklarini usutmemeye dikkat canim gonlunu icini serin tut. her bebis yasiyo. benimkide bir bakiyorum gunde 3 kez yapyo bi bakiyorum 3 gun yapmiyo bi anda dolduryo bezi. masajini yap banyosundan sonra gaz cikarmasi icin hareket ettir. sırtını ov karnini ayak altini. bole bole buyuycekler.
Bugün 3. Gün oldu, gazını çıkartıyor afedersin fena kokuyor kaka sanıyorum hatta ama tık yok. Masaj yaptım fayda etmedi şimdilik bakalım ne kadar sürecek. Fazla bi huysuzluk yapmıyor ama

Bende kendi basenlerime bakınca eski zayıf günlerimi özlüyorum elbiseleeim olmuyor kizlar
Benim de basenler bacak falan tombul hala, doğumdan önce 51 dim 70 kilo ile doğuma gittim, Doğum yapalı 37. Gün bugün ve ben 61 kilodayim. Sanki kalanı hiç gitmeyecek gibi ne biliyim çok yiyorum Sanki :( boyum var belli olmuyor Herkes doğum yapmamış gibisin diyor ama ben pantolonlarima giremiyorum daha

Back
X