- 26 Temmuz 2013
- 2.291
- 2.814
- 333
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #24.321
Aynen öyle oluyor akciğer gelişimi nefes egzersizi gibiymiş hıçkırık anne karnında yani cok güzel bşy.Hanimlar bu bebişlerin hıçkirmasi nedir hisseded
Niniz varmi benim ki 28 haftadan beri hıçkıriyo arada önceleri günde 4 kez falandı şimdi a 1 2 oluyo 10 dk sürüyo sizde durumlar nasil
Şöyle söyleyim benim hiç belirtim olmadı ilkindeyken. Doğuma gideceğim gece kremsi yoğun bir akıntı geldi 2 kere ama umursamadım zaten çok artmıştı, halen nişan olmadığını düşünüyorum pembemsilik bile yoktu diye. Ama dr onunda nişan olabileceğini söyledi kesin olmamakla beraber. Nişan yoğun ve kıvamlı gelir dedi. Bir de bazı doğum hikayelerinde okumuştum yumurta akı da yaklaşan doğumu gösterir diye. Ama sonucta nişan bile olsa belki haftalar sonra gelicek bebiş.kanlı diildi canım bende ondan süphelendim ama böylede olabiliyomuymuş ki
Büyük ihtimal su değil o zaman gelen. Bende çamaşor değiştirmekten usanıp pede geçtim. Sidikli mi oldum noldum bilniyorum :)
Ben bugün nst yı takıp ettim çok kuvvetli oynadığında kalp atışı nerdeyse 170 175 buldu ve bir kere de kasılma geldi onda da sancı hiç kıpırdamadı o yüzden de galiba biraz rahatladım..kızım herzaman uyurdu bugün hareketliydi nasıp işte ..
Ben biryerde okumuştum doğuma yakın akıntı artar diye ama benm okuduğum doğum hemen oluyor anlamında değil.Zamanı az kalmış şekildeydi zaten doktorda demiş sana cnm az kalmş diye.Bu gece bu kadr yoğun doğum belirtisi gelecek olsaydı nts de doktorun seni eve yollamayacağı derecede bir sancı olurdu yada doktor muayenede anlardı bence.umduğumdan daha sakinim canım aslında ama yinede insan merak ediyo nedir acaba diye su gibi diildi yumurta akı gibi böyle kıvamlı akıntı şeklinde
Çok şaşırdım :)İnsallh iyi biseydir bazen ürkütsede herşeye deger hıçkiran be eklerin midesi gevşek olur demişti bi arkadaş başka bi forumda valla korkutmustu gozumu
Bende aynıyım bu aralar canım. Çok hareketli ve bazen çok acı verebiliyor maşallah oğluma hoşumada gidiyor acı kısmını saymıyorum o biraz korkutuyor baskı yaptığı için.Ben bi kere öyle doktoru aradım dedim 2 saat durmadı hiç bi an bile cok korktum dedim.
Öncesinde yediğin bşyden kan şekerin yüksek olabir dedi ( mısır) yemiştim. Ama genede doktor bebek hareketi iyi oldugunu gösterir herzmaan dedi
aa canım aynısını yaşamışsn resmen banada böyle bi açıklama lazımdı çok saol cidden en azından ne olabileceğini biliyorum çantayı falan kontrol edim ben nolur nolmaz :)Şöyle söyleyim benim hiç belirtim olmadı ilkindeyken. Doğuma gideceğim gece kremsi yoğun bir akıntı geldi 2 kere ama umursamadım zaten çok artmıştı, halen nişan olmadığını düşünüyorum pembemsilik bile yoktu diye. Ama dr onunda nişan olabileceğini söyledi kesin olmamakla beraber. Nişan yoğun ve kıvamlı gelir dedi. Bir de bazı doğum hikayelerinde okumuştum yumurta akı da yaklaşan doğumu gösterir diye. Ama sonucta nişan bile olsa belki haftalar sonra gelicek bebiş.
Büyük ihtimal su değil o zaman gelen. Bende çamaşor değiştirmekten usanıp pede geçtim. Sidikli mi oldum noldum bilniyorum :)
Benimkinin kalp atışı genellile 160 civarı cıkardı. Perşembe günü 182ye cıkıyodu. Dr iyi çıkmış nst dedi. Anlamıyorum nst işinden :))
Benim 180 cktıgında doktor yatış dedi yanı hastaneye yat dedi..bugün bir kadının 180 di aynı benim gibi kalp atısları bebeğin doktor hıc önemsemedi inan ben anlamıyorum doktorlar ı eve git bırseyın yok dedi kadına birde 40 haftalıktı. Hangisi doğru anlamadımŞöyle söyleyim benim hiç belirtim olmadı ilkindeyken. Doğuma gideceğim gece kremsi yoğun bir akıntı geldi 2 kere ama umursamadım zaten çok artmıştı, halen nişan olmadığını düşünüyorum pembemsilik bile yoktu diye. Ama dr onunda nişan olabileceğini söyledi kesin olmamakla beraber. Nişan yoğun ve kıvamlı gelir dedi. Bir de bazı doğum hikayelerinde okumuştum yumurta akı da yaklaşan doğumu gösterir diye. Ama sonucta nişan bile olsa belki haftalar sonra gelicek bebiş.
Benimkinin kalp atışı genellile 160 civarı cıkardı. Perşembe günü 182ye cıkıyodu. Dr iyi çıkmış nst dedi. Anlamıyorum nst işinden :))
araştırırken bende okudum canım akıntının arttığını hayırlısı olsun şuan mesela sancım yok gibi bişey ama akşam baya hissediliyordu benimde isteğim biraz daha dursun hayırlısı olsun ne zaman gelir artık bekleyip görücez :)Ben biryerde okumuştum doğuma yakın akıntı artar diye ama benm okuduğum doğum hemen oluyor anlamında değil.Zamanı az kalmış şekildeydi zaten doktorda demiş sana cnm az kalmş diye.Bu gece bu kadr yoğun doğum belirtisi gelecek olsaydı nts de doktorun seni eve yollamayacağı derecede bir sancı olurdu yada doktor muayenede anlardı bence.
Sen hazırlığını yap canım, için rahat bekle birşey olmasada:) Nişan çok önemli bir belirti değil, doğumun başlaması 1 2 haftayıda bulabiliyormuş ama sancın hafifte olsa halen var sanırım. Tedbir iyidir, bebişte iyi olduguna göre Allah hayırlı zaman ne ise o zaman göndersin inş :)aa canım aynısını yaşamışsn resmen banada böyle bi açıklama lazımdı çok saol cidden en azından ne olabileceğini biliyorum çantayı falan kontrol edim ben nolur nolmaz :)
Benimde aklıma sen geldin. Acaba yatış mı verir, ekstra bişey mi ister diyodum ama dr gayet iyi dedi. Hastaneye yattığımda bile 180leri görmemiştim ben. Valla bende anlamıyorum hepsinin görüşü farklı. Hayırlısı hakkımızda.Benim 180 cktıgında doktor yatış dedi yanı hastaneye yat dedi..bugün bir kadının 180 di aynı benim gibi kalp atısları bebeğin doktor hıc önemsemedi inan ben anlamıyorum doktorlar ı eve git bırseyın yok dedi kadına birde 40 haftalıktı. Hangisi doğru anlamadım
Çok sagol canim aydinlattigin için teşeķürler gerçektenÇok şaşırdım :)
Ben direk doktora sordum aynen şöyle yanıtladı
“hıçkırdığında elini karnına koy ve cok şükür bebeğim ciğerleri gelişiyor” de dedi
Bence senin daha var hissiyat olarak öyle hissettim hemencik doğurcak gibi olsan doktor anlardı yaa yaniaraştırırken bende okudum canım akıntının arttığını hayırlısı olsun şuan mesela sancım yok gibi bişey ama akşam baya hissediliyordu benimde isteğim biraz daha dursun hayırlısı olsun ne zaman gelir artık bekleyip görücez :)
Canım yerinde olsam, tövbeeee bidaha o dangalağı evime koymam!!! Bendede var öyle bi mal, malasef eltim olur kendisi, malasef aynı apartmandayız, yüz vermiom, araya mesafe koydum, aylardır evine gitmem, çokkk rahatımmmValla artık ne diyeceğimi şaşırdım bi de çocuğu var herşeyi dağıtıp ,bi ton laf edip ggitti.yok popom buyumus karnım kuculmus tenim kararmış arabanın rengini neden bunu secmisim çok abartiyomusum hayatta doguramazmisim ..... dün nasıl yoruldum nasıl uyudm bilmiyorum kafana etti valla
Canım valla ben de tövbe ettim,aramam bile ama arayıp durur gelmeden rahat etmez ama artık telefonlarını da acmam hala atamadim üstümden siniri .bebegime aldığım oyuncakları bile çıkarıp çocuğunun eline verdi oynasın diye.hersey ortalık oldu.insan bi düşünür daha kendi kullanmamış heves eder diye.o zaten meraktan geldi bebeğin herseyini kurcaladi ellerini yikamadi bile gün boyu herşeyi karıştırıp gitti.bak yine açtım agzimi :) valla çok öfkelendim ben kimsenin biseyine izinsiz dokunmam laflarimi secerim insanlar ne rahat yaCanım yerinde olsam, tövbeeee bidaha o dangalağı evime koymam!!! Bendede var öyle bi mal, malasef eltim olur kendisi, malasef aynı apartmandayız, yüz vermiom, araya mesafe koydum, aylardır evine gitmem, çokkk rahatımmm
Prima premium care 2 numara aldım bende 3-6 yazıyor açıp baktım canım bence onun boyutu iyi yenidoğan yazıyor üstünde zatenMrb kızlar ben bebek bezi olarak 2 numara prima aldım üzerinde 3-6kg yazıyor siZce 1 numara mı almalıydım ?
Oyyy güzelim bak kendi bebeğin doğsun bak gör Allah sana öyle bir duygu ve güç veriyorki, hiç korkma, o doğduğu andan itibaren senin dünyan olacak. Ayyy o gülenlerin ağzınada küreğin tersiyle çakacaksın ikitane!!!Bugün arkadaşıma gittim yeni Doğum yaptı o da. Bebeği kucağıma vermek istedi yok dedim. Kabul etmedim çünkü nasıl tutacağımı bilemedimkucağıma verdi ama güzel tutamadım oradakiler bana güldü ben ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ben hazır değilim sanırım diyebildim.
O kadar kitap okudum araştırma yaptım ama hiç birşey hatırlayamadım bebek kucağımda ağlayınca. Napıcam ben böyle
Canım valla ben de tövbe ettim,aramam bile ama arayıp durur gelmeden rahat etmez ama artık telefonlarını da acmam hala atamadim üstümden siniri .bebegime aldığım oyuncakları bile çıkarıp çocuğunun eline verdi oynasın diye.hersey ortalık oldu.insan bi düşünür daha kendi kullanmamış heves eder diye.o zaten meraktan geldi bebeğin herseyini kurcaladi ellerini yikamadi bile gün boyu herşeyi karıştırıp gitti.bak yine açtım agzimi :) valla çok öfkelendim ben kimsenin biseyine izinsiz dokunmam laflarimi secerim insanlar ne rahat ya
evet belli olmuyomuş ne zaman olcağı nişanda su gibi bi belirti diilmiş Hayırlı vakitte gelsin kontrol ettim çantamızı hazır herşeyimiz şükür acil dırum olursa alıp çıkıcaz artık.Halen var canım evet gündüzkine göre daha hafif amaSen hazırlığını yap canım, için rahat bekle birşey olmasada:) Nişan çok önemli bir belirti değil, doğumun başlaması 1 2 haftayıda bulabiliyormuş ama sancın hafifte olsa halen var sanırım. Tedbir iyidir, bebişte iyi olduguna göre Allah hayırlı zaman ne ise o zaman göndersin inş :)
Benimde aklıma sen geldin. Acaba yatış mı verir, ekstra bişey mi ister diyodum ama dr gayet iyi dedi. Hastaneye yattığımda bile 180leri görmemiştim ben. Valla bende anlamıyorum hepsinin görüşü farklı. Hayırlısı hakkımızda.
Ayy yazdıklarını okurken kendimi hayal ettim. Tam bir süper kahraman gibi hissettim kendimi.Oyyy güzelim bak kendi bebeğin doğsun bak gör Allah sana öyle bir duygu ve güç veriyorki, hiç korkma, o doğduğu andan itibaren senin dünyan olacak. Ayyy o gülenlerin ağzınada küreğin tersiyle çakacaksın ikitane!!!
Varyaaa o minicik bebeğin için yaptığını başka kimseler için yapmıyacaksın, inan bana, yaşayarak göreceksin.
İlk kızım doğduğunda, sezeryanla oldu, gece uyanıp onu emzirmeye gidiyordum, bebek odası koridorun taaaaaa sonundaydı, normal şekilde yürüyemiyordum, ayaklarımı sürüyerek gidiyordum onu almaya. Yavaş yavaş gidebiliyordum ama hedefimde yavrum vardı, bana muhtaçdı bende onun kokusunu özlüyordum!! Şimdi düşünüorumda, başka kim için gecenin bi yarısı kalkıp sürünerek resmen giderdim acaba, kimse için.
Örümceksen korkan beeeen: parkda oturuyoruZ, yavrum arabasında uyuyo, ayyy küçük örümceğin teki yavrumun üzerinde dolanıo, ben bunu bi tut, ezzz, kenara at!!! Annelik inanılmaz bişey yaaa
Kimseyi takma sen, senden iyi kimseler bakamaz ona, hele bi doğsun kokusu zaten seni aklını başından alacak annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?