- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #24.821
Canım Allah korusun, Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah. Dualarımız seninle. Maşallah minnaka da ne güzel gelişmiş. Hepimiz sağlıcakla kurtuluruz inşallah.Kızlar mrb bugün kontrole gittim haftaya Çarşamba’ya sezaryen günü verdi aslında doktorum ama o günden 1 gün sonraya aldık günümü 36 haftalık Doğum olacak bebeğim şu an yaklaşık 3 kilo haftasından 2 hafta ileri ciğer gelişimi iyi olursa sorun olmaz ama olursa küvese girebilir dedi aslında mart ilk haftası alınacaktı bebek ama dikiş yerlerim ve rahim dikişlerim çok incelmiş eğer beklersek rahim patlar bebeği kaybederiz dedi durum bundan ibaret sizlerden dua bekliyorum ne rahimim alınır inşallah ne de kanamam olur bebeğime zarar gelir risklerim çok inşallah hiçbiri başımıza gelmez
Neden 15 gün sınırı koydu canım? Benimde o haftaya girdiğimde 2540dı. Gününü beklerse 3ü geçer dedi dr. Ama hiç sezaryen vs demedi. Bebeğin dönmesi son saatte bile olabiliyomuş araştırdığım kadarıyla. Bazı dr.larda bunu açıkca söylüyor.Şimdi döndüm eve daha donmemis bizim cocuk 2580 olmuş kilosu eğer on beş güne kadar dönmezse sezaryena alabilirim dedi. Acaba son güne kadar donermi ?
Canım tedbirli ol sen, o akıntıyı ve kasılmalarını takip et. İshal de doğum belirtisi bu ara çoğumuzda var ama..Kızlar dünden beri karnım taş kesilip birkaç dk içinde geri gevşiyor. Yürüyüşten geldim şimdi kasılma yürütmedi yolda durup dinlendim karnımın heryeri sertleşti. Şimdi de çok afedersiniz ishal olmuşum. Tüm bunlar sıkıntıdan mı oldu bilmiyorum. Bir de şeffaf parlak bi akıntı geldi çok az bi kaşık kadar.
Canım bilgiler için teşekkürler, iyi oldu:) benim bu belirtilerim var ama ne zaman sıklaşsa o ara progestan yaptırıyodum geçiyodu. Artık iğnede yok bakalım ne zaman gelicek minnoşlar :) bu arada ciğer geliştirici yeterlidir canım, yoksa çağırıp yaparlardı diye düşünüyorum. O dr.un yaptığı muayenede çatı muayenesi oluyor :)bişey daha hani erken doğum belirtisi dene şey varya ben onu meğer günlerce yaşamışım anlatim sizde kendinize dikkat edin ona göre en azından erken önlem alabilin
ilk önce kasılmalarım sıklaştı bi kaç gün boyunca ve eskisinden daha uzun sert kalıyodu karnım
acayip sık büyük tuvalete çıkıyodum 4kere falan ve ishalimsiydi tam öyle olmasada yakın
ara ara karnımın altından kasığa doğru böyle tatlı bi ağrı vuruyodu hani ishal olursunuzda zor yetişirsiniz ya wcye aynı o tarz
devamlı idrara sıkışık hissediyodum bazen gittiğimde yapmadan döndüğüm yada bi iki damla yaptığım oluyodu
adet olucakmış gibi sancı bunu daha önce doğum yapan tecrübeli kişişere bile sordum herkes normal dedi ama asıl erken doğumun en önemli belirtisi buymuş
bide bu ağrılar yer değiştirince evde dolaşınca bile hiç geçmedi
inşallah işinize yarar kızlar iyi dinleyin kendinizi vücudunuzu anormal bişey olduğunu fark ettiğinizde mümkünse dra hemen görünün
Aynen dememe gerek var mı bilmiyorum ama aynen :)Canım benim adet agrılarım arada olmaya başladı mesala bazen sağa sola döndüğümde hemen kasıklarıma ağrı giriyor herhalde normal diyorum birde cidden akıntım çok çoğaldı ya enfeksiyon var yada bu da normal bilmiyorum hareketlerini takıp ediyorum gelırsede gelsin ..
Bende aynı düşüncedeyim canım, akıntı yine geliyor az ve sık. Batmalar, keskin sancılar halen oluyor alt tarafta. Kontrol yakınmış canım sor bakalım ne diyecek. Ben azcık evin içinde dolansam bebek aşağı yığılmış gibi acıtıyor ve semsert oluyor.y4zy4qmurum sen nasıl oldun canım ben enfeksiyondan şüphelenmeye başladım açıkçası ..çünkü arada alt tarafıma sanki iğne batırıyorlat öyle sancı giriyor sonra akıntı geliyor...akıntım az da olsa gün içinde gelmeye devam edıyor .bakalım cuma tekrar gideceğim bu sefer sorayım...
evet canım aynen öyleAyy elinin hepsini mi soktu
Üçüncü doğumum olacak daha hiç çatı muayenesi olmadım
Canım en geç ayın 10 na alırım ama ayın 10 a kalmazsin gibi dedi suyumda azalma varmıs sınırda dedi cuma tekrar gidip detayli muayene olcam bizde durum bu bakalım cuma ne dicekP portakal bebekkk canım senin kontrol bugündü dün yazmıştın bana,nasıl geçti?
evet öğrendim çatıymış halloldu arada oda sevindim tekrar yapmaz heralde :) aman ihmal etme belirtileri canım benim nişan gelmese hala normal normal dicektim :) dursunlar ya az daha yaramazlar valla şu 10gün bi geçse başka bişey istemem 37yi görelim diyorum.Dimi dr söylerdi zaten iğne yeterli olmasa inşallah gelişmiştir yavrucaklarımızın ciğerleri sen nasıl oldun canım bi sorunun yok inşallahCanım bilgiler için teşekkürler, iyi oldu:) benim bu belirtilerim var ama ne zaman sıklaşsa o ara progestan yaptırıyodum geçiyodu. Artık iğnede yok bakalım ne zaman gelicek minnoşlar :) bu arada ciğer geliştirici yeterlidir canım, yoksa çağırıp yaparlardı diye düşünüyorum. O dr.un yaptığı muayenede çatı muayenesi oluyor :)
Arkadaşım Rabbim korktuklarından beri kılsın ..inşaAllah sağ salim atlatırsın..Kızlar mrb bugün kontrole gittim haftaya Çarşamba’ya sezaryen günü verdi aslında doktorum ama o günden 1 gün sonraya aldık günümü 36 haftalık Doğum olacak bebeğim şu an yaklaşık 3 kilo haftasından 2 hafta ileri ciğer gelişimi iyi olursa sorun olmaz ama olursa küvese girebilir dedi aslında mart ilk haftası alınacaktı bebek ama dikiş yerlerim ve rahim dikişlerim çok incelmiş eğer beklersek rahim patlar bebeği kaybederiz dedi durum bundan ibaret sizlerden dua bekliyorum ne rahimim alınır inşallah ne de kanamam olur bebeğime zarar gelir risklerim çok inşallah hiçbiri başımıza gelmez
Canım Allah korusun, Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah. Dualarımız seninle. Maşallah minnaka da ne güzel gelişmiş. Hepimiz sağlıcakla kurtuluruz inşallah.
Hiç bilmiyorum canım belki 15 gün sonrada dönmezse kendini sezeryana mi alistir
Neden 15 gün sınırı koydu canım? Benimde o haftaya girdiğimde 2540dı. Gününü beklerse 3ü geçer dedi dr. Ama hiç sezaryen vs demedi. Bebeğin dönmesi son saatte bile olabiliyomuş araştırdığım kadarıyla. Bazı dr.larda bunu açıkca söylüyor.
Canım tedbirli ol sen, o akıntıyı ve kasılmalarını takip et. İshal de doğum belirtisi bu ara çoğumuzda var ama..
Canım Allah korusun, Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah. Dualarımız seninle. Maşallah minnaka da ne güzel gelişmiş. Hepimiz sağlıcakla kurtuluruz inşallah.
Neden 15 gün sınırı koydu canım? Benimde o haftaya girdiğimde 2540dı. Gününü beklerse 3ü geçer dedi dr. Ama hiç sezaryen vs demedi. Bebeğin dönmesi son saatte bile olabiliyomuş araştırdığım kadarıyla. Bazı dr.larda bunu açıkca söylüyor.
Canım tedbirli ol sen, o akıntıyı ve kasılmalarını takip et. İshal de doğum belirtisi bu ara çoğumuzda var ama..
Canım doktorun nasıl normal dedi bilmiyorum artık doktorlar dan da birşey anlamıyorum genel de 30 ustu sancı kabul ediyorlar acaba hep mı 40 50 ydı yoksa bir iki tane miKızlar ben bugun nst ye girdim hangi değere bakılıyor??? Ben ilk kez girdim. bi kalp atışı var 150 falan bi de toco diye değer var benim 40-50 arasıydı.bu değer mi oluyo sancı değeri??? Doktor normal dedi. 1 hafta sonra bi daha gidicem.
Yaa ben de burda sanki biri yazmıstı daha once öyle hatırlıyorum ondan sordum. Ben izledim sürekli 40 50 ydi. Beni strese sokmamak icin mi demedi acaba anlamadım kiiiCanım doktorun nasıl normal dedi bilmiyorum artık doktorlar dan da birşey anlamıyorum genel de 30 ustu sancı kabul ediyorlar acaba hep mı 40 50 ydı yoksa bir iki tane mi
Nst kagıdın elındemi canım ona bak anlarsın üsteki bebeğin kalp atışı alttaki kısım sancıyı gösteriyorYaa ben de burda sanki biri yazmıstı daha once öyle hatırlıyorum ondan sordum. Ben izledim sürekli 40 50 ydi. Beni strese sokmamak icin mi demedi acaba anlamadım kiii
Yok doktorda dosyada cnm. Haftaya netleşir heralde yaa sancı varsada hic hissetmiyorum söylerdi heralde yaa. Gecen hafta ciğer geliştirici iğne vermişti gerçi erken dogum riskine karsı. Bu haftada normal 1 hafta sonra görüşcez dedi. Bakalım meraktayımm ben de.Nst kagıdın elındemi canım ona bak anlarsın üsteki bebeğin kalp atışı alttaki kısım sancıyı gösteriyor
Cnm.niye erken dogum riskin var oekiYok doktorda dosyada cnm. Haftaya netleşir heralde yaa sancı varsada hic hissetmiyorum söylerdi heralde yaa. Gecen hafta ciğer geliştirici iğne vermişti gerçi erken dogum riskine karsı. Bu haftada normal 1 hafta sonra görüşcez dedi. Bakalım meraktayımm ben de.
Doktorun normal dedıgıne ben birşey demek istemiyorum ama sonuçta o okumuş.geçenlerde ben nst te girdim kalp atışları 180 oldu iki uç defa doktor hemen yatış yapmalıyız dedi hastaneye ..ben kabul etmedim.pazartesi sıra beklerken kadının nst kağıdına baktım hep 180 170 kalp atışları 40 haftalık birde normal eve git dedı.. O yüzden anlamıyorum.ama senin dedıklerınden yola çıkarak hep 40 50 yse senin sancın çıkmış nst de.Yok doktorda dosyada cnm. Haftaya netleşir heralde yaa sancı varsada hic hissetmiyorum söylerdi heralde yaa. Gecen hafta ciğer geliştirici iğne vermişti gerçi erken dogum riskine karsı. Bu haftada normal 1 hafta sonra görüşcez dedi. Bakalım meraktayımm ben de.
Bebeğin ölçümleri 38. Hafta gözüküyordu yapısından dolayı dedi gecen hafta normalde 33 tüm. Ağrılarım vardı yürüyemiodum. Bugün 36. Hafta gözüküyor dengelenmiş dedi. Son aylarda yanıltabilir ultrason ölçümleri dedii. Ben de apar topar hazırlanmıştım. Anlam veremedim bu işe bu kdar farketmesi bi anda.Cnm.niye erken dogum riskin var oeki
Evet toco sancı canım ama 40 50 ise nasıl normal dedi dr. Düzensiz miydi acaba.. yoksa kolay kolay bırakmazlar benim bildiğim.Kızlar ben bugun nst ye girdim hangi değere bakılıyor??? Ben ilk kez girdim. bi kalp atışı var 150 falan bi de toco diye değer var benim 40-50 arasıydı.bu değer mi oluyo sancı değeri??? Doktor normal dedi. 1 hafta sonra bi daha gidicem.
Her dr ayrı telden çalıyor vallahi, kimi son ana kadar bekliyor kimisi pat diye sezaryen istiyor. Hayırlısı olsun canım.Hiç bilmiyorum canım 15 gün sonra da dönmezse sezeryana hazırla kendini demeye getirdi sanırım. Kilosuna suyuna iyi dedi ama iki haftaya kadar donmezse normal doğum şansın çok azalır diyor.
Anladim cnm kilosu kac pekiBebeğin ölçümleri 38. Hafta gözüküyordu yapısından dolayı dedi gecen hafta normalde 33 tüm. Ağrılarım vardı yürüyemiodum. Bugün 36. Hafta gözüküyor dengelenmiş dedi. Son aylarda yanıltabilir ultrason ölçümleri dedii. Ben de apar topar hazırlanmıştım. Anlam veremedim bu işe bu kdar farketmesi bi anda.
2800 cnm.Anladim cnm kilosu kac peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?