- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #24.841
Bulursam yakarım o kitabıBende normal olsun isterim ama bakalım nasip o an ne olacak durum ne gösterecek :)) dün gördük dönmeyi bırak poposunu koymuş kasıklarımın oraya oturup durur hanımım :)) Doğum hakkında konuşmadık ama Tanser bey bebek sıkıntı da olmadıktan sonra sen istesen bile kolay kolay sezeryan taraftarı biri değil o yüzden kasmıyorum galiba :)))
Vay bee hatuna bak diyecektim kiiii
Lohusayken onlara ne oluyor da kırılgan oluyorlar acaba.. kayınvalidelik el kitabı var da gizliden dağıtıyorlar mı acaba bizim haberimiz yok :)))
Sakin ol tatlımmm, hormonlar bizi ele geçirmiş durumda neye kızacağımızı şaşırıyoruz.. ayrıca erkek yani sen ben gibi düşünmüyor hep diyorum y kromozomuyla alakalı bi durum bu adamları böyle yapan düşünemiyorlar napsın garibanlar onlarında elinde değil böyle özellikler konmamış onlara :))) hassas dönemdeyiz her zamankinden fazla ilgi bekliyoruz o ilgiyi görünce de emin ol sıkılırız şu an ona da bi kulp buluruz. Haklısın acil bişi olsa ulaşamasan daha çok stres olacaksın ama şimdilik öyle bi durum yok nasıl olsa çok şükür. ya öyle olsa ya böyle olsa diye düşünme. Strese sokma kendini hiç.
Canım senin de kasılmaların oluyor değil mi sen saat turuyor musun benim yarım saat önce yine kasıldı iki dk içinde geri gevşedi ve sonuncusu belden girdi. Ama ağrı yok basınç gibiydi o yalancı sancı demek mi? Doğum sancısı ağrılı mı oluyorCanım Allah korusun, Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah. Dualarımız seninle. Maşallah minnaka da ne güzel gelişmiş. Hepimiz sağlıcakla kurtuluruz inşallah.
Neden 15 gün sınırı koydu canım? Benimde o haftaya girdiğimde 2540dı. Gününü beklerse 3ü geçer dedi dr. Ama hiç sezaryen vs demedi. Bebeğin dönmesi son saatte bile olabiliyomuş araştırdığım kadarıyla. Bazı dr.larda bunu açıkca söylüyor.
Canım tedbirli ol sen, o akıntıyı ve kasılmalarını takip et. İshal de doğum belirtisi bu ara çoğumuzda var ama..
Lohusa sendromuna senden önce girmiş boşver ben de doğumda iki aileyle ne yapacağım diye düşünüyorum kv ve kardeşleri laf sokma çabasındalar doğumu düşünmeyi bıraktım onları nasıl idare edeceğiz onu düşünüyorumKızlar çok sinirlerim bozuk. Kv bana küsmüş çocuk gibi konuşmuyor yüzüme bile bakmıyor. Sebebi de beni üzdü ağlattı ben de eşime söyledim daha doğrusu anladı, ağlayıp durdum hep ne oldu diye sorunca, annen böyle söyledi çok zoruma gitti dedim. o da annesine biraz daha dikkatli ol bak o hassas dönemde ağladı üzme onu bir şey varsa bana söyle falan dedi. Bu sebeple bana küs. Yani eşim beni korudu beni kayırdı diye yüzüme bakmıyor. Evlerine gittik. Ne bi hoşgeldin dedi yanımızda bile durmadı. Eşime bir tabak pasta ile çay getirdi kalktı komşuya gitti biz giderken de eşime güle güle dedi ben ayakkabımı giymekle cebelleşirken kapıyı hızlı bi şekilde çarptı yüzümüze. Hem suçlu hem güçlü ya. Tir tir titriyorum sinirimden karnım çok kötü kasılıyor ağrıyor. Allah vicdan merhamet versin böylelerine. Eşimin de umrunda bile değil can sıkmaktan başka yaptığı bir şey yok gidip gelmeyiz bir daha diyor. Ama ben yine de olmaz bnmle küsse bile senin annen diyorum. O da bırak boşver bebeğimiz olsun paşa paşa gelip barışacak diyor.
Elini karnına koymadan da net anlaşılıyor şu an bendeki, elini koyduğunda da gerçekten taş gibi kaskatı. Birden heryeri sıkışıyor gibi sanki biri eliyle hem içerden hem dışardan heryerini bastırıyor gibi aynı yani bendeki böyle ve bunun yalancı sancı mı Doğum sancısı mı olduğunu hala bilmiyorum. Sendeki de mi öyle.Kızlar karında sertlik dediğimiz o kasılmayı nasıl fark ediyosunuz? Bende şimdiye kadar 5 6 kez oldu onuda tesadüfen elimi karnıma götürünce fark ettim. Ağrı mı yapıyo sizde? Benimki kasılma değil mi ki
Düz yatmakla sola yatmak arasında bişey farkediyormu cnm peki onu biliomusun?? Düzken 20 yan yatarken 40 50 fln oldu.Doktorun normal dedıgıne ben birşey demek istemiyorum ama sonuçta o okumuş.geçenlerde ben nst te girdim kalp atışları 180 oldu iki uç defa doktor hemen yatış yapmalıyız dedi hastaneye ..ben kabul etmedim.pazartesi sıra beklerken kadının nst kağıdına baktım hep 180 170 kalp atışları 40 haftalık birde normal eve git dedı.. O yüzden anlamıyorum.ama senin dedıklerınden yola çıkarak hep 40 50 yse senin sancın çıkmış nst de.
Ben sadece hafif bi gerginlik hissediyorum çok yemişte şişmiş gibi, karnımın heryeri de sertleşmiş oluyo ama ağrı sızı yok. Vallahi anlamadım ben bu işiElini karnına koymadan da net anlaşılıyor şu an bendeki, elini koyduğunda da gerçekten taş gibi kaskatı. Birden heryeri sıkışıyor gibi sanki biri eliyle hem içerden hem dışardan heryerini bastırıyor gibi aynı yani bendeki böyle ve bunun yalancı sancı mı Doğum sancısı mı olduğunu hala bilmiyorum. Sendeki de mi öyle.
Bu konuda bılgım yok cnmDüz yatmakla sola yatmak arasında bişey farkediyormu cnm peki onu biliomusun?? Düzken 20 yan yatarken 40 50 fln oldu.
Şubat sonu 37 haftalık oluyoruz zaten canım sıkıntı olmaz Allahın izniyle.Havuç suyu yap katı meyve sıkacağın varsa yoksa havuç ye bol bol...suyu için çok iyiymiş.Canım en geç ayın 10 na alırım ama ayın 10 a kalmazsin gibi dedi suyumda azalma varmıs sınırda dedi cuma tekrar gidip detayli muayene olcam bizde durum bu bakalım cuma ne dicek
Ağrı olmuyor canım sert kaskatı kalıyor sanki bir bölge.DüZensiz zamanlarda olması sorun değilmiş.Düzenli ve sık olursa sorunmuş.Kızlar karında sertlik dediğimiz o kasılmayı nasıl fark ediyosunuz? Bende şimdiye kadar 5 6 kez oldu onuda tesadüfen elimi karnıma götürünce fark ettim. Ağrı mı yapıyo sizde? Benimki kasılma değil mi ki
Mümkün oldukça düşünme canım. Biz eşimle anlaştık Doğuma sadece benim annemi alıp gitçez. Diğerlerine de doğumdan çıkıp kendime gelince haber vercez canı isteyen gelir. Kv küs bana ama kp de tam tersi bana düşkün kendi kızı yok diye hep beni kızı gibi sever her zaman arar sorar her zaman bi ihtiyacım olup olmadığını sorar. Kv gelirse kp ile gelir onun yanında da bana hiçbirşey diyemez. O yüzden doğum zamanı içim rahat olacak. Şimdiden düşünme ama sen de eşinle konuş kendine gelince ziyaretçi kabul edinLohusa sendromuna senden önce girmiş boşver ben de doğumda iki aileyle ne yapacağım diye düşünüyorum kv ve kardeşleri laf sokma çabasındalar doğumu düşünmeyi bıraktım onları nasıl idare edeceğiz onu düşünüyorum
Bende şu an o ikilemdeyim. Bana 4 hafta önce baş aşağı pozisyonu dedi ve birkaç gündür yürüdükçe çatı kemiği birbirine sürtüyor kırt kırt gibi ses çıkıyor hissi oluyor. Bekleyip görcez bakalım.Ben sadece hafif bi gerginlik hissediyorum çok yemişte şişmiş gibi, karnımın heryeri de sertleşmiş oluyo ama ağrı sızı yok. Vallahi anlamadım ben bu işigeçen kontrolde dr bebek aşağı inmiş erken gelebilir demişti bu haftaki kontrolde yukarı çıkmış dedi herhalde bunlar yalancı sancı
İlk doğumumda öyle yapmıştık doğuma girerken geldiler 2 gün önce konusu oldu bizim olup olmamamız birşey değiştirmiyor zaten diye trip attıMümkün oldukça düşünme canım. Biz eşimle anlaştık Doğuma sadece benim annemi alıp gitçez. Diğerlerine de doğumdan çıkıp kendime gelince haber vercez canı isteyen gelir. Kv küs bana ama kp de tam tersi bana düşkün kendi kızı yok diye hep beni kızı gibi sever her zaman arar sorar her zaman bi ihtiyacım olup olmadığını sorar. Kv gelirse kp ile gelir onun yanında da bana hiçbirşey diyemez. O yüzden doğum zamanı içim rahat olacak. Şimdiden düşünme ama sen de eşinle konuş kendine gelince ziyaretçi kabul edin
Evet cnm ama oluor böle normal kimi juyuk kimi kucuk bebek oluormus dpktorum dedi2800 cnm.
@pembeperi amin canım inşallah. Hiç stres yapma 10 gün diye. Zaten haftalarımız gayet iyi şükür. Allah en hayırlı zamanda göndersin yeter ki.. çatı muayenesi ben bir kere oldum ilkinde, tekrar yapılmıyor bildiğim kadarıyla.
Evet toco sancı canım ama 40 50 ise nasıl normal dedi dr. Düzensiz miydi acaba.. yoksa kolay kolay bırakmazlar benim bildiğim.
Her dr ayrı telden çalıyor vallahi, kimi son ana kadar bekliyor kimisi pat diye sezaryen istiyor. Hayırlısı olsun canım.
Kac kiloki bebeyin yoktur ya Allah buyukArtık bende şaşırdım ayni tarama testinde de bı doktor damarlarda daralma var dedi aspirin verdi diğer doktor hiç bir sorun yok kullanma Aspirin dedi bende kullanmadim Allah'a şükür şuan beslenmeyle alakalı bişey yok. Birde bende iştahsızlık çok var henuz 5 kilo almışım.
Olmaz mı canım. Benim saatte 3 felan oluyor şuan. Bazen daha sık. Ama düzenli değil. Bu düzensiz oluşu yalancıymış ama aynı kasılma düzenli gelirse suyu bile patlatabiliyomuş. Benim yatış sebebimde buydu hastanede. İlkinde hiçbişey olmuyodu bende bunda öğreniyorum hep. Çok sıklaştığını hissedersem tutuyorum saat. Bir de kasılmalar artık daha da fazla hissettiriyo, o gerilme gibi çevrede hissedilen acılar varya, onlar daha şiddetli olmaya başladı bende.Canım senin de kasılmaların oluyor değil mi sen saat turuyor musun benim yarım saat önce yine kasıldı iki dk içinde geri gevşedi ve sonuncusu belden girdi. Ama ağrı yok basınç gibiydi o yalancı sancı demek mi? Doğum sancısı ağrılı mı oluyor
Mahremiyet denilen bir şey de var. Ben de şahsen doğumdan önce kimsenin gelip başımı beklemesini istemem. Destek olacaklarsa ne ala ama olmayacaklarını bildiğim için hiç mi hiç gerek yokİlk doğumumda öyle yapmıştık doğuma girerken geldiler 2 gün önce konusu oldu bizim olup olmamamız birşey değiştirmiyor zaten diye trip attı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?