2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Geçmiş olsun canım benim koyu sarı akıntim oluyor ara ara internette baktım fazla östrojen salgılanırsa olurmuş ama bugün azicik da batmam var, üşüttüm gibi. Doktorun önemli olsa müdahale ederdi ama sen yine de ihmal etme doktorunu bilgilendir.

Ben de çok istiyorum canım normal doğumu inanki acisinda falan da değilim canım pektir,yalnızca korktuğum tek mesele bu eskisi gibi olamamak.doktorum da normal doğum yanlısı çok şükür, zorunlu hal olmadıkça sezeryan istersen başka doktora yonlendiririm ben yapmam çünkü senin iyiliğini isterim diyor.insallah ben de hayırlısıyla senin gibi olurum ya çok teşekkür ederim

Öncelikle ben ilk gebeliğimde de (zorunlu kürtajla sonuçlandı) bu gebeliğimde de çok çok erken öğrendim hamile olduğumu. Henüz adetime 13 gün varken idrar kitinde adetime 9 gün varken kan testinde öğrendim bu gebeliğimi. Sonra güzel pembe hayallerle devam etti. Bayramda bronşit atlattım yılmadım yine pembe hayaller kurdum. Taaki doktor kontrolümüze gittik kalbimizi duyduk derken tam kontrolden geldiğim gün (5+6 günlükken) başlayan istifrayla kabus dolu günlerim başlamış oldu.. İlk önce Cerrahpaşa hastanesine gittim acilden geldiğim için güya! Alttan muayene zorunluymuş. Neyse dedim yeterki derdime derman olun. Günde 4 5 kere istifra ediyodum ve kafamı kaldırcak gücüm kalmıyordu. Muayeneden sonra kan ve idrar testi yapıldı metpamid yazıldı gönderildim. Metpamid işe yaramadı yan etkilerini çok yaşadım. Bende huzursuzluk kaygı endişe hali yarattı. Emedur aldım oda işe yaramadı. Sabah eşim işe gitti ben istifraya devam derken bayılacağımı hissettim ve eşimi aradım hemen geldi doktoruma gittik. Doktorum karın usg ile direk yatışımı verdi. Ağzımın keton koktuğunu ve serum tedavisi almam gerektiğini söyledi. Tabii bu bulantılar başladı başlayalı tuzlu kraker ekmek patlamış mısır denemediğim şey kalmamıştı. Sonuç hepsinden nefret ettim. 1 buçuk gün hastanede kalıp serum tedavisi aldım taburcu oldum akşamına serum etkisi geçince yine aynısı. Ağlamaktan gözümde yaş kalmamıştı. Annemde kalıyordum gece gündüz hiç uyumadan sürekli istifra. Artık sürekli kusmaktan boğazlarım tahriş olmuştu ve kan kusuyordum. 6+3 olduk derken yine hiç uyumadığım bir gecenin sabahında annemlerin gözü önünde baygınlık geçirdikten sonra apar topar samatya hastanesine kaldırıldım. Doktorum kan ve idrar aldı direk serum bağlattı ve dramamine yi serumdan değil damaryolundan direk verdirdi. Kan ve idrar sonucum çıktı ve doktorum apar topar yatışımı verdi. Yattım odaya kendimde değilim sürekli serum tansiyon ölçmeler derken annem peçete su vs almak için dışarı çıktı. Geldiğinde gözü yaşlı bir şekilde sarıldı bana ve dediki. "Doktorunla konuştuk. Ketonun aşırı kusmaktan çok fazla yükselmiş. 1. 2 gün daha getirmeseydik seni kaybedebilirmişiz." dedi. Çok korktum. 1 haftada 30 şişe serum yedim günden güne azaldı kusmalarım. Taburcu olduk dramamine bulantı önleyici ilaç verdi doktorum. Allah o ilaçtan razı olsun sayesinde sadece sabahları bulantı çekmeye başlamıştım ve sadece sabahları kusuyordum. Elevit diye muktivitamin ve folbiol vermişti. Tabi bu aşırı kusmalardan dolayı zorlanmadan dolayı bebeğimde düşük riski başladı. Vajinal progestana başladık günde 3 kere olmak üzere. Akıntım kesilince ptogestanıda kestik. Cumartesi günü ablam sağolsun kurşun döktü ve o kurşundan beri kusmalarım kesildi bir kez bile kusmadım. Bu bulantılarda bana en iyi gelen şeyleri sayayım.

Nektari
Tuzlu kavrulmuş leblebi yada beyaz leblebi
Peynirli cheetos
Ayran
Limonlu lolipop
Haşlanmış patates yoğurda banarak.
Tuz dökerek domates
Kızarmış ekmek

Eğerki benim gibi bulantı yada kusmalarınız varsa denemenizi öneririm. Tuzlu kraker beni daha çok kusturdu önermiyorum ama herkeste farklı tabiiki.
Bu zaman diliminde 64 kilodan 59 kiloya düştüm. Şimdi ufak ufak yemeye başladım çok şükür. Ama size en ama en büyük tavsiyem kusmaya başladıysanız muhakkak doktora görünün keton yükselmeden çaresine bakılsın keton çok tehlikeli hem sizin için hem bebek için.

Kusuyorsanız kesinlikle tek kalmayın annenizde yada kayınvalidenizde kalın çünkü haliniz olmuyor isteğiniz olmuyor beslenemiyorsunuz. Ama anneniz en azından yapıp pişirip sürekli yedirmeye çalışıyor. Ufakta olsa yiyorsunuz.

Aşırı baharatlı yağlı yemeklerden kesinlikle uzak durun. Koku olan hiçbirşeyi yanınıza yaklaştırmayın. Beni en çok etkileyen sigara içtipim halde sigara içip helen birinin kokusuydu. Direk kusuyordum. Zaten sigarayıda tiksinerek bıraktım..

Eşim ❤ çok şükür muhteşem bir eşe sahibim. Ev tenizliğinden yemeğe kadar çamaşır bulaşık herşeyi yapıyor eşinizden bolca anlayış ve yardım isteyin. Önce siz sağlıklı ve mutlu olunki bebeğinizde sizin hissettiklerinizi hissedip sağlıkla gelişsin.

Ve en son olarak çok büyük bir tavsiye olarak sakın ama sakın bebeğinizle ilgili endişelere düşmeyin. Ben ilk gebeliğimde çok pipiriklendim herşeyi araştırdım ve dikkat ettim. Sonuç bebeğim öldü. Canınızın çektiği herşeyi (gebelikte önerilmiyorsa bile) azda olsa yiyin. Benim doktorumun en büyük önerisi bu oldu. Midyemi istedin ye 5 10 tane de olsa ye. Sonuçta oturup 1 tepsi yemiyorsun zarar görmez bebeğin dedi. Ve size ne iyi geliyorsa onları yiyin. Kendinizi zorlamayın. Çok araştırmayın akışına bırakın. Bu gebeliğimde neredeyse hiç araştırmadım düşük riskimde bile korkmadım. Kafama endekslediğim tek şey "yiyecek ekmeği varsa gelir" oldu. Eşim benden çok pipirikleniyor onu ben sakinleştiriyorum artık. :) siz iyiyseniz bebeğinizde iyi olur..

Hepinize hayırlı gebelikler. Tecrübe ettiğim herşeyi yazmaya devam edeceğim. Sizlerde yazarsanız hepimiz birbirimize yardımcı olmuş oluruz. Hepinizi öpüyorum sağlıkla kalın ❤

Canım ben 1 kere kahverengi akıntı yaşadım doktorum hemen vajinal progestana başlattı. 3 4 gün kullandım geçti ilacıda kestim. Hatta ben lekelendiğimi söylemedim karından usg de bakarken bir anda sordu lekelendinmi sen diye evet dedim neden söylemiyorsun burda görmesem daha büyük sorun yaşayabilirdin bebeğin plasentasında ufak bir ayrılma alanı var demişti. Bilgi vermek istedim. İnşallah bir sorun yaşamazsın. Hayırlı gebelik olsun sağlıkla al kucağına inşallah ❤

İnşallah cnm yazarız zaten buraya hele ogunlerimiz bir gelsin

Çok geçmiş olsun canım Allahım hepimizin sağlıkla sıhhatle minnoşlarını kucaklarımıza almayı nasip etsin

Ben bebegimj kaybettim kizlar allah sizin bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin
Başın sağolsun canım çok üzüldüm. Bende yaşadım bu durumu.. Allahım bir daha yaşatmasın nisanda kürtaj olfum ağustosta hamile olduğumu öğrendim. Dilerim sende bir an önce sağlıklı bir hamilelik yaşarsın.

Kızlar merhaba benim sat 3 agustos aşılama tarihim 14 ağustos 5+4 de keseyim gördük 7+0 da gittik kese vardı Dr boş gebelik olabilir dedi Siz ne zaman gördünüz fasulyenizi yazarsanız sevinirim teşekkürler
6+6 da gördük cnm, inş sen de görürsün bebişi her bebiş farklı oluyor rabbim bağışlasın.

Ben bebegimj kaybettim kizlar allah sizin bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin
Başın sağolsun cnm çok üzüldüm İnş en kısa zamanda sağlıklı bir bebiş gelir ailenize kendini üzmemeye çalış lüften.

Benimde aynı ama bursada destekleyen doktor yok maalesef ama baya taktım bu durumda ilkinde mecbur sezeryan oldum oglumla 5 sene arası olucak
Benim iki dogum arası 6seneye yakın olucak doktorunuza bulduk çok şükür bakalım kismetimde varsa olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…