2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

arkadaslar ben de 6 haftalik hamileyim ama kalp atisini duymadik henuz. Siz ne zaman duydunuz en erken? benim de kanamam yok ama kasıklarim cok agriyor diye progestan verdi doktor. Yalniz ben oni fitil olarak degil agiz yolu ile kullaniyorum. zaten beceremem sanirim fitili
insaalh kalp atisini duyarim ben de bebegimin

bende 7+1 de duyabildim canım her bebek gelişimine göre değişior

rabbim ne veririse o artık hayırlı evlat olsunda ne diyim gönülden istediğim kız ama bakalım hayırlısı olsunnn sağlıklı sıhatli olsunda :)

6.haftada vajinal ultrasonografiyle gördük canım, sesini duyamamıştık. 7.haftada ise karından sesi duyduk. kalp atışı konusunda strese girmene gerek yok, her hamilelikte farklı oluyor çünkü. geç duyulması bebeğin sağlıksız olduğu anlamına gelmez illa ki, gelişimsel bir şey.

bu arada diğer doktorum progestanın bir zararı olmadığını, kullanmamı söyledi. ben de tedaviyi yarım bırakmayıp fitilleri alayım madem.

canım vajinal utrason için sakkıncalı diyor arkadaşım o bebeğini düşürdü illa o şekilde mi muayne ediyorlar

daha önce hamilelik geçirmiş arkadaşlar siz vajinal utrosana nasıl bakıyorsunuz yardımcı olurmusunuz haftaya randevum var

daha önce hamilelik geçirmiş arkadaşlar siz vajinal utrosana nasıl bakıyorsunuz yardımcı olurmusunuz haftaya randevum var
ya ben sıcak bakmıyorum cnm ama cinsel birliktelikte sonuçta vajinal müdahale gibi bir şey sanki.

canım vajinal utrason için sakkıncalı diyor arkadaşım o bebeğini düşürdü illa o şekilde mi muayne ediyorlar
vajinal ultrasonda herhangi bir risk yok, olsa zaten hiçbir doktor bunu uygulamaz. sağlıklı olmayan bebek zaten hiçbir şekilde tutunamıyor. arkadaşınınki denk gelmiş. ayrıca cinsel ilişki de 9 ay boyunca yasak olurdu aynı mantıkla. sağlıklı giden hamilelik üzerinde olumsuz bir etkisi yok vajinal ultrasonun.

cnm araştırdım bak bunu buldum.

Hamilelik, rahim içerisinde oluşan, dış ortamdan neredeyse izole bir durumdur. Bebeğiniz rahim içerisinde oldukça korunaklıdır ve güvendedir. Hamilelik sürecinde, doktorunuz tarafından elle yapılan muayene, spekulum takılması ya da vajinal yolla yapılan muayene ve ultrason; kesinlikle rahim içerisinde değil, rahmin dışında gerçekleştirilen, ne anneye ne de bebeğe hiçbir zarar vermeyen, düşüğe ise kesinlikle sebep olmayan uygulamalardır. Hatta sanılanın aksine, gebeliğin ilk üç ayında yapılan vajinal muayeneler, pek çok durumda, karından yapılan ultrasondan çok daha kesin bilgiler verebilmektedir. Örneğin gebeliğin ilk dönemlerinde, bebeğin kalp atışı karından net bir şekilde alınamazken, vajinal ultrason ile çok daha kolay duyulabilir. Ya da hamilelik sürecinde, sıkıntı yaratabilecek patalojik oluşumlar bu şekilde daha çabuk ve çok daha kolay görülebilmektedir. Özellikle hamilelikte, kanama gibi bir durum oluşursa, vajinal olarak bakılmadan, kesin bir fikir verilmesi mümkün değildir.

Hamileliğiniz sırasında, hiç korkmadan ve çekinmeden vajinal muayene yaptırabilirsiniz.

ya ben sıcak bakmıyorum cnm ama cinsel birliktelikte sonuçta vajinal müdahale gibi bir şey sanki.

kızlar teşekkür ederim ikinize de içim rahat etmiyordu muayneye gidicem içim kıpır kıpır kayın validem aradı yok öyle muayne olma falan arkadaşım ben hamile kalmadan uyarmıştı insanın içine kurt düşüyor ama haklısınız sağlıklı olmayan bebek ben ne yapsam yine düşer de işte önlem amaçlı sordum

Bence doktoruna danış sonra uzulen bisey yapma derim.bende de kanama görmedi belkide yerleşme lekesiydi ama tedbir amaçlı sabah aksam fitil kullanıyorum doktoruna sor derim

Cnm herkese herşeyini anlatma karışıyorlar zaten hormonlarımız tavan sonra üzülüyoruz. benim yeme içmeme bile insanlar karar vermeye çalışıyor artık gerçekten uyuz oluyorum. canın çekmiştir ye diyorlar yok çekmedi diyorum sen çekse de bilmezsin diyorlar yaa deli oluyorum nasıl bir mantık kendimden haberim olmaz mı daha neler neler bebiş iyi deyip geçiyorum bunlar beni doğurana kadar sinir hastası eder yoksa

Doktor zararı yok dedi ki doktorumuza da güvenmek zorundayım.ilkinde baktirdim düşük oldu ikincide baktirdim oğlum 3 yaşında simdi yine baktirdim keseyi görmek adına.bi zarari olsa doktorlar niye böyle vebale girsin ki hem RABBIM nasip ederse dunyaya gelir etmezse zaten hersey bahane

çok şükür ki ayrı şehirlerdeyiz bu anlattığım zaten 2 dk bi telefon konuşmasında geçti o bile yetti yakın olsalar bana da çok karışmaya kalkarlarda 3 yıl oldu tanıyorlar arık beni gelemiyorum emrivakiye de işte korkuyorlar bizim için
yemek için dediklerinden bahsetmiyorum bile

ya kesinlikle haklısın ama işte içim rahat etmedi bi gün normalim ama bugün bende tavan yaptı hormonlar hem çok sıcaklıyorum hemde çok telaşlıyım istemsiz

kızlar bir sey soracağım evde buhar makinası olan var mı ? Benim almam gerekli bilgi sahibi olan marka model önerebilecek olna var mı ?

Kızlar merhaba birşey duydum da size de sormak istedim benim canım nar istiyor arkadaşımda nar düşük yaptırıyor dedi nette bakıyorum öyle bişey yazmıyor hatta faydalı olduğu yazıyor ilk kez böyle bişey duydum insan duyunca ister istemez şüpheleniyor bu konuyla ilgili biliniz var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…