- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #21.941
6 kilo ama sen 2 deben 85 le hamile kaldım 81’e kadar verdim, kusmalar bitince almaya başladım 87 olmuşum. şimdi ben 6 kilo mu aldım, 2 kilo mu
Canım ikiside doğum sonucta bebeklerimiz sağlıklı olsun daay inş cnm en çok istediğim şey sağlıklı bir şekilde normal doğum yapmak bakalım zaman ne gösterecek.
öyle cnm haklısın elbette sadece kesilmek korkutuyor beniCanım ikiside doğum sonucta bebeklerimiz sağlıklı olsun da
Normal doğum için baş çevresi ile çatı genişliği uyumu daha önemli canım...bazen söyledikleri kadar iri olmuyor bebek doktorun tecrübesi de önemli bu konuda...bana çatı muayenesinde başı geçmez dedi doktorum 35 yıllık bir doktor, yine de sancı çektim bekledik 3cm açılma vardı ve bebek doğum kanalına girmiyordu sezaryen oldum kesilen yerden bebeğin başı zor çıktı ve 4 kiloydu...ama tombiş görünüp başı normal ebatlardaysa ve çatı genişliğin müsaitse normal doğum olur...benim karnım aşağıya bile inmedi sipsivri tepedeydi son gün hala...6 kilo ama sen 2 de
Yok korkma bak ben doğumdan çıktım uyuşukluk geçti kalktım gezdim iki büklüm hastanedeki perde doğurmadim sancı çekiyorum sanmislar gobegim olduğu gibi duruyordu ne gulmuştuk eşimle :))öyle cnm haklısın elbette sadece kesilmek korkutuyor beni
Banada doktorum kolu takılır catinda kemik çıkıntısı var dedi 3 750 doğdu oğlum gördüğümde yok ben bunu doguramazmisim demiştim :)Normal doğum için baş çevresi ile çatı genişliği uyumu daha önemli canım...bazen söyledikleri kadar iri olmuyor bebek doktorun tecrübesi de önemli bu konuda...bana çatı muayenesinde başı geçmez dedi doktorum 35 yıllık bir doktor, yine de sancı çektim bekledik 3cm açılma vardı ve bebek doğum kanalına girmiyordu sezaryen oldum kesilen yerden bebeğin başı zor çıktı ve 4 kiloydu...ama tombiş görünüp başı normal ebatlarda ve çatı genişliğin müsaitse normal doğum olur...benim karnım aşağıya bile inmedi sipsivri tepedeydi son gün hala...
Hem sancı hem ameliyat desene zor olmuş senin de. Şimdilik baş çevresi 1 hafta falan önde zararı olmaz inş. Tabiki doktor ne derse o diretmem elbette gönlümden geçen normal doğum, sancı çekerken bu karardan pişman olabilirim tabi :)Normal doğum için baş çevresi ile çatı genişliği uyumu daha önemli canım...bazen söyledikleri kadar iri olmuyor bebek doktorun tecrübesi de önemli bu konuda...bana çatı muayenesinde başı geçmez dedi doktorum 35 yıllık bir doktor, yine de sancı çektim bekledik 3cm açılma vardı ve bebek doğum kanalına girmiyordu sezaryen oldum kesilen yerden bebeğin başı zor çıktı ve 4 kiloydu...ama tombiş görünüp başı normal ebatlardaysa ve çatı genişliğin müsaitse normal doğum olur...benim karnım aşağıya bile inmedi sipsivri tepedeydi son gün hala...
Ben bebek bezi kullandım hastanede cok rahat ettim hasta bezide aynıDeneyimli anneler, dogum sonrasi kanama icin ped mi daha kullanisli oluyor? Hasta bezi mi? Yoksa kullan at emici külotlar mı? Yavas yavas listemi yapacam. Sizce hangisi en rahat olur? Bana tak cikar kolayligi acisindan ped daha rahat olurmus gibime geliyor. Ama sızdırma vs.. yaparsa diye emici kulotlar daha mi iyi olur diye dusunuyorum. Hasta bezi bana en uzak olan fikir. Ama deneyimlemis olanlar daha cok aydinlatabilir.
Biz de hep orda bebekleri görüyorduk minik minik halbuki orası yenidoğan yoğun bakımmış dolayısıyla prematüre bebeklermiş onlar...eşim hemşireyi görmüş kucağında bizimkiyle diyormuş ki bu kocaman şeyin burda işi ne hemşire demiş ki bakma öyle al bu senin oğlunBanada doktorum kolu takılır catinda kemik çıkıntısı var dedi 3 750 doğdu oğlum gördüğümde yok ben bunu doguramazmisim demiştim :)
ben 85 le hamile kaldım 81’e kadar verdim, kusmalar bitince almaya başladım 87 olmuşum. şimdi ben 6 kilo mu aldım, 2 kilo mu
Aynen hep hayırlısı diye dua ettim demekki buymuş hayırlısı napalimBiz de hep orda bebekleri görüyorduk minik minik halbuki orası yenidoğan yoğun bakımmış dolayısıyla prematüre bebeklermiş onlar...eşim hemşireyi görmüş kucağında bizimkiyle diyormuş ki bu kocaman şeyin burda işi ne hemşire demiş ki bakma öyle al bu senin oğluneşim diyor ki dehşete kapıldım deli gibi bağırıyordu pehlivan gibiydi simsiyah saçları ensesinden aşağiya iniyordu isterdim ama doğuramadım napayım gerçekten çocuk kocamandı kanala giremiyordu kafası sıkışsa daha kötü olacaktı...her şey olacağına varıyor
cnm senin direk ondan olabilir ben de senin gibiyim hatta malesef yürüyüş de yapamıyorum ama 6 kilo aldım, olsun bol yürüyüş yap en iysi.
banada sanırım su vitamin hapları kılo aldırıyo
sağlıklı olsunlarda ama dogduktan sonra nasıl vercez bi an telasesi sardı
Kızlar en son 25. hafta dolduğunda doktora gitmiştik bebiş 1 kilo 33 cmdi doktorumuzun yüzü değişti azıcık biraz fazla bakmışsın dedi o zaman bile 28 haftaya yakın görünüyordu gelişimişükür şekerimiz çıkmadı yüklemede ama biz biraz iriyiz galiba, göbek çevremizde geniş böyle olunca normal doğum olmuyormuş bilen var mı?
Bol su içicem zaten havada ısınacak İnş çok Çok içicez soda tüketicez bol emzircez ekmek sıfır bebiş uyurken dur şunu yapayım dur bunu yapayım derken tığ gibi kalıcazz... Bak bi çırpıda tığ gibi kaldık... ALLAHIM sen yardım et
Eskiler ilk çocuğunu 20 yaşına bile gelmeden doğuruyormuş kemikler bile esnek canım...bizim yaşlar ileri biraz...ilkini 25ten önce doğuranlarda bence de normal doğum ihtimali daha yüksek biraz da genetik belki...eskiden doğumda anne ya da bebek ölmesi normal kabul ediliyormuş günümüzde doktorlar da fazla risk almak istemiyorlar hem anneyi hem bebeği sağlıklı çıkarmak için uğraşıyorlarvalla canım 1980 yılında abim 5 kilo doğmuş normal doğum ama annemin halini sen düşün artik
Ayy ole diyince cok heyecanlaniyorum ki benn3. Trimester a giriyoruz kizlarr. Girmis bile olabiliriz
Pskolojik olarak baskiyla aliyosun demekki canim .rekor bende kızlar 11 kilo aldımartik 2 haftadır dikkat etmeyeceğim dedim ve çok ilginç ama 12 gündür kilo almadım nasıl bir iştir bu ya
Canim doguma kadar degisir diye dusunuyorum.Kızlar en son 25. hafta dolduğunda doktora gitmiştik bebiş 1 kilo 33 cmdi doktorumuzun yüzü değişti azıcık biraz fazla bakmışsın dedi o zaman bile 28 haftaya yakın görünüyordu gelişimişükür şekerimiz çıkmadı yüklemede ama biz biraz iriyiz galiba, göbek çevremizde geniş böyle olunca normal doğum olmuyormuş bilen var mı?
Oyle kotu dusunup moralini bozma .o gecelikleri de giymeBende 57 le başladım şuan 62 yim İnş 70 görmem kıyafetlerim hiç biri olmuyo artık zaten... Özledim çeşit çeşit giyinmeyi ama şurada ne kaldı canım morel buluyorum dün bi gecelik giyeyim dedim aman yarabbim sanki eteklerden uçuyor gibiydim eşime dedim malesef artık hiç bişey yakışmıyor... Ama ohalim bile ayrı tatlı geldi eşime...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?