2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Hanımlar lohusa gecelik alayım dedim 2 tane lazım olacakmış 200 liradan bahsediyorlar, 400 lira veremem yaa uygun yer yok buralarda. İnternetten alan oldu mu beğenen olduysa oralara bakalım.

6 kilo ama sen 2 de
Normal doğum için baş çevresi ile çatı genişliği uyumu daha önemli canım...bazen söyledikleri kadar iri olmuyor bebek doktorun tecrübesi de önemli bu konuda...bana çatı muayenesinde başı geçmez dedi doktorum 35 yıllık bir doktor, yine de sancı çektim bekledik 3cm açılma vardı ve bebek doğum kanalına girmiyordu sezaryen oldum kesilen yerden bebeğin başı zor çıktı ve 4 kiloydu...ama tombiş görünüp başı normal ebatlardaysa ve çatı genişliğin müsaitse normal doğum olur...benim karnım aşağıya bile inmedi sipsivri tepedeydi son gün hala...

Banada doktorum kolu takılır catinda kemik çıkıntısı var dedi 3 750 doğdu oğlum gördüğümde yok ben bunu doguramazmisim demiştim :)

Hem sancı hem ameliyat desene zor olmuş senin de. Şimdilik baş çevresi 1 hafta falan önde zararı olmaz inş. Tabiki doktor ne derse o diretmem elbette gönlümden geçen normal doğum, sancı çekerken bu karardan pişman olabilirim tabi :)

Ben bebek bezi kullandım hastanede cok rahat ettim hasta bezide aynı

Kızlar selam, kilo demişken bende 8 kilo aldım ama 2 yada 3 haftadır falan kaldım 8 kiloda artık akşamları çok abanmıyorum yemeğe doymadan kalkıyorum. Doktorum geçen hafta 8 kilo için çok almışsın dedi ben doğuma 12 kiloya kadar izin veriyorum dedi. Bebek için daha sonra senin için en uygunu bu dedi. Öyle herşeye aman bebek için ye diyenlere aldırma dedi senin fazladan yiyeceğin bir kase yoğurt bir küçük sandiviç bebek için şuan yeterli dedi. Ayrıca doğum kilosu tamamen çatıyla ve vücut yapısıyla alakalı bir durum. Benim kayınvalidem 3 çocuğunu da tam 5 kilo doğurmuş hemde normal doğurmuş.

Banada doktorum kolu takılır catinda kemik çıkıntısı var dedi 3 750 doğdu oğlum gördüğümde yok ben bunu doguramazmisim demiştim :)
Biz de hep orda bebekleri görüyorduk minik minik halbuki orası yenidoğan yoğun bakımmış dolayısıyla prematüre bebeklermiş onlar...eşim hemşireyi görmüş kucağında bizimkiyle diyormuş ki bu kocaman şeyin burda işi ne hemşire demiş ki bakma öyle al bu senin oğlun eşim diyor ki dehşete kapıldım deli gibi bağırıyordu pehlivan gibiydi simsiyah saçları ensesinden aşağiya iniyordu isterdim ama doğuramadım napayım gerçekten çocuk kocamandı kanala giremiyordu kafası sıkışsa daha kötü olacaktı...her şey olacağına varıyor

Aynen hep hayırlısı diye dua ettim demekki buymuş hayırlısı napalim

cnm senin direk ondan olabilir ben de senin gibiyim hatta malesef yürüyüş de yapamıyorum ama 6 kilo aldım, olsun bol yürüyüş yap en iysi.

yürüş yapmaya zaman bulamıyorum ki canım.havalar ısınınca belki iş çıkışı yürürüm.gerçi hamile değilken 45 dk sürüyordu simdi 2 saati bulur sanırım

valla canım 1980 yılında abim 5 kilo doğmuş normal doğum ama annemin halini sen düşün artik

ay masal gibi geliyor inşallah inşallah Allahım duy biz hamuşlerin dualarını

valla canım 1980 yılında abim 5 kilo doğmuş normal doğum ama annemin halini sen düşün artik
Eskiler ilk çocuğunu 20 yaşına bile gelmeden doğuruyormuş kemikler bile esnek canım...bizim yaşlar ileri biraz...ilkini 25ten önce doğuranlarda bence de normal doğum ihtimali daha yüksek biraz da genetik belki...eskiden doğumda anne ya da bebek ölmesi normal kabul ediliyormuş günümüzde doktorlar da fazla risk almak istemiyorlar hem anneyi hem bebeği sağlıklı çıkarmak için uğraşıyorlar

rekor bende kızlar 11 kilo aldım artik 2 haftadır dikkat etmeyeceğim dedim ve çok ilginç ama 12 gündür kilo almadım nasıl bir iştir bu ya
Pskolojik olarak baskiyla aliyosun demekki canim .
Canim doguma kadar degisir diye dusunuyorum.
Oyle kotu dusunup moralini bozma .o gecelikleri de giyme ne gerek var moral bozmaya şoyle dusun bu hallerimizi ozleyecegiz cokta tatli duruyoruz .80 i gormus biri olarak kendime cok asigimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…