2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım ırsılik vardır bence benim büyük oğlanın da çok küçüktü doktorlar korkuttu doğdu 6 aylık hasta oldu doktor yine korkuttu benim kafayı ölçü eşim işeydi onu çağırdı hatta eşimde geldi ölçtü Hıı eşine çekmiş dedi yoksa durumu korkuttu beni dedi İnş seninde öyledir canım Allaha emanet İnşallah yavrularımız

canım sen hiç vakit kaybetmeden zeynep kamil'e git dosyanı açtır.beklemenin bir anlamı yok nekadar erken okadar iyi senin için,ileride seni kabul etmemeleri riskini de ortadan kaldırmış olursun,çünkü bu riski göze alman mümkün değil şu şartlarda. bebeğin muhtemelen dogar dogmaz yenidoğanyogun bakım ihtiyacı olacak. doğumdan sonra devlet hastanelerinde özelden gelenlere yer bulmak imkansız hatta çogu zaman devlet hastanesinde dogursan bile bebeğine yer bulamayıp başka bir hastaneye sevk ediyorlar gerçi çoğu özel hastanede de Yenidoğan yogun bakımları SGK lı hastalara %100 ücretsiz ama sen karşı da oturuyorsun,orada öyle yenidoğan yogun bakımı iyi özel hastane neresi vardır ücretsiz olan hiç bilmiyorum,onları da araştırabilirsin. doğum sonrası döneme iyi hazırlanman lazım,Allah yardımcın olsun

Benim esimde turlu bahane buluyor, Beni de yollamiyor. Yollar karanlik , sokak lambasi yok sasirirdiniz. araba carpar diye korkuyoruz ve fener tasiyoruz .
Bir de Haberlerde ve YouTube den izledik, bir kac farkli olayda bebek sahibi olamayan kadinlar, anneyi kacirip, karnini kesip bebegi almaya calismis. Bende de kacirilcam korkusu olustu. Sacma ve komik aslinda ama gitmek istemiyorum yalniz hic bir yere.

Esimde korkuyor amaa korkunun ecele faydasi yok tabii

biz arada bir karsilikli bagirisiyoruz iyi oluyor. Bes dakika filan. Sonra rahatliyoruz ikimizde normale donuyoruz. Alistik. Kalici bir seye donusmuyor.

Canim yoktur bir sey. Bence aldatamaz esleri hamileyken korkarlar. Zaten kimisinin hormonlari degisiyormus. Kendilerini hamile saniyorlarmis. Benim esim bunlardan.
Rahat ol, konusu bir sekilde acilirsa hafiften tehdit et, gec. Uzerinde durma.

Ben de vitaminleri gece aliyorum ve bence kilo yapiyorlar ama sabah tiroid ilacimi almam ve beklemem gerekiyor

Ay bu kızlar değiştikçe bana bişey oluyo ben alışveriş yapmasamda kayınvalide herşeyi hazırlamaya başladı pembisler pembisler dönermi diye bak bidaha endişe ettim
Kiz bebegi erkek bebege done mi olmus. Biz cok alistik, kiz fikrine. Bir daha ultrasona da girmeyecegim. Lutfen dogumda degismesin.

Son düzenleme:
Merhaba kizlar, bebek bezlerinde indirim varmis peki biz sifir mi bir numara mi paket alacagiz yenidogan bebek icin. Bir paket alayim dursun diyorum ya erken gelirse korkusu sardi beni de okuldaki iki arkadas 36 da dogurdu da bu hafta korkmaya basladm bende. Bir de uni baby yenidogan alkolsuz islak mendili kulananlara bir sorum var. Arkadasin bebegini pisik yapmis arkadasim da kendi yuzune surmus yuzumu sizlatti diyor. Birakmis bide bisuru para veriyordm yenidogani pahaliydi alkolumsu bisey var saf su degil dedi. Bilginiz olsun

Masallah kuzuya degisecek gibi degil canim rahatca alisverisini yapabilirsin benimkide boyle her baktiklarinda gosteriyo kuzum. 3 farkli doktora gittim hicbizaman kiza benzetmediler yani nasil kiz diyorlar anlamiyorum
banada her gittigimde goaterdiler hicbizaman resim istemedim bu sefer buraya eklemek icin iatedim.ilk kiz dedi bacakaraina baktigi gibi evet erkekmis dedi resim verdi.bacakarasina bakmayip neresine bakipta kiz dediki ilk.unuttum sormayi)

Masallah kuzuya degisecek gibi degil canim rahatca alisverisini yapabilirsin benimkide boyle her baktiklarinda gosteriyo kuzum. 3 farkli doktora gittim hicbizaman kiza benzetmediler yani nasil kiz diyorlar anlamiyorum
rica etsem.resim ekler misin canim

Kaçırılcam korkusu yok bende sokağa adımımı evden arabaya işten arabaya yürürken atıyorum sadece bir kaç adım yani. Her yere arabayla gidiyoruz eşim sağolsun. Komik ve saçma gelmiyor bana çünkü bende hep kaza olursa birşey olursa diye çok kuruyorum kafamda şimdi diyorum şurdan bir direk düşüverse tam karnıma falan diyorum :) Eşlerimizi ne zaman ikna ederiz bilmiyorum ama yürüyüşü sürekli söylüyor doktorum hemde hep eşimin yanında ama daha başlayamadık. Havalarda çok soğuk değil bu kış ama sanırım yürüyemeden doğuracağız :/

Kızlar merhabalar bizim bugün kontrolümüz vardı. Doktor moralimi bozdu epey. Bu ay 3,5 kilo almışım ve diyabet hastası olduğum için doktor çok riskli dedi. Toplamda 10 kilo almışım. İleriki aylarda tansiyon problemi yaşayabilirsin dedi. Ayrıca ayakta durunca sırt ağrım oluyordu ona da baktı böbreklerde genişleme var dedi. Dedi de dedi yani ( inşallah daha da kilo almadan sağlıkla atlatırız bu süreci. Hepimiz için sağlık diliyorum

rica etsem.resim ekler misin canim

Canim bende hic bacak arasi resmini istemedim malesef yok ama ultrasonda 12. haftada erkege benziyor dedi sonra bacak arasina bi bakti resmen belliydi pipisi evet kesin erkek dedi bende cok net gordum zaten. Sonra 15. haftada kendi doktorum da "ay kiz bu erkekkk" dedi bende 12. haftada ogrendim erkek oldugunu ama degisirmiki dedim.. Doktorumda kimisinde cok net belli olur ve degismez dedi. Belki sendede tam net belli olmadigi icin sasirdilar. Senin ekledigin resimle ayni ama goruntu

sleepy tavsiye etmem canim ben kullamdim sevmedim ama a101 in ki guzel
Neden memnun kalmadin canim. Koku mu yapti? İslak mi kaldi? Tasirdi mi :/
İyi düşün iyi olsun derler ya ben kendi kendime kötüyü çekiyorum galiba:)) Gibine gelmesin öyle olsun inşallah. Hep pozitif full pozitif ^^
İnsallah canim. :)

Kuzenim de kizini molfix ile buyuttu memnundu. Ama bence cok kokuyordu bez :/ bilemiyorum ama molfix almam sanirim.
Bence 1 beden ideal. 0 cok kucuk olur. 2 numara bile 3-6 kilo arasi. Cocuklar zaten zamaninda dogarsa 3-3,5 kilo arasi doguyor. Ben en azlisindan bir paket 1 numara, kalanini 2 numara almayi dusunuyorum.

Selam canlar şeker yüklemesi işi berbat mis ya bu saate kadar aç kaldım yarım saat arayla 4 tup kan alındı. İçecek öncesi 3 tup randevum da 40 dk gecmistiderken off.. bende Allah'tan örgü getirmistim de oyalandim gece deseniz uyumadım evdeki yukurcky uyutmadi

ama icimdeki ses haftaya gidim baslim konusim gibi geciyor sizce ne yapmaliyim.

Canım ben senin yerinde olsam geciktirmem. Senin bebisin bakacak kimse yok sefil olmasını da istemiyorsun yollarda anlıyorum. Ama geciktirme havalar çok güzel bu aralar. Ben normal gebe takip e 2 hafta sonrasına hep numara buluyorum bide hep aynı dr a almaya çalışıyorum. Sen ama perinatoloji ye gidiyorsun değil mi? Ona erkene numara alabilirsen geciktirme.
Bide normal olsa son aylarda geleni kabul etmez de sen riskisin geri çevireceğini sanmıyorum.

Bebek Bakım Sorunlarına Mucizevi Çözümler - Tracy Hogg & Melinda Blau

Şermin Çarkacı'nın yazdığı "Başlarım Şimdi Anneliğe" kitabı!

Mahallenin En Mutlu Bebeğinin Uyku Kitabı- Dr Harvey Karp

Güvenli Bağlanma - Uzman Pedagog Doktor Adem Güneş

Bebeğimle Oynuyorum- Sinem Özen Canbolat

Doğal Ebeveynlik- Dr. William Sears&Martha Sears

Ben bu kitapları aldım ,okuyorum.

Kizlar bez olarak hangi marka kullanacaksiniz?

Canım ben evy baby kullandım oglum da cok memnunum ayrıca kokusu çok güzeldi. Oglum 20 aylıkken bim in bezine geçiş yaptım ve kokusu evy babyden sonra hem esim in hemde benim midemi çok bulandırmıştı. Ama 1 haftada alıştık.
Yine evy baby kullanırım. Yada sleep, komili de olabilir. Çünkü evy baby heryerde bulunmuyor. Gerçi ben netten sipariş veriyordum daha ucuza geliyordu.

Bim in bezine geçmemizim nedeni nette tuvalete alıştırmak için ucuz bez alın tüm gün çıkarmayın altı ıslak olunca size söylemeye başlar diye okumuştum 8 ay geçti hala söylesin diye bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…