2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

perinotoliji 4 hafta once dediki kadin dogumda devam et suan sinirdayim ama bu anamoli sayilmaz dedi ve kendi doktoruna devam et dedi bende burdaki doktoruma geldim. oda son tahlilerini yapalim zeynep kamil devam et sonra burda sıkınti yasariz dedi. belki dogunca ameliyat gerekir kalp ve beyin olarak cocuk icin yok dedi bende zeynep kamil kadin dogum olarak alicam bu kez ama soyle sıkinti var hastane cocugunu bile oda almiyo kardes kimse kizimi birine emanet edip muhane olamamki esim persembe isleri ayarlamaya calisiyo haftaya o gune ayarla diyor o kizimi tutacak insallah gecmi olurki.

cok sasirdim bana oysa cok iyiydi hatta benum zamanimda normal dogum 600 zorunlu sezeryan 900 kendi isteginle 1450 di 2015 senesi beni 700 zorunlu ameliyat etti. haftam gectigi icin ve hep kibardi guleryuzluydu hatta bebegimde sıkınti var dedikleri icin cok darlandigim donemdeydim ama o bana sana belgeli konusuyorum kizin hic birseyi yok kafana hic birsey takma diye beni hafifleten ne zaman gitsem hep dili tatli bi doktordu hic bu sekilde karsilasmadim kizimi orada dogurdum ve esim ve ben cok memnun kaldik bu bebegimde 3 kez gittim. hep aciklayici iyiydi ve bana kendi teklif etti mesela testlerini istedigim hastanede yapabilecegimi kendisinin bakicaniki oyle yaptimda. ilaclardada hic boyle rakamla karsilasmadim. sans isimidir bilemedim suanda

Cok guzel bi haber bu sitelerinde mi yaziyor nasil ulasabiliriz indirim gunlerine

Evet canım internet sitelerinde yaziyor hangi gun nelerde hangi markalarda var diye, internet mağazalarında da geçerli galiba indirimler, Aldığımiz şeyleri paylaşalım kızlar çok şey var alınacak nerden başlayacağımi bilemiyorum,bu da beni geriyor[/QUOTE]
Baktim bulamadim ben yaa.
Subat 28 indirimi var dio hergune sadece bi urun mus .yuzde 20 mis .Bu indirim bni kurtarirmi bilemedim .

Uff bilmiyorum cankm ya bizde dun kavga ettik.isyerindeki elemaniyla yakin oturmustu kiyameti kopardim .dahada atamadim icimdeki siniri hep aglamam gelio.ayni kiza karsi da binkere uyarip tartismistim yok yine ayni .Bilmiyorum abartiyomuyum yoksa normalmi :/

bence bu yasadiklarimiz normal bu sureci bende yasiyorum cunku bedenimiz cok degisti gecen esimle alisveris gittik kiz bi giyinmiski siyah sutyen usten beyaz tisort ama sutyen hizasinda bisiklet yaka dap dap pantolon vucudu oldugu gibi belli ve makyajli esime yardimci oluyo esim kendine kiyafet bakiyo felan resmen kizi gozlerimle yedim resmen bakislarim onu rahatsiz etti ve esime soguk davranmaya basladi esim ne dedin kadina dedim bakislarim yeter dedim. ve bida ora gitmek yok dedim. kendime bakiyorum aynada abowww agim gitmis bagim kalmis esime diyorumki bak ben seni oyle bosayip hayat yasatmam kizgin yag doker birakirim seni ona gore dedim. surekli uyariyorum. kendime bakma calisiyorum bazen makgaj sac felan siz gene iyisiniz biz aylardir dusuk riskinden sebeb kardes kardes yatiyoruz. insallah dogumdan sonra cabuk toparlariz

Kızlar merhaba, Uzun zamandır konuyu takip ediyorum fakat yazmak bugüne fırsat oldu. Bebek alışveriş için şöyle bir liste yaptım fikir olması açısından sizlerle de paylaşıyorum. Bu arada ilk gebeliğim,o yüzden tecrübeli annelere gereksiz/fazla gelen şeyler de olabilir. Yine de abartmadan yavaş yavaş almaya çalışıyorum. Hepinize sağlıklı günler

Canim uzulme bilerek yapmadin sonucta kismeti yokmus
Primadan baslarim diye dusundum canim sonrasinda sleepy e gecerim .
Canim hic bekleme bence git kaydini actir noluur nolmax
Iyi dusun iyi olsun canim .insallah ilerlemez saglikla alirsin kucagina

Guzelmis canim .Bazilarini okumustum.acikcasi bundan sonra okuyamam sanirim iki cocukla

Teşekkür ederim kendi adıma canim çok iyi oldu bu ama okunmuyor liste .bir daha dene istersen..acaba ben telefondan bagliym ondan mi bilemedim tabiki

söyler daha kuzucuk :)
Denemek lazım o zaman hepsini zamanla.

Biz abartiyoruzdur kesin :/

HayatGayem evet ben de farkettim okunmadığını,teşekkürler uyarı için. dosya yükleden gönderdim fakat çok küçük kaldı. tekrar deneyelim bakalım..

OĞLUMUZUN ALIŞVERİŞ LİSTESİ
BEBEK KIYAFET Adet Marka-özellik
1 Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu/uzun kollu/askılı body (yarısı düz yarısı desenli) 10 0-3,3-6
2 İç zıbın 2 nb
3 Tulum uzun ve kısa kollu 8 0-3,3-6
4 Ayaklı/ayaksız alt (penye- kadife) 5 0-3,3-6
5 Üst penye zıbın vb. (takım olarak almak daha mantıklı alt-üst) 5 0-3,3-6,6-9
6 Alt-üst zıbın takım 5 0-3,3-6
7 Hastane çıkışı tk. 1 10lu,3 5li yada 4lü nb
8 Uyku pijaması 3 0-3,3-6,6-9
9 Çorap 10 std
10 Patik 2
11 Penye yelek 2
12 Hırka 1
13 Süveter omuzdan düğmeli 3
14 Penye önlükler (iyi emici olanlarından) 2
15 Penye şapka 2
16 Penye eldiven 2
17 Mermerşahi/müslin büyük 3
18 Mermerşahi küçük ağız bezi 10
19 Müslin battaniye 1
20 Penye battaniye 2
21 Peluş battaniye-triko battaniye 2
22 Kundak 2
BANYO/HİJYEN/BESLENME ÜRÜNLERİ
1 Banyo havlusu 2
2 Banyo havlusu içine tülbent 5
3 Banyo küveti,maşrapa,kova 1 takım
4 Küvet içi file 1 takım
5 Bebek banyo lifi 2
6 Banyo termometresi 1
7 Vücut ve baş şampuanı /sabunu 1 bübchen,mustela yenidoğan konak önleyici
8 Vücut derecesi 1 civalı
9 Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) 1
10 Pişik öncesi kremi 1 sudocrem
11 Bebek nemlendirici krem/bebek sütü 1 saf zeytinyağı,bübchen
12 Yeni doğan bebek bezi 2 paket prima ve huggies?
13 Alt değiştirme örtüsü 2 60*90, tek kullanımlık
14 Islak mendil saf pamuk-su baby me
15 Bebek pamuğu 1 paket baby me
16 Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi) chicco
17 Reflü yastığı 1
18 Burun Aspiratörü ve serumu 1 otribebe
19 Yenidoğan biberonu- anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin 1 avent naturel 125 ml emzikli cam,dr. Browns
20 Bebek deterjanı/granül sabun 1 friendly organic,baby me leke çıkarıcı,dalan roxy
21 Bebek bezi çöp poşeti 1 paket baby me
22 Emzik-ne olur ne olmaz diye 1 avent,nuk,dr brown
BEBEK ARAÇ-GEREÇ
1 Bebek beşiği 1 meltem smart bambino-classy şifonyer
2 Alez veya lastikli çarşaf sıvı geçirmez 2
3 Bebek pikesi 1
4 Uyku seti 2
5 Bebek arabası-travel sistem 1 cybex iris m-air
6 Ana kucağı ev tipi gerekirse
7 Ana kucağı kılıf/bel destek minderi 1
8 Kanguru/sling gerekirse
9 Kapı süsü 1
10 Emzirme yastığı 1 mycey
11 Elbise askısı 10
12 Anne-bebek bakım çantası 1 aliexpress
13 Sterilizatör/biberon ısıtıcısı gerekirse
14 Bebek telsizi/monitörü 1
15 Bebek hediyelik/magnet/sabun 50
16 Bebek çikolata 100
17 Bebek hediyelik için sepet 1
18 Bebek takı yastığı
19 Bebek halı
20 Bebek perde
ANNE İÇİN
1 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
2 Klasik ped veya hasta pedi-depend 1 paket depend ve orkid gece+uzun
3 Emzirme sutyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) 3
4 Emzirme atleti,normal külot 5 lcw atlet
5 Göğüs pedi 1 lansinoh
6 Göğüs kalkanı 1 avent,medela
7 Göğüs kremi 1 lansinoh/garmastan
8 Lohusa gecelik 3
9 Lohusa pijama 2
10 Lohusa sabahlık 1
11 Lohusa terlik-taç takım 1
12 Doğum sonrası korse 1
13 Lohusa külodu 5
14 Yatak koruyucu 1
15 Çorap/patik-pijamalara uygun 5
16 Hastane terliği 1
17 Göğüs pompası 1 ameda,mamajoo,lansinoh,medela
18 Süt poşeti 5
19 Süt artırıcı 1 humana still tea
20 Sıkılaştırıcı krem
HASTANE ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER
Anne için
1 Pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) 1
2 Emzirmeye uygun gecelik 2
3 Lohusa geceliği/terlik-taç takımı 1
4 Pijama tk 1
5 Sabahlık/şal 1
6 Pijamalara uygun çorap 5
7 Hastane terliği 1
8 Yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
9 Emzirme atleti 3
10 Emzirme sütyeni 2
11 Lohusa külot 5
12 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
13 Göğüs ucu pedi 1
14 Ped ve hasta bezi-depend 1
15 Tarak,diş fırçası-macunu,krem,şampuan,sabun
16 Havlu-banyo ve el
17 Mini ayna,makyaj malzemesi,parfüm, deodorant
18 Antibakteriyel ıslak mendil 1
19 Sütü artırıcı 1 humana still tea
20 Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet
21 Kirli çamaşır poşeti 1 paket
22 Emzirme önlüğü
23 lens solüsyonu-gözlük

Bebek için
1 Hastane çıkış seti 2
2 Ayaklı pijama-üst/tulum 2
3 İç zıbın takımı 2
4 Alttan çıtçıtlı body 3
5 Patik-çorap 3
6 Önlük 3-4
7 Mermerşahi ağız bezi/tülbent 5
8 Yelek 2
9 Bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) 1
10 Penye ve yün battaniye 2-1
11 Alt değiştirme örtüsü tek kullanımlık 2
12 Yenidoğan bebek bezi 1 paket
13 Pişik kremi 1
14 Islak mendil 1
15 Yenidoğan biberonu-emzik 1
16 Ana kucağı/üst kılıfı 1
Diğerleri
1 Şarj aleti-foto makinesi
2 Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
3 Islak mendil, kolonya
4 Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun
5 Pet bardak

Eklentiler

• Bebek alışveriş listesi.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 44
Canim arastirmistim elektrikli oneriyolardi .markayi hatirlayamadim

Bizde oyle her iliskiden sonra sancim oluyor hic orali olmuyorum gecistiriyorum.
Ama bu sefer aklimda deli sorular oluyor .

canım bende 3.ayımda işe dönenlerdenim ve makine ben de maalesef kullanmak zorunda kaldım,üstelik 3-6arası kızım uyanıkken meme emmemeye başladı mecbur tekrar emmeye başlayana kadar hep sağdım. ve ben avent'in manuel bi makinesini kullanmıştım,o da eski bir modeliydi üstelik 2008de falan alınmış arkadaşım vermişti sağolsun ve benim işimi fazlasıyla gördü,memelerim kocamandı her makinenin sağma bölümüne sığmıyordu falan ama bu avent efsane sağıyordu üstelik elektrikli modeli de değil yani,ben oyumu aventten yana kullanıyorum

canım sen zeynep kamile git dosyanı açtır biran önce.gerisi içinde düşünüp yapabileceğin birşey yok zaten

canim bende hic benziyo.demediler hep.net dediler.dun ilk basta oyle dedi bacakarasina bakmadan bakdikdan sonra kesin erkek yumurtaliklarida var dedi.bence degismez artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…