- Konu Sahibi kardelen384
-
- #22.321
babymall da fiyatları yükseltip %30 yapmışlar
benim aldığım okiedog çanta 224 tl görünüyo indirimli.. ben 150 ye aldım
aynen bizimki giibi
Valla supersin arkadasim.emeğine sağlık.nasıl ihtiyacım vardı böyle özenli ve üzerinde düşünülmüş listeye.HayatGayem evet ben de farkettim okunmadığını,teşekkürler uyarı için. dosya yükleden gönderdim fakat çok küçük kaldı. tekrar deneyelim bakalım..
OĞLUMUZUN ALIŞVERİŞ LİSTESİ
BEBEK KIYAFET Adet Marka-özellik
1 Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu/uzun kollu/askılı body (yarısı düz yarısı desenli) 10 0-3,3-6
2 İç zıbın 2 nb
3 Tulum uzun ve kısa kollu 8 0-3,3-6
4 Ayaklı/ayaksız alt (penye- kadife) 5 0-3,3-6
5 Üst penye zıbın vb. (takım olarak almak daha mantıklı alt-üst) 5 0-3,3-6,6-9
6 Alt-üst zıbın takım 5 0-3,3-6
7 Hastane çıkışı tk. 1 10lu,3 5li yada 4lü nb
8 Uyku pijaması 3 0-3,3-6,6-9
9 Çorap 10 std
10 Patik 2
11 Penye yelek 2
12 Hırka 1
13 Süveter omuzdan düğmeli 3
14 Penye önlükler (iyi emici olanlarından) 2
15 Penye şapka 2
16 Penye eldiven 2
17 Mermerşahi/müslin büyük 3
18 Mermerşahi küçük ağız bezi 10
19 Müslin battaniye 1
20 Penye battaniye 2
21 Peluş battaniye-triko battaniye 2
22 Kundak 2
BANYO/HİJYEN/BESLENME ÜRÜNLERİ
1 Banyo havlusu 2
2 Banyo havlusu içine tülbent 5
3 Banyo küveti,maşrapa,kova 1 takım
4 Küvet içi file 1 takım
5 Bebek banyo lifi 2
6 Banyo termometresi 1
7 Vücut ve baş şampuanı /sabunu 1 bübchen,mustela yenidoğan konak önleyici
8 Vücut derecesi 1 civalı
9 Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) 1
10 Pişik öncesi kremi 1 sudocrem
11 Bebek nemlendirici krem/bebek sütü 1 saf zeytinyağı,bübchen
12 Yeni doğan bebek bezi 2 paket prima ve huggies?
13 Alt değiştirme örtüsü 2 60*90, tek kullanımlık
14 Islak mendil saf pamuk-su baby me
15 Bebek pamuğu 1 paket baby me
16 Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi) chicco
17 Reflü yastığı 1
18 Burun Aspiratörü ve serumu 1 otribebe
19 Yenidoğan biberonu- anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin 1 avent naturel 125 ml emzikli cam,dr. Browns
20 Bebek deterjanı/granül sabun 1 friendly organic,baby me leke çıkarıcı,dalan roxy
21 Bebek bezi çöp poşeti 1 paket baby me
22 Emzik-ne olur ne olmaz diye 1 avent,nuk,dr brown
BEBEK ARAÇ-GEREÇ
1 Bebek beşiği 1 meltem smart bambino-classy şifonyer
2 Alez veya lastikli çarşaf sıvı geçirmez 2
3 Bebek pikesi 1
4 Uyku seti 2
5 Bebek arabası-travel sistem 1 cybex iris m-air
6 Ana kucağı ev tipi gerekirse
7 Ana kucağı kılıf/bel destek minderi 1
8 Kanguru/sling gerekirse
9 Kapı süsü 1
10 Emzirme yastığı 1 mycey
11 Elbise askısı 10
12 Anne-bebek bakım çantası 1 aliexpress
13 Sterilizatör/biberon ısıtıcısı gerekirse
14 Bebek telsizi/monitörü 1
15 Bebek hediyelik/magnet/sabun 50
16 Bebek çikolata 100
17 Bebek hediyelik için sepet 1
18 Bebek takı yastığı
19 Bebek halı
20 Bebek perde
ANNE İÇİN
1 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
2 Klasik ped veya hasta pedi-depend 1 paket depend ve orkid gece+uzun
3 Emzirme sutyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) 3
4 Emzirme atleti,normal külot 5 lcw atlet
5 Göğüs pedi 1 lansinoh
6 Göğüs kalkanı 1 avent,medela
7 Göğüs kremi 1 lansinoh/garmastan
8 Lohusa gecelik 3
9 Lohusa pijama 2
10 Lohusa sabahlık 1
11 Lohusa terlik-taç takım 1
12 Doğum sonrası korse 1
13 Lohusa külodu 5
14 Yatak koruyucu 1
15 Çorap/patik-pijamalara uygun 5
16 Hastane terliği 1
17 Göğüs pompası 1 ameda,mamajoo,lansinoh,medela
18 Süt poşeti 5
19 Süt artırıcı 1 humana still tea
20 Sıkılaştırıcı krem
HASTANE ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER
Anne için
1 Pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) 1
2 Emzirmeye uygun gecelik 2
3 Lohusa geceliği/terlik-taç takımı 1
4 Pijama tk 1
5 Sabahlık/şal 1
6 Pijamalara uygun çorap 5
7 Hastane terliği 1
8 Yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
9 Emzirme atleti 3
10 Emzirme sütyeni 2
11 Lohusa külot 5
12 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
13 Göğüs ucu pedi 1
14 Ped ve hasta bezi-depend 1
15 Tarak,diş fırçası-macunu,krem,şampuan,sabun
16 Havlu-banyo ve el
17 Mini ayna,makyaj malzemesi,parfüm, deodorant
18 Antibakteriyel ıslak mendil 1
19 Sütü artırıcı 1 humana still tea
20 Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet
21 Kirli çamaşır poşeti 1 paket
22 Emzirme önlüğü
23 lens solüsyonu-gözlük
Bebek için
1 Hastane çıkış seti 2
2 Ayaklı pijama-üst/tulum 2
3 İç zıbın takımı 2
4 Alttan çıtçıtlı body 3
5 Patik-çorap 3
6 Önlük 3-4
7 Mermerşahi ağız bezi/tülbent 5
8 Yelek 2
9 Bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) 1
10 Penye ve yün battaniye 2-1
11 Alt değiştirme örtüsü tek kullanımlık 2
12 Yenidoğan bebek bezi 1 paket
13 Pişik kremi 1
14 Islak mendil 1
15 Yenidoğan biberonu-emzik 1
16 Ana kucağı/üst kılıfı 1
Diğerleri
1 Şarj aleti-foto makinesi
2 Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
3 Islak mendil, kolonya
4 Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun
5 Pet bardak
Güzel gunlerde kullanın canim.Kızlar nasılsınız? Bir iki gün girmeyince birikiyor mesajlar iyice. 200 den fazla mesaj var okunacak
E bebekten bebek bezi çöp kovası aldım bugün. Baya olumlu yorum var. İndirimdeydi.
Allah büyük canım dua edip bekliyoruz kuzularımızı Allaha emanet olsunlarama benimkiler kafa icinde sivinin giderek buyudunu diyo benim kizimdada kafa buyuklu vardi ama haftasiyla bu kadar aralikli degildi suan 3 hafta kafa onde gozukuyor. doktor kizimdayken aile kafasiyla birdir diyordu bunda bi sivinin birikmesi diyor keske dedin gibi olsa daha ne isterim
Merhaba kizlar, bebek bezlerinde indirim varmis peki biz sifir mi bir numara mi paket alacagiz yenidogan bebek icin. Bir paket alayim dursun diyorum ya erken gelirse korkusu sardi beni de okuldaki iki arkadas 36 da dogurdu da bu hafta korkmaya basladm bende. Bir de uni baby yenidogan alkolsuz islak mendili kulananlara bir sorum var. Arkadasin bebegini pisik yapmis arkadasim da kendi yuzune surmus yuzumu sizlatti diyor. Birakmis bide bisuru para veriyordm yenidogani pahaliydi alkolumsu bisey var saf su degil dedi. Bilginiz olsun[/QUOTE
Primanın 0 yazan paketi prematüre için. 1 yazan paket 2 ile 5 kg arası bebekler için. 2 yazan paket 3 ile 6 kg arası doğan bebekler içinmiş. Buna göre karar verilebilir. Ben 1 ve 2 numaradan almayı düşünüyorum.
Canim arastirmistim elektrikli oneriyolardi .markayi hatirlayamadim[/QUOTE ben elektrik li kullandım yoğun Bakım sürecinde kim çıkarmış diye çok dua ettim çok rahattı gerçekten el pompası eziyet adeta ben tek başıma kullandım diğer memeyi tutmak zorunda kaldım ilk sağımlarda sonra düzene giriyor tabiki plihips aventin kullandım arkadaşındi kendimede istiyorum şimdi
Canım diğer arkadaşlar da yazmış, bence de sen Zeynep kamilden bir an evvel randevunu al. İnşallah herşey yolunda gider, bazen ölçümler de şaşabiliyor. Umarım zamanı gelince sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.merhaba kizlar ben dun burdaki doktorumla artik hersey bitti son kagitlarimi aldim. size sorum olacak bebegim vucudu 27 haftamla uyumlu ama bas cevresi 30 hafta 2 gunluk olmus sizede boyle cikiyormu kafasindaki sivi 9 cikmis doktora ne gibi birsey olur dedim. dogumdan sonra ne yapmam gerek bilmek istiyorum diye. oda sen artik birsey dusunme elinden geleni yaptin sadece zeynep kamilde dogurmaya bak dedi onlar yapilmasi gerekeni yapar dedi. ve duydumki son aylarda zeynep kamilde kabul etmiyor normalde 2 hafta sonra felanmi gitsem diyorum. ama icimdeki ses haftaya gidim baslim konusim gibi geciyor sizce ne yapmaliyim.
aynen bizimki gibi galiba di mi
Kızlar nasılsınız? Bir iki gün girmeyince birikiyor mesajlar iyice. 200 den fazla mesaj var okunacak
E bebekten bebek bezi çöp kovası aldım bugün. Baya olumlu yorum var. İndirimdeydi.
Hoşgeldin canım evet burası daha aktifMerhaba kizlar araniza yeni katiliyorum bu topik pek bi aktifmis :) 25 haftalik kiz bebise hamileyim allahin izniyle bende mayis annesi olucam
Aa annona sende mi burdasin canim cok sevindimHoşgeldin canım evet burası daha aktif
Canim ayri bir cop kovadi gerekli mi? Gunluk posette biriktirip gun sonunda disari cope atsak olmaz mi? Yani bu konuda suan gercekten cok cahil oldugumu fark ettim. :) normal coplerle karisinca bir problem yaratir mi? Zaten bizim mahallede cop sistemi bir garip. Her binanin kendi copu var, ev sahiplerinin parasiyla aliniyor. Onlarda kucucuk cop aliyor yetmiyor. Herkes copunu copun disina atiyor. Mahalle copluk gibi adeta.Kızlar nasılsınız? Bir iki gün girmeyince birikiyor mesajlar iyice. 200 den fazla mesaj var okunacak
canim sizdiriyor o yuzden begenmedim pisikde yaptiAaa neden oysa bende araştırdım aldım gerçi 24 lü de var koliyle ama slippy iyi diye yeni doğuma aldım herkes memnun sen neden beğenmedin kokusu falannmı
Evet canım bicok arkadaştan burda yabancılık cekmezsinAa annona sende mi burdasin canim cok sevindim
canim pisik yapti bide tasirdi o yuzden sevmedim benNeden memnun kalmadin canim. Koku mu yapti? İslak mi kaldi? Tasirdi mi :/
İnsallah canim. :)
Kuzenim de kizini molfix ile buyuttu memnundu. Ama bence cok kokuyordu bez :/ bilemiyorum ama molfix almam sanirim.
Bence 1 beden ideal. 0 cok kucuk olur. 2 numara bile 3-6 kilo arasi. Cocuklar zaten zamaninda dogarsa 3-3,5 kilo arasi doguyor. Ben en azlisindan bir paket 1 numara, kalanini 2 numara almayi dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?