- 30 Ocak 2013
- 2.442
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #22.341
hoş geldin, bebişin de sağlıkla gelsin inşallahMerhaba kizlar araniza yeni katiliyorum bu topik pek bi aktifmis :) 25 haftalik kiz bebise hamileyim allahin izniyle bende mayis annesi olucam
Canim ayri bir cop kovadi gerekli mi? Gunluk posette biriktirip gun sonunda disari cope atsak olmaz mi? Yani bu konuda suan gercekten cok cahil oldugumu fark ettim. :) normal coplerle karisinca bir problem yaratir mi? Zaten bizim mahallede cop sistemi bir garip. Her binanin kendi copu var, ev sahiplerinin parasiyla aliniyor. Onlarda kucucuk cop aliyor yetmiyor. Herkes copunu copun disina atiyor. Mahalle copluk gibi adeta.
Gule gule kullan canim bende bebek bezi ve cop kovasi aldim.bebek bezini simdiden neden aldim aslinda bilmiyorum kasaya yaklasirken birakabilirimKızlar nasılsınız? Bir iki gün girmeyince birikiyor mesajlar iyice. 200 den fazla mesaj var okunacak
E bebekten bebek bezi çöp kovası aldım bugün. Baya olumlu yorum var. İndirimdeydi.
Hosgeldin canimMerhaba kizlar araniza yeni katiliyorum bu topik pek bi aktifmis :) 25 haftalik kiz bebise hamileyim allahin izniyle bende mayis annesi olucam
Guzelmis canim listen .tesekkur ederim.@adasuyu evet ben de farkettim okunmadığını,teşekkürler uyarı için. dosya yükleden gönderdim fakat çok küçük kaldı. tekrar deneyelim bakalım..
OĞLUMUZUN ALIŞVERİŞ LİSTESİ
BEBEK KIYAFET Adet Marka-özellik
1 Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu/uzun kollu/askılı body (yarısı düz yarısı desenli) 10 0-3,3-6
2 İç zıbın 2 nb
3 Tulum uzun ve kısa kollu 8 0-3,3-6
4 Ayaklı/ayaksız alt (penye- kadife) 5 0-3,3-6
5 Üst penye zıbın vb. (takım olarak almak daha mantıklı alt-üst) 5 0-3,3-6,6-9
6 Alt-üst zıbın takım 5 0-3,3-6
7 Hastane çıkışı tk. 1 10lu,3 5li yada 4lü nb
8 Uyku pijaması 3 0-3,3-6,6-9
9 Çorap 10 std
10 Patik 2
11 Penye yelek 2
12 Hırka 1
13 Süveter omuzdan düğmeli 3
14 Penye önlükler (iyi emici olanlarından) 2
15 Penye şapka 2
16 Penye eldiven 2
17 Mermerşahi/müslin büyük 3
18 Mermerşahi küçük ağız bezi 10
19 Müslin battaniye 1
20 Penye battaniye 2
21 Peluş battaniye-triko battaniye 2
22 Kundak 2
BANYO/HİJYEN/BESLENME ÜRÜNLERİ
1 Banyo havlusu 2
2 Banyo havlusu içine tülbent 5
3 Banyo küveti,maşrapa,kova 1 takım
4 Küvet içi file 1 takım
5 Bebek banyo lifi 2
6 Banyo termometresi 1
7 Vücut ve baş şampuanı /sabunu 1 bübchen,mustela yenidoğan konak önleyici
8 Vücut derecesi 1 civalı
9 Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) 1
10 Pişik öncesi kremi 1 sudocrem
11 Bebek nemlendirici krem/bebek sütü 1 saf zeytinyağı,bübchen
12 Yeni doğan bebek bezi 2 paket prima ve huggies?
13 Alt değiştirme örtüsü 2 60*90, tek kullanımlık
14 Islak mendil saf pamuk-su baby me
15 Bebek pamuğu 1 paket baby me
16 Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi) chicco
17 Reflü yastığı 1
18 Burun Aspiratörü ve serumu 1 otribebe
19 Yenidoğan biberonu- anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin 1 avent naturel 125 ml emzikli cam,dr. Browns
20 Bebek deterjanı/granül sabun 1 friendly organic,baby me leke çıkarıcı,dalan roxy
21 Bebek bezi çöp poşeti 1 paket baby me
22 Emzik-ne olur ne olmaz diye 1 avent,nuk,dr brown
BEBEK ARAÇ-GEREÇ
1 Bebek beşiği 1 meltem smart bambino-classy şifonyer
2 Alez veya lastikli çarşaf sıvı geçirmez 2
3 Bebek pikesi 1
4 Uyku seti 2
5 Bebek arabası-travel sistem 1 cybex iris m-air
6 Ana kucağı ev tipi gerekirse
7 Ana kucağı kılıf/bel destek minderi 1
8 Kanguru/sling gerekirse
9 Kapı süsü 1
10 Emzirme yastığı 1 mycey
11 Elbise askısı 10
12 Anne-bebek bakım çantası 1 aliexpress
13 Sterilizatör/biberon ısıtıcısı gerekirse
14 Bebek telsizi/monitörü 1
15 Bebek hediyelik/magnet/sabun 50
16 Bebek çikolata 100
17 Bebek hediyelik için sepet 1
18 Bebek takı yastığı
19 Bebek halı
20 Bebek perde
ANNE İÇİN
1 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
2 Klasik ped veya hasta pedi-depend 1 paket depend ve orkid gece+uzun
3 Emzirme sutyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) 3
4 Emzirme atleti,normal külot 5 lcw atlet
5 Göğüs pedi 1 lansinoh
6 Göğüs kalkanı 1 avent,medela
7 Göğüs kremi 1 lansinoh/garmastan
8 Lohusa gecelik 3
9 Lohusa pijama 2
10 Lohusa sabahlık 1
11 Lohusa terlik-taç takım 1
12 Doğum sonrası korse 1
13 Lohusa külodu 5
14 Yatak koruyucu 1
15 Çorap/patik-pijamalara uygun 5
16 Hastane terliği 1
17 Göğüs pompası 1 ameda,mamajoo,lansinoh,medela
18 Süt poşeti 5
19 Süt artırıcı 1 humana still tea
20 Sıkılaştırıcı krem
HASTANE ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER
Anne için
1 Pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) 1
2 Emzirmeye uygun gecelik 2
3 Lohusa geceliği/terlik-taç takımı 1
4 Pijama tk 1
5 Sabahlık/şal 1
6 Pijamalara uygun çorap 5
7 Hastane terliği 1
8 Yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
9 Emzirme atleti 3
10 Emzirme sütyeni 2
11 Lohusa külot 5
12 Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) 4
13 Göğüs ucu pedi 1
14 Ped ve hasta bezi-depend 1
15 Tarak,diş fırçası-macunu,krem,şampuan,sabun
16 Havlu-banyo ve el
17 Mini ayna,makyaj malzemesi,parfüm, deodorant
18 Antibakteriyel ıslak mendil 1
19 Sütü artırıcı 1 humana still tea
20 Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet
21 Kirli çamaşır poşeti 1 paket
22 Emzirme önlüğü
23 lens solüsyonu-gözlük
Bebek için
1 Hastane çıkış seti 2
2 Ayaklı pijama-üst/tulum 2
3 İç zıbın takımı 2
4 Alttan çıtçıtlı body 3
5 Patik-çorap 3
6 Önlük 3-4
7 Mermerşahi ağız bezi/tülbent 5
8 Yelek 2
9 Bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) 1
10 Penye ve yün battaniye 2-1
11 Alt değiştirme örtüsü tek kullanımlık 2
12 Yenidoğan bebek bezi 1 paket
13 Pişik kremi 1
14 Islak mendil 1
15 Yenidoğan biberonu-emzik 1
16 Ana kucağı/üst kılıfı 1
Diğerleri
1 Şarj aleti-foto makinesi
2 Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
3 Islak mendil, kolonya
4 Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun
5 Pet bardak
Sağlıklı olsunlarda gerisi çokta önemli değilYa erkek bebişlerde böyle çoğunlukla demekki. Benimki kız ama Nadire’n oluyor demekki :))
Şekerde sıkıntı yok. D vitamini de ben sağlık ocagındakilerden kullanıyorum bifark yok piyasadakilerle aynı, zaten d vitamini ortalama 6aylık bir kullanım gerektiriyor değerleri normale çekmek için kaldı ki zaten gebelikte bebekte hızlı tüketime sebep oldugundan ne kullanırsan kullan depoları şu aşamada dolduramayacaksın. Ben 2şişe bitti hala kullanıyorum değer hala alt sınırda o sebeple d vitaminine çok takılma hergün 10-15 damla düzenli alırsan depolarını doldurmaz ama senin de bebeĞinde günlük ihtiyacını karşılarsofiarya canım tahlil sonucuma bakabilir misin? Doktora yaklaşık 2 hafta sonra falan gösterebileceğim.
Tokluk şekeri için ilk lokmadan 1.5 saat sonra kan verdim.
D vitamini düşük çıkmış anladığım kadarıyla. Sağlık ocağındaki ebem devit damla pek iyi değil ocean 'ın d vitaminini kullanıyorlar demişti. Senin önerdiğin bir marka var mı canım. D vitamini ve omega 3 için.
Bende bugün aldım ebebekten kirli bez kovasını. Bi videoda izledim gerçekten çok güzel hazır indirimede girmişken hemen sipariş verdim. Ve daha bir çok şey aldım. Bu indirimlerden faydalanmak lazım.Canim ayri bir cop kovadi gerekli mi? Gunluk posette biriktirip gun sonunda disari cope atsak olmaz mi? Yani bu konuda suan gercekten cok cahil oldugumu fark ettim. :) normal coplerle karisinca bir problem yaratir mi? Zaten bizim mahallede cop sistemi bir garip. Her binanin kendi copu var, ev sahiplerinin parasiyla aliniyor. Onlarda kucucuk cop aliyor yetmiyor. Herkes copunu copun disina atiyor. Mahalle copluk gibi adeta.
Bezimi canım bezini bilmiyorum hiç kullanmadım biz ıslak mendili demiştik oan için bezden yana ben molfixçiyim eski alışkanlıkcanim sizdiriyor o yuzden begenmedim pisikde yapti
Ayri cop kovasi isini ben de anlamadim cok hayati bisey olmasa gerek ama yorumlari merak ediyorum
İndirimlerden faydalanmayi bende dusunuyorum. Hatta e bebek evime yakin. İlgimi ceken seyler oldugunda gerekirse hergun giderim. Ama ne biliyim ayri bir cop kovasi bana gereksiz geldi. Kiraciyim zaten ev kucuk :/ gereksiz esyadan hoslanmiyorum.Bende bugün aldım ebebekten kirli bez kovasını. Bi videoda izledim gerçekten çok güzel hazır indirimede girmişken hemen sipariş verdim. Ve daha bir çok şey aldım. Bu indirimlerden faydalanmak lazım.
Al canım çok iyi yorumlar var. Bence gerekli :))Ayy iyi hatırlattın canım bende alacaktım kartım yanımda yoktu alayım şimdi, senin msjı görmesem aklımdan çıkıp gitmişti ^^
Can'ım ben o konuda huyluyum biraz. Banyo çöp kovasına atınca çook kötü koku oluyor. Misafir bebişlerimden tecrübeliyim. Hatta ilk seferde bu kötü koku nerden geliyor diye banyoyu aramıştım didik didik. :)) Poşette biriktirebileceğim bir yerim de Yok. Kapıya da koyamam. Her an çıkıp atamam da.Canim ayri bir cop kovadi gerekli mi? Gunluk posette biriktirip gun sonunda disari cope atsak olmaz mi? Yani bu konuda suan gercekten cok cahil oldugumu fark ettim. :) normal coplerle karisinca bir problem yaratir mi? Zaten bizim mahallede cop sistemi bir garip. Her binanin kendi copu var, ev sahiplerinin parasiyla aliniyor. Onlarda kucucuk cop aliyor yetmiyor. Herkes copunu copun disina atiyor. Mahalle copluk gibi adeta.
Gule gule kullan canim bende bebek bezi ve cop kovasi aldim.bebek bezini simdiden neden aldim aslinda bilmiyorum kasaya yaklasirken birakabilirim
Hosgeldin canim
Bebek beziyle mutfak çöpünü ben aynı çöp poşetine hiç atmadım. Bence atmak doğru da değil. Şu da var ayrı çöp kovasi bana da fazlalık geliyor açıkçası . Balkona poşet koyuyorum bezleri onun içine atıp, gün sonunda ya da sabah mutlaka eşim işe giderken dışarıdaki çöp e atıyor. Birikmeden hergün bu şekilde yapıyoruz .Canim ayri bir cop kovadi gerekli mi? Gunluk posette biriktirip gun sonunda disari cope atsak olmaz mi? Yani bu konuda suan gercekten cok cahil oldugumu fark ettim. :) normal coplerle karisinca bir problem yaratir mi? Zaten bizim mahallede cop sistemi bir garip. Her binanin kendi copu var, ev sahiplerinin parasiyla aliniyor. Onlarda kucucuk cop aliyor yetmiyor. Herkes copunu copun disina atiyor. Mahalle copluk gibi adeta.
Yaa ben cok tecrubesizim. Sabahtan aksama kadar veya aksamdan sabaha kadar evde posetin icinde sikica baglanmis dursa yine kokar mi ya?Al canım çok iyi yorumlar var. Bence gerekli :))
Can'ım ben o konuda huyluyum biraz. Banyo çöp kovasına atınca çook kötü koku oluyor. Misafir bebişlerimden tecrübeliyim. Hatta ilk seferde bu kötü koku nerden geliyor diye banyoyu aramıştım didik didik. :)) Poşette biriktirebileceğim bir yerim de Yok. Kapıya da koyamam. Her an çıkıp atamam da.
Bu kova kokuyu dışarı sızdırmıyormuş. Kilitli mekanizması da var. Çocuklar açmasın diye. Ben de tecrübesizim ama tesadüf gördüm. Tam benlik dedim :))
Valla biz de bez alalım dedik. Millet dörder paket almış :)
Ama baktık baktık hangisini alacağımızı bilemedik. Prima premium Yen'i doğan mı almak lazım ki
İçinde 160 tane falan vardı. Çok gibi geldi
Hemen büyüyorsa bebişler olmama durumu olur mu acaba dedim vazgeçtim.
Ben de oyle dusunuyorum aslinda. Balkonda veya banyoda biriktirir gun icinde mutlaka atarim disari.Bebek beziyle mutfak çöpünü ben aynı çöp poşetine hiç atmadım. Bence atmak doğru da değil. Şu da var ayrı çöp kovasi bana da fazlalık geliyor açıkçası . Balkona poşet koyuyorum bezleri onun içine atıp, gün sonunda ya da sabah mutlaka eşim işe giderken dışarıdaki çöp e atıyor. Birikmeden hergün bu şekilde yapıyoruz .
Balkonda bez için ayrı çöp kovası vardı inanır mısın bir kaç ay önce o bile fazlalık geldi gözüme. Yeni olmasına rağmen attım
Banyo da fena koku olur. Ev içinde poşette bez biriktirmek pek hoş olmaz bence. En mantıklısı balkonBen de oyle dusunuyorum aslinda. Balkonda veya banyoda biriktirir gun icinde mutlaka atarim disari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?