2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bez için çöp kovası lüzumsuz...evi geniş olan hevesi olan alsın ama gereksiz...zaten mutfak banyo çöp kovasına atılmaz bez...ayrı poşete atarsınız ağzını sıkıca bağlarsınız günlük ya da 2 günde 1 çöpe...bu kadar basit

Bu çöp kutusu dışarı hiç koku sızdırmıyor. Çöp poşetide yaklaşık 500 kirli bez alıyor. Poşeti istediğin ölçüde koparıp kullanabiliyosun. Yani ister her gün ister 5 günde bir boşaltırsın çöpü. Kullanan herkes çok memnun. Bende bugün aldım çöp kutusu ve çöp torbası beraber 57 lira. Saçma sapan şu tuvaletlere aldığımız metal kovalar bile 40 lira. O yüzden ben bunu tercih ettim. Mutfak çöpüne atanları gördüm. Ben bunu kesinlikle yapamam. Ayrı bi kova almam gerektiği için aldım. Tuvalet çöpü anca 2 tane bez alır zaten.

Yani tercih meselesi ama çöp kovasını incelemeni tavsiye ederim. Standart bi çöp kovası değil. Bunu kullana herkes memnun. Ve arkadaşım bebek odasında kullanıyodu. Koku sızdırmadığı için banyoya yada balkona koymana da gerek kalmıyor. Benim eşimin sabah evde çıkarken çöpü alma alışkanlığı yok. Evimizde aile apartmanı kapıcımız yok yani kapıdan çöp toplanıyo olsa dediğin daha kolay olabilir. Ama çöpü ben attığım için her çıkarken çöp aklıma gelmiyo ya da acelem olduğunda bi sonraki güne kalmış oluyo. Evde bezin beklemesini istemem. Ondan sebep bana mantıklı geldi.

Katiliyorum Alanlara da hayirli olsum gule gule kullanilsin

Bizde oyle her iliskiden sonra sancim oluyor hic orali olmuyorum gecistiriyorum.
Ama bu sefer aklimda deli sorular oluyor .

ya benim bazen acayip sancim oluyor yurumekde bile zorlaniuorum dogrulamiyorum. buda benim korkmama daha sebeb oluyor 3 aydam sonra kanamada oldugum icin yanasmiyorum bile aslinda hata esler boyle donemde bizden uzaklasmasina sebeb oluyoruz ama karnimizdada can var yani

Bence de çok kovası süpermiş fekat eşim gereksiz gördüğü için alamıyorum )

doktor iki gez olctu 5 ayri doktor gordu en yakin zamanda gidecegim artik gerisi ilahi taktir

Olabilir canım çöpü günlük atamıyorsanız falan...her yer poşet bizim...her bezini 1 poşete koyup bile bağlayabilirim balkona atarım ve ben kokmuyor dense bile öyle bir şeyi evin içinde tutamam bir de oğlum var 6 yaşında olacak onun için de iyi değil bana göre...yani zaruri değil ya da kişiye kalmış diyelim

Aynen dediğim gibi devamlı çöp atılıyorsa çok gerek yok ama benim öyle bi imkanım yok hele ki bebekle çıkarken nasıl olacak bilmem. Artık o işi eşime devredeyim bari bu bahaneyle

Oyle yapacam galiba bende. Bence de normal atlet ile sirti cok acilir.
Mutfak copune ben de atmam. Zagen mutfak copum kucucuk bir bez atsam dolar :) ayri bir cop kovasi da fazlalik yapsin istemiyorum. Ne yaparim acaba. Ev birinci katta. Sabah aksam esimi yollasam, gun ortasinda da bir sefer ben cikip atsam yeter heralde :) sevmiyorum fazla esya gercekten ya. Nerdeyse evdekileri kaldirip atacam.

Şimdi alma madem en kötü duruma göre bakar çok lazım olursa alırsın. Bende fazla esya sevmem ama bu bayagıdır aklımdaydı

Şimdi alma madem en kötü duruma göre bakar çok lazım olursa alırsın. Bende fazla esya sevmem ama bu bayagıdır aklımdaydı
Aklindayda iyi yapmissin canim. Aklindaduracagina evde dursun :) ben suan icin ihtiyac gormuyorum. O yuzden almam. Dogduktan sonra duruma gore karar veririm artik :)

Bir arkadaş sormuş göğüs pompası Fonetik sen miydin canım emin olamadım ama.
Şöyle açıklayayım kısa bir süre sağacaksan sonra sen işteyken süt içmeyecekse avent tekli olanı alabilirsin. Ben 1.5 yaşına kadar sağdım işyerinde. 2 saatte bir sağıyordum. Öyle birşey yapacaksan senin işini çiftli sağma makinaları görür ve sütünü de arttırır. Lansinoh dan her kullanan çok memnun ama çekim gücü daha kuvvetli olsun zamanla sütüm azalmasın istiyorsan profesyonel olan ameda lactaline tavsiye ederim. Süper ötesi bir makina. Ben ameda kullandım 10 dk da iki göğsümü Birden sağabiliyorsun

Çöp kovasını hiç duymadım Kızlar. Biz her bezini buzdolabı poşeti ya da normal poşete koyup sıkı sıkı bağlar hergün gün Sonu veya başı atarız. Alanlara da hayırlı olsun :)

Avent tekli hakkında fikriniz var mı acaba

Avent tekli hakkında fikriniz var mı acaba
İlk olarak tekli olan aventi almıştım. O da güzel sütüm onun sayesinde geldi. Evde olduğum sürece yetti bana. Sonra 4 aylıkken işe başlayınca sürem kısıtlıydı, sütüm azalmıştı tek göğüs sağınca. iki göğsü birden sağabilmek için ameda aldım.

Kızlar çok çok önemli bir konu var diğer topikte yazdım buraya da yazıyorum ki şimdiden araştırın bulun hazırlıgınızı yapın konu SÜNNET
Ben oğlumu 3 aylıkken sünnet ettirdim sezaryen olacağım için yenidoğan sünneti yaptıramadım o olsa belki daha da iyidir...ama şu hayatta yaptığım belki en iyi en doğru en güzel şeydir...bebek teninde 4-5 aya kadar fazla his olmuyor mesela gıdıklayın gülmez...3 aylıktı çocuk cerrahına muayeneettirdik gün aldık krem sürdü ovaladı pipi uyuştu bir iğne vurdu kesti çocukta çıt yok...sonra odaya aldı biraz bekledik yolladı bizi bir daha kontrole bile gitmedik bir kağıt verdi...sünnet bittikten 1 saat sonra biraz ağladı yarım kaşık Minoset içirdim emzirdim uyudu ve bu kadar...bitti...pansuman bile yapmadık bezin içinde çişiyle iyileşir dedi doktor ve öyle oldu...ne kanama nebişey...tertemiz...tüm erkek doğuracaklara tavsiye ediyorum...erkek kardeşim 6-7 yaşlarında sünnet olmuştu bizim için tam bir travmaydı her birimiz bir kenarda ağlıyorduk perişan çocuk da öylesine...kestirin kurtulun siz rahat oğlunuz rahat...Kimseyi dinlemeyin ileri yaşlarda kanama vs daha fazla oluyor...çocuk dönmeden bacaklarını fazla hareket ettirmeden halledin bu işi...eşim bana çok söylendi el kadar bebek sunnet olur mu falan diye şimdi oğlum 6 yaşına geliyor bizden mutlusu yok...ne avutabilirdim şu anda bu çocuğu ne de yatırabilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…