- 26 Eylül 2016
- 671
- 612
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #22.581
Canım herkes kafasına göre hepsi doktor ama çok farklı. Doğru bir yol olur ama hepsi ayrı konuşuyor. Ben 1 haftadır baya endişe ettim şeker varsa bebek etkilenirse diye yedim durdum kendimi beslenmeme o kadar dikkat etmeme rağmen. Bana 100lükte yapıldı 2değer az biraz yüksek çıktı doktor dahiliyeye yönlendirdi. Ama şükür ki gebeliğe bağlı bir durum dedi sonuçlar gayet iyi dedi 2 haftalık diyetle hallolur dedi. Sonra diyetisyene gittim oda 2000 kalorilik diyet verdi. Doğum sonrası geçer. Sen şekerden uzak dur yeter dedi. Sende öyle yap canım korkma tatlıyı hayatımızdan çıkarttımı tamam.Bana da 50 yapildi.şekerli sudan sonra 195 çıktı.endokronologa yollladi dr.oda şeker hastasimiyim yoksa sadece gebelige bagli mi yüksek çıktı diye başka testller yaptı.yani son üç aydaki sekerime insuline baktı onlar normaldi.parmak tan kan alıp takip et dedi.ben delemiyorum parmargimi.diyet yap dedi.dikkat ediyorum.yanlız benden niye 100luk istemedi.herkes değişik değişik yönlendirmeler yapıyor.anlamıyorum doğrusu nedir.neden 50yapiyorlar.bende var ni hamile sekeri hala ikna olamadım.
InsallahAynen canım açarız bi topik mayıs anneleri zayıflıyor diye, atarız kiloları çabuk çabuk, sağlıkla bebelerimiz doğsun da hayırlısıyla inşallah
Masallah kuzuya canim .evet onlar saglikli olsunlarda .benim kuzum 630 gr.cok mu dusuk kizlar bilemedim ay olarak normalmikilo hepimizde sorun bende 84 olmuşum yeni geldim doktordan neysek, tosunum da 840 gr olmuş tek tesellimiz onlar sağlıklı olsunda :)
Gule gule kullanin canim .Chicco next2me siparişi verdik sonunda
İnşallah yatağımıza uyumlu olur
Odasının boyasını da aldık, yeşil olcak kızımın odası
Can'ım düşük değil kilosu. 25+3 te gittim ben de 700 gr dı.Insallah
Masallah kuzuya canim .evet onlar saglikli olsunlarda .benim kuzum 630 gr.cok mu dusuk kizlar bilemedim ay olarak normalmi
Gule gule kullanin canim .
Yesilde cok tatlis olur
Ben de her ikisinden de alıcam, oto koltuğu sonuçta elzem bir şey bebeğin güvenliği içinBen de bendeee
Canim ev tipi anakucagi arabada kullanilmaz .
Ama normal anakucagini aractada evdede kullanabilirsin.
Bende ikisinden almak istiyorum .nasil yapsam bilemedim .sanirim mecbur alicaz gb .
Aynıyız işte canım allah yardımcımız olsunBen de ayniyim canim, dunden beri halsizim keyfim yok bir haftadir da cok usuyen ben ates basiyor ayaklarim yaniyor hele de geceleri uyuyamiyorm
Canım ben ilkinde toplam 12 kilo almıştım be bunun çoğunu ilk 6 ay aldım son aylarda almıyorum fazla bundada 8 kilo aldım tahminen toplamda 15 kilo falan alırım dediğim gibi benim kiloların çoğu ilk 6 ayda geliyor son üç ay iştahım kesiliyor sırf bebiş için yiyorum yoksa açlık hiç aklıma gelmiyor şuanda 71 kiloyumAynen bende cok korkuyorum pek alnadim hatta vefdim aslinda ama mevcut kilo fazla olunca pskolojikmen stres oluyorum.
Bende oglumda cok gezdim ama bu hamilelikle hic alakasi yok.senin ilkinde kilon nasildi bunda nasil .
Aramiz cok iyi aslinda ben yine ceyrek fiyatlarina bakayim.
Ben zaten rafine şeker pek kullanamzdim.tatliyada düşkün değilim.meyvelerden alırdım sekeri korkudan meyve bile yemedim valla artık.rica etsem bana listeni atar misin ?Canım herkes kafasına göre hepsi doktor ama çok farklı. Doğru bir yol olur ama hepsi ayrı konuşuyor. Ben 1 haftadır baya endişe ettim şeker varsa bebek etkilenirse diye yedim durdum kendimi beslenmeme o kadar dikkat etmeme rağmen. Bana 100lükte yapıldı 2değer az biraz yüksek çıktı doktor dahiliyeye yönlendirdi. Ama şükür ki gebeliğe bağlı bir durum dedi sonuçlar gayet iyi dedi 2 haftalık diyetle hallolur dedi. Sonra diyetisyene gittim oda 2000 kalorilik diyet verdi. Doğum sonrası geçer. Sen şekerden uzak dur yeter dedi. Sende öyle yap canım korkma tatlıyı hayatımızdan çıkarttımı tamam.
Ben de senin gibiyim ilk çocuk diye hepsinden aldım.. bir de ben şuna inanmıyorum “ayy ben aldım hiç kullanmadım boşa masraf” muhabbetine.. sana lazım olmayan bana olabilir sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklı ya da her cocuğun fıtrarı farklı belki benim çok işime yarıcak.. bazı arkadaşlarım delirtiyo beni.. oda yaptırıyorum o kadar özendim ağrıyan belimle bin kere maskolara gidip gelmişim “ilk iki sene seninle yatıcak niye oda yaptın?” Demezler mi Allahım deli olasım geliyo belki ben 40 çıkarıp koycam odasına ne biliyosun.. ya da 3 aylık 5 aylık bırakıcam odasında kime ne yani.. bebek arabası alırım “keşke onu almasaydın çok büyük baston alsaydın” yahu belki ben kendi rahatımdan cok bebeğin rahatını düşünüyorum sanane! Böyle böyle birikmiş şuraya kusayımda rahatlıyım :)))Ben de her ikisinden de alıcam, oto koltuğu sonuçta elzem bir şey bebeğin güvenliği için
Ev tipi de tiny love arkadaşım çok övmüştü, çok işime yaradı diye, ailelere gitçezsek atarım bagaja
Ben anne yanı beşiği de aldım
Oda da yaptırıyorum
İlk çocuk diye kafayı yedim sanırım
Canım benim ikinci hamileliğim bu ve ikiside bana şunu öğretti millet senin yaptığını aldığını drunu beğenmez en iyisi en gereklisi kendi yaptıklarıdır senin hevesin rahatın milletin umrunda olmuyor sanki alınan edilen kendi keselerinden çıkıyorBen de senin gibiyim ilk çocuk diye hepsinden aldım.. bir de ben şuna inanmıyorum “ayy ben aldım hiç kullanmadım boşa masraf” muhabbetine.. sana lazım olmayan bana olabilir sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklı ya da her cocuğun fıtrarı farklı belki benim çok işime yarıcak.. bazı arkadaşlarım delirtiyo beni.. oda yaptırıyorum o kadar özendim ağrıyan belimle bin kere maskolara gidip gelmişim “ilk iki sene seninle yatıcak niye oda yaptın?” Demezler mi Allahım deli olasım geliyo belki ben 40 çıkarıp koycam odasına ne biliyosun.. ya da 3 aylık 5 aylık bırakıcam odasında kime ne yani.. bebek arabası alırım “keşke onu almasaydın çok büyük baston alsaydın” yahu belki ben kendi rahatımdan cok bebeğin rahatını düşünüyorum sanane! Böyle böyle birikmiş şuraya kusayımda rahatlıyım :)))
Dimi yaaa benim ilk hevesim şimdi ben biraz abarttım onun da farkındayım dünyanın kıyafetini aldım daha şimdiden ama napayım 6 yıllık evliyim cocuk olmadı şimdi ne görsem saldırıyorum haliyle hep baskalarının cocuklarına alırdım kendimi tatmin ederdim şimdi asla gözüm doymuyor.. yok bunlar cok küçük, benim oğlum 3 aylık ama 6 aylık kıyafet giyiyo falan yaa olmazsa veririm bi ihtiyacı olana neyin derdindesiniz! Hormonlardan herhalde sabrımda kalmadı bozuyorum artık böyle söyleyenleri..Canım benim ikinci hamileliğim bu ve ikiside bana şunu öğretti millet senin yaptığını aldığını drunu beğenmez en iyisi en gereklisi kendi yaptıklarıdır senin hevesin rahatın milletin umrunda olmuyor sanki alınan edilen kendi keselerinden çıkıyor
Boşveeerrr kime ne?kimseyi memnun edemezsin imkan oldukça tabiki özeniyor almak istiyor insan bende kızımda aldımda aldım giydiremeden küçülenlerde oldu ihtiyacı olanlara verdim allah razı olsun dedilerse bana yeter oğlumda da az alcam dedim yine doldurmuşum 0-3 aylıkları:))allah can sağlığı versin alamayana alacak güç kuvvet versin kimsenin içinde kalmasın almak isteyipte alamadığı.Dimi yaaa benim ilk hevesim şimdi ben biraz abarttım onun da farkındayım dünyanın kıyafetini aldım daha şimdiden ama napayım 6 yıllık evliyim cocuk olmadı şimdi ne görsem saldırıyorum haliyle hep baskalarının cocuklarına alırdım kendimi tatmin ederdim şimdi asla gözüm doymuyor.. yok bunlar cok küçük, benim oğlum 3 aylık ama 6 aylık kıyafet giyiyo falan yaa olmazsa veririm bi ihtiyacı olana neyin derdindesiniz! Hormonlardan herhalde sabrımda kalmadı bozuyorum artık böyle söyleyenleri..
Aminnnn kimsenin hevesi kursağında kalmasınn.. Rabbim imkan versin sağlık versin herşey olur zaten. Keşke insanların ağzı torba olsa da büzsek ne güzel olurdu :)Boşveeerrr kime ne?kimseyi memnun edemezsin imkan oldukça tabiki özeniyor almak istiyor insan bende kızımda aldımda aldım giydiremeden küçülenlerde oldu ihtiyacı olanlara verdim allah razı olsun dedilerse bana yeter oğlumda da az alcam dedim yine doldurmuşum 0-3 aylıkları:))allah can sağlığı versin alamayana alacak güç kuvvet versin kimsenin içinde kalmasın almak isteyipte alamadığı.
Dimi ama nerdeeeAminnnn kimsenin hevesi kursağında kalmasınn.. Rabbim imkan versin sağlık versin herşey olur zaten. Keşke insanların ağzı torba olsa da büzsek ne güzel olurdu :)
Canım bizimkide iki hafta ileri çıkıyordu hep, şeker yüklemesi de yapıldı bişi çıkmadı. Sen kaç kilo doğmuşsun falan diye sormuştu, ben de dörde yakın doğmuşum, dayılar amcalar hep iri ve uzun dedik. Sorun olmaz iri doğsun ne olacak en fazla normal Doğum olmaz demişti perinatolog, kendi doktorumuz da bi şey olmaz normal de olabilir dedi. Arkadaşımın bebeği 4,300 normal doğdu ve maşallah ne annede ne bebekte sorun yoktu. İçini ferah tut, şeker çıksa da bi şey olmaz azıcık diyet yaparsın, sağlık içinde olur inşallahEki Görüntüle 2105780 Bugun kontrolum vardi 25+6 dayim. Ultrasonda 28+1 cikiyo. Kilosu 1093 gr boyu da yaklasik 37 cm dedi. Aldigim kiloya gore diyetisyene yonlendirdi. Ve seker yuklemesini mutlaka istedi. Ne dersiniz bebek haftasina gore fazla mi buyuk. 4 kilo uzeri dogacak gibi duruyo dedi doktor.
Canım benimde önde çıkıyor hep şeker yüklemesini yapmadı açlık tokluk yaptırdı bişey çıkmadı kızımın kilosunu sordu kızım 3333gr doğmuştu bu 4 kilo doğar büyük ihtimal dediEki Görüntüle 2105780 Bugun kontrolum vardi 25+6 dayim. Ultrasonda 28+1 cikiyo. Kilosu 1093 gr boyu da yaklasik 37 cm dedi. Aldigim kiloya gore diyetisyene yonlendirdi. Ve seker yuklemesini mutlaka istedi. Ne dersiniz bebek haftasina gore fazla mi buyuk. 4 kilo uzeri dogacak gibi duruyo dedi doktor.
ay kıyamam işi mi uzatıyor dersinevet canm gunduzler uzayınca daha ıyı olcak bıze vakıt kalcak azda olsa yürüyüşe eşini bekle erken cıkıyosa yalnz gtme olsn
Canım gözün aydın, atlatmışsın muayeneyi. Doktorun neye göre tansiyon problemi çıkabilir dedi?Kizlar ben girdim bugun ayrintiliya 34.cm mis .
630 gr. Halen kiz kendisi
Bi sorun yok dedi dr.
Yuzunu gostermedi cok cabaladi istersen daha sonra bidaha gel dedi ama onemsemedim .kuzum iyi olsun da cok ta gerek yok dedim.
Tansiyon sorunu cikabilir dedi sadece ama pek orali olmadim .cikmaz ins
Biraz iri kuzucugun. Benimkide 25+1 de 907gr 34cm di. Banada önde dedi. Senin kuzucun bizden de önde maşallah. Benim ilk cocugumda ayni hafta da 990gr di. 4040 gr doğdu.Eki Görüntüle 2105780 Bugun kontrolum vardi 25+6 dayim. Ultrasonda 28+1 cikiyo. Kilosu 1093 gr boyu da yaklasik 37 cm dedi. Aldigim kiloya gore diyetisyene yonlendirdi. Ve seker yuklemesini mutlaka istedi. Ne dersiniz bebek haftasina gore fazla mi buyuk. 4 kilo uzeri dogacak gibi duruyo dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?