- Konu Sahibi kardelen384
-
- #22.621
O sol taraftaki damarlarda bende de var sıkıntı pıhtılaşma varmış aynı şeyi banada söyledi doktorum. Tansiyon sorunu ve bebek normalden daha zayıf doğabilir dedi. Bende telaş yaptım hatta hemen hemen 1 ay olacak doktorum bini söylediğinde çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım herşey yolunda rahat olCanim biraz fazlaymis ama diyetisyenle yoluna girer diye dusunuyorum .
Tesekkur ederim canim atlattim sukur
Bebege giden sol damarda sikinti varmis .ileriki zamanlarda tansiyon yuksekligi olabilirmis.
Ben hep kontrol ediyorum evde dusuk genelde ins yanilir
Cook dikkatliyimdir
Kahvaltida cok yiyorum.canim buara cok kola cips cekiyo.koladan biraz icip birakiyorum maksat nefsimi sakinlestirmek.
Bir dahakine söyle bence :)) zaten şurda bir iki haftası kalmışbayildim yorumuna nie hic aklima gelmiyor ona boyle demek .ayni kisiye bu iki oldu susuyorum
aldığın kiloya güvenme canım bende bugüne kadar 6 kilo almıştım düşün.alınan kilo belirleyici olmuyr malesef bana gecen ayki kontrolde kilo alımın çok güzel demişti halbuki.inşallahh sende yoktur kaldıki bizler bazen özelkikle ben boğazıma sahip çıkamıyordum her insanın yapması gerekende bu 6 öğün beslrnme lisetede hamur işi kızartma pirinç tatlı asla yok sütlü tatlı dışında meyve sebze et balık tavuk süt yoğurt tahıllar kuruyemiş var hep normaldede böyle beslenmeliyiz zaten ama işte insan bebek için endişeleniyor stres aklının ucundan bile gecmesin dedi stres tetikliyor malesef..
iki hafta boyunca bende aclık tokluğu ölçeceğim canım doktorum not et getir dedi bakalım umarım artık hastaneden çıkınca morali,m epey bozuktu bide benim annem seker hastası ve doğumdan sonra bile risk altındayım yani ben gebelik şekeri değilde gerçekten şeker hastası olabilirim bunu düşünmöek beni çok üzüyor.sen zaten listenden yanlış okumadımsa pirinci şekeri falan çıkarmıssın doğrusuda bunlara uyduk mu hiç bir sorun olmaz canım sende var diye canın sıkma.Benim açlık 85 1.saat 230 2.saat 150 ydi...her gün açlık tokluk ölçüyorum 85 e 96 falan o civarda çıkıyor...ölçüm sağlık ocağında yapılmıştı o gün de çok sinirliydim aile hekimiyle tartışmıştık ağlamıştım falan doktorum tam bişey söylemedi güvenilir bir sonuca benzemiyor dedi tekrarlamaya da kıyamadı işte şimdi bende gebelik şekeri var mı yok mu bilmiyorum 9 haftada sadece 3 kilo aldım doktorum kilo kontrolün iyi, yaptıkların yeterli dedi
Bi dönem bende oldu sancı çıktı istirahat ve bol su progestan ve iğne derken 1 ayda anca toparladım şükür... Şimdi çoook yorulursam oluyoÇçoookkk erken baslayan kasılma problemlerim vardı diger gruptan arkadaslar bilebilir. Bayadır sakinlemişti bugun biraz tavan yaptı. Varmı kasılması olan bebeği bi tarafta toplanan karnı sertleşen
Meyveden korkma canım listemde 3 porsiyon var ara öğünde hepside. Bende çok canım çekerdi bazen tadımlık yerdim bisküvi çikolata falan şimdi hepten kescem inşallah :) meyveden alırım artık. Hata oluşuyor canım ekran görüntüsü alıp atayım bideBen zaten rafine şeker pek kullanamzdim.tatliyada düşkün değilim.meyvelerden alırdım sekeri korkudan meyve bile yemedim valla artık.rica etsem bana listeni atar misin ?
Tatlım benimde 3 gün önce oldu sol bacağımda ve dediğin gibi çok şiddetliydi yataktan atacaktım kendimi ağrısı 3 gün sürdü magnezyum eksikliğinden oluyor kızıma hamileykende olurdu druma ulaştım anlattım magnezyum alabilirsin dediKizlar ben son iki hafta icerisinde gece 3 sefer sol bacağıma giren kramp yuzunden uyandim. İlki o kadar siddetliydiki hatta agrisi iki uc gun surdu bacagimda. Neden kaynaklaniyor olabilir? Ve neden sol bacagim hep. Gittigim sabit bir doktor yok ve hepsi cok ilgisiz. Doktora sorsam hamilelikte olur deyip yollayacagina o kadar eminim ki o yuzden doktora gitmek dahi istemiyorum.
Sence saglik ocagindaki aile hekimi verir mi magnezyum? Veya derdimi anlatsam anlar mi? Doktorlara karsi o kadar guvensizim ki. Hangi magnezyum ilaclari hamilelik icin uygundur? Bundan sonra ben ilaclarimi dahi doktora sormak yerine intten arastirip alacam. Cok yanlis ve cagilce biliyorum. Ama gittigim doktorlarlar da gercekten cok bastan savmaci. En son gittigim doktordan kan ilacimin bittigini soyledim. Bana farkli bir kan ilaci yazdi. Yazdigi kan ilaci 3 degerlikli demir iceriyor. Bunun vucutta emilimi o kadar zor ki. Resme bosuna iciyorum. Cok afedersin tuvaletimin rengini bile Degistirmedi. Yazdiklari ilaclarda bile fayda yok. Kendime, internete daha cok guveniyorum.Tatlım benimde 3 gün önce oldu sol bacağımda ve dediğin gibi çok şiddetliydi yataktan atacaktım kendimi ağrısı 3 gün sürdü magnezyum eksikliğinden oluyor kızıma hamileykende olurdu druma ulaştım anlattım magnezyum alabilirsin dedi
Ben de dikkat etmiyorum. Salam sosis de yiyorum. Cips de yiyorum. Ha eskisi gibi abartmiyorum ama engellemiyorum da kendimi.
Sol damarda direnç bende de var ama ben buna bağlı ecopirin kullanıyorum. Bu durum 30. Haftalardan sonra tansiyon yüksekliği yapıyor yani şuan tansiyonunuzun normal olması sıkıntı olmayacagı anlamına gelmiyor, ayrıca bebeğin düşük Doğum ağırlığıyla doğmasına,anne karnında gelişmemesine bağlı doğumun erkene alınmasına sebep olabiliyor. Uterusa bağlanan bu damarlarda direnç görülmesi annenin ileriki gebelik haftalarında preeklemsi ile karşı karşıya kalabilme ihtimalininde sinyalini verebiliyor . Yanii demem o ki doktorlarınızın sıkıntı Yok yaa önemli bir şey değil demlerine şaşırdım enazından erken dönemde aspirin türevi kan sulandırıcılar başlanarak bebekte görülebilecek kilo alımına bağlı eksikliklerin önüne kolaylıkla geçilebilir, bence doktorunuzla bu konuyu birkez daha görüşün ya da bir perinataloglaCanim biraz fazlaymis ama diyetisyenle yoluna girer diye dusunuyorum .
Tesekkur ederim canim atlattim sukur
Bebege giden sol damarda sikinti varmis .ileriki zamanlarda tansiyon yuksekligi olabilirmis.
Ben hep kontrol ediyorum evde dusuk genelde ins yanilir
Cook dikkatliyimdir
Kahvaltida cok yiyorum.canim buara cok kola cips cekiyo.koladan biraz icip birakiyorum maksat nefsimi sakinlestirmek.
iki hafta boyunca bende aclık tokluğu ölçeceğim canım doktorum not et getir dedi bakalım umarım artık hastaneden çıkınca morali,m epey bozuktu bide benim annem seker hastası ve doğumdan sonra bile risk altındayım yani ben gebelik şekeri değilde gerçekten şeker hastası olabilirim bunu düşünmöek beni çok üzüyor.sen zaten listenden yanlış okumadımsa pirinci şekeri falan çıkarmıssın doğrusuda bunlara uyduk mu hiç bir sorun olmaz canım sende var diye canın sıkma.
Benim dr um 1 doz 5yıl koruyor, 2 doz 10 yıl koruyor tek fark bu dedi. İstersen 1 kez yaptır zaten agrılı bir aşı dedi. Bende 1 doz yaptırmayı planlıyorum.Tetanoz aşısı saçma sapan bir hal aldı. Doktorum bana bırakmıştı ister yaptır ister yaptırma diye. Sağlık ocağındaki ebeyle konuşmuştum ve tek doz yapalım dedi, 25. Haftada ilk dozu yaptı ikinci dozu doğumdan sonra yaparız dedi. Geçen hafta kontrolüm vardı dr uma söyledim tek doz yapıldı diye. Olur mu öyle şey dedi ilki yapıldıysa ikinciyide olmalısın dedi. Ama 30.haftadan sonra yapılmıyor aşı. Benimde sınırda 29. Haftaya geliyor, bundan dolayı da yaptırmak istemiyorum. İnsanı öyle bir ikilemde bırakıyorlar ki, sağlık konusunda hiçbir şey net değil,oysa bu tür konularda tek fikir olmalı ve net. Herkes birşey söylüyor, panik atak geçiriyorum yalnış mı yağtım, yaptırmasa mıydım....
Kızlar selam, beslenmeniz hep sağlıklı mı şekilde ilerliyor. Çok dikkat ediyormusunuz? Ben böyle aman aman dikkat etmiyorum yemem gerekenleri yiyorum ama abur cuburda yiyorum illada sağlıklı beslencem diye diretmiyorum. Siz ne diyosunuz bu konuda. Napıyorsunuz?
Kizlar Kipa da 5li bodyler 20 lira moneyclubla 15 lira Kumasida gayet guzel bi bakin varsa etrafinizda, kismetse en cok kisa Kollu bodyler kullanacagiz
Ya gebelik şekeri diye bir şey yok ya da varsa bile bende yok...zaten ağzımın tadını bozuyor ben aylardır ekmek hamurişi tatlı... patates bile yiyemiyorum, ailemde yok, her gün yürüyorum...yarım portakal ve yarım ekşi elma yedim 1 bardak süt içtim 9bucuk gibi, bebeğim de gayet hareketliydi bikaç saat sonra...bebek büyük diye ya da biraz hızlı kilo aldım diye şüphelenmişti doktor ama o zamanlar çok yatıyordum halsizdim yatmayı bırakınca kilo alımımda normale döndü...yani bu kadarcık şey için insülin verilmeyeceğine göre yaptıklarımız yeterli sanırım...iki hafta boyunca bende aclık tokluğu ölçeceğim canım doktorum not et getir dedi bakalım umarım artık hastaneden çıkınca morali,m epey bozuktu bide benim annem seker hastası ve doğumdan sonra bile risk altındayım yani ben gebelik şekeri değilde gerçekten şeker hastası olabilirim bunu düşünmöek beni çok üzüyor.sen zaten listenden yanlış okumadımsa pirinci şekeri falan çıkarmıssın doğrusuda bunlara uyduk mu hiç bir sorun olmaz canım sende var diye canın sıkma.
Ben de senin gibiyim ilk çocuk diye hepsinden aldım.. bir de ben şuna inanmıyorum “ayy ben aldım hiç kullanmadım boşa masraf” muhabbetine.. sana lazım olmayan bana olabilir sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklı ya da her cocuğun fıtrarı farklı belki benim çok işime yarıcak.. bazı arkadaşlarım delirtiyo beni.. oda yaptırıyorum o kadar özendim ağrıyan belimle bin kere maskolara gidip gelmişim “ilk iki sene seninle yatıcak niye oda yaptın?” Demezler mi Allahım deli olasım geliyo belki ben 40 çıkarıp koycam odasına ne biliyosun.. ya da 3 aylık 5 aylık bırakıcam odasında kime ne yani.. bebek arabası alırım “keşke onu almasaydın çok büyük baston alsaydın” yahu belki ben kendi rahatımdan cok bebeğin rahatını düşünüyorum sanane! Böyle böyle birikmiş şuraya kusayımda rahatlıyım :)))
Hic saglikli degil canim Abur cubur habire yiyorum Her gun tatli veya cikolata kesin Oglenleri zaten lokantada yiyorum her gun haftada bir lahmacun vs.. Cips de arada bir yiyorum Gecen gun ilk defa bir bardak kola ictim hamile oldugumu bile bile masaya kola getiren kayimvalidenin yuzunden
Ben daha hiç cips yemedim sen böyle yazdıkça yesem mi diye bi düşündümYa zaten illaki yiyoruz bazen cips falan yedikten sonra vicdan yapıyorum ama çok yemesemde bazen canım istiyor. Asitli şeyler yemiyorum ama çikolata şeker çok yiyorum. Bazen akşama doğru işte acıkıyorum çubuk kraker bisküvi falan yiyorum. Tamamen sağlıklı beslenileceğini düşünmüyorum ya. Vicdan yapsamda yiyorum valla
Bi dönem bende oldu sancı çıktı istirahat ve bol su progestan ve iğne derken 1 ayda anca toparladım şükür... Şimdi çoook yorulursam oluyo
Magnezyum,kalsiyum eksikliğinden oluyor.. bol süt iç, ve günde 1 tane maden suyu iç..ben öyle yapıyorum..Kizlar ben son iki hafta icerisinde gece 3 sefer sol bacağıma giren kramp yuzunden uyandim. İlki o kadar siddetliydiki hatta agrisi iki uc gun surdu bacagimda. Neden kaynaklaniyor olabilir? Ve neden sol bacagim hep. Gittigim sabit bir doktor yok ve hepsi cok ilgisiz. Doktora sorsam hamilelikte olur deyip yollayacagina o kadar eminim ki o yuzden doktora gitmek dahi istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?