2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
O sol taraftaki damarlarda bende de var sıkıntı pıhtılaşma varmış aynı şeyi banada söyledi doktorum. Tansiyon sorunu ve bebek normalden daha zayıf doğabilir dedi. Bende telaş yaptım hatta hemen hemen 1 ay olacak doktorum bini söylediğinde çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım herşey yolunda rahat ol

iki hafta boyunca bende aclık tokluğu ölçeceğim canım doktorum not et getir dedi bakalım umarım artık hastaneden çıkınca morali,m epey bozuktu bide benim annem seker hastası ve doğumdan sonra bile risk altındayım yani ben gebelik şekeri değilde gerçekten şeker hastası olabilirim bunu düşünmöek beni çok üzüyor.sen zaten listenden yanlış okumadımsa pirinci şekeri falan çıkarmıssın doğrusuda bunlara uyduk mu hiç bir sorun olmaz canım sende var diye canın sıkma.

Ççoookkk erken baslayan kasılma problemlerim vardı diger gruptan arkadaslar bilebilir. Bayadır sakinlemişti bugun biraz tavan yaptı. Varmı kasılması olan bebeği bi tarafta toplanan karnı sertleşen
Bi dönem bende oldu sancı çıktı istirahat ve bol su progestan ve iğne derken 1 ayda anca toparladım şükür... Şimdi çoook yorulursam oluyo

Ben zaten rafine şeker pek kullanamzdim.tatliyada düşkün değilim.meyvelerden alırdım sekeri korkudan meyve bile yemedim valla artık.rica etsem bana listeni atar misin ?
Meyveden korkma canım listemde 3 porsiyon var ara öğünde hepside. Bende çok canım çekerdi bazen tadımlık yerdim bisküvi çikolata falan şimdi hepten kescem inşallah :) meyveden alırım artık. Hata oluşuyor canım ekran görüntüsü alıp atayım bide

Kizlar ben son iki hafta icerisinde gece 3 sefer sol bacağıma giren kramp yuzunden uyandim. İlki o kadar siddetliydiki hatta agrisi iki uc gun surdu bacagimda. Neden kaynaklaniyor olabilir? Ve neden sol bacagim hep. Gittigim sabit bir doktor yok ve hepsi cok ilgisiz. Doktora sorsam hamilelikte olur deyip yollayacagina o kadar eminim ki o yuzden doktora gitmek dahi istemiyorum.

Tatlım benimde 3 gün önce oldu sol bacağımda ve dediğin gibi çok şiddetliydi yataktan atacaktım kendimi ağrısı 3 gün sürdü magnezyum eksikliğinden oluyor kızıma hamileykende olurdu druma ulaştım anlattım magnezyum alabilirsin dedi

Sence saglik ocagindaki aile hekimi verir mi magnezyum? Veya derdimi anlatsam anlar mi? Doktorlara karsi o kadar guvensizim ki. Hangi magnezyum ilaclari hamilelik icin uygundur? Bundan sonra ben ilaclarimi dahi doktora sormak yerine intten arastirip alacam. Cok yanlis ve cagilce biliyorum. Ama gittigim doktorlarlar da gercekten cok bastan savmaci. En son gittigim doktordan kan ilacimin bittigini soyledim. Bana farkli bir kan ilaci yazdi. Yazdigi kan ilaci 3 degerlikli demir iceriyor. Bunun vucutta emilimi o kadar zor ki. Resme bosuna iciyorum. Cok afedersin tuvaletimin rengini bile Degistirmedi. Yazdiklari ilaclarda bile fayda yok. Kendime, internete daha cok guveniyorum.

Sol damarda direnç bende de var ama ben buna bağlı ecopirin kullanıyorum. Bu durum 30. Haftalardan sonra tansiyon yüksekliği yapıyor yani şuan tansiyonunuzun normal olması sıkıntı olmayacagı anlamına gelmiyor, ayrıca bebeğin düşük Doğum ağırlığıyla doğmasına,anne karnında gelişmemesine bağlı doğumun erkene alınmasına sebep olabiliyor. Uterusa bağlanan bu damarlarda direnç görülmesi annenin ileriki gebelik haftalarında preeklemsi ile karşı karşıya kalabilme ihtimalininde sinyalini verebiliyor . Yanii demem o ki doktorlarınızın sıkıntı Yok yaa önemli bir şey değil demlerine şaşırdım enazından erken dönemde aspirin türevi kan sulandırıcılar başlanarak bebekte görülebilecek kilo alımına bağlı eksikliklerin önüne kolaylıkla geçilebilir, bence doktorunuzla bu konuyu birkez daha görüşün ya da bir perinatalogla

Arkadasim darlanma yemene dikkat et kuzenimede seker dediler hatta bebek olebilir bile dediler oda beslenmesi dikkat etti hala ediyor kizi 2 yasina giricek masallahi var. ALLAHA emanet bu kuzular tedbir bizden taktir Allahdan sitres yapip bebegini uzme iyi olacaksiniz insallah

Benim dr um 1 doz 5yıl koruyor, 2 doz 10 yıl koruyor tek fark bu dedi. İstersen 1 kez yaptır zaten agrılı bir aşı dedi. Bende 1 doz yaptırmayı planlıyorum.

Hic saglikli degil canim Abur cubur habire yiyorum Her gun tatli veya cikolata kesin Oglenleri zaten lokantada yiyorum her gun haftada bir lahmacun vs.. Cips de arada bir yiyorum Gecen gun ilk defa bir bardak kola ictim hamile oldugumu bile bile masaya kola getiren kayimvalidenin yuzunden

Kizlar Kipa da 5li bodyler 20 lira moneyclubla 15 lira Kumasida gayet guzel bi bakin varsa etrafinizda, kismetse en cok kisa Kollu bodyler kullanacagiz

Tesekkurler canim yarin bi bakayim

Ya gebelik şekeri diye bir şey yok ya da varsa bile bende yok...zaten ağzımın tadını bozuyor ben aylardır ekmek hamurişi tatlı... patates bile yiyemiyorum, ailemde yok, her gün yürüyorum...yarım portakal ve yarım ekşi elma yedim 1 bardak süt içtim 9bucuk gibi, bebeğim de gayet hareketliydi bikaç saat sonra...bebek büyük diye ya da biraz hızlı kilo aldım diye şüphelenmişti doktor ama o zamanlar çok yatıyordum halsizdim yatmayı bırakınca kilo alımımda normale döndü...yani bu kadarcık şey için insülin verilmeyeceğine göre yaptıklarımız yeterli sanırım...

Seni cok iyi anliyorum ne istiyorsan oyle yap icinde kalmasin ben bazi dediklerini dinledim hala pismanligi yasiyorum. Ve bana yapma dediklerini 3 dorduncu cocuklarunda kendileri yapti mesela hastane kapi susu yapmak istedim ne gerek var bi gun icin dendi bebek arabasi daha farkli istiyordum baston yatak tipi olani ovduler aldim ama yine kendi istedim olmadi icin kizginim cunku benim her dedimi bana yaptirmayanlar kendilerine yapti bunda acemili birakio diyorum elimden ne gelirse keyfime gore bosver icinde kalmasn tika kulaklarini basklarina

Ya zaten illaki yiyoruz bazen cips falan yedikten sonra vicdan yapıyorum ama çok yemesemde bazen canım istiyor. Asitli şeyler yemiyorum ama çikolata şeker çok yiyorum. Bazen akşama doğru işte acıkıyorum çubuk kraker bisküvi falan yiyorum. Tamamen sağlıklı beslenileceğini düşünmüyorum ya. Vicdan yapsamda yiyorum valla

Ben daha hiç cips yemedim sen böyle yazdıkça yesem mi diye bi düşündümhiç bisküvi kraker falan da yemedim okulda biri yerken ısrar etmişti tadına bak canın ister diye bi tane aldım ağzımı içi zehir gibi oldu bi daha da yemedim...her zaman yiyorsan ondan belki canın istiyordur...benim hiç aklıma gelmez...kabuklu fındık fıstık ceviz alırız biz akşamları onları kırar yeriz ya da çiğ kabak çekirdegi...alışkanlık heralde...biraz tutsan kendini belki alışır hamilelikten sonra da yemezsin...

Bi dönem bende oldu sancı çıktı istirahat ve bol su progestan ve iğne derken 1 ayda anca toparladım şükür... Şimdi çoook yorulursam oluyo

Aslında onves tatilde dinlendim sayılır ama bugun costu nidilat diye bi ilaç var erken dogum için de kullanılıyomus ondan içtim bi tane bakalım devam edecek mi

Magnezyum,kalsiyum eksikliğinden oluyor.. bol süt iç, ve günde 1 tane maden suyu iç..ben öyle yapıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…