2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
hamilelerde çok şık rastlaniyormus. Bende bol bol su içiyorum, WC sonrası nemli bırakmamaya çalışıyorum günde en az 3 kez iç çamaşırı değiştiriyorum. Sürekli dikkat ediyorum ama geçen bendede çıktı. Tek içimlik toz vermişti.
Kızımdaykende hep oluyordum canım çare bulamadım walla bide benim bariz belirtilerde hiç olmuyor tesadüfen tahlil verdiğimde çıkıyor vücutta benimsedi herhalde:)kızılcık iyi geliyormuş drda içebilirsin dedi şimdi onu kaynatıp içeceğim

Kızlar benim de kaburgalarım batmaya başladı. Zaten sırt üstü yatamıyorum artık. Belime baskı oluyor. Sağa sola yatınca da kaburgalarım batıyor :KK43: göğüs altı sızlıyor yanıyor resmen.
Uyku iyice haram oldu. Çatı ağrısını söylemeyeyim bile. Onu aylardır çekiyorum Zaten.

Senin kadar olmasada ağrım, uyku bana da haram:işsiz: sağsan sola zor dönüyorum. Ya dada dönerken uykum kaçıyor. Hiç olmazsa kızım tekmeliyor o olmazsa tuvalete çıkıyorum:oha: çatı ağrım bir ay kadar önce geçti

Oğlum doğalı 6 yıl olacak canım bizimki hala bana sezaryen oldum diye laf sokuşturur...geçen kaynımla eltim vardı onların yanında da aynı mevzu işte kimse normal doğum yapmıyormuş kadınlar çok rahatmış herkes sezaryen oluyormuş açtım ağzımı yumdum gözümü, ameliyat olmak kolay mı dedim ötekinde doğurana kadar çekip rahatlıyorsun sezaryende dikisli ameliyatlı günlerce yatıyorsun ben doğuramadım dedim olmadı napalım çok şükür sağ salim meydana geldi çocuğum ne şekilde olursa olsun ay yorum yapanlar da yeni evli daha ikisi de çocuk sayılır dunyadan haberleri yok...benimki de onlarla bir oluyor verip veriştiriyor kinayeli kinayeli dokunduruyor...onlar gitti bir posta kriz ağlamalar zaten hassasım zaten başlamış korkular rüyalar ya hamile kadına özen göstermeyi bilmiyorlar en başta eşler dikkatli olmalı
Annelik zor. Benım anladıgım kadarıyla gercekten cocuk yetiştirmak zor. Ve annesi yetiştirememiş ben bunu anladım. Gerilik konusunu acmamaya calısyodum en iyisi onları yok kabul etmek ama olmuyo işte. Ama allahtan tektik annesi falan olsaydı ne yapardım ne derdim bilemiyorum. Zaten o da gecen hafta hamile olan kuzeni için 20 haftalık bebegın 2 kilo oldugunu soyluyo ya olmaz oyle sey obez mi bu cocuk diyorum ısrarla evet oyle diyo nede olsa iki yumurta yiyomus

Arkadaşlar kendimi çok halsiz ve uykusuz hissediyorum fakat uyuyamıyorum da. Bu aya kadar hic boyle olmadım jan değerlerimde normal. Benim gibi bi anda böyle olanlar varmı
İki gündür aynı durumdayım. Uyuyamıyoeum ama uyku akıyo, olmazsa tuvaletim geliyo o olmzza kızım tekmeliyo o olmazsa yer değiştirmek istiyorum ama dönene kadar uykum kaçıyo

Bende öyle çok çok almmamdim canım iki üç takım alt üst aldım oglumdan kalanları da giydiricem maviyse mavi kız diye mavi giydircem değilya dimi
ben de dun oğlumdan kalanları cıkarttım pembe bidsey yok ama bir tane alıcam o kadar yepyeni duruyor daha 1.5 yıl önce almıştık

Aynen öyle hamilelik kapalı kutu hep derim insan bilmiyo görmüyor... Zaten öyle yapıcaz kızımla yicez içicez yatıcaz inş büyücez 15 gün sonra gerilik azalır inş ve biz yine yer içer yatarız minnakla
insalalh gerilik azalır öyle cok okudum büyüdükçe haftasını yakaladı ne zaman başladı ılk gerilik

Dün gece okumaya basladım baya birikmiş mesajları. Benimde gerilik var gobek cevresi 10 gün kadar geri boy 1 hafta ileri. O kadar yıkıldım ki yazılanları okuyunca. Tahin pekmez yemedim muz yiyodum kasılma için doktor 1 ayda iki kilo aldım diye kızdı ce yemeyi bıraktım. Cerez konusunda gevsek davrandım tüm bu düşüncelerle savaşırken eşime dedim ki tahin pekmez yiyince kilo alıyomus bebek bana dediği laf senin hiçbişey yediğin yok ne istedin de almadım. Hamile kuzeni var o iki yumurta yiyomus günde bak diyo o yiyo bebegı kocaman olmus. Nasıl canım yandı anlatamam. Ve tabi ki basladım aglamaya. Ve yine suclandım ben aglayınca bebek de üzülüyomus neden boyle yapıyomusum. Bir kere de su kadını üzmeyim dediklerime dikkat edeyim biraz el üstünde tutayım dediği yok. Ve herseyin suclusu yine ben oldum. Dedşm bak beni germe strese sokma o da etkiliymiş sende stres olma dedi bana. Gelde olma gelde dayan
Tatlım neden bukadar stres yaptınki sana daha önce yazmıştım göbek çevresi küçük çıkması gerilik değildirrrrr......gerilik fl ölçümü en önemli ölçümdür karın çevresi küçükse muhtemelen seninki uzun boylu zayıf bi bebiş olur doğunca toparlar... Korkulacak bişey değil yani benim durumumla karıştırma seninkini boşuna stres yapma çok farklı şeyler birinin kafası küçüktür yasa büyüktür buda benimkiyle aynı değil anlatabiliyomuyum .... Çok okuyanmı çokçgezenmi başından geçenmi demişler.... Vallahi ben bu konuda çok biliyorum keşke bilmesem tecrübem olmasa ama biliyorum... Ama umut bitermi asla biz karnimizda bizimle beraber olan minnaklar için güçlü olup onlar için çabalıcaz....bu 4. Gebelik benim ve ben ilk defa 60 kilo üstü gördüm bu bebekte eşime100e kadar yolun var diyo takılıyor tabiki .. Şuan 64 olmuşum zorla almaya çalışıyorum tahin pekmez bana da kokuyor yiyemiyorum ama bu hafta denicem muz ceviz süt kaşar et balık tavuk yumurta yemeye çalışıyorum İnş yavrularımızı sağlıklı sıhatli alırız... Eskiden uyurdum gece gündüz şimdi gözümü kapatıyorum hep erken doğum yapıyorum ve o yoğun bakımdaki makina sesleri ile uyanıyorum .... İnanki bazı şeyleri yaşamamış olmak belki daha iyi diyorum... Ama Allah nasip ettiyse ne mümkün

Arkadaşlar gece çok susayan benim gibi her uyandığında dili damağına yapışan ve sanki gün içinde çok yol yürümüş gibi ayak tabanları ağrıyan varmı
Canım bu bahsettiğin belirtiler şekerle de alakalı olabilir. Şekerine bi baktır istersen. Şeker yükselince çok susuzluk ve ayaklarda agrı ve yanma yapar.

Uykusuzluk bende de var maalesef:KK43: Allahtan çalışmıyorum çalışan annelerin işi çok zor dün gce dört bcukta falan ancak uykuya daldım yedi bçukta uyandım. Gözümden uyku akıyor ama sırtım ağrıyo boynum ağrıyor başım ağrıyor :KK47:

insalalh gerilik azalır öyle cok okudum büyüdükçe haftasını yakaladı ne zaman başladı ılk gerilik
Daha önce oldu fakat yakaladı çünki o azdı şuan gerilik arttı malesef inş yakalar diyip umut ediyorum bende çok okudum hatta 1 yıldır goggle dan daha çok biliyorum artık dua ile geçilmeyecek engel yok İnşallah

Dün gece okumaya basladım baya birikmiş mesajları. Benimde gerilik var gobek cevresi 10 gün kadar geri boy 1 hafta ileri. O kadar yıkıldım ki yazılanları okuyunca. Tahin pekmez yemedim muz yiyodum kasılma için doktor 1 ayda iki kilo aldım diye kızdı ce yemeyi bıraktım. Cerez konusunda gevsek davrandım tüm bu düşüncelerle savaşırken eşime dedim ki tahin pekmez yiyince kilo alıyomus bebek bana dediği laf senin hiçbişey yediğin yok ne istedin de almadım. Hamile kuzeni var o iki yumurta yiyomus günde bak diyo o yiyo bebegı kocaman olmus. Nasıl canım yandı anlatamam. Ve tabi ki basladım aglamaya. Ve yine suclandım ben aglayınca bebek de üzülüyomus neden boyle yapıyomusum. Bir kere de su kadını üzmeyim dediklerime dikkat edeyim biraz el üstünde tutayım dediği yok. Ve herseyin suclusu yine ben oldum. Dedşm bak beni germe strese sokma o da etkiliymiş sende stres olma dedi bana. Gelde olma gelde dayan

Canım önce sakin ol.unutma önceden köylerdeki kadınlar muz bilmezdi çerez bilmezdi ve çocuklar da gayet sağlıklı olurdu.Ayrıca biz birçok şeyi kendimiz için yiyoruz.çocuk bizden alacağını zaten alıyor.belki senin bebiş uzun boylu bi bebiş olacak.hem gerilik olsaydı boyunda da olurdu.eşler bi çok konuda düşünmüyor anneyi yada düşünemiyor.hafta sonu bende eşime baya kızdım beni çok ihmal ediyor kendimi çok yanlız hissediyorum diye ama bunu kendim sakinleştikten sonra konuştum onunla.oda ben söylemeden böyle dusunecegimi bilemeyeceğini söyledi aslında halkıydı da.ikinizde biraz sakinlesin sonra oturup açıkça konusun eşinle.hem sen rahatlarsın hemde oda senin neler hissettiğini anlar.bide doktorunu da çok takma kafana başka bi doktora gitsen oda kilo konusunda çok farklı şeyler söyler.sen senin içine nasıl siniyorsa öyle yap.ben mesela doktorun verdiği omega yi falan kullanmıyorum ama onada kullanmadığımı söylemiyorum.bebeğinde gelişimi iyi.boşu boşuna üzme hem kendini hemde bebisini

Annelik zor. Benım anladıgım kadarıyla gercekten cocuk yetiştirmak zor. Ve annesi yetiştirememiş ben bunu anladım. Gerilik konusunu acmamaya calısyodum en iyisi onları yok kabul etmek ama olmuyo işte. Ama allahtan tektik annesi falan olsaydı ne yapardım ne derdim bilemiyorum. Zaten o da gecen hafta hamile olan kuzeni için 20 haftalık bebegın 2 kilo oldugunu soyluyo ya olmaz oyle sey obez mi bu cocuk diyorum ısrarla evet oyle diyo nede olsa iki yumurta yiyomus
Aman bende günde 2 yumurta yiyorum günde en son 24. Haftada gittim doktora 780 gr dı oğlum.. ne yumurtaymış özür dilerim ama tüm cahillerin dilinde!! Hangi anne karnında ki bebek gelişmesin ister bundan mutluluk duyar bi de etraftakiler tüketiyo insanları.. hiç duymayın görmeyin üzülmeyin boşverin sağlıkla alalım şu bebekleri kucağımıza başka şeye gerek yok...

Keşke yumurtayla bitse iş... Sağlıklı olsunda 2 kilo doğsun ben razıyım arkadaşım 4 5 kilo doğurdu 56 gün yoğun bakında kaldı her kilolu bebek sağlıklı demek değildir 2 doğup turp gibi olan bebek çok . Bu aynı bizim gibi dıştan bak dalyan gibi ama içş boş bilemeyiz kimide kilosuyla tuttuğunu koparır.... Rabbim sağlık sıhhat versin yavrularımızada bizede onlar bize muhtaç çünki... Ben geçen sene 4 gün doğumhanede yattım ve 1 yudum su içmedim .. Çok acıktınmı diyip bi şekerli 250 lik Sekerli serum verin dediler mi mutlu oluyordum ve açlık öyle zor öyle zorkiiii... Rabbim kimseyi aç susuz koymasın... 2 günde ameliyat sonrası yattım 6 gün.. Hiç yatak yapmadım çünki sabah yoğun bakıma gittim akşam döndüm tam 17 gün hastanede git gelllg... Ne dikiş ne ağrı umrumda olmadı ... Ama herşey biittiğinde bi baktımki çocuklar eşim mahvolmuş .. Hepsi bitmiş yuvam alt üst ve gündüz diri durup gece ağladım sabahlara kadar .. Şimdi bi yudum su alsam eline ne büyük nimet diyorum lokmamda hemen açlık geliyor aklıma ve Şuanın nekadar değerli olduğunu biliyorum ... Çok şükür diyip eşime çocuklarıma sarılıyırum.... Çünki yarın nolcak bilmiyorum .. Kul aciz biz şimdi bu halimize şükredip mutlu olalım benimki nekiiii beterin beteri var şükretmek istersen yopun bakım kapısın git 10 dk yeter otur gel.... Bak nasıl haline şükredeceksinn...

ben de dun oğlumdan kalanları cıkarttım pembe bidsey yok ama bir tane alıcam o kadar yepyeni duruyor daha 1.5 yıl önce almıştık
Benimde hep maviydi geçen gün hepsini akrabam verdim onun oğlu olucak inşallah bende nasip olmadı giydirmek .. Şimdi pemve bişey elime alınca yabancı geliyor eee 3 oğlan sonrası kız... Ama içim hop hop oluoyo... Daha başlamadım bi başlarsam evi komple pembeye bürüyeceğim heralde İnş sağlıklı sıhhatli olsunda en güzel ve en kolay tarafı yaz bebeği git al gel sanki evdemi oturucaz

Uzun zamandır görüşemediğim bir arkadaşımla mesajlaştık kızlar ev falan yaptırıyorlardı atanamıyordu bebek düşünmüyorlardı son görüşmemizde ben nerden bileyim bursa ya gelmişsin beni aramıyosun falan deyince (kendisi istanbul da benim de kardeşlerim orda) ben de fotoğrafımı gönderdim kız hamileyim tatilde 10 günlüğüne gittik evden çıkasım gelmedi falan diye...4 defa tüp bebek denemesi yapmışlar olmuyormuş çok üzüldüm...eşi de dünyanın en iyi insanıdır üniversiteden beri tanışıyoruz 16 yıllık arkadaşım...herkesin imtihanı başka başka...Rabbim dert verip de derman aratmasın...bu halimize günümüze binlerce şükür

Kızlar günaydın, ya ben yine streslerdeyim.. iki gün önce hoopidi hoopidi zipliyodu sanki göbeğimi patlatacak ti, iki gündür çok hafifledi ve hareket etmiyor... Böle aniden degisirmi hissiyat.. yada kabızlık var 2 gundur ondan hissetmiyo olabilirmiyim..

Uzun zamandır görüşemediğim bir arkadaşımla mesajlaştık kızlar ev falan yaptırıyorlardı atanamıyordu bebek düşünmüyorlardı son görüşmemizde ben nerden bileyim bursa ya gelmişsin beni aramıyosun falan deyince (kendisi istanbul da benim de kardeşlerim orda) ben de fotoğrafımı gönderdim kız hamileyim tatilde 10 günlüğüne gittik evden çıkasım gelmedi falan diye...4 defa tüp bebek denemesi yapmışlar olmuyormuş çok üzüldüm...eşi de dünyanın en iyi insanıdır üniversiteden beri tanışıyoruz 16 yıllık arkadaşım...herkesin imtihanı başka başka...Rabbim dert verip de derman aratmasın...bu halimize günümüze binlerce şükür
Rabbim tez zamanda hayırlı Muratlar ini versin inşallah zor süreçler çok iyi bilirim negatif alipta arkana baka baka eve gelmek bitiriyor insanı. Allah'ım kimseyi evlat hasretiyle sınamasın.

Back
X