2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar benim gibi hapşururken altına kaçırıveren var mı? Son bir kaç gündür iki kez geldi başıma. Hapşururken bir kaç damla gidiyor kilota. Böyle giderse işe yedek kilotla gitmem gerekecek :bicak:
Ewet canim maalesef oluyor. Bide grip gibi oldum habire hapsirip oksuruyorum. Ilacta alamiyorum rezalet durumdayim

Evet aslında Eminönü havuzlu hana gitmeyi çok istedim. Bir türlü olmadı. Şimdi de ağırlaştım. Arabasız gitmeye güvenemiyorum kendime. Sütyen atlet de eksik. Aslında gidip ordan almak lazım.
Ne kadara almıştın sen?
Ben havuzlu hana gitmistm orda begenemedm carsidaki mağazalardan birinden aldım krem renk uzun elbise şeklinde gecelik ve sabahlik 180 e aldım ikisini. Aslında pijama takımları falan daha uygundu ama ben kapaliyim bilegime kadar uzun bulamadım aynı marka ve modeli ayrı pakette alıp takım yaptığımdan pahalıya geldi biraz . Kısa gecelikler çok daha uygun. Ben de izne ayrilinca mart basinda tekrar gitmek istiyorm havuzlu hana. Ozaman ogreneyim diye gitmistm gecelik disinda bisey almadim. Sen ne tarafta oturuyosun canim uzak mi sana.

Hayır hamileler de 1 saat normalde 2 saat birde yemeğe basladığın ilk lokmadan itibaren hesap ediyosun
Ben son korkmadan hesap ediyorum..öyle biliyorum..bı sorayım doktora..ama şeker ölçümündede öyle yapıyorlar..son lokmadan diye biliyorum..enee...

Sagol canim cevabin icin. Dedigin gibi maliyet kismo olmasa zaten cok da dusunmezdim 350 liraya next2me benzero bir yatak buldum. Belki omu alirim park yatagin yani sira boylece daha uygun olur saniyorum.
Siz cok iyi yapmissiniz bebis icin. Guzrl gunlerde kullanir insallah :)
Amin hepimizin bebisi sağlıkla kullansın inşallah. 350 anne yanı için gayet iyi. Onu düşün bence . Ilk aylar rahat edersin

Ben gittim oraya, hiç de ucuz değil.. gittiğine asla değmez.. 150 den başlıyor gecelik takımlar..aman aman guzel de durmuyor..o paraya her yerde var zaten.. fiyatlar pazardakilerle aynı..
Ya evet bazıları öyle diyor ama bi arkadaşım 85 tl ye üçlü set almış. Hepsini bir arada bulmak iyi aslında. Benim bulunduğum yerde pek Yok Can'ım. Avm lerde de seçenek olmuyor malesef.

Ben havuzlu hana gitmistm orda begenemedm carsidaki mağazalardan birinden aldım krem renk uzun elbise şeklinde gecelik ve sabahlik 180 e aldım ikisini. Aslında pijama takımları falan daha uygundu ama ben kapaliyim bilegime kadar uzun bulamadım aynı marka ve modeli ayrı pakette alıp takım yaptığımdan pahalıya geldi biraz . Kısa gecelikler çok daha uygun. Ben de izne ayrilinca mart basinda tekrar gitmek istiyorm havuzlu hana. Ozaman ogreneyim diye gitmistm gecelik disinda bisey almadim. Sen ne tarafta oturuyosun canim uzak mi sana.
Evet senin pahalıya gelmiş Can'ım. Başaksehirdeyim. Metroyla falan gidilebilir aslında. Ben sabahlıklı pijama takımı istiyorum. Sabahlığı da uzun olsun tabi biraz. Bir de farklı renkler istiyorum o yüzden bulanıyorum. Genelde ekru mint mavi pembe var. Biraz koyu renk yapsalarmış iyiymiş.

Bende onu izliyorum , 50 ml yaptırdım ben ama çilek aromalı hazır kutuydu. Biran dedim glikoz şurubu tehlikeli değilmiydi normalde yediğim içtiğim herşeyin içeriğine bakarım 50 lilik basit bişey diye önemsememiştim

Benimki de limon aromali hazir kutuydu Ay kadin konustukça sinir basti basladim aglamaya

Açım Kızlar açım :bicak::bicak::bicak::bicak:
7 de yedim yemeğimi üstüne dondurma yedim 9 gibi Şuan açım ne yiyeceğim ben ya :KK43:
Valla ben acıkınca ekmekli bisey yemezsem doymuyorum . Ekmegin arasına peynir salatalık domates ne varsa evde onu koyup bi güzel yiyorum:bicak: canın ne istiyosa ye gitsin

Ben son korkmadan hesap ediyorum..öyle biliyorum..bı sorayım doktora..ama şeker ölçümündede öyle yapıyorlar..son lokmadan diye biliyorum..enee...

Canim bu kaosu ben hastanede yaşadım. Açlık tokluk şekerine bakilacakti yemek ye 1 saat sonra gel dediler. Kan vermek için gittim biraz daha beklemem gerekiyordu oradaki kadınlar yok ilk lokmadan yok son lokmadan su icmicen sakız yok :rolleyes: beynim dönmüştü.

Evet yaaa sırf şu kargo parası yüzünden birçok şeyi ebebekten sipariş vermedim. Aynı paraya geliyor nerdeyse küçük ürünler olunca.
Eksikler hiç bitmeyecek gibi. Gönlüme göre sabahlıklı lohusa takımı bulamadım ben de.
Aziz bebenin hastane çıkışları da çok güzel. Bana almak nasip olmadı. Şimdi alsam çok fazla olacak. Güle güle giysin Can'ım.
Eksikler bitmiyor canım. Ben de ufak tefek çıngırak oyuncak alayım derken 160 lirayı buldum28 Şubat e bebek kampanyasini bekliyorum baklm.Allâh herkesin yardımcısı olsun

Benimki de limon aromali hazir kutuydu Ay kadin konustukça sinir basti basladim aglamaya
Ne anlattı ki yazar mısın biraz...aslında kadın haklı...ben bu gebelik hormonlarının vücudumu zararlı şeylerden uzaklaştırdığına inanıyorum ve beni en çok şeker ve karbonhidratlılar rahatsız ediyor...ekmek hamurişi pirinç patates şekerli yemeyegöreyim ağzımın içinde berbat bir his yapış yapış çamur gibi...ıyyy...

Kızlar bir sorun var size. 100 lik şeker yüklemesi öncesi diyet verdiler. Süt var sabah akşam benide rahatsız ediyor süt. Onun yerine meyva yesem acaba olur mu?
Diyet listesinin basında "bu diyette amaç hastanın günlük olarak en az 150gr karbonhidrat grubu dediğimiz ünlü ve şekerli gıdalardan tuketmesidir." Yazıyor.
Diyet işlerinde hiç anlamadığım için soruyorum.

Diyet ise
Sabah
1 su bardağı süt
1 adet yumurta veya
1 tatlı kaşığı reçel, bal, pekmez
50gr ekmek

Ogle
2 köfte büyüklüğünde et
1 porsiyon sebze yemeği
1 porsiyon tahıl yemeği
1 porsiyon meyva
50 gr ekmek

16: 00da 1 porsiyon meyva

Akşam
Öğle yemeği gibi

21:00 de 1 su bardağı süt.

es_ese es_ese senin diyete göre bu daha kasıtlı sanki senin diyeti neye göre vermişlerdi.

Hiç bilmiyorum canım neye göre verdi. Rutin kontrole gitmiştim, sonra ki kontrol de şeker yükleme aralığına denk geliyor diye listeyi çıkarıp verdi işte, yaptırırsın gibilerinden. Tam çıkıyordum listeyi incelemeden attım çantaya bir daha da sormadım.

Yükleme de yaptırmadım ben. Canım ne isterse, ne kadar isterse yiyorum.

Benim de elma aromaliydi. Ne dedi yine canan abla.

Ne anlattı ki yazar mısın biraz...aslında kadın haklı...ben bu gebelik hormonlarının vücudumu zararlı şeylerden uzaklaştırdığına inanıyorum ve beni en çok şeker ve karbonhidratlılar rahatsız ediyor...ekmek hamurişi pirinç patates şekerli yemeyegöreyim ağzımın içinde berbat bir his yapış yapış çamur gibi...ıyyy...

Ne diyecek iste seker yuklemesi bebeklerin hucrelerini eritiyor Cocuk kanserleri (Allah korusun) artiyor Diger ulkelerde yapilmiyor bizde devlet zoruyla yapiliyor Bu aslinda cinayet vs vs..
Hayir ben yaptirmadan once bir suru video da izledim farkli farkli doktorlarin aciklamalari Hepsinden de tatmin olmustum aslinda

Canım ne isterse, ne kadar isterse yiyorum.

Ne kadar güzel. Aslında ilk günün ama sanki yıllardır diyetteyim :D
Liste doyurucu olabilir ama benim ilk önce gözüm doyacak. Şu anda ac karnına yataktayım uykumu mide gurultularim kaçırdı ve mutfakta hamurisinden tatlıya çok çeşit var. Allah tan 3 günlük bir diyet yoksa çizerdim kafayı. 1 günde hem huysuz aksi hemde duygusalım sinirliyim.
Diyet yapanlara sabir diliyorum.

Süt iç,yoğurt ye..protein al tok tutar..
Sanırım artık çok geç :KK49: teşekkürler yine de
Valla ben acıkınca ekmekli bisey yemezsem doymuyorum . Ekmegin arasına peynir salatalık domates ne varsa evde onu koyup bi güzel yiyorum:bicak: canın ne istiyosa ye gitsin
Yedim valla canım yemiyordum kaç akşamdır. :-) Bu akşam erken yiyince acıktım kan şekerim düşüyor benim bu hamilelikte hissediyorum ellerim falan titriyor ya. Tam buğday ekmeği ile mis gibi doydum :-p

Ne diyecek iste seker yuklemesi bebeklerin hucrelerini eritiyor Cocuk kanserleri (Allah korusun) artiyor Diger ulkelerde yapilmiyor bizde devlet zoruyla yapiliyor Bu aslinda cinayet vs vs..
Hayir ben yaptirmadan once bir suru video da izledim farkli farkli doktorlarin aciklamalari Hepsinden de tatmin olmustum aslinda
Ya ama şunu anlamıyorum 2 dilim baklava yiyince de bebeklerin hücresi eriyor mu gerçekten. Yoksa sadece şeker yüklemesi yaptırınca mı oluyor. Gerçekten baklava tatlı çikolata hamurişi hiç yemeyen biri zaten yaptırmasın gerçekten ama bem yiyorum bunları

Ben de yaptırdım hem de hiç istemediğim halde 1 50lik 1 75lik...ama gebelik şekeri yüzünden hangi bebeğe ne zaman ne olmuş bilinmiyor sanki...doktorlar arasında bu kadar görüş ayrılığı olması da şüphelerimi arttırıyor...mesela hepimiz yüksek tansiyonu biliyoruz bebeğe kan gidişinde sıkıntı olur basınç farkından dolayı ve plasenta ayrılabilir bebeğin hayatı tehlikeye girebilir Allah korusun...peki ya gebelik şekeri??? Sadece gebelikte yükselen şeyler var kolesterol mesela benim yüksek çıktı hamilelikte bu aralıklar geçerli olmaz bir miktar yüksek olabilir dedi doktorum...e belki şeker de böyledir...tek başına bir gebelik şekeri yüzünden bir bebeğe bişey olmuş mu? İri olur sezaryen olur eee sonra...anne şeker hastasıysa gizli şeker hastasıysa ya da insulin direnci vs varsa zaten bebekte de olma ihtimali çok yüksek...yani çok çok yüksek değerler olmadığı sürece sorun yok gibi görünüyor...ama açlıkta bile 140 çıkıyorsa orda zaten öncesinden de bişeyler var

Ne kadar güzel. Aslında ilk günün ama sanki yıllardır diyetteyim :KK70:
Liste doyurucu olabilir ama benim ilk önce gözüm doyacak. Şu anda ac karnına yataktayım uykumu mide gurultularim kaçırdı ve mutfakta hamurisinden tatlıya çok çeşit var. Allah tan 3 günlük bir diyet yoksa çizerdim kafayı. 1 günde hem huysuz aksi hemde duygusalım sinirliyim.

Canım benim liste kalem kalem direktifli değildi. Sadece bol karbonhidrat bol şeker ağırlıklı bide yüklemeden önce ki üç gün içindi. 75gr. Senin de üç gün mü? Bide niye yiyemiyorsun? Sana madde madde yazılı bir liste ve bu listeye uyman mı istendi?

Ne kadar güzel. Aslında ilk günün ama sanki yıllardır diyetteyim :KK70:
Bütün gün yatıp yuvarlandım akşamüstü de güzel yemek yedim sonra çay vs yarım dilim tatlı yedim ve gece 11de çıktım 3buçuk km yürüdüm geldim...dün dedim ya Allah ın gücüne gitmesin ama sıkıldım diye, hadi diyetten geçtim yürüyorum da her şey dokunuyor keyif alarak yiyebileceğim nerdeyse hiçbir şey yok...düşünsene ne yesem ya ağzımın tadını bozuyor ya da midemi...ekşimeler yanmalar...vaktimizi doldurup da sağ salim alsaydık kucağımıza hayırlısıyla...oğlumda takviye bile almadım 1 tane ilaç içmedim kuru üzümümü falan yerdim...kanım düşmeye başladı bu sefer yiyemiyorum ki...

Back
X