- 18 Mayıs 2012
- 2.101
- 2.250
- 333
- 43
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #28.261
Kızlar hamilelik döneminde moralinizi en üst seviyede tutmaya çalışın sağlık dışında hiçbirşeyin sizi üzmesine fırsat vermeyin bunun acısı bebeğiniz doğduğunda çıkıyor malesef ben kızıma 9 haftalık hamileyken babamı kanserden kaybettim o dönemim hep üzüntü ağlamayla geçti gurbetteydim aklım annemde kardeşimdeydi kızımdan önceki bebeğimide kalbi durduğu için kaybetmiştim her kontrole gittiğimde stres oluyordum acaba yaşıyormu diye çok şükür sağlıklı bir kızım oldu ama kolikti ve 6 ay inanılmaz zor geçti gebelik psikolojisinin bebeği doğduktan sonra etkilediğine birebir şahit oldum
Herkese günaydın arkadaşlar dün akşam oğlum dünyaya 1060 gr olarak merhaba dedi. Şu an yoğun bakımda henüz görmedim öğlen durumu hakkında bilgi alacağım dualarınızı eksik etmeyin
Hazirliklar nasıl gidiyor kızlar ? Kasvetli havayı biraz dağıtalım..
Ben park yatak dışında bir şey alamadım henüz. Çalıştigim için bi türlü odaklanamiyordum. Ama bu hafta evdeyim. Şöyle ayrıntılı bi alışveriş listesi yapiyim,artık çoğu eksiği kapatıyim istiyorum. Sizin elinizde liste varsa benimle paylaşir misiniz ? Fikir olur banada. Birde sanirim cogu seyi internetten alcam. Hangi siteleri tavsiye edersiniz ? Ayy soracak cok seyim var
Ben de çabuk kırılıyorum ağlamaya başlıyorum oturduğum yerde akıyor gözümden ne yaparız böyle bilmiyorum, üzmek de istemiyorum çocuğumu ama ben ağlarken hiç oynamıyor duruyor hep.
Ben bugun havuzluhan'a gittim ve civarlardaki carsi pasaja lohusa pijamasi geceligi vs icin. Koskoca yerde su sekilde pijama yoktu: https://m.tr.aliexpress.com/item/32820152224.html
Hep dugmeli (cok rahat olmaz gibi geldi ya kullanislidir belki) dantelli ya pembe ya mavi of gecelikler vardi. Onerileri olan var mi boyle linkteki pijamalar gecelikler icin?
Canım aynı şeyi bugün arkadaşım anlattı halıyı gelince açmamış açtığında simdiyah ve kouyormuş küf olmuş hep
Ayyy deme valla, bu arada kayınvalidem halılarını yıkattı ama açmadı bir iki hafta daha dursun diye, halılar küflenmişyeniden yıkattılar kokusu geçmedi. Sakın yıkatıp paketli bekletme öyle de kötü. Aman ne yapalım Bebekler erken gelirse de üff evi ne pişmiş desinler napalım şimdi bir iki hafta daha bekleyelim temizleyelim bari
Gaviskon seker iceriyir olabilir canim ben hic kullanmadim o yuzden bilmiyorm. Ama yaklasik 4 gundur benimde sinirim hic yerinde degil ve gercekten uzgunum. Ve sekerim 160 180 lerde geziyor. Bisey yemememe ragmen diyete aynen devam. Yani stres cok buyuk etken bence. Keske etrafimizdaki insanlar biraz bizi dusunse. Hadi bizi dusunmuyolar bebegi dusunseler bari. Ben uzuldukce sekerim yukseliyo ve bu cocuk etkileniyo yani.
Ahaah aynen ya benim mesela hiç yukarı çıkmadı hep aşağıda çocuğum.
Canım sen verdiğin halde bebek kilo alabilir diyet yapanlarda genelde böyledir sen odemden yağdan vermisindir belki bebeğin aldığı kiloyla daha da fazla vermiş bile olabilirsin. Diyet yaptığın için çok normal , bebek almıştır merak etme
devlette yapacağım
semabsrn ilk diyet yaptığım ay 1100gr verdim.bu ayda 100gr vermişim .bebeğin kilosu 1600 gr yani 15 gün önce 1150 gram di.15 günde 450 gram almış.gerçekten bebek besleniyor bende inanmazdım ama doğruymuş
Ayağının altına çörek otu yağı sür çorap giydir ya da elma yağı mıydı acı elma mı ne...yenidoğana bile yaptık biz bunu oğlum pıt pıt pıt gazı çıkarır uyurduCanim bende ogluma hamile iken babam kanser hastasıydı biraz gergin geçti haliyle o dönemim. Oğlum kolikti. Başucunda fon makinesi sesi ile biraz rahatliyorduk. Hem ilac hem cay veriyordum ogluma. Ve 1 yasina kadar surdu gaz sancilari. Hatta geçen hafta hastaneye gittiğimizde ciğerleri için film çekildi ben doktora karnının çok ağrıdığını en azından oğlumun böyle yönlendirdiğini söyledim. Filmde gazları gösterdi doktorda gaz sancısı var doğru söylüyor dedi ve gaz ilaci yazdı 1 haftadır yine gaz ilaci kullaniyoruz 29 aylik cocuga.
Canım çok geçmiş olsun ya inan üzüldüm o stresi yaşamana. Ama çok şükür yumuşama olmamış evet doğumun en yakın habercisi yumuşamaya bakmak. İnşallah bir daha olmaz yorgunluğa bağlı mıydı seninki. Var mı bir tespitin.Kizlar sabahtan beri serumlayim hic bsy yazamadim. Herkese com tesekkurler son durumu soyliyim. Surekli sivi takildi bos sivi yani vucut su kazansin diye ama ben gunde 2 lt su icen biriyim onla ilgi oldugunu dusunmuyorum. Zaten 1 lt sividan sonra azalma sancimda olmayinca yatma karari vermislerdi neyse. Sadece ciger gelostirici igne bi de sabaah aksam 2 sefer adalat aldim. Kasilmalarim kesildi bikac saattir yok. O yuzden cikabilirsin dedi. Ilacta vermedi baska. Tekrat olursa gel dedi. Gercekten cok korktum. Bu arada elle cati muayenesi gibi muayene yapti acilma varmi yumusama varmi diye. O cok onemliymis
Ne demek canım bilinçli anneleriz biz hemen toparlarız. Ama inan bu ara ben de depresifim. İçim sıkılıyor. Ama ilk hamileliğimdr 3 gün ağladım hıçkıra hıçkıra. Kıçı kırık elalem için. Vr eşimden çok soğudum. O psikoloji doğum sonrası da devam etti ve beni farketti. Eşim de hamilelik depresyonu yaşıyormuş halbuki maddi sıııntılar korkular iş güç.Haklısın canım benim de en korktuğum şey bu, bebegin huysuz kolik uykusuz bebek olması. Bu aya kadar iyiydim şimdilerde delirdim, inşallah en kısa zamanda düzelirim. İlk başlarda kimse beni üzemez, bebeğim için hiç bi şey umrumda değil diyordum. Yeniden kendimi motive etmeliyim, teşekkür ederim
Yapsrsın canım bilinçli anneyiz biz. En azından ağlamak yok. Modumuz düştüğü an müdahale edelim. Bana kuran okumak roman okumak anne bebek kitapları çok rahatlatıyor.Çok doğru söylüyorsun canım , stresli hamilelik geçiren annelerin bebekleride stresli ve kolik oluyormuş, doğum sonrasıda kendimi cezalandırmak istemiyorsam acilen aklımı başıma toplamalıyım dediğin gibi beni rahatlatacak şeyler yapmalıyım
Maalesef canım daha çok erkenKızlar cuma izne ayrılcam ya kendimi iyi hissettiğim ölçüde ev hazırlıklarına başlayacağım ben koltuklarımı ve halılarımı yıkatmayı düşünüyorum halılar kurutulmuş olarak gelirde koltukları evde yıkayacaklar kururmu sizce birde vitrin için kapılar için falan erkenmi tozlanırmı yeniden @Zeynosrkn84 ne diyorsun bu konuda
Kız adam fotoğrafçıyı bile düşünüyor sen iş toplantısına arıza çıkarıyorsunEşim bebeği karıştırmasınlar diye fotoğrafçı tutacakben de öyle şey mi olur demiyorum tutsun diye, her anını çekeceği için bebeği degiştiremezlermiş bu adam beni öldürecek ama henüz görüşmedik fotografcıyla, hastanenin anlaşmalı fotoğrafçısı var ona gideriz sanırım, çünkü hastanenin gizli odalarını bilirmiş, bebeği oraya koysalar da görürmüş
Birsey olmaz dedi canim benim doktorum.arkadaslar hergun bitane turk kahvesi iciyorum midemi bastiriyor iyi hissettiriyor zarari varmiki hergun icmenin gunde bir fincan ???
Oyle dusunme canim benim kzcedep poz vermiyor.Kontrolden geldik kuzım bana küsmüş annesi sürekli ağladığı için elini yüzüne kapattı bidaha da açmadıcanım yavrum sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum dilerim onların yüzüde gülmesin
Saglikla gelsin ins canimKızlar bugün çalışabilir raporu aldım, bebişim 2250 olmuş 50 cm doktor biraz surat ekşitti fazla ileri gidiyor dedi üzüldüm az. Gebe eğitimine yazıldım 17 haftada bir gün gitmiştim doğumu anlatmışlardı korkup bir daha gitmemiştim ama artık gitmem lazım. Biz böyle gidersek 4 kiloyu geçeriz sezeryana almak isterler, sağlıkla gelsin inş yavrucuğum.
Insan heyecanlaniyor canim az kaldi insHazirliklar nasıl gidiyor kızlar ? Kasvetli havayı biraz dağıtalım..
Ben park yatak dışında bir şey alamadım henüz. Çalıştigim için bi türlü odaklanamiyordum. Ama bu hafta evdeyim. Şöyle ayrıntılı bi alışveriş listesi yapiyim,artık çoğu eksiği kapatıyim istiyorum. Sizin elinizde liste varsa benimle paylaşir misiniz ? Fikir olur banada. Birde sanirim cogu seyi internetten alcam. Hangi siteleri tavsiye edersiniz ? Ayy soracak cok seyim var
Uzulme canim .Kızlar bugün yürüyüşe çıkınca eczanede tartılayım dedim 1.5 kg yakın vermişim. 15 gunde Bebeğim zaten 1 hafta geriden geliyordu daha fazlalasmismidir geriliği. Ayın 12 sinde randevum var
Üzülmek için bir bahanem daha oldu
Benim de olmustu kulunc girdiginde canimKızlar nefes alıp verirken sanki ciğerlerime iğne batıyo gibi oluyo . Acaba astımdan mı hamilelikten mi yoksa sırtıma kulunçmu girdisizlerde böyle bişey varmı
Bu arada bana da diyorlar once birdenbire şiştin sonra aynı kaldın büyümüyor mu bu bebek...bi veli de hocam zayıfladın yüzün çöktü diyor...ama öyle değil ben biliyorum evet birden kilo almıştım karnım yayıldı şimdi yürüyüşle falan toparlandı sivrildi ondan öyle diyorlar popo basen fazla yok direk karına dogruCanim ilaç gibi geldi söylediğin. Vu akşam ac kalktım masadan iki dal kıvırıp salatası yaptım ve yoğurtlu pazı haşlamasi 2-3 kasik kadar yedim tokluk 120 cikti.
Benim kızın da asagida çıkışı karıştırır diye korkuyor sanırım
Inşallah canim dediğin gibidir.
Hem diyet yap kilo ver ama şeker yüksek çıksın devrelerim yandı valla.
Rabbim size bağışlasın canım.Herkese günaydın arkadaşlar dün akşam oğlum dünyaya 1060 gr olarak merhaba dedi. Şu an yoğun bakımda henüz görmedim öğlen durumu hakkında bilgi alacağım dualarınızı eksik etmeyin
Can'ım bazı bebekler vücudundaki kremsi şeyle dünyaya geliyor. Bazılarında hiç olmuyor. Bence ondan kaynaklı. Zaten o kremsi şey bebişe çok faydalıymış. Özellikle yıkamıyorlarmış.Allah allah hastaneden hastaneye fark yoksa eğer tertemiz gelmişti tabi eve gidince yıkadık ama kıyafetleri kirlenmedi canım.
Belki de değişiyordur hastaneden hastaneye bilemiyorum ki
Can'ım bence normal yaa. Yani stres yapacak bişey olduğunu sanmıyorum. Ben de 28. Haftada gittiğimde 1400 gr 38 cm di. Dr bi hafta önde dedi sadece.Bu arada bizde dün doktordaydik.1600 gr ve 40.5cm olmuş.normal mi sizce?ultrason kağıdına göre 10gun önde görünüyor.dr bişey demedi ama bu ölçüler bu haftada olması gereken mi fazla mi anlamadım ben?ilerilik baştan beri vardı sekerle ilgili olduğunu düşünmüyorum dedi dr ama hiç 10 gun ilerilik olmamistiki.29+5 te 31+2 yazıyor ultrason kagidinda.birde gebelik şekerine bağlı önde n gitme 30 lu haftalardan sonra anlamlı olur gibi bişey dedi.
Can'ım malesef bütün pijamalar klasik tarzda. Bu sekil değil ama bi nebze Hays da biraz farklı modeller var. İç kısmı askılı ama. Onlara bak istersen.Kizlar selamlar umarim herkesler iyidir. Ilk bebisimiz gelmis galibaa insallah hersey yolundadir saglikli guzel bir hayati olsun annecigi ve babacigiyla
Ben bugun havuzluhan'a gittim ve civarlardaki carsi pasaja lohusa pijamasi geceligi vs icin. Koskoca yerde su sekilde pijama yoktu: https://m.tr.aliexpress.com/item/32820152224.html
Hep dugmeli (cok rahat olmaz gibi geldi ya kullanislidir belki) dantelli ya pembe ya mavi of gecelikler vardi. Onerileri olan var mi boyle linkteki pijamalar gecelikler icin?
Güle güle kullanın Can'ım. Bu modeli bilmiyorum ama joie en iyi markalardan biri. E bebekte indirim varken kapış kapış alıyordu millet :)Kizlar arabamizi aldik. 3 tekerli istemiyordum Aslinda denge problemi yasariz diye. Ama sagina soluna agirlik verdigimde dengesinde bir oynama gormedim. Sürümü, katlamasi vs cok kolaydı. Cok icimize sindi. Kullanan veya baska alan var mu bundan?
İlk bebegimiz geldi demek. Allahim anali babali büyütsün. Biran önce kilocuklarini alip toparlanip kollarina gelsin.Herkese günaydın arkadaşlar dün akşam oğlum dünyaya 1060 gr olarak merhaba dedi. Şu an yoğun bakımda henüz görmedim öğlen durumu hakkında bilgi alacağım dualarınızı eksik etmeyin
Desene yandim ben o zamanÇok doğru söylüyorsun canım , stresli hamilelik geçiren annelerin bebekleride stresli ve kolik oluyormuş, doğum sonrasıda kendimi cezalandırmak istemiyorsam acilen aklımı başıma toplamalıyım dediğin gibi beni rahatlatacak şeyler yapmalıyım
Hali ve kanepe ortusu ile doguma kadar temiz tutabiliriz aslinda. Ben de onumuzdeki hafta baslamayi dusunuyorum. Halilar yikatmadan gelince sererim. Ustune hali ortusu alacam. Koltuklarimi da kendim silerim zaten 2 tane 3 lu kanepe sadece silinecek olan. Onlara da kanepe ortusu alacagim. Pencereler ve perdeler icin esimin tatil gununu bekliyorum. Cam takintim yoktur zaten doguma kadar kirlense de kirlensin bapiyimÜff bendede aynı durum sözkonusu işte halılarımı yıkatıp sermesem olmaz kış günü sersem krem tengi ağırlıkta kızımda sağılsun küçük daha kirletir arkadaşım 32de izne ayrıldı iki hafta sonra doğum yaptı doğumdan birkaç gün önce temizliğe başlayacağını söylüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?