- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #30.361
32. Haftada izne cikan anneler selam. Benim isim 36 ya kadar devam ediyor..
Canim doktora gitseydin nie boyle olmus iyi birsey degil.Kızlar 2 saat önce bi fenalaştım bi anda kramp girdi kasıklarıma ani bi mide bulantısı baş dönmesi tansiyon 6 ya 6 olmuş çok düşmüş bian hem doğurup hem ölcek sandım şimdi azıcık daha iyim çok korktum ama kasılma devam ediyor ara ara bebiş hareketli ama arada vuruyor şükür İnş bidaha olmaz gerçekten hiç bu kadar korkmamıştım
Bi bakiyim canimAynen canım. Bebek rahat olunca hareketlenir diyorlar sağa yatınca kıpır kıpır. Sola yatınca aşağı tarafta ağrım oluyor resmen. Çoğunlukla sağa yatıyorum ben de.
Benim hazırlıklar misafirler için Can'ım. Yemek bi şekilde hallolur.
Aynen tarif ettiğin gibi bi ağrı Can'ım. Vajina kemiğinden başlıyor. Yürüyünce açılıyorum ben.
Allah yardımcınız olsun cnm. Dualarımız seninle.
E bebekte baby plus var Can'ım. 500 tl şuan. Ona bak istersen.
Oyle gercekten ne cok is var Rabbim yardimcimiz olsun bircogumuzda yalnizizbende geçen bir sancılandım doğurucam diye çantamı hazırladım bebeğin kıyafetlerini 2 makine yıkadım 2 sefer ütüledim ve kaldırdım şimdi sadece bir kaç eksik kaldı terliğimi ve hurma zemzem falan koyucam oğlumda da 32 de hazırlamıştım gelecek hafta izne çıkınca hem temizlik yapıyım hemde dolaba biraz hamur işi falan atıyım diyorum oğlum 37+0 da doğmuştu yavaş yavaş heralde anca halledicem işleri tabii birde beşik falan kurulacak odanın şekli değiştirilecek halıları vericem oo iş çok
hay allah benımde hastane çıkışım pembe renk aldıgım yerde beyaz yoktu bu renk hoşuma gitmişti hiç bilmiyordum bu konuyuCanım şimdi arkadaşta söyledi doktoru önermemiş ama ablama da doktoru önermiş. Çok ilginç kendi doktoruma da soracağım. Benim hastane çıkışım beyaz zaten. Yine bir batıl inançlardan birisi sanırım. Dalga geçmiştim ben ilk başta ama herkes evet koyacaksın sarılık olmaz deyince bende gerçek sandım. Vazgeçtim şuanda zaten :)
Yarismi yok ya ben 1 bucuk icsem sukrederimsakın aman ha arkadasımsu ve havuc suyu sart suyun nasıl iç aman ha su cok tehlikeliymiş hatta yarısabıliriz
Canim emin degilim gogus kalkaninida alirim belki .kızlar ben cantamı bu hafta sonu topalayacam almam gereken bu listeler dısında bişe varmı
Alalim canim nasil olsa esimiz tasiyacak valiziKızlar arkadaşa da söyledim burda belki bilmeyenler vardır sarı yemeni örtülmesi gerekiyormuş bebeğe bir müddet sarılık olmasın diye. Bende sonradan öğrendim hastane çantama da koyacağım. İlk başta eski bir inanış sanmıştım ama gerçekmiş. Tıbben bile varmış sarı ışık tutulurmuş bebek sarılık olmasın diye. Aklınızda bulunsun sizinde.
Bndede var canim napsam cikmiyorKızlar hasta değilim ana bi kaç gündür böyle hem burnum tıkalı hemde balgam var çok rahatsız ediyor . Hayatta da çıkartamam balgam . Nasıl gider bu belki bilen birileri vardır
hay allah benımde hastane çıkışım pembe renk aldıgım yerde beyaz yoktu bu renk hoşuma gitmişti hiç bilmiyordum bu konuyu
Alalim canim nasil olsa esimiz tasiyacak valizi
Kızlar göğüs ucu için ayva çekirdeğini suya koyunca krem oluyor onu çok öneriyorlar bir se kantaron otu yağı, bir de zeytinyağı. Hepsi var bakalım. Ayva çekirdeğini hamileligimin başından beri yedikçe biriktiriyorum buzluga attım ufak bir kaba. 3 gündür de göğüs uçlarım acıyor hafif hafif, süt de geliyor azcık beyaz bisey ara sıra. Kantaron otu yagina başladım az önce sürdüm banyodan sonra. Inşallah çok çatlamaz ya
Bizdeki batıl inançlar da benim tarafta varAy bana kırmızı tülbenti kayınvalidem söyledi. Yok albasması diye birşey varmış da benim hiç batıl inancım yoktur. Ama kayınvalidem ve ailesinde acaip çok var, yok bebeğin ilk bezi bebeğin beşiğinin altına konurmuş gelen misafirlere güle güle demicekmişsin sütün gidermiş. Daha neler neler ve ben hiçbirine inanmıyorum ya bana bir gıcık oluyorlar dalga geçiyorum diye bir kızıyorlar bana
Benim d acimiyor. Süt de gelmedi :/Benim göğüs uçlarım hiç acımıyor sütte hiç gelmedi, çatlamadılar da. Ben karnıma sadece bebe yağı sürüyorum onu sürerken göğsüme ve ucuna da yediriyorum. Herkesin acıyor benimki hiç acımadı iyi bir şeymi kötümü bilemedim şuanda. Önceden çok minnaktı göğsümün ucu tek değişiklik şuanda azcık büyümesi.
Bizdeki batıl inançlar da benim tarafta varbebek dogar dogmaz agzina sekerli su vermek, ilk giyecegi giysileri yikamamak gibi isin kotu yani ben engelleyemiyorum da o kadar inatlar ki
Benim d acimiyor. Süt de gelmedi :/
Yikadim bile hastane çıkışlarını artik ne derlerse gorunceAa öyle şey mi olur ya kim bilir o kıyafetler nerelerden geçiyor toz kir içinde o hale geliyor. Ben kendime aldığım çorabı bile yıkamadan giymem bebeğime hayatta giydiremem valla. Aman bu eskilerin olayları inanışları beni benden alıyor zaten. Ben sözümü geçiriyorum, çünkü şimdiye kadar hiç yüz göz olmadım hep benden bir çekinirler hele de böyle durumlarda asla dedim mi konusu bir daha olmaz bile. Valla canım bir şekilde engelle onları minicik çocuğa şekerli su ne demek ya.
Benim cok da buyumediYapısal olabilir canım, şuanda gelmedi diye gelmeyecek diye birşey yok. Benim memikitolar 3 beden büyüdü 80 den 95 e çıktı. Bazen diyorum artık hakkını verip iyi bir süt yapar yoksa keser atarım diyeuçları çok büyümedi acımadı da. İnşallah acımadan sütümüzde gelir emziririz de.
Bence bu da o meshur batil inanclardan birisiKızlar bnde dün bi arkadaştan biley duydum sizede paylaşayım . Bana dedi ki yeni doğduğunda süt bile vermeden bir iki bar tanesinin suyunu ağzına değdir bebeğin gazsız olur dedi . Kendisi yapmış hiç gaz sorunu yaşamamış . 1.5 yaşında kızı. Artık ne kadarı doğru bilemiyorum o zmn narı nerden bulutuz onu da bilemem :)
Aynen katılıyorum. Benim yegenim seker hastası 400 ü görüyor bazen. Annesi hep egitim aldi bu konuda. Bana cok kızıyor mesela strese giriyorsun bosuna bebek etkileniyor diye. Degerlerimi cok iyi buluyor ve kendini kisitlama diyor.aslinda sekerden uzak durmak saglikli ve bebege faydasi yok. Ben bu sebeptende dikkt ediyorum. Diğer beslenme seklide zaten benim duzenimle ayni. Yani ben sebze cok severim. Oyle borek corek cok hayatimda yok. Anca ayda bir misafirlik olunca. Istahsizlik vardi mesela porsiyonlarimda azdi. Simdi simdi doymamaya basladim. O da ara ogunlerimle hallediyorum. Birde sunu anlamiyorum. Bu hamilelikte seker son yillarda biliniyor. Yani ben 8 kardesim. O zamanlar hastaneye sadece sancilandiginda gidermişsin. E annem 8 hamilelik geçirmiş hicmi birimize hamileyken şekeri yüksek değilmiş. Cok sukur hepimiz saglikli doğmuşuz. Şimdi 10 hamileden 5 inde seker var. Ve diyet yapmak hamileyken zor ve stresli cogu kadin icin. Kafamda deli sorular
Kişiden kişiye değişir canım tabiki kötü bisey değil, önemli olan doğumdan sonra sütünün gelmesi gerisi önemli değil. Benim de daha catlamadi ama hafif hafif acıyor tam ucu 3 gündür. Ben de banyodan sonra hep kremlenirken sürüyorum da kantaron otuna da yeni başladım bakalım çatlağı önlüyor diyorlar inşallah işe yarar. Aman acimasin hiç catlamasin canım daha iyi ya işteBenim göğüs uçlarım hiç acımıyor sütte hiç gelmedi, çatlamadılar da. Ben karnıma sadece bebe yağı sürüyorum onu sürerken göğsüme ve ucuna da yediriyorum. Herkesin acıyor benimki hiç acımadı iyi bir şeymi kötümü bilemedim şuanda. Önceden çok minnaktı göğsümün ucu tek değişiklik şuanda azcık büyümesi.
Olabilir valla ya her kafadan bişey çıkıyor zaten :)Yikadim bile hastane çıkışlarını artik ne derlerse goruncesekerli su icin de hastane cantana kup seker koy mutlaka dediler. Tabiki koymayacam. İnsallah o kargasa da onlarinda aklina gelmez. Ben de gicik oluyorum bu inanclara. Sacmaliktan baska bir sey degil.
Benim cok da buyumediinsallah verir gercekten süt. Mama parasina yetisemeyiz yoksa valla
Bence bu da o meshur batil inanclardan birisieminim onun kizinin gazsiz olmasi tamamen tesaduftur.
Kişiden kişiye değişir canım tabiki kötü bisey değil, önemli olan doğumdan sonra sütünün gelmesi gerisi önemli değil. Benim de daha catlamadi ama hafif hafif acıyor tam ucu 3 gündür. Ben de banyodan sonra hep kremlenirken sürüyorum da kantaron otuna da yeni başladım bakalım çatlağı önlüyor diyorlar inşallah işe yarar. Aman acimasin hiç catlamasin canım daha iyi ya işte
YaaAyy koskoca adamlar küçük çocuklar gibi oldular :) geçen gün plesantayı sormaya çalışıyor benimki biliyo musun kadının bi şeyi kopmuş Doğumda bebekle birlikte çıkmıştı diyor nerde gördüyseZar zor anlattım çok şaşırdı :)) ve benimle Doğuma giresi varmış, napıcaz bilmiyorum.. O göbeğe dokunurken ürkme hepsinde var sanırım, bütün çocuklu kadınlara soruyor sizin bebekte böyle sağa sola kayıyor muydu, kaç kere yapıyordu, normal mi bu falan diye erkekler kadınlarla böyle şeyler konuşmazlar ayıp diyorum, ne var canım soruyorum istemiyorlarsa söylemesinler diyo
Bebimki de hic bakmiyor oyle seylereBende bazen instagramda falan sezeryan doğum videosu falan görüyorum . Ona gösteriyorum bak diye . Adamın içi gidiyor hemen kafasını başka tarafa çeviriyor . İzleme böyle şeyleri diyor . Hayır yani ben doğurcam o niye bu kadar korkuyor anlamafım . Geçenlerde de kesesiyle doğmuş bi bebeği videoyata çekmişler onu göstermeye çalıştım bakmadı ekrana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?