2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay hepsi komikaslında bu halleri eşimin içten içten çokta hoşuma gidiyor

Beni alttan muayene etmedi kuzum turnusollu ped koydu o sekilde anladık sızdıgını canım. Bende ciğer geliştirici yedim. İnsallah zamanında alcaz bebeklerimizi kuzum

Canım benim drum kızımda özellikle uyarmıştı sarı tülbent sarı kıyafet olayı için kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi sarı kıyafetlerin herhangibir faydası olmadığı gibi gözümüzün o sarı renge alışmasından dolayı bebekteki sarılığı fark edemeyeniliyormuşuz

Birde arkadaşlar evimize geldiğimizde sarılıktan şüphe edildiği durumda 10 dakika sarı ışık değil florasan ışığını yani beyaz ışığı açın demişti şimdiki drumun bu konudaki düşüncesini bilmiyorum bir sorayım

Aaa cidden mi bana niye öyle dediler o zaman ona da doktoru özellikle tavsiye etmiş. Bende kendi doktoruma soracağım. Çünkü daha önce böyle birşey hiç duymamıştım dedim ya ilk duyduğumda dalga bile geçmiştim.

Aynen. Saglikla gelsinler de bakilir her turlu :)

Benim de kiyafet olarak iki sepet cikti. Bir sepet de battaniyeleri cikti. Daha kendi pijamalarimi yikamadim . Ben evin içinde kurutuyorum. O yuzden kurumasi uzun suruyor sure uzuyor ama tek tek minik minik utulemesi gercekten cok zor

Beni alttan muayene etmedi kuzum turnusollu ped koydu o sekilde anladık sızdıgını canım. Bende ciğer geliştirici yedim. İnsallah zamanında alcaz bebeklerimizi kuzum
Canım çok geçmiş olsun, Kendini yorma dinlenirken ayaklarını havaya kaldır, uyurken soluna yat.. sen zaten biliyorsun bunların hepsini, biz de sizin için dua edelim. Hepimiz için erken Doğum riski var aslında,Rabbim tüm hamilelere zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin. Bebeklerimiz yaşam sınırını geçti çok şükür, sen de stres yapma nolur, zamanında gelecek meleğin Allah’ın izniyle inşallah

Canım kontrolümde soracağım mutlaka bu meseleyi ama bana önceki drumun söylediği bu şekildeydi

Aynı tarif ettiğin şey canım. İkinci hamileliklerde daha sık oluyormuş rahim aşağıda olduğu için
Benim gercekten asagıda ayrıntılıdan beri kafa hep asagıda zaten bi kac gündür dahada düştü sanki aşağı ilk oğlumda hic böyle bi agrı yasamadım

Aynen tarif ettiğin gibi bi ağrı Can'ım. Vajina kemiğinden başlıyor. Yürüyünce açılıyorum .
Aynen dediğin yerden baslıyo dediğin gibi yürüyünce daha iyi ama yatarken ilk kalkınca fena
Gece agrıyo gercekten benim o kadar şiddetli değil ama acıyo yani kücükken uzarken ayaklarımız kemiklerimiz agrırdı aynı öyle
Bazende diyorum belki bunu normal dogururum bi gayretle 5 sene oldu sezaryan olalı doktorlar hiç yanasmıyo gerci ama belki olur belli mi olur :)

Ay onu bana da dediler ama ben aldirtmadim ya. Zaten bir suru tesadufen alinan sari kiyafeti var onlar yeter inanmiyorum zaten oyle seylere. Ama bana zorla kirmizi lohusa tulbenti alindi artik eskiler gibi fiyonkumu atar otururum

Ay onu bana da dediler ama ben aldirtmadim ya. Zaten bir suru tesadufen alinan sari kiyafeti var onlar yeter inanmiyorum zaten oyle seylere. Ama bana zorla kirmizi lohusa tulbenti alindi artik eskiler gibi fiyonkumu atar otururum

Ay bana kırmızı tülbenti kayınvalidem söyledi. Yok albasması diye birşey varmış da benim hiç batıl inancım yoktur. Ama kayınvalidem ve ailesinde acaip çok var, yok bebeğin ilk bezi bebeğin beşiğinin altına konurmuş gelen misafirlere güle güle demicekmişsin sütün gidermiş. Daha neler neler ve ben hiçbirine inanmıyorum ya bana bir gıcık oluyorlar dalga geçiyorum diye bir kızıyorlar bana

Benim kayınvalidede ekmekle bıçak koymuştu yatağıma o görmeden kaldırmıştın yatağın içinde nimetin ne işi varsa bıçak falan hiç koyamam walla bide kızım var şimdi allah korusun ne olur ne olmaz duamı eder allaha sığınırım allahtan büyük güç kudret yok koruyup kollayacak ben böyle düşünüyorum

Aynen öyle canım dualar niçin var o zaman duanın yapamadığını bıçak mı yapacak. Çok saçma şeyler var bizim milletimizde. Ben çok araştırdım eskiden şaman dinine bağlı olduğumuz için ordan gelen gelenekler halen sürüyor.
Ben güle güle deyince benim sütüm niye kesilsin ben onu anlamıyorum. Cidden her şeyde Allaha sığınacaksın daha büyük bir inanç olamaz bunun üstüne.

Can'ım onu ben de duydum ama arkadaşımın oğlu sarılık olunca sarı örtü örtmüşler. Dr kızmış. Biz beyaz ışık veriyoruz bebek iyileşsin diye. Siz napıyorsunuz diye. Bir de geçen böyle bir yazı okudum. :) hastane çıkışını sarı koymuştum ben değiştirdim sonra :)

Canım şimdi arkadaşta söyledi doktoru önermemiş ama ablama da doktoru önermiş. Çok ilginç kendi doktoruma da soracağım. Benim hastane çıkışım beyaz zaten. Yine bir batıl inançlardan birisi sanırım. Dalga geçmiştim ben ilk başta ama herkes evet koyacaksın sarılık olmaz deyince bende gerçek sandım. Vazgeçtim şuanda zaten :)

Ben de pek inanmıyorum Can'ım. Bir de Allah korusun bebekte sarılık olursa fark edilmesini de zorlaştırıyormuş. O yüzden sarı da giydirmeyin diyorlar.

Ben de pek inanmıyorum Can'ım. Bir de Allah korusun bebekte sarılık olursa fark edilmesini de zorlaştırıyormuş. O yüzden sarı da giydirmeyin diyorlar.

Evet canım şimdi netten baktım tamamen eski bir inanışmış. Kesinlikle tavsiye edilmiyormuş. İyiki buraya yazmışım yoksa götürecektim yanımda sarı yemeni. Normalde de hep araştırırım birinden birşey duydum mu bu sefer lap diye inandım. Bu ilk ve son olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…