- Konu Sahibi kardelen384
-
- #32.981
Bende tecrübesizim tabi senin gibi canım ama kiralanacak pompalar bana hijyen gelmiyor ne yazıkkiGöğüs pompasıyla ilgili bişey sormak istiyorum deneyimli annelere çünkü malumunuz ziyadesiyle acemi bir anne adayıyım :)
Şimdi şöyle ki birkaç kişi bana hastane tipi göğüs pompası almamı ya da kiralamamı önerdi.. onlar daha iyi çektiğinden göğüsleri daha çok boşaltıyomuş böylelikle daha kaliteli süt oluyomuş falan.. doğruluk payı nedir? Daha önce deneyen var mıdır? Yardımcı olabilecek arkadaşlarımı şimdiden öperim :)
Benim 2-3 haftadır değiyor amaGüle güle oturun canım, keşke yormasaydın kendini. Çoğumuzun bebeği aşagı indi ama doktorun görmesinde fayda var tabii, hareketleri normalse bi sıkıntı yoktur. Aşagı inme olayını da çok anlamıyorum aslında, oturduğunuz da göbeğiniz bacaklarınıza değiyorsa aşagı inmiştir demişlerdi, benimki değiyor ondan aşagı indi diyorum
Ama hep öyle çıkıyordu tansiyonum canım anlamadım ya başımınCan'ım tansiyonun düşük Zaten. Ondan olabilir.
Kahvaltı sonrası hemen uzanıp bir dinlensen. Belki olmaz o zaman.
Ay yerim onuBenimki günde 2.3 kez rahat hıçkırıyor 5.10 dk arası sürüyor. Çok şeker bisey :))
Haha maşallah oburiksine, benimki çok sık değil. Formuna dikkat ediyor sanırımBüyüdükçe daha çok hissediliyor ama bildiğin hıçkırık başka birşey olamaz diyorsun zaten. Her bebek sık hıçkırmazmis oburlar bol hıçkırıyo. Benim Oburiks im gibi
İşte benim de aynı öyle canım başımı kaldıramıyorum gözlerim falan ağrıyor ama tansiyon 9 civarı. Hani yüksekken olurdu ilk bebişte ama bunda düşük. Ama sadece kahvaltıdam sonra aynı şekilde. çarşamba sorayım doktora çaydan mı oluyor acabaBenim de sadece kahvaltıdan sonra 1 saat kadar süren aptal bi bulantım oluyor iki gündür . İlk zamanlardaki gibi bir bulantı değil ama çok tuhaf başımı kaldıramıyorum yerimden başım ağırlaşıyor sanki
Evet canım daha iyi çeker ve boşalırsa daha çok sütün olur ayrıca yağlı süt en arkadaki süt olduğu için kalite olarak da onu da çekebilir. Ama iyi çekmeyen pompa alırsan hep ön sütü çeker yağlı süt arkada kalır onu alamaz bebiş. Ama belki emer bebişin gerek kalmaz şimdi erken olabilir çalışmıyorsan. Ben çalışıyorum diye almıştımGöğüs pompasıyla ilgili bişey sormak istiyorum deneyimli annelere çünkü malumunuz ziyadesiyle acemi bir anne adayıyım :)
Şimdi şöyle ki birkaç kişi bana hastane tipi göğüs pompası almamı ya da kiralamamı önerdi.. onlar daha iyi çektiğinden göğüsleri daha çok boşaltıyomuş böylelikle daha kaliteli süt oluyomuş falan.. doğruluk payı nedir? Daha önce deneyen var mıdır? Yardımcı olabilecek arkadaşlarımı şimdiden öperim :)
Yok hijyenik kısımları satın alcakmışız sadece o elektriğe bağlanacak yeri veriyolarmış..Bende tecrübesizim tabi senin gibi canım ama kiralanacak pompalar bana hijyen gelmiyor ne yazıkkiaventin tekli pompasını aldım ben umarım işe yarar
Önce 1 aylık kiralayabilirmişim gerek olmazsa geri verme gerekli olursa da istediğim kadar uzatma hakkım varmış.. eğer gerçekten diğerlerinden iyi çekiyosa 1 ay denerim olmazsaEvet canım daha iyi çeker ve boşalırsa daha çok sütün olur ayrıca yağlı süt en arkadaki süt olduğu için kalite olarak da onu da çekebilir. Ama iyi çekmeyen pompa alırsan hep ön sütü çeker yağlı süt arkada kalır onu alamaz bebiş. Ama belki emer bebişin gerek kalmaz şimdi erken olabilir çalışmıyorsan. Ben çalışıyorum diye almıştım
Çalışmıyorsan doğum yapacağın hastaneye sor istersen onlar da günlük getiriyorlar odaya. Zaten sütün geldikten sonra gerek yok ki. Belki hemen de gelir sütün bence şimdiden almak için erkenÖnce 1 aylık kiralayabilirmişim gerek olmazsa geri verme gerekli olursa da istediğim kadar uzatma hakkım varmış.. eğer gerçekten diğerlerinden iyi çekiyosa 1 ay denerim olmazsa
Pazartesi gitcem doktora o zaman önce oraya sorayım çook teşekkür ederim.. çalışmıcam evdeyim ben ama lazım olursa önceden bileyim zorluk çekmeyelim bu paniğim..Çalışmıyorsan doğum yapacağın hastaneye sor istersen onlar da günlük getiriyorlar odaya. Zaten sütün geldikten sonra gerek yok ki. Belki hemen de gelir sütün bence şimdiden almak için erken
Olsun tedbir iyidir :)) ben ilk zamanlar sağıp biberona koyup dışarı çok çıktım çalışmasam da. Eğer almayı düşünürsen de profesyonel bişey ameda lactaline var bendePazartesi gitcem doktora o zaman önce oraya sorayım çook teşekkür ederim.. çalışmıcam evdeyim ben ama lazım olursa önceden bileyim zorluk çekmeyelim bu paniğim..
(Bknz: takıntılı başak)
Ayrıntılıya yaşlı bir amcaya gitmiştik, adama anlattım dertlerimi dinledi dinlediiii eşime döndü sen de olsa bu şikayetler sen ne yapardın dedi, benimki bir an bile düşünmeden ben dayanamazdım aldırırdım dedi.. yani erkek ve kadın farkı, adam grip oluyor sanırsın yarın ölecek, bebeği nasıl taşısın. İkinizi de taşıyorum diyor ben söylenince :)
Bizim için çok büyük şans bence aman tahtalara vuralım nazar etmeyelim kocalarımızaValla sağolsunlar cidden destek o kadar önemli ki helede eşten gelen destek en güzeli
çok şükür cnm inş en kısa sürede toparlayacakKızlar ben burda yokken o kadar dua almısımki sevinc gözyasları ile okudum. İyki varsınız gercekten. Kızım elam persembe günü saat 16:58 de 1620 gram 40 cm olarak dünyaya geldi. Benim enfeksiyonum cok sükür ona gecmemiş. Ciğerlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Uzun bir yolculuğa basladık yogun bakımda. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Cok zormus.. hepinizden allah razı olsun.
canım kalp atımı gibi düşün..böyle elini koyunca tık tık yapıyor .çok sevimliYa şu hıçkırığı çok merak ediyorum yaaabizimki mi hıçkırmıyor yoksa ben mi anlamıyorum ki.
canım kafasını ittiriyor olabilir..Benim bebişin kafası sağ üstte bazen gerilme yapıyor..aman Allah im müthiş ağrıyor..hem sızlıyor,hem ağrıyor değişik oluyorKızlar iki defadır başıma geliyor. Dün gece ağrıdan pek yatamadım.
Oğlumun başı sol aşağıda. O bölgede sızlama şeklinde ağrım oluyor. Kasıklarım da dahil. Bıçak iğne batar gibi. Tam çözemedim. Ya bu sancı nasıl bişey ola ki
Ne zor bilmemek anlamamak.
Gece beni uyutmayacak kadardı öyle söyleyeyim. Sabah geçmişti. Ama o ağrı gelince soluma dokunamıyorum. Sağ tarafım da ise hiçbirşey yok. Ama sol tarafım çok acıyor.
Sizde de oluyor mu benzer sızlamalar
Canım belki kan şekeri düşmüş oluyor..yükselirken baş ağrısı yapar..kahvaltı hazır olana kadar bekleme ..kalkar kalkmaz minik minik atıştırarak başla güne yavaş yavaş yükselişe geçer kan şekerin o zaman ağrın olmaz..bir dene bakalım ne olacakKızlar bir haftadır sadece kahvaltı sonrası baş ağrım başlıyor bir iki saat sürüyor. Tansiyon mu dedim ama 9 5 çıkıyor uykusuzluk da değil. Kahvaltı sonrası çay içerken oluyor başına gelen var mı
kuzummmm tee orda ne işin var seninBugün oğlum göğsümün hemen altına vuruyor, ilk kez . Orada ne işi var bunun ??Ayakları herhalde
Aaaa olabilir canım haklısın çünkü geç yiyorum ya. Bak hiç aklıma gelmemişti ondan olabilir. Önce kızıma hazırlıyorum beklemeyeyim artık
Sanki kucağında taşıyor...öyle diyince kucağına atla hadi taşı diye
aman nazar değmesin..ona söylebildiğimi başka kimseye diyip yaptıramıyorum
çok şükür cnm inş en kısa sürede toparlayacak
canım kalp atımı gibi düşün..böyle elini koyunca tık tık yapıyor .çok sevimli
canım kafasını ittiriyor olabilir..Benim bebişin kafası sağ üstte bazen gerilme yapıyor..aman Allah im müthiş ağrıyor..hem sızlıyor,hem ağrıyor değişik oluyor
Canım belki kan şekeri düşmüş oluyor..yükselirken baş ağrısı yapar..kahvaltı hazır olana kadar bekleme ..kalkar kalkmaz minik minik atıştırarak başla güne yavaş yavaş yükselişe geçer kan şekerin o zaman ağrın olmaz..bir dene bakalım ne olacak
kuzummmm tee orda ne işin var senin
Minik kuzuyu da aç bırakma annesiAaaa olabilir canım haklısın çünkü geç yiyorum ya. Bak hiç aklıma gelmemişti ondan olabilir. Önce kızıma hazırlıyorum beklemeyeyim artık
Ay sorma canım valla hep stres yaşıyorum acaba iyi mi bir şey var mı diye.az kaldı hayırlısıyla alalım kucağımıza.annelik şimdiden başladı işte ömür boyu hep endişe artık :)canım ben hep sol tarafıma yatıyorum zaten diğer tarafa yatınca batıyor sankibenim doktor da günde 10 defa hissedersen sorun yoktur demişti. şu an hissediyorum çok şükür, ama ara ara böyle hareketsizliği tutuyor ya hep yüreğim ağzımda ya. hayırlısıyla doğsalar zamanı gelse bi an önce de kurtulsak inanki çok stres oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?