- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.561
Bir de şöyle düşünün eşiniz sizi başkalarının yanında azarlasa tepkiniz ne olur?? Biz çocuklarımızı fazla küçümsüyoruz bence o an görmezden gelip sakinleşince kimsenin duymayacağı şekilde anlatmak daha mantıklı geliyo.. çocuğum yok pedagojik eğitimim de yok sadece empati kurmaya çalışıyorum ve biri bana başkasının yanında öyle davransa deliririm herhalde.. tabi ki cocuklara neyi nasıl yapacağını ya da davranacağını öğretmeliyiz ama “bak teyze, kızar bak amca sinirleniyo” bunlar bana çok saçma geliyo... herkes baskasının cocuğunu eğitme derdinde kendi cocukları almış başını gidiyo.. siz sıkıntı yapmayın o şuan hamur gibi siz vericeksiniz şekli başkaları değil.. bütün kavramlar değerler hepsi oturcak yerine zamanla..Evet burda yne sizle konuşmuştuk bir arkadaş söylemişt ağlarken eşimle konuşmaya başlıyorum diye. Gerçekten işr yarası inadı çok kırıldı bize karşı ama dışarda bu kaçmalar vs hamileylen beni çok zorluyor. Artık çıkaramayacağım babası olmadan ona üzülüyorum. Dediğin gibi o 20 dk aklımda sadece biri kucakladı götürdü düşüncesi vardı. Başka birinin kızıma dokunduğu fikri çıkmadı aklımdan. Günümüz malum koşullar haberler mahvoldum inan. Ağla ağla koşarak aradım onu.
Maşallah gobecigine bende oğlumda böyleydim simdi daha küçük :) elbisen de çok güzelmiş mevluttede çok güzel olur meyaz namaz beziyle Çanakkale'de meşhurdur oyalı namaz örtüleri çok yakışır sanada :)Kızlar önce dış çekim yapmicam dedim sonra bir arkadaş uygun birini bulmuş hadi yapayim dedim. Tişört yeter dedim ama kotonda beyaz elbise buldum bugün 80 TL xl oldu aldım mevlüt için giyilir hem dedim. Tac kuşak rengi tutmadı kuşaği bugün yaptırdım ama onu hallederiz artık. Fikir olsun size.
Eki Görüntüle 2130321
Sen bilirsin bir dene istersen bakalım eskiye dönecek miİlk defa duydum mantar ilacımı kullansam dr eskiden vermişti
Saol cnm teşekkür ederim.Maşallah gobecigine bende oğlumda böyleydim simdi daha küçük :) elbisen de çok güzelmiş mevluttede çok güzel olur meyaz namaz beziyle Çanakkale'de meşhurdur oyalı namaz örtüleri çok yakışır sanada :)
Kilosu 2630 dedi cnm. Yüzünü de göstermekle göstermemek arasındaydı. Boyunu da söyledi ama ben dönüp dönmemesine o kadar odaklanmışim ki hatırlamıyorum bile. Sizinki çok nazlı olacak galiba annesiKilosu falan nasılmış canım? Görebildiniz mi yüzünübizimkini aylardır göremiyoruz çok merak ediyorum
Canım benim doğumda nisanın son haftası olacakNapıyorsunuz kızlar bende dün 35. Haftaya girerken dr.umun tavsiyesiyle calışamaz raporunu aldım.cok mutluyum evde olmaktan ve evde de is güç ve bebeğin ufak tefek alınacakları var.
Ayrıca epidural sezaryanla 26 nisanda dogumu planladı dr.um. 38 hafta bitince doğum olacak Allahın izniyle.ileri yas hamilelikte bebek kakasını yiyormuş diyerek 38 i bitirince alalım dedi.hayırlısıyla son bir aya girdik.ama ben 2 mayıs olur diyordum kendimce ne yazık nisan sonu annesi olacağım.bizim mayıs basındaki tarihler nisan sonuna kayacak gibi.hepimizin güzel gecer umarım.
Pamuğa birkaç damla bebeyağı döküp onunla siliyorum temizledikten sonra ilk günkü gibi parlıyo ama yağ fazla olmasınKizlar konuyla alakasız ama bu gri renk inox ankastre ocağı nasıl temizliyosunuz ya artik bıktım lekesi çıkmıyor bir de inox ya artik kafayı yicem takıntı yaptım
Ay deme öyle keser alır falan içim kötü oluyor vallaBakalım bizim doktor tosuna ne diyecek, yine öyle kilosu fazla gidiyorsa bir iki haftaya keser alır gibime geliyor, aylardır çektiğim çatı agrısı da boşuna gider( hem çok sabırsızlanıyorum kavuşmak için hem de çok korkuyorum
Senin doktorunun aklı havada kalmış yoğunluktan sanırım. :)) sevindim canım çıkabilecek olmana. Ya biz evdeyiz ona rağmen nasıl da zorlanıyoruz. Siz bu zamana iyi bile dayandınız. İzne çık da nefes al dinlen biraz.Benim rapor muallakta valla dün doktoruma dedim 37 den önce veremem dedi normal rapor yazarım dedi mali müşavirimiz kabul etmiyor normal rapor. Bakalım inşallah sonuçlanırsa alacağım raporumu artık 15 gün daha bekleyemeyeceğim gerçekten topallamaktan acıdan yürüyemiyorum. Ayaklarımda şişmeye başladı evimde de boya badana işleri başlıyor yarın hemen bitirirlerse inşallah temizlik var bir de of of
Ahhh anne ahhhh deseydin :)) düşünemiyor demek ki yaaa. O kadar da uyardın üstelik.Kizlar bugun cok acim cok moralim bozuk .Istahiniz kesildimi demistiniz ya yok benim acildi.
Mide bulantim da var .
Annem arayip hergunku gb yemek saydi bissuru yapacakmis canim cekti.Getirmezde simdi .
Kac kere de canim cekiyo anne bana soyleme demisligim vardi oysa.
Bi dogursamda artik hayirlisiyla kurtulsam bu midemden
Bebeğin ilk olarak anneye verilmesi ile ilgili bi yazı okumuştum. Paylaşamamaktan ziyade ilk annenin kokusunu duyması çok daha iyiymiş. Anne ile bebeğin iletişimi açısından.Evet bir de kendiliğinden yırtılma olayı var, sonra bu dikişler içine et alıyormuş, çok kötü görünmesini geçtim kişiyi rahatsız ediyormuş, işin yoksa git bir de vajina estetiği yaptıriki ucu pisli değnek, bakalım doktor ne diyecek bu hafta...
Ayyy tabiki bebeği anneye versinler, neden annesinden önce başkası koklasın ki, annesine verilmesi önemli zaten.. benim gittiğim hastanede doğar doğmaz annenin göğsüne koyuyorlar daha göbeği bile kesilmeden sonra alıp hazırlıyorlar
Ben korse almayı düşünüyorum Can'ım. Burda arkadaşlar söyledi. Medikal korseler varmış.kızlar bombaaaa sorularım geliyooooooo
1) dogumdan sonra karın baglamak gerekiyo özellikle sezeryan korse aldınız mı???
2) acıköğretim sınavı 14-15 nisan benim gibi giren varmı?
3)bebeği kilo aldırmamız için ne yemeliyiz?
Oh oh süper bi haberKontrolden geldim kızlar dönmüş şükürler olsun. Herşey yolundaymis
Sağol kuzum. Her yere kullanılabilir. Hastane kapı süsünden şonra beşiğinin başına ve oda kapısına kullanırım ben de.Çok güzelmiş canım kapı süsü olarak kullanacaksın ben de masa süsleyeceğim ya onun baş ucuna koyarım diye düşündüm :)
Canım bana gri demede ne dersen de mefret ettim artık su damlasa leke oluyor siliyorum dalga dalga iz kalıyor buzdolabındada aynı elinde bezle dolanmam lazımKizlar konuyla alakasız ama bu gri renk inox ankastre ocağı nasıl temizliyosunuz ya artik bıktım lekesi çıkmıyor bir de inox ya artik kafayı yicem takıntı yaptım
Kızlar önce dış çekim yapmicam dedim sonra bir arkadaş uygun birini bulmuş hadi yapayim dedim. Tişört yeter dedim ama kotonda beyaz elbise buldum bugün 80 TL xl oldu aldım mevlüt için giyilir hem dedim. Tac kuşak rengi tutmadı kuşaği bugün yaptırdım ama onu hallederiz artık. Fikir olsun size.
Eki Görüntüle 2130321
Waaooww hemen denemeliyim sonucu yazcam birazdanPamuğa birkaç damla bebeyağı döküp onunla siliyorum temizledikten sonra ilk günkü gibi parlıyo ama yağ fazla olmasın
Çok güzel olmuşsun güle güle giy benim tacımda böyle.Kızlar önce dış çekim yapmicam dedim sonra bir arkadaş uygun birini bulmuş hadi yapayim dedim. Tişört yeter dedim ama kotonda beyaz elbise buldum bugün 80 TL xl oldu aldım mevlüt için giyilir hem dedim. Tac kuşak rengi tutmadı kuşaği bugün yaptırdım ama onu hallederiz artık. Fikir olsun size.
Eki Görüntüle 2130321
Hemen deneyeyim canımPamuğa birkaç damla bebeyağı döküp onunla siliyorum temizledikten sonra ilk günkü gibi parlıyo ama yağ fazla olmasın
Canım bana gri demede ne dersen de mefret ettim artık su damlasa leke oluyor siliyorum dalga dalga iz kalıyor buzdolabındada aynı elinde bezle dolanmam lazım
Maşallah canım benim, nasılsa gösterseler de göstermeseler de şurda en fazla 25 gün sonra mecbur göreceğiz şapşal suratlarınıKilosu 2630 dedi cnm. Yüzünü de göstermekle göstermemek arasındaydı. Boyunu da söyledi ama ben dönüp dönmemesine o kadar odaklanmışim ki hatırlamıyorum bile. Sizinki çok nazlı olacak galiba annesi
O wc problemi bendede var malesef benim oglumda 2 bucuk yasinda 2 ay once basladim cani isterse soluyor istemezse yok napcam bilmiyorum doguma kadar alissa diyordum ama nerdeeSağol arkadaşım inşallah çabuk iyileşir de malum hastayken 2 kat mız mız oluyorlar. Biz de eylülde kreşe vermeyi düşünüyoruz. Hatta şimdiden verecektim ama tuvalet eğitimi konusunda inat ediyor. Bildiği halde lazimliga klozete kesinlikle oturmuyor. Doğumdan önce öğretmek istiyorum . 3 yaşını geçti herşeyin farkında ama inadını kıramadık malesefsiz bezi attınız mı? @seydaemrah sanırım sen de oğluna bi ara tuvalet eğitimi veriyordun. Öğrendi mi canım naptınız ? Biz 3 yaşını geçtik ve hala bezliyiz malesef
Canim su ... dogdu ... abi oldu yazan cok guzel :) isimleri hatirlayamadim simdi sayfalari gezerken.Eki Görüntüle 2130175 Eki Görüntüle 2130176 Eki Görüntüle 2130177 Eki Görüntüle 2130178 Kızlar sizce hangisi güzel? Bana fikir verir misiniz? Ben grili yıldızlı ile filli olan arasında kaldım ama. Kenarı şekilli olanlarda düz dikdörtgen olacak ama. Şekilli olmuyormuş.
Artik buyuduler. Benimki de artik eskisi gibi hareketli degil. Ozellikle gunduzleri.Kizlar birsey sorucam bu bebek hareketlerinde azalmayi nasil farkedicez. Bu gun oglumu durrtum karnimda tepki yok tatli yiyip sola yattim yok muzik actim yok isik dayadim telefon fener gene yok dedim belki ben yoruldum oda yorulmustur uyuduk. Simdi cok minik bi dokunus gibi hissettim sadece ben mi cok evhamlaniyorim yada haftaya sali kontrolum var hastanem bana uzak kaliyor. Sabredimmi napim bilemedim.
Bir sey olmaz canim icin rahat olsun. Ben de2-3 sefer yarimsar kilo yapip tek basima yedim bir gunde :) bakla erkek cocuklar icin zararli olabiliyormus.Kizlarrr yaaa ben bugun bakla yedim. Sonra bi bakiyim faydalarina dedim. Faydasindan cok zarari varmis. Hatya hamilelikte yenmemesi gereken besinlerdenmis. Siz duydunuzmu boyle bisey
Cogunluk hazirladi galiba. Ama benimkide tam sayilmaz :) yarin yanalak iki tane hazirladim ya ikisi de eksik :)Merhaba kızlar, epeydir takip edemiyorum genel olarak baktım ama hastane çantası hazırlıkları ile ilgili bişeyler göremedim. Herkes hazırladı mı? benim gibi hala hazırlamayanlara tavsiyeleriniz var mı?
Benim istahim kesildi. Ama nasil oluyosa daha cok yiyorumKizlar bugun cok acim cok moralim bozuk .Istahiniz kesildimi demistiniz ya yok benim acildi.
Mide bulantim da var .
Annem arayip hergunku gb yemek saydi bissuru yapacakmis canim cekti.Getirmezde simdi .
Kac kere de canim cekiyo anne bana soyleme demisligim vardi oysa.
Bi dogursamda artik hayirlisiyla kurtulsam bu midemden
Kimseyi korkutmak istemem ama dün gittiğim gebelik eğitiminde normal doğumların %98 inde bu kesiğin atıldığını belirttiler. Tabi anneden onay aldıktan sonra. Çünkü özellikle ilk doğumlarda o bölge rahimağzı gibi kasılmayla genişlemediği için kesi atılmasa bile yırtılabiliyormuş. Bundan dolayı düzensiz yırtıklar yerine düzenli bi şekilde kesilip dikildiğini söylediler. Bu hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Tabi ki o sırada bölge uyuşturulduğu için bunu hissetmediğimizi belirttiler. Böyle anlatınca gerçekten çok korkunç
Ama hoşuma giden diğer konu ise doğumdan sonra bebeğin bilekliği hemen takılıyormuş. Anne odaya çıktıktan sonra sadece anneye teslim ediliyormuş. ''Ananeleri babaanneleri önceden uyarın ısrar etmesinler biz bebekleri annesinden alırız annesine teslim ederiz'' dediler. Daha önce babaya falan teslim edildiklerini duymuştum. Ama kızıma ilk ben dokunmak koklamak isterim. Bu kadarı bencilliğe girmiyordur herhalde
Sadece 3 e cevap verebilirim. Bende tatli cikolata tarzi sekerli seyler cok aldiriyorz benim bebis hep iki hafta onden gidiyordu. Son kontrolum ve dun ki kontrolum arasinda iki hafta vardi ve ben bu surec icerisinde fazla tatli yemedim. Abartmadim yani. Bir ara nerdeyse hergun yiyordum. Dun ki kontrolde bir hafta ileride cikti.kızlar bombaaaa sorularım geliyooooooo
1) dogumdan sonra karın baglamak gerekiyo özellikle sezeryan korse aldınız mı???
2) acıköğretim sınavı 14-15 nisan benim gibi giren varmı?
3)bebeği kilo aldırmamız için ne yemeliyiz?
Kizlar konuyla alakasız ama bu gri renk inox ankastre ocağı nasıl temizliyosunuz ya artik bıktım lekesi çıkmıyor bir de inox ya artik kafayı yicem takıntı yaptım
Kızlar markaları ne? İlk evimde ankastre set vardı ve hiç leke olmuyordu. Cif jelle siliyordum o zaman. Markasını hatırlamıyorum. Sonra beyaz şet üstü ocak kullandım.Canım bana gri demede ne dersen de mefret ettim artık su damlasa leke oluyor siliyorum dalga dalga iz kalıyor buzdolabındada aynı elinde bezle dolanmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?