- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.601
Sağol canım valla ben de aklıma geldikçe üzülüyorum. Kabus gibiydi çünkü. Bunyaş da sendrom felaket zaten. Ama yaşıtı olup makul şekildr anlaşılabilen çocuklar da var. Benim ki böyle işte napıcam :)))Canım çok üzüldüm okurken senin yerine koydum kendimi , benimde yiğenim var 3 yaşında cidden çocuklar daha bu yaşta sendroma giriyo Allah hepimizin yardımcısı olsun , benim yiğenimde elini bırakıyo kaldırımda koşmaya başlıyo aklım çıktı caddeye koşacak diye hamile hamile koşamıyorsunda, ama üzülme geçicek çok küçükler ne yaptıklarının farkında değiller
Hatırladım canım seni ben söylemiştim onu...evet o anda seni duyacak anlayacak halde olmuyor çocuk görmezden gelmek en iyisi...hatta ben kalabalıkta falan çocuk aglar tepinirken insanlara bakıp gülümserdim gamsızca...o anda ağlayıp o enerjiyi atması gerekiyorsa atsın dikkat dağıt demiştim...ve tabi kaçıp gitmesi...daha korkacak kadar büyümemiş demek ki...oğlum da elimi bırakır arabalara doğru koşardı deli gibi...çok zor günlerdi...evey sen şimdilik bu halinle çocukla yalnız çıkma ama sana bir yöntem daha kendi yaptığı....çocuk sakinken şunu sürekli tekrarlardım "eğer istediğim yapılabilecek bir şeyse annem beni kırmaz istediğimi yapar ya da alır; yapılamayacak bir şeyse ben onu kırmam üzmem tutturmam ağlamam" bunu ben söyleye söyleye aklına yerleştirdim ve bi zaman sonra bişey isterken yapılabilir mi bu annecim diye sormaya başladı...mesela sende olmayan bir oyuncak gördün fiyatı da uygun alırız ama çok pahalı ya da onun gibi oyuncağın var, alamayız ya da o an için alamayız ve istediğin kadar ağla bu değişmeyecek...mesela dondurma istedin hava sıcak alırız yersin hastasın alamayız ya da 2.yi alamayız...bunun gibi basit kural koyarak başlayabilirsin...mesela güzellikle park istedi götürdün bunu iyice söyle kafasına işle kızım benden güzelce istedi ben de onu aldım geldim o beni üzmez ben de onu üzmem hiç aglamaz isteklerini ağlayarak yaptırmaya çalışmaz gibi gibi...olumlu cümleler...kimsenin yanında onun hakkında kötü söyleme güzel anlat ki o da öyle olmaya çabalasın...sabırla bunlar düzeliyor ama işte o arada çocukla iliskiyi bozma riski var o yüzden taktik yapmalıyız canımEvet burda yne sizle konuşmuştuk bir arkadaş söylemişt ağlarken eşimle konuşmaya başlıyorum diye. Gerçekten işr yarası inadı çok kırıldı bize karşı ama dışarda bu kaçmalar vs hamileylen beni çok zorluyor. Artık çıkaramayacağım babası olmadan ona üzülüyorum. Dediğin gibi o 20 dk aklımda sadece biri kucakladı götürdü düşüncesi vardı. Başka birinin kızıma dokunduğu fikri çıkmadı aklımdan. Günümüz malum koşullar haberler mahvoldum inan. Ağla ağla koşarak aradım onu.
acile git cnm uğraştın ama tepki alamadıysan senin hislerin daha önemli bir şey yoktur inş ama için rahatlasın git bence.
soğuk birşey iç sonra soluna uzanıp karnını dürt bakalım canım bi süre
Canım bence doktora git bekleme.bu haftalarda artık bebek hareketleri önemli.benim doktorum her zamankinden az hareket ederse ya da normalde çok hareket ettiği saatlerde oynamazsa gel dedi.
Dediğine katılıyorum bende çok kızarım. Sağı solu karıştırsa dökse kırsa tabi ama. Benim çocuğum genel anlamda ağlayan bir bebek oldu hep. Hiçbirşeyi karıştırmaz ama huysuz yakama yapısır yani. E böyle olunca da engel olamıyosun.Evet canım bazı insanlar gerçekten çok bilmiş oluyor. Gittiğin hiçbir yerden zevk alamıyosun. Ama onun kadar ben anne babaları da eleştiriyorum.Çocuk evi yıkıp dökecek anne babada tık yok.Her şeyin fazlası abartı.
Beyazlar çıkmış canım bide ona bak istersen
Ben beyazda bir tek cam ocaklı olan var sanıyordum kızlar. Bir de retro olanlar var. Onlar çok güzel ama pahalı.Canım beyaz Ocak ta gömme oluyo yani ankastre benimkisi öyle mesela çokta uygundu fiyatı Beko 400 e almıştım
KesinlikleYeminle ülke olaral cehaletle lanetlenmişiz... kadına bak yaa! 2.5 yaşında cocuk o daha! Uçaklarda çok yapıyolar böyle bebeği ağlayan cocuğu durmayan annelere ters ters bakmalar falan.. hayır kadınların eziyeti kendine yetiyo bir de etrarftan bön bön bakan yadırgayan gözler.. sinir basıyo bana bi kaç kez kavga bile ettim ne olmuş cocuk ağlıyosa durmuyosa ne bakıyosunuz öyle diye. Hiç tahammülüm yok! Zaten kimse kimsenin cocuğuna vur, döv, caze ver diye akıl veremez.. çok basit aslında çocuk çocukca hareket eder biz yetişkinler idare edip onlara alan açmalıyız bu kadar...
Bu arada benim oglan 7 nisan doğumlu koç yani ve hala kendini sakınmaz koltuklardan atar oraya buraya fırlar gider işte o kısmı fıtrat ona bişey yapamıyorum...kaşı gözü bi yerlere çarpmış mor geliyor çoğu zaman...enerji fışkırıyor bi spora başlatıcaz inşallah yazınAynı zamanda vereceğiz demekki inşalşah uyum da sağlarlar kısa sürede. Biz geçen yaz ağustosta attık bezi. Sen de bu yaz atarsın. Yaza kadar hazır da olur. Kirletirse temizlemesi yıkaması da rahat olur. İnada bindirdiyse unutur hem yaza kadar canım. Birgün bez bitti dersin boş poşeti gösterir takmazsın
Can'ım suyu biraz artmıştı onun. Dündü sanki kontrolüKızlar C Chivas Regal dün kontrole gidecekti. Hatta suyu sınırdaydı. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ya da yazdı da göremedim mi.
Ayy hakkaten çok psikopatça yazmışımAy deme öyle keser alır falan içim kötü oluyor vallao ağrı boşa gitmeyecek inş Can'ım yaaa. Yeter ki sağlıklı olsunlar
Bazı teyzeler oyle kinle bakıyor ki deliriyorum :) teşekkür ederiz canımYaaa tipe bak bunlara nasil kizilir masallah sana kuzucuk
Bana eve gelen servis elemanı söylemişti her temizlemeden sonra sürüyorum ben fazla zamanımı almıyo nasılsa yoksa çok gözüme batıyo sinir oluyorum.. güle güle kirlet :)Sildim ve gerçekten parladı çok sağol canım @nilts ben denedim sonuç başarılı bakalım ne kadar dayancak
Canım Rana ya Talha uyumlu olabilir, soyismi de önemli tabii.. bizimki kuzey utku oldu, hediyelikleri öyle sipariş verdik ama sanki hala içime sinmeyen bir şeyler varKızlar oğlumun halen bir ismi yok
Kapı süsü magnet yaptırmak istiyorum ama ismine karar veremedik ki
Bana yardım edin
Beğenemiyorum isim
Kızımın ismi Rana.çok içime sinerek koydum.yine kızım olsaydı rengin koyacaktım ama olmadı
Canım evet. Ben tuvaleti tam anlamıyla öğretim çok şükür. Bezi hayatımızdan çıkaralı 2 ay oluyor tam 2.5 yasında. Ama şöyle her çocuk farklı tabi. Yiğenim 3 yasında inatla beze yapıcam diyor yapmıyor. Benim oğlum biraz temiz 15 günde öğrendi. Üstü kirlenince delirir temizlemek için çırpınır. Başak burcu :) :) kardeş olunca öğretemem diye üzerine düştüm. 15 gün çok zor geçti kakasını gördü korktu yapmak istemedi 1 saat klozette beklediğimizi bilirim. Bir kez bile kızmadım. Sabır şart :/ oyunlarla şarkılarlar atlattık. Hadi kakayı balıklar götürsün vs. İnternetten tuvaletini yapan öğrenen çocuk videoları çizgifilmler vs açtım. Baya heveslendi. Gündüz uykusunda bezi bıraktım önce hiç yapmadı. Sonra geceyi de kestik. 2 aydır gece dahi bezlemiyorum. Gece çişe de kalkmıyor masallah diyeyim. İnatçı çocukla çok çok daha zor bi dönem. Allah yardım etsin canım benim.. Ne desem boş çocuğunu en iyi sen tanıyorsun. Hazır değil demek ki.Sağol arkadaşım inşallah çabuk iyileşir de malum hastayken 2 kat mız mız oluyorlar. Biz de eylülde kreşe vermeyi düşünüyoruz. Hatta şimdiden verecektim ama tuvalet eğitimi konusunda inat ediyor. Bildiği halde lazimliga klozete kesinlikle oturmuyor. Doğumdan önce öğretmek istiyorum . 3 yaşını geçti herşeyin farkında ama inadını kıramadık malesefsiz bezi attınız mı? seydaemrah sanırım sen de oğluna bi ara tuvalet eğitimi veriyordun. Öğrendi mi canım naptınız ? Biz 3 yaşını geçtik ve hala bezliyiz malesef
Canım biz sitede kiradayız siyah cam elektrikli ben de sıcak bakmazdım eskiden ama süpermiş kendi evim olsa yine bundan isterim o kadar süt kaynatıyorum falan faturaya etkisi yok denecek kadar az ve temizliği çok kolay bir sürü parça pinçik yok dümdüz sil geçArçelik yada bosh düşünüyordum ben de. Diğer eşyalar gri değil. Ama ankastre set başka nasıl olur ki. Cam da istemiyorum. Camda patlama olabiliyormuş. Korkuyorum ondan.
Terzgah da ocak yeri kesilmiş üstelik
Masallah prenseslere canim.kac yasindalar .
Ben sadece benim basimda var saniyordum iyi oldu boyle yalniz olmadigimi gormek
Canım sağol hatırladığın için salı günü gittim yazdım hatta görmemişsin . Suyu biraz daha çoğalmış fena değil dedi . Ama yine de haftaya bi daha çağırdı muayene +nst yazdı yine :)Kızlar C Chivas Regal dün kontrole gidecekti. Hatta suyu sınırdaydı. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ya da yazdı da göremedim mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?