- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.641
Canım benim doğumda nisanın son haftası olacak
9lusu yeter canımPeki bunun kaclisini almalıyız bi 9 lu var birde 20li galiba.
Benimde bebegim erkek olacak ve isim bulamadık bizde.bende senden kopya çekerim belki :) bana da ornek olacakKızlar oğlumun halen bir ismi yok
Kapı süsü magnet yaptırmak istiyorum ama ismine karar veremedik ki
Bana yardım edin
Beğenemiyorum isim
Kızımın ismi Rana.çok içime sinerek koydum.yine kızım olsaydı rengin koyacaktım ama olmadı
Vakti zamanın da gelsinler inşallah ne bileyim erken Doğum falan diyince bir kötü oldum senin de karnın sert mi benim aşırı sert ve rahatsızlık veriyor daha 32 haftayı bile doldurmadımCanım ya benim de kızım iri değil ama senin Gibi suyum fazla tatlı yeme diyor sadece doktorum az kaldı inşallah
Bana hiç öyle erken dogum falan demedi doktorum.karnimda normal.oyle taş gibi değilVakti zamanın da gelsinler inşallah ne bileyim erken Doğum falan diyince bir kötü oldum senin de karnın sert mi benim aşırı sert ve rahatsızlık veriyor daha 32 haftayı bile doldurmadım
Belki de vücut yapımla alakalıdır 160 boyum şuan da 59 kiloyumBana hiç öyle erken dogum falan demedi doktorum.karnimda normal.oyle taş gibi değil
Çok yaşadım canım haklısın insan çok korkuyor sipalar da hiç acimiyor bize. Panik yapma, soğuk bisey icin uzanmak ve devamlı durtmek çok işe yarıyorBi kucuk oynadi cok sukur aklimi aldi bu gun
Olabilir canım ben oldum olasi yumusagimdirBelki de vücut yapımla alakalıdır 160 boyum şuan da 59 kiloyum
Canım bazıları çok yoğun oluyor gerçekten.benim kapı süsü 10 güne geldi yarısını önce yarısını is bitip resim ve videosunu gönderince atmıştım. Ama mesaja cevap vermemesi garip.istersen bi de biz yazalım baklm cevap vercek miYatırmadan başlamıyorum dedi, benimki çok kızar valla yetişmezse zaten gereksiz görüyor böyle şeyleri, inşallah yetiştirir de gönderir. Telefon numarası falan da almadım şaşkın gibi
Bencede yanlış biliyor canım. İdareyle bi görüş istersen. Onlar daha iyi bilir.Canım özellikle sordum ee dedim benim kalçam çok kötü gidemiyorum normal rapor yazarım sana 37 de de çalışamazını veririm dedi. İstiyorsan rapor yazayım sana dedi 1 2 gün daha dayan dedi. 13 ündede gel çalışamaza çeviririm ben onu dedi. Bence benim doktor yanlış biliyor. Çünkü ısrarla söyledim gidemiyorum artık diye.
Bencede yanlış biliyor canım. İdareyle bi görüş istersen. Onlar daha iyi bilir.
İyi bari canim bi terslik olduğu belliydi zaten. Bende dün ayrıldım. İnşallah evde çok bocalamayizGörüştüm canım bugün aradı doktorum o beni daha 32 e girmemiş gibi düşünmüş o an dalgınlıkla aklında öyle kalmış. İstediğin zaman alabilirsin dedi alabiliyormuşum. İnşallah sıkıntı olmazsa pazartesi alacağım.
Hatırladım canım seni ben söylemiştim onu...evet o anda seni duyacak anlayacak halde olmuyor çocuk görmezden gelmek en iyisi...hatta ben kalabalıkta falan çocuk aglar tepinirken insanlara bakıp gülümserdim gamsızca...o anda ağlayıp o enerjiyi atması gerekiyorsa atsın dikkat dağıt demiştim...ve tabi kaçıp gitmesi...daha korkacak kadar büyümemiş demek ki...oğlum da elimi bırakır arabalara doğru koşardı deli gibi...çok zor günlerdi...evey sen şimdilik bu halinle çocukla yalnız çıkma ama sana bir yöntem daha kendi yaptığı....çocuk sakinken şunu sürekli tekrarlardım "eğer istediğim yapılabilecek bir şeyse annem beni kırmaz istediğimi yapar ya da alır; yapılamayacak bir şeyse ben onu kırmam üzmem tutturmam ağlamam" bunu ben söyleye söyleye aklına yerleştirdim ve bi zaman sonra bişey isterken yapılabilir mi bu annecim diye sormaya başladı...mesela sende olmayan bir oyuncak gördün fiyatı da uygun alırız ama çok pahalı ya da onun gibi oyuncağın var, alamayız ya da o an için alamayız ve istediğin kadar ağla bu değişmeyecek...mesela dondurma istedin hava sıcak alırız yersin hastasın alamayız ya da 2.yi alamayız...bunun gibi basit kural koyarak başlayabilirsin...mesela güzellikle park istedi götürdün bunu iyice söyle kafasına işle kızım benden güzelce istedi ben de onu aldım geldim o beni üzmez ben de onu üzmem hiç aglamaz isteklerini ağlayarak yaptırmaya çalışmaz gibi gibi...olumlu cümleler...kimsenin yanında onun hakkında kötü söyleme güzel anlat ki o da öyle olmaya çabalasın...sabırla bunlar düzeliyor ama işte o arada çocukla iliskiyi bozma riski var o yüzden taktik yapmalıyız canım
Evet canım bunları da deneyeceğim yarın. Özellikle ilk cümleleri tekrarlayacağım :) iki gündür sallamadan uyutuyorum dün kızarak uyuttum bugün hikaye okuduk konuştuk sonra uyumamak için ağladı ama ısrar ettim. Kabul etmedim yataktan çıkmasını. Ağladı ve uyudu. Ağlatarak hata mı ediyorum benBu arada benim oglan 7 nisan doğumlu koç yani ve hala kendini sakınmaz koltuklardan atar oraya buraya fırlar gider işte o kısmı fıtrat ona bişey yapamıyorum...kaşı gözü bi yerlere çarpmış mor geliyor çoğu zaman...enerji fışkırıyor bi spora başlatıcaz inşallah yazın
Teşekkür ederim Canım az önce yazdı ek süre istiyor, 20 gün oldu neredeyse parayı yatıralı, siparişi verirken de sordum kaç kere ay sonuna yetişir mi diye, önce bile biter demişti, Doğumdan önceye yetişseydi iyiydi :))Canım bazıları çok yoğun oluyor gerçekten.benim kapı süsü 10 güne geldi yarısını önce yarısını is bitip resim ve videosunu gönderince atmıştım. Ama mesaja cevap vermemesi garip.istersen bi de biz yazalım baklm cevap vercek mi
Ay pardon kızlar kafa kalmadı ki bende :))Can'ım suyu biraz artmıştı onun. Dündü sanki kontrolü
Pardon canım çok sevindim maşallah ozaman:) hatta 3 kg yazmıştın hatırladım şimdi :)))Canım sağol hatırladığın için salı günü gittim yazdım hatta görmemişsin . Suyu biraz daha çoğalmış fena değil dedi . Ama yine de haftaya bi daha çağırdı muayene +nst yazdı yine :)
Maşallah oğluna canım darısı başımıza inşallah. Aslında oğlum biyolojik olarak hazır. Tutmayı biliyor ama tuvalete yapmamakta direniyor . Aynen yeğenindeki gibi bezime yapicam diyor. Bakalım nasıl yapıcaz Allah kolaylık versin. 2.5 yaşında denedim ama tuvalete hiç yapmayınca 5. Gün pes ettim. Sanırım erken pes ettim daha kararlı olmalıyımCanım evet. Ben tuvaleti tam anlamıyla öğretim çok şükür. Bezi hayatımızdan çıkaralı 2 ay oluyor tam 2.5 yasında. Ama şöyle her çocuk farklı tabi. Yiğenim 3 yasında inatla beze yapıcam diyor yapmıyor. Benim oğlum biraz temiz 15 günde öğrendi. Üstü kirlenince delirir temizlemek için çırpınır. Başak burcu :) :) kardeş olunca öğretemem diye üzerine düştüm. 15 gün çok zor geçti kakasını gördü korktu yapmak istemedi 1 saat klozette beklediğimizi bilirim. Bir kez bile kızmadım. Sabır şart :/ oyunlarla şarkılarlar atlattık. Hadi kakayı balıklar götürsün vs. İnternetten tuvaletini yapan öğrenen çocuk videoları çizgifilmler vs açtım. Baya heveslendi. Gündüz uykusunda bezi bıraktım önce hiç yapmadı. Sonra geceyi de kestik. 2 aydır gece dahi bezlemiyorum. Gece çişe de kalkmıyor masallah diyeyim. İnatçı çocukla çok çok daha zor bi dönem. Allah yardım etsin canım benim.. Ne desem boş çocuğunu en iyi sen tanıyorsun. Hazır değil demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?